Şimdi Ara

JEYI SK9 NVME / PCI-E DÖNÜŞTÜRÜCÜ SATILDI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Sivas İlan Türü #Satılık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SATILDI. İLAN SİLİNEBİLİR...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 12 Şubat 2020; 23:30:37 >



  • Sm961 500 gb olanini iki arkadas 750 liradan almistik nanokatalogtan gecen sene cok iyi fiyatla. Bu fiyatlara bulmak imkansiz tabi simdilerde.



    Seriye bakmamak gerek iki senedir cok buyuk dosyalarla surekli sil yaz, ana surucu olarak kullaniyoruz ikimizde. Cok memnunuz, alicak arkadas fazla dusunmesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu jeyi donusturucuye mSata takip 2.anakart yuvasina taksam sata2 olan anakartimda sata3 performansi alabilir miyim?

    Tabiri caizse 500mb. Okuma yazma elde edermiyim? Iyi bir samsung mSata disk ile? Anakartim gigabyte ep45 ds3r.(tabiki bootable olmasi kosulunda? Yoksa boot etmez mi)?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerturk17

    Bu jeyi donusturucuye mSata takip 2.anakart yuvasina taksam sata2 olan anakartimda sata3 performansi alabilir miyim?

    Tabiri caizse 500mb. Okuma yazma elde edermiyim? Iyi bir samsung mSata disk ile? Anakartim gigabyte ep45 ds3r.(tabiki bootable olmasi kosulunda? Yoksa boot etmez mi)?
    Anakartınızın sata2 ya da 3 olması fark etmiyor. İletişim tamamen PCI e yolu üzerinden sağlanıyor ve yukardaki testte de gördüğünüz gibi 3000 mb/sn nin üzerine çıkıyor.

    Sizin tek dikkat edeceğiniz durum anakartınızın PCI-e yuvaları üzerinden NVMe destekleyip desteklemediği. Kendi sitesine girip teknik özelliklerine ve bios sürümlerindeki notlara bakarsanız orada yazar.
  • Gösterdiğiniz kart üzerindeki slotlardan biri PCIe üzerinden bağlanan NVMe ssdler için, diğeri ise PCIe slotundan sadece enerji alıyor, veri bağlantısı, arka tarafındaki sata portunun sata kablosuyla anakartın sata portu üzerinden bağlanmasıyla gerçekleşiyor. NGFF M.2, SATA M.2 veya AHCI M.2 adıyla satılan diskler için. Hangi sata portuna bağlanırsa, o portun kapasitesi kadar çalışır. Yani arkadaşın sorduğu soru, bu kartla mümkün değil, üzerinde nvme kontrolcüsü olan kartlarla olur ama onların fiyatı, o kasadan pahalıdır.

    Onun yerine, raid yapılabilir; iki ayrı p55 anakart üzerinde, 2'şer tane 120 GB ile raid 0 kullanıyorum; hem C diski 240 GB, hem hızı 500'lerde.

    NVMe, PCIe 2.0 üzerinden de bağlanır ama 2.0'da hat başına 500 mb/s, 3.0'da ise hat başına 1000 mb/s var. Kart x4 olduğu için 2.0 slotunda 2000 mb/s, 3.0 slotunda 4000 mb/s limiti olur.

    Yani bu SSD'ye belki pcie 2.0 anakartta yazık olur da kart, her anakartta işe yarayabilecek güzel bir kart.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.