Şimdi Ara

Savaş uçaklarımız artık dostu düşmanı yerli sistemle tespit edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Bu videomuzda Türkiye'nin teknoloji,havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST 2018'deki stant ziyaretlerimizin ASELSAN ayağında, tamamen yerli imkanlarla geliştirilen ve savaş uçaklarımızın dost ve düşman ayrımını yapmasını sağlayan yerli IFF cihazını ASELSAN mühendislerinden dinliyoruz.
     
    Yıllarca gündemi meşgul eden ve savaş uçaklarımızın yabancı uçakları olası bir savaş durumunda dost göstererek vurmasını engelleyebileceği iddia edilen IFF sistemi ASELSAN tarafından milli imkanlarla geliştirildi.
     
    Artık Hava Kuvvetlerimiz dostu ve düşmanı tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği sistem ile bağımsız bir şekilde ayırt edebilecek. 







  • 2 kere yerli imkanlarla gelişince daha bi yerliymiş gibi geldi.Teşekkürler.

  • ooo o oo.... 100 yılda bir savaş olacakta onu bekliyoruz.... her gün olan savaşa katkısı nedir? mesela... ödeme sistemleri için... acaba ne geliştirmiş? milletin cebinden aldığına karşılık geriye milletin cebine ne koyuyor?

    düşün bak... diyelim ki hepimiz aselsanda çalışıyoruz... hiç sigorta kaçıran olur mu? şimdik özel sektor diyince... hem parası olmayandan olandan alayından para kesip dalga yapıyorsun... peki milletin cebine ne ekledin? oradaki insanlar yemek yemiyor mu? ee aselsan herkesi işe alsın... herşey bir savaş gözü ile bakabiliriz.. mesela.. milli ekmek milli un milli ağaç milli hayvan... milli bitki.. vs. vs.. milli ödeme sistemi... milli bilgisayar... milli cpu... özelleştirilmiş sektörde... yabancının satıcısı olan kendi milletinin açtığı gelir - gider dengesini nasıl düzelteceksin ki? çözüm mü arıyorsun.. çözüm var.. isteyen var mı? mesele orada...





  • cebinde silah taşıyabilirsin... fakat silah harici dünyaya muhtaçsın... sence o silahı yapsan bile çekebilirmisin? silah dolar olmuş silah ekmek olmuş silah gübre olmuş... silah hayvan eti olmuş... silah elektronik ödeme sistemi olmuş.... ve kafana dayanmış.... sen hangi silahı geliştirip kimin kafasına tutuyorsun?

  • Harika bir haber, askeri donanımlardan sonra yazılımlarda da millileşme hızla ilerliyor. Birilerine gaz yaptırmış bu güzel haber yine. Emeği geçenlere sonsuz teşeklürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok iyi bir haber, başarılarının devamını dileriz

  • Ülkemiz için büyük bir başarı olduğu aşikar... Lâkin artık savaş füzelerle toplarla tüfeklerle değil ekonomi silahı ile yapılıyor. yerli ve milli olarak bunları çare bulmalıyız..

  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    şu anda milletin paraya ihtiyacı var başka bişeye değil.

  • 3 kere yerli imkanlarla da olabilirdi. Gelişme potansiyeli görüyorum.

    İsviçreli bilim adamlarının 3 açılı diş fırçasından sonra insanlığa en büyük hediyeleri 2 defa yerli imkanlarla geliştirilen teknoloji.

  • Seçimler yaklaşıyor ya, bitmek tükenmek bilmez yerli milli proje haberleri donanımhaber'de propagandaya başlıyor.
    Ayrıca ;
    "dostu düşmanı yerli sistemle tespit edecek" demişsiniz. Peki ülkenin kalbindeki, beynindeki ve kilit noktasındaki asıl düşmanları da tespit edebilecek mi?

  • Starrk35 kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi yerli düşmanları tespit etmeye gerek yok ki. Siz kendinizi, her türlü memlekete faydalı işin altına yazdığınız saçma sapan yorumlarla kabak gibi belli ediyorsunuz. Sizden iyi düşman mı olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önceden yapılmamış mıydı bu sistem?Ben mi yanlış hatırlıyorum?Yoksa seçim için mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 29 Ekim 2018; 21:00:40 >
  • 2. Dünya savaşı belgesellerini bir izleyin. 1. Dünya savaşı sonrası büyüyüp gelişen abd de büyük buhran sonrası benimsenen ekonomik politika yüzünden çıkmıştır. Bütün büyük savaşlar öncesi ekonomik savaşlar olmuştur. Yani savaşlar aşama aşama gerçekleşiyor. Umarım yaşadığımız ekonomik durum böyle sonuçlanmaz..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yerli ve milliymiş.. Bu söz artık beni korkutuyor..

  • Yarım asırlık hayatımda dost düşman ayıracak bir sistem geliştiremedim.

  • Yerli sistemle düşmana kitlenebilmek en güzel gelişmelerden biri.

    Amerikanın gemilerinde kullandığı sistemler güvenilmez. Dostu düşman olarak bile gösteriyor. Bakınız Muavenet olayı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Yerli sistemle düşmana kitlenebilmek en güzel gelişmelerden biri.

    Amerikanın gemilerinde kullandığı sistemler güvenilmez. Dostu düşman olarak bile gösteriyor. Bakınız Muavenet olayı.
    Muavenet olayında Abd bilerek ve isteyerek ateş açıp gemimizi vurup askerlerimizi öldürmüştü diye hatırlıyorum. Kullanılan ekipman konusunda uzman bir kaç emekli asker de kazayla olmasının imkansızlığından bahsetmişti hatta tv de.
  • Beyler ATV'nin böyle bir dizisi vardı, bu sistemi yapan kişilere suikast düzenleniyordu. Ulan yoksa....



    Bu arada haber çok iyi ama bunu uçaklara nasıl koyacaklar? Lockheed Martin buna izin verir mi ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BAzıları ciddi ciddi boş viteste takılıyor.. Bu memleketin silah caydırıcılığı ve kuvveti olmasa şimdiye kadar üzerimizden silindir gibi geçmişlerdi. Bu silah gücünü yerli imkanlarla donatmayı başarabilirsek zaten silahlanmaya harcadığımız kaynağı ekonomiye döndürebiliriz. Bu sayede ekonomiye çok büyük katkı sağlarız. Zira Tc bütçesinin çoğunu silahlanmaya harcıyor. 5 liraya aldığımız silahları burada 1 liraya mal ettiğimizi düşünün o zaman anlayabiliriz yerli imkanlarla yapılan silahın önemini..

    Ekonominin üzerinden bu ciddi yük bu şekilde kaldırılırsa daha bir ferahlarız. Ferahlayan ekonomiden daha güzel yerlileşme projeleri çıkar. Bugün ithalatı yerli mallar ile kısarsak yarın bir gün ihracatımız gelişir. Bu sayede vergi üzerinden gelişen geniş hacimli ekonomi değilde üretim ekonomisine geçiş yapmış güçlü üretim ekonomisi modeline geçmiş oluruz. Sözde Güçlü Türkiye değil gerçekten güçlü Türkiye için ilk adımları silah sanayinde atmamız bize hem tasarruf sağlar hemde silah kulllanımında tam kontrol elde edebiliriz.

    BEn İstanbul Havalimanı ve askeri projeleri bu ülkenin kalkınması için çok stratejik görüyorum. Kim yapıyorsa da Allah razı olsun.

    He Tayyibi pek sevmem.. Faydayla beraber memlekete çok zararı da oldu oluyor. Yçnetim şeklini Tc için büyük tehdit görüorum. Ama başarılarını da göz ardı edemeyiz. Adamın taktiği tarzı bu anladık. Bu şekilde başarılı olabiliyor. Ama tek adamlık mirası bırakırsa tüm yaptıkları heba olur gider. KEndinden sonra bu ülkeye kaos bırakmış olur..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zorkof

    Muavenet olayında Abd bilerek ve isteyerek ateş açıp gemimizi vurup askerlerimizi öldürmüştü diye hatırlıyorum. Kullanılan ekipman konusunda uzman bir kaç emekli asker de kazayla olmasının imkansızlığından bahsetmişti hatta tv de.

    Alıntıları Göster
    Tamam işte, bir sistem düşün, isteselerde dostlara karşı aktif edemeyecekler veya istemeseler de düşmanları hedef alacak. Böyle bir sistemleri olsaydı hiç yapamayacaklardı işte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.