Şimdi Ara

Savunma sanayide yazılımcıyım. Soruları aliyim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
10.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayırlı olsun hocam tebrikler , bende yıldırım beyazıt elektrik-elektroniği 2.5 ortalama ile yeni bitirdim , bende iş arıyorum ama girebilir miyim bilmiyorum tavsiyeleriniz nedir
  • aselsan damı çalışıyorsunuz nasıl girdiniz oraya torpliniz varmıyduı ? bende teknik elemanım öyle bir yerde çalışmak istiyorum...
  • savunman güzel mi ?
    her yerden savunabiliyor musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerfee

    Hocam daha yolun başında birisi olarak soruyorum, sizce odtü itü boğaziçini kazanamazsam hedeflerim için tekrar sınava hazırlanmalı mıyım?
    sizden beklenenin altında geçerse sınavınız ve bu yerler olmazsa bir yıl daha denenebilir. ama zaten maksimumunuzsa denememek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gktupc

    Fnss e mi girdin

    Fnss de esnek saat yok. Bu kadar az da vermezler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vioman

    gazi ve y. beyazıt üniversiteleri hakkında ne düşünüyorsun? buralardan çıkan ingilizce bilen ve iyi ortalamaya sahip biri için iş olanağı nasıldır Ankara 'da?(bilgisayar mühendisi olarak)
    illa vardır ya buralardan çıkıp da iyi yerlerde çalışan. ama mesela bilkent'in %70iyse bu okullarda %25 falandır. iş biliyorsa illa savunma sanayi olması gerekmez. tonla firma var eleman arayan teknokent'te, cyberkpark'ta. görüşmeye çağıranlar olur cv'ye bakıp da. mutlaka olumlu geçen olur.
  • Anlat o zaman borcam nasıl yapılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

    hayırlı olsun hocam tebrikler , bende yıldırım beyazıt elektrik-elektroniği 2.5 ortalama ile yeni bitirdim , bende iş arıyorum ama girebilir miyim bilmiyorum tavsiyeleriniz nedir
    yeni teknolojileri giriş seviyesinde de olsa öğrenip cv'ye yazmak. node.js, angular, react, spring boot en çok ilgi çeken teknolojiler.

    .net de çok aranan teknoloji.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poly_d -- 13 Haziran 2018; 0:31:2 >
  • Detaylı olarak bilgilendirirseniz sevinirim. Hacettepe de bilgisayar mühendisliği okuyorum. İş ve staj konularında özellikle savunma sanayisinde "ortalama 3.0 üzerinde olmalı" diye bir söylenti bildim bileli geziniyor. Bunun aslı nedir? Bunun altında olursa neye bakılıyor? Referans verme önemini biliyoruz bu yüzden bir ümitsizlik de oluyor. Yani referansınız var mıydı? Referans olmadan girebilmek gerçekten zor mu? Son olarak da çok duyuyorum toefl gibi uluslar arası alanda kabul gören sınavlardan ciddi seviye puan alan insanların kolayca tercih edildiğini. Yani toefl gibi bir sınavdan yüksek puanlı bir belge ne kadar işe yarar dikkate alınmak için? Milsoft vb birkaç yerin staj için sınavlarına katıldım oldukça kaliteliydi. Mülakatlardan bir çekinme durumum yok fakat bazı kriterlere göre direkt elenip mülakata dahi çağrılmama korkusu çok öğrencide var. Umarım detaylı olarak bilgilendirirsiniz de hem ben hem de tanıdığım birçok insana iletirim bu görüşleri dikkate alırız. Öğrencilik zamanlarında bazı şeyler gözde çok büyütülüyor ve dolayısıyla bu konuyu görür görmez yazma ihtiyacı hissettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hacettepe bilgisayardan yüksek bir ortalama ile kendimi geliştirerek mezun olsam savunma sanayinde şansım olur mu hocam hacettepe mezunu iş arkadaşların var mı? Birde haftanın 5 günü mü çalışıyorsun 6 günü mü?
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Savunma sanayii de yönetici birisiyle görüşmüştüm odtü bilkent hacettepe bunlar oluyormuş, ortalamnız vb iyiyse sorun olmaz

    Kendisi de hacettepe mezunuydu,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myrobot

    Detaylı olarak bilgilendirirseniz sevinirim. Hacettepe de bilgisayar mühendisliği okuyorum. İş ve staj konularında özellikle savunma sanayisinde "ortalama 3.0 üzerinde olmalı" diye bir söylenti bildim bileli geziniyor. Bunun aslı nedir? Bunun altında olursa neye bakılıyor? Referans verme önemini biliyoruz bu yüzden bir ümitsizlik de oluyor. Yani referansınız var mıydı? Referans olmadan girebilmek gerçekten zor mu? Son olarak da çok duyuyorum toefl gibi uluslar arası alanda kabul gören sınavlardan ciddi seviye puan alan insanların kolayca tercih edildiğini. Yani toefl gibi bir sınavdan yüksek puanlı bir belge ne kadar işe yarar dikkate alınmak için? Milsoft vb birkaç yerin staj için sınavlarına katıldım oldukça kaliteliydi. Mülakatlardan bir çekinme durumum yok fakat bazı kriterlere göre direkt elenip mülakata dahi çağrılmama korkusu çok öğrencide var. Umarım detaylı olarak bilgilendirirsiniz de hem ben hem de tanıdığım birçok insana iletirim bu görüşleri dikkate alırız. Öğrencilik zamanlarında bazı şeyler gözde çok büyütülüyor ve dolayısıyla bu konuyu görür görmez yazma ihtiyacı hissettim.
    aselsan - ortalamaya çok önem verir. 3.0 altını direk eler. referans da ister başvururken. başvuruları değerlendirirken mutlaka referansları göz önünde bulunduruyordur. hacettepe için diyorum, iyi bir ortalama varsa, kendini geliştirmişse girme şansı var bence.

    tai - esnek bir ortalama politikası. eleman çok lazım oldugu durumlarda sanırım, ortalama sınırını aşağıya çekiyor 2.70lere kadar. ama çok başvuru olursa sınırı yükseltiyor. değişik, tam anlamadım.

    roketsan - sitesinde başvuru alırken 3.0 yazıyor ama ben başvurmuştum 2.70 ile. beni görüşmeye çağırdılar.

    havelsan - 3.0 üstü ortalama istiyor ama 3.0 altıysa lys'de ilk 10.000'e girdiysen mülakata çağırıyorlar. teknik mülakatta önce 1 saat cv üzerinden geçiyorlar. sonra 1 saat süre verip hackerrank sorusu soruyolar: insert an element at the linked list in a specific index mesela. bu tarz 3 soru soruyolar. teknik mülakatı geçersen referans istiyorlar 3 tane. ve 3ünü de arayıp senin hakkında bilgi alıyorlar.

    milsoft - ortalamaya pek bakmıyor. okula önem veriyor. odtu-bilkent-hacettepeden çok alıyor. mülakatları da aynı tarz. algoritma çözme + teknik kişilerle görüşme.

    teknik mülakatlarda ben sıkıntı yaşamadım genelde. yüz yüze sordukları sorular 1. sınıfta gördüğümüz şeyler oluyor genelde. java için mesela oop principles, threads, exceptions, garbage collection, static keyword vs.

    data structures tabi çok önemli. linked list, stack, hashmap vs.

    toefl'a bakan görmedim. zaten odtu-bilkent mezunları için ingilizceyi sormuyorlar bile zaten var diye.

    hepsi mülakatlarda bitirme projesini anlatmanı ister bu arada.

    yukarda da dediğim gibi yeni teknolojileri bilmek çok önemli. bu teknolojilerle güzel bir web application yapıp referans gösterilebilir hatta.

    "
    yeni teknolojileri giriş seviyesinde de olsa öğrenip cv'ye yazmak. node.js, angular, react, spring boot en çok ilgi çeken teknolojiler.

    .net de çok aranan teknoloji."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poly_d -- 13 Haziran 2018; 0:44:58 >




  • Hangi lise mezunusun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu harici kendini başarmış çoşkulu hissediyor musun anlat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eastindiacompany

    Konu harici kendini başarmış çoşkulu hissediyor musun anlat
    no :( hayat hala çok boş.

    lise sıradan bi anadoluydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poly_d -- 13 Haziran 2018; 1:1:22 >
  • Dolar ne olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poly_d P kullanıcısına yanıt
    Bilkenti nasıl kazandın? nasıl çalıştın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka o değil de CE ve ND'nin anlamı var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 13 Haziran 2018; 1:16:32 >
  • Bilgisayar mühendisliği mezunu musun hocam?



    Ortalama neden düşük gibi? Dersler mi çok zorlayıcıydı?



    Hangi derslerin en iyileriydi hangileri en kötüleriydi?



    Sence Bilkent bu konuda kaçıncı sırada olan bir üniversite? Bu bölümde en iyi üniler hangileridir sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 61gün kullanıcısına yanıt
    Esnek olması lazım, başlangıç maaşı öyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.