Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tamay teşekkürler aynı dert bendede var uygun bir zamanda arka koltuk bağlantı yerlerine el atacam. Görüldüğü gibi topik gayet güzel iş yapıyor herkese teşekkürler. Şu anlaşıldıki scenic ciler araclarını çok seviyor özellikle aile ile gezenler aracın özelliklerine bayılıyor.
  • Biraz uyduruk göründüğünün farkındayım ama işe yarıyor. Sese en çokta koltukların sağa sola hareketi neden oluyor. Resimde görünen tampon bunu engelliyor.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 9 Nisan 2007; 14:44:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tamay_aytam

    Biraz uyduruk göründüğünün farkındayım ama işe yarıyor. Sese en çokta koltukların sağa sola hareketi neden oluyor. Resimde görünen tampon bunu engelliyor.








    Arkadaşım resimler için teşekkürler, ilk fırsatta bu yöntemi deneyeceğim.
    Gerçi arkada biri oturduğunda ses olayı olmuyor fakat,boş olduğunda da ses yapmazsa iyi olur...




  • Tamay buraya bir halıfleks parçası koysak olur galiba. yada şamyel parçası.
    Ya arkadaşlar şu arka kapı kilidine ne diyorsunuz kitlendikten sonra arkadan içeriden açılıyor. Bu durum bu aile arabasının en can sıkıcı eksikliği bence.
  • halıfleks olmaz kanımca. Benim koyduğum bu malzeme arada ezilebiliyor ve sıkıştırmanın etkisi ile boşlukları kapatıyor. Halıfleks sert olduğu için mekanizmayı bozar diye düşünüyorum. Arka kapı için ben çocuğun oturduğu tarafın çocuk kilidini aktif hale getirdim. Böyle aştım olayı.
  • ScenicII'nin en beğendiğim yanlarından biride sürücü tarafı kapıdadi cam ototmatiğinin altındaki kilide basarak hem arka camların hemde arka kapıların kilitlenebilmesi. Artık çocuk kilidini açmak veya kapatmak için aracı durdurup kapı içindeki mekanizma ile uğraşmanıza gerek kalmıyor...
  • Tamay haklısın teşk
  • köksal09 bu özelliğin sizinkilerde olması güzel. İki scenic arasındaki kasa farkı neden oldu acaba halbuki eski kasalar araca sanki daha farklı bir hava veriyorlardı. scenic-II ler daha bir taksi görünümlü gibi.
  • bu arada çavuş olmuşum yaşasın......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    köksal09 bu özelliğin sizinkilerde olması güzel. İki scenic arasındaki kasa farkı neden oldu acaba halbuki eski kasalar araca sanki daha farklı bir hava veriyorlardı. scenic-II ler daha bir taksi görünümlü gibi.


    Daha önce de yazmıştım; ScenicII'de rüzgar sesini en aza indirmek için aracın şekli modifiye edilmiş, ayrıca ses izolasyonu iyileştirilmiş, rüzgar direnci çoğu araçtan çok daha az. Şeklinin garip olmasının bir nedenide iç hacmini genişletmekti heralde.
    Ben hiç ScenicI kullanmadım ama gerek test sürüşlerinde gerekse kullanan arkadaşların ifadesine göre içine lastik ve rüzgar sesini fazlaca alıyormuş.
    Ses olayı uzun yolda beni çok çok rahatsız ediyor.Hatta param olsa bu haliyle bile Scenic'ime daha kuvvetli bir izolasyon yaptıracağım, başım kaldırmıyor sesi , yaşlandık heralde.Eskiden Tofaş'la 400 km yol giderdim,o gürültüde başım bile ağırmazdı...




  • Kösal bende önceden kartal slx vardı ve geçen sene akdeniz içanadolu gezisi yaptım ailece 4000km sıcaktan pişince hemen sattım ve scenic aldım kartaldan sonra bana çok sessiz geldi gerçi sizinkileri sadece galeride inceledim ama bence kasayı sabit tutup ses izolasyonunu ve diğer aksesuarları artırsalardı çok daha hoş olurdu. Sensörle vb... Ya buadamlar niye zırt pırt kasa değiştiriyorlarda modifiye yapmıyorlar arabamız daha senesi geçmeden esiyor.
  • hamsiman arkadaşım tabii Scenic kuş serisi ile karşılaştırıamayacak kadar konforlu ve ferah,fonksiyonel ve sürüş zevki veren bir araçtır.ScenicI ayrıca bu sınıf araçların öncüsü bir modeldir (zafira,c4picasso,verso,touran v.s SCENİC'TEN sonra tasarlandı), tam bir aile aracıdır. Belki tek dezavantajı MeganeI'de de kullanılan 1.6-110 HP, 152 NM tork üreten motorun bazı kişilerce araca yetersiz geliyor geliyor eleştirisidir.Tabi bu gibi araçların torku 200 NM olsa çok iyi olur ama bu haliyle bile kendinden isteneni veriyor.
    Keşke vergiler bu kadar absürd olmasa da SCENİC1-1.9dTİ alıp şöyle bir chip-tuning ile gücünü 120-130 HP'ye çıkarttırıp, biraz da sağına soluna izolasyon yaptırıp bineceksin.Çok süper olur, çekişi ve torkuda chip ile %30 artıyor...

    Birkaç Scenic reklamı buyrun;


    http://www.youtube.com/watch?v=OtSCIcLWy4Y
    http://www.youtube.com/watch?v=PUGRVkU1szY




  • arkadşlar bende 2001-2002 bir scenic almak niyetindeyim de bu ses problemi hangi boyutlarda ,ayrıca aracı aldıktan sonra pişmanlik duyarmıyız
  • ya bırakın be kardeşim scenic de araba mı be !!!!
    sevenlerini üzmek istemem ama aynı sınıfta aynı paraya daha mükemmel arabalar var.
    başınızı kaldırın da biraz çevrenize bakın.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: archaeologist

    ya bırakın be kardeşim scenic de araba mı be !!!!
    sevenlerini üzmek istemem ama aynı sınıfta aynı paraya daha mükemmel arabalar var.
    başınızı kaldırın da biraz çevrenize bakın.


    Arkadaşım hangi araçla kıyaslama yapıyorsun bilmiyorum ama ben SCENİCII almadan önce C-MAX, VERSO, TOURAN VE PİCASSO'YU inceledim, test sürüşlerini yaptım ve birçok açıdan SCENİC'İ üstün buldum.
    Bana göre tek dezavantajı 1.5-dCİ motorun gücünün düşük olması, başka hiçbir yönüyle diğer araçlarda aşağı kalmıyor, aksine çoğundan üstün.
    C-MAX'I yol bigisayarının fonksiyonel olmayışı(anlık tüketimi göstermiyor), aynı donanıma rağmen 3000 ytl pahalı olması, servis ücretlerinin biraz daha yüksek olması, arka koltukların sabit olup SCENİC gibi tek hereketle sökülememesi(benim için önemli), içine biraz fazla ses alması gibi nedenlerle almadım.Touran'ın dizeli 1.9 vergiye giriyor, benzinlisini ise düşük tork nedeniyle düşünmedim,
    Verso biraz daha derli toplu bir araç, içi ergonomik fakat SCENİC kadar değil.Sadece benzinli modeli vardı ben aldığımda, dizeli varmı bilmiyorum.

    Hiç SCENİC kullandınmı bilmem ama hem SCENİC1 hemde SCENİCII rakiplerinde asla geri kalan araçlar değil, diğer araçları hangi yönden üstün veya SCENİC'İN hangi yönden eksik olduğunu yazarsan daha net konuşabiliriz...




  • archaeologist beni üzdün kardeş. AYrıca söyle bakem bu paraya hangisi daha iyi brodway mı yoksa senin şahin mi .scnenic mi diye hiç sormaycam arabaya hakaret etmiş oluruz .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: callofnuri

    arkadşlar bende 2001-2002 bir scenic almak niyetindeyim de bu ses problemi hangi boyutlarda ,ayrıca aracı aldıktan sonra pişmanlik duyarmıyız


    Arkadaşım test sürüşlerinde ölçülen değerler belli, 2001 veya 2002 bir SCENİC için 100 km/h hızda 67, 130 km/h hızda 70 db olup bunlar oldukça makul değerlerdir. Bu değerler ScenicII'de sırasıyla 65 db ve 67 db olarak ölçülmüş.
    ScenicI aynı model bir sedandan çok da fazla ses yapmıyor kısaca...

    Bu da almayı düşndüğün aracın test verileri;
    http://arabam.e-kolay.net/testArsiv.aspx?rowid=203



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 11 Nisan 2007; 23:08:36 >




  • archaeologist biraz laf olsun diye konuşuyorsun köksal gayet güzel açıkladı araçtan senin beklentin önemli.
    Biz aile arabası olarak değerlendiriyoruz ve bu açıdan mükemmel donanıma sahip. Abi sen arkada orta koltuğu yatırıp masa olarak ailenin rahatlıkla seyahat esnasında yemek yemesi ve bagaja ulaşa bilmesi özelliğinin uzun yolda çok önemli olduğunu bi bilsen. Alttaki soğuk hava deposunun yazın çocuğun ilaçlarını muhafaza etmesi açısından önemini vs ............ Evetbizler bu tip araçlara aşığız öptük.
  • Scenic almak isteyenler ve kullananlarhttp://www.sihirlitur.com/ daki şahısın scenicle yaptığı turu ve izlenimlerini bi okuyun hele.
  • ilginçtir; ne hikmetse herkes kendi kullandığı arabayı övüyor.
    callofnuri ben şahine biniyorum doğru ama senin o çok beyendiğin scenic benim şahinin çıktığı dağlara gider mi onu söyle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.