Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.161
Cevap
142
Favori
1.356.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: balkes07


    quote:

    Orjinalden alıntı: koksal09


    Araç temizse, kilometresi azsa, fiyatı makulse ve donanımı yeterli ise hiç düşünmeden alabilirsin. Geniş,ferah,fonksiyonel uzun yolda rahat kullanımı olan bir araçtır.Git gör, test sürüşü yap, başka araçlarla karşılaştır ve kararını ver.
    Kafanı karıştıran şeyleri de yazarsan bildiğimiz kadarıyla cevaplayabiliriz...

    arkadaşım,ne olurmuş kilometresi fazla olursa,açıklarmısın.benim canavar 2000 model.217000 km de.üzerinde ecotech lpg kiti var.2 ay önce 12750 ytl ye aldım.2 aydır gayet memnunum.şehir içi 150 000 tl yakıyor.araç bakımlı olduktan sonra km si bence hiç farketmez.


    Kardeş öncelikle hayırlı olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.Çok iyi fiyata almışsın,araçtan memnun olman çok önemli.
    Arkadaşım 2. el araç alırken aracın km si sende bilirsin ki çok önemlidir.Fazla Kilometre fazla çalışma,fazla yıpranma,belli parçaların artık ömrünü tamamlayıp değişme zamanının gelmesi, bazı durumlarda da 200.000-250.000 km civarı motorunun bakım zamanı geldiği anlamlarına gelir. Bunu ben uydurmadım, bu bir realite, bir kuraldır.Daha düşük kmli araç her koşulda daha iyidir de demiyorum, ama mümkünse hem az km hem bakımlı olması ideal olur diyorum.Sen aracı almadan önce iyice kontrol ettirdikten, bakımlarından emin olduktan sonra kilometre 2. planda kalır tabiki.Bu araçlar 500.000 de yapar 1.000.000 km de. Şahin-Doğan 500.000 yapıp banamısın demedikten sonra Scenic haydi haydi dayanır...
    Scenic için 200.000-300.000 problem değil ama dediğim gibi bir şartla, önceki kulananlar bakımlarını tam ve eksiksiz yaptırmış, aracı özenli kullanmışsa.Yoksa uzun süre redline kullan, bakımlarını eksik yap, 50.000 kmde de motoru bitirebilirsin pekala.
    Herşey bakıma bakıyor bana göre; ''bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur'' araba içinde geçerli...




  • sceniğimin servis kayıtları mevcut.bakımları tam ve zamanında yapılmış.herneyse:ben çok merak ediyorum,türkiyede uzun yıllardır arabalar yollarda,hiçmi 200000-250000-300000-350000 km yapan araç yok.internetten bakarsan en fazlası 170000 km de.yoksa satışları el altındanmı yapılıyo,yada sayıları azmı.veya bu araçlar bilinmeyen bi yeremi atılıyo.hiç yol boylarındada görmedim,atılmış,sahipsiz.NERDE BU YÜKSEK KİLOMETRELİ ARAÇLAR.NERDEEEEEEEE
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _maTrax_

    amacına ulastın mı archaeologist

    kem kum ederek 6 post kazıdın

    burası bılgı formudur bılıyosan bıse konus bızde bılelım

    yok bılmıyosan sus adam sanalım







    işte bu yüzden sırf bu yüzden yani senin gibi, özürdileyen bi insanı kaybetmiş gibi gören insanlardan dolayı özür dilemeye korkuyor insanlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: callofnuri

    arkadaşlar archaeologist benim kafamı karıştırıp duruyor. Ben servisten randevu aldım yarın beendiğim 2001 model scenic var onu götürceğim teste amma şimdi bu sözlerin üstüne ne yapacağımı bilemiyorum. lütfen yardım


    ben senin ilgilendiğin arabayı biliyorum. arabanın km si 220 binde fiyatı da 15 bin.
    bence 1-2 milyar daha ver 100- 120 bin km de bi araba al.
  • callofnuri bence de acele etmeyin daha uygun bir araba bulabileceğinize eminim.
  • Arkadaşlar hepinize merhaba..
    Bende artık bir scenic sever olarak aranıza katılmak istiyorum. Çünkü dün hiç bir bilgim olmamasına rağmen, sadece internetten resmini görüp beğenerek 2000 model 1.6 RXT otomatik vites SCENIC aldım. Sadece Mecidiyeköy den İzmit e kadar kullandım ve acayip zevk aldım. Şuan işteyim ve biran önce eve gidip arabamla gezmek için can atıyorum. Bir ay önce bende Opel Tigra vardı ve ufak geldiği için sattım. Bir aydır da araba bakıyorum fakat şöyle güzel bi araba bulamadım, taki bu arabayı bulana kadar. Yalnız scenic ler hakkında hiç bir bilgim yok. Bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Aracın özellikleri: klima, 4 hava yastığı, yol bilgisayarı, 4 disk fren, ABS, ASR, ot. vites, çift sunroof, 6 lı cd çalar, park sensörü, camları ve sunroofları otomatik kapatan alarm, ön göğüste ufak bir buzdolabı, 93.000 km de, fıstık yeşili renginde. Ben resmen aşık oldum arabaya. Kullanımı acayip rahat. Fakat tigradan sonra çok ağır geldi bana (ani ivmelenemiyor) ama zaten çok hız yapmayı seven biri değilim. Forum da okuduğum kadarıyla herkes ses olayından şikayetçi galiba. Nedir bu ses olayı? Bence hiç ses yok arabada sadece sunrooflar açıkken rüzgar sesi geliyor. Bi de otomatik vites ilk defa kullanıyorum, aranızda kullanan varsa bilgi verirse çok sevinirim. D3 modu diye bir düğme var, 3000 devirde mi vites değiştiriyor demek yoksa 3 ncü vitese kadar mı çıkıyor demek anlayamadım. Bir de vitesin yanında kar resmi olan bi düğme var, buzda kaymayı önleyici bir düğme mi bu? 1 ve 2 nci vitesi ne zaman kullanmalıyım? Ayrıca LPG taktıran varsa bende taktırmak istiyorum, malum benzin fiyatları? Arkadaşlar sizin tecrübeleriniz ışığında bende bu araç hakkında daha net bilgilere ulaşacağım, lütfen cevap yazın.




  • arkadaş hayırlı olsun.pişman olmayacağından emin olabilirsin.kaça aldığını yazabilirmisin.bide tüp olayını arabayı üstüne almadan hallet.ben ecotech kit taktırdım.çoook memnunum.tabi benimki düz vites.otomatiklere nasıl olur bilemem.ilk kalkış ağır olsada uzun mesafede tatminkar sayılır.sadece hıza bakmamalı.benim gibi küçük çocuklu aileysen kullanmasına doyamasın.tekrar hayırlı olsun.allah kaza bela vermesin
  • sağol, 15000 ytl ye aldım. noter satışını yaptım ruhsat işlemlerine başlamadan önce lpg yi taktırmalıyım, brc sıralı sistem düşünüyorum. Peki lpg sisteminde yol bilgisayarı çalışacakmı? yani anlık yakıt tüketimini veya ort. yakıt tüketimini yol bilgisayarında görebilecek miyim acaba?
  • benimkinde çalışıyor.ama değerler benzinmi lpg mi bilmiyorum.arıza lambasıda hiç yanmadı.taktıracağın yeri iyi seç.bu lpg olayında ustalık çok önemli.fazla gezme,sorma .kafan bi milyon olur.zavolli düşüne bilirsin.dediğim gibi marka değil usta soruştur.
  • Burda yani İzmitte çok iyi bir usta var, brc çalışıyor ve tüm türkiye deki brc yetkili servislerinde geçerli olmak üzere garanti veriyor. yani arıza yaptığında nerede olursan ol bedavaya yapıyorlar. Dün istanbul dan izmit e kadar kullandım acayip zevk aldım. gerçekten süper bi araba. yol bilgisayarına göre 84 km de 6,6 lt benzin yaktı. bence gayet az gibi. sence 15000 ytl bu araba için uygun mu? aracı aldığım kişi yeni ww toureg jip almış. bunuda 2001 yılından beri (15000 km) kullanıyormuş. Biraz hassas birisi, sunroff u açık unuttuğu ve içeri yağmur girdiği için camları ve sunroofları otomatik kapatan alarm taktırmış. extra olarak park sensörüde taktırmış. 90000 km bakımınıda yeni yaptırmış balatalar falan değişmiş. şuan arabada hiç masraf yok gibi. inşallah masraf çıkarmaz. diğer arabalara göre yedek parçaları fiyatları nasıl?
  • Aldığınız fiyat bence makul. Otomatik vites hakkındaki tecrübelerinizi bir süre kullandıktan sonra bizle paylaşırsanız sevinirim. Kesinlikle lpg taktırın dizel gibi oluyor alet. Parça konusunundaki fikirlerimi daha önce yazmıştım.
  • Aracım scenic-I 2003 şehir içinde 1litre tüple 10km yol yapıyorum. Şehirler arasıda 1 litre tüple 10 -11 km yol yapıyorum ben sürekli depoyu fullerim öyle ölçerim. Genelde hıza pek dikkat etmem şehir dışı yolda 100-130 km arası bazen daha fazla basarım.
    Tüpü izmirde 1500 ytl ve taksitle taktırdım.
  • f.basaran hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah kullanırsın. Ama tüpü mutlaka tak ozaman üzerinden hiç inesin gelmez. Otomatik vites hakkında fazla bilgim yok. Ancak sesler hakkında kısa bilgi vereyim solda sigorta kutusu ve üzerindeki far ayar larının yapıldığı kutunun kenarları titreşimli yolda plastikler birbirine vurarak ses yapmakta ben büyük marketlerden birtane sandalye bacaklarının altına yapıştırılan gri renkli bir keçe aldım bunları söktüm ve kenarlarına ufak ufak keserek yapıştırdım. Hatta ön sağ ve sol oltukların kenar plastikleride tam anlamı ile tutmuyormuş onlarıda pullu bir vida ile sıkıştırdım artık araçta tıkırtı kalmadı.
    Yeni bir arkadaş aramıza hoş geldin.
  • callofnuri tamayın dediği gibi bencede acele etme mümkün mertebe araç km az olsun. Eğer biraz daha üzerine koya bilirsen daha üst modele yönel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hamsiman

    callofnuri tamayın dediği gibi bencede acele etme mümkün mertebe araç km az olsun. Eğer biraz daha üzerine koya bilirsen daha üst modele yönel.




    evet almayı düşündüğüm aracın km si biraz fazla ama kullanan bir arkadaşımda bakımları iyi ise 500000 i devirir diyor o yüzden kararsız kaldım .Araç bu lütfen bir de siz bakın (bu arada öğrendiğim kadarıyla araç bir fabrikanın sahibinin ve adam sürekli istanbul a yol yapmış. yani dağ bayırda değil de uzun yolda , otobanda yapılmış )

    http://www.araba.com/480924.html




  • Callofnuri ben balıkesirdeyim aracımı araba.com sitesinde Ankarada buldum gidip orda test ettirdim ve aldım bence farklı bir ildende tercih yapabilirsin 220000 km bence çok fazla. Ancak şunu söyleyeyim bu tarz araçlar sürene büyük haz verir. Tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: balkes07

    benimkinde çalışıyor.ama değerler benzinmi lpg mi bilmiyorum.arıza lambasıda hiç yanmadı.taktıracağın yeri iyi seç.bu lpg olayında ustalık çok önemli.fazla gezme,sorma .kafan bi milyon olur.zavolli düşüne bilirsin.dediğim gibi marka değil usta soruştur.


    Çalışan depoda kalan benzine ait verilerdir,Tüpün tankındaki miktarı ve tüketilen miktar değildir. Hatta uzun yol yapınca tüpünüz tam dolu olsa bile gidilen kilometreye göre yakıtın bittiği mesajı verilir. Bu da aldatıcı olur siz tüp göstergesine bakacaksınız. Kontağı kapatıp tekrar açtığınızda depodaki benzini tekrar ilk seviyesinde göstermeye devam eder.
  • callofnuri arabam.com sitesinde çok güzel modeller var iyice bi incele. RXT modeline yoğunlaş.
  • Arkadaşlar araca su ısıtıcısı almayı düşünüyorum ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamsiman -- 16 Nisan 2007; 15:22:20 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.