Şimdi Ara

Scottish Fold Kedi Alınabilir Mi? Scottish Fold Kedilerin Karakterleri Hakkında Bilgiler - KediCats

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Scottish Fold ırkı kedilerin karakteristik özelliklerini incelediğimizde, genetik geçmişinde yeri olan British Shorthair ırkı kediler ile hemen hemen aynı olduğunu gözlemleyebiliriz. Bu ırka mensup kediler sahibi ile zaman geçirmeyi oldukça sever. Ailenin tümüne kendisini sevdirir. Sahibini kendi seçen bu kediler diğer kediler gibi “seni ben aldım, seni ben buldum, benim kedimsin” gibi laflara bakmaz.

    Kucak kedisi değildir, kendi halinde oyun oynamayı ve ilgi gösterilmesini çok sever. Scottish Fold ırkı kedilerin genellikle en sevdiği oyun türü atılan oyuncakları geri getirmek ve uzun ipe bağlı nesnelerin peşinden koşmaktadır.

    Konforu seven, sessiz bir kedidir. Genellikle karanlık ve sessiz köşelerde dinlenmeyi severler. Bazen kedinizi evde bulamama gibi bir durum yaşayabilirsiniz. Bu durumda telaşlanmayın, muhtemelen kediniz bir dolap içinde ya da gözlerden uzak ücra bir köşede dinleniyordur.

    Bu kedi ırkı ev veya bahçede yaşayabilir ancak evde yalnız kalmayı fazla sevmez, bir gün dahi tek bırakmanız durumunda ertesi gün suratınıza bakmayabilir.

    Scottish Fold ırkı kediler yabancı insanları fazla sevmezler. Genellikle evinize bir misafir geldiğinde kediniz ortadan kayboluyorsa sebebi büyük ihtimalle budur. Bu gibi durumlarda en kuytu ve ücra köşeye saklanarak misafirlerinizin gitmesini bekleyecektir. Tabi bu misafiriniz uzun bir dönem sizinle kalacak ise alışma süresi boyunca saklanmaya davam edecek ve ortalarda fazla görünmeyecektir. Bu gibi durumlarda kedinizi misafirinize alıştırmak için zorlamayın, aksi taktirde onu strese sokabilir ve sizden uzaklaşmasına sebep olabilirsiniz.

    Ayrıca dip not olarak düşmekte fayda var: Scottish Fold türü kedilerin doğuştan eklem rahatsızlıkları ile doğduğu bilinmektedir, ancak söz konusu durum olası ve kesin olmamakla birlikte, secereli annesi ve babası belli, yani Anne veya Babadan birinin British Shorthair olduğu kesin ise böyle bir durum ile karşılaşmayacaksınız.

    Kesinlikle ve kesinlikle Scottish Fold ırkı kediler kendi aralarında çiftleştirilmemelidir.

    Söz konusu kaynaklar: KediCats sitesinden alınmıştır. Scottish Fold ve diğer kedi ırkları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için kaynak linkinden siteye yönelebilirsiniz.

    KAYNAK : KediCats.Com - Scottish Fold Irkı Kedilerin Özellikleri



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.