Şimdi Ara

Seagate 14TB kapasiteli HDD serilerini duyurdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Depolama sektöründe kapasiteyi artırma konusunda ayrı bir mücadele yaşanıyor ve kullanılabilir tek bir HDD içerisinde rekor 14TB seviyesine ulaştı. Seagate tüm serilerini bu kapasite ile güncelledi.


     


    Yeni seriler


     


    Yaz başlarında Exos X14 serisini büyük veri merkezleri için örneklemeye başlayan Seagate, son kullanıcı ve küçük ölçekli işletmelere yönelik 14TB disklerini yakın zamanda duyuracağını belirtmişti. Açıklama gecikmedi.


     


    Ayrıca Bkz.Lex giyilebilir sandalye ile her yerde dinlenin

    14TB kapasiteye kavuşan serilerden birisi IronWolf. NAS sektöründe yer alan IronWolf serisi yıllık 300TB iş yüküne kadar çalışma imkanı sunuyor. Farklı güvenlik çözümleri ile gelen seride standart modeller 3 yıl, Pro modeller ise 5 yıl garantiye sahip. 14TB diskler 530$-600$ olarak fiyatlandırıldı.


     


    Masaüstünde BarraCuda Pro serisi de bu kapasiteye erişti. 3.5 inçlik sürücülerde masaüstü veya iş istasyonu kullanıcıları 14TB kapasiteyi tecrübe edebilecekler. 7200 RPM değeri sunan diskler 250MB/s veri transfer hızlarına ulaşabiliyor. 5 yıl garanti ile gelen sürücü 580$ fiyat etiketine sahip.


     


    Sürekli veri işlemenin gerçekleştiği güvenlik kameraları sektöründe SkyHawk mücadele ediyor ve 14TB kapasiteli disk için önemli performans takip yazılımları da sunuluyor. Bu diskler 510$ fiyat etiketine sahip.


     


    Exos X14 serisi Helyum mühür ve sürekli koruma gibi avantajlarla geliyor. Fiyatı ise 615$ olarak belirlenmiş. Satışlar başlamış durumda.


     



  • Filmler online, müzikler online, kitaplar online bu kadar kapasiteye sadece kurumsal firmaların ihtiyacı olur artık tüketiciler için kapasite çok önemli değil

  • 14 tb'lik diski hadi bir şekilde alacaksın, bir de bu diskteki atıyorum 13 tb veriyi yedekleme için bir tane daha alacaksın.

    Tek diskte bu kadar veri tutmak büyük risk. Ha tabi zaten bu disklerde ev kullanıcısının tercih edebileceği diskler değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Eylül 2018; 15:33:17 >
  • Pcde 3 tane depolama diski var. Bir tane bundan alsak hem kapasite hemde kasada yer olarak avantajli. Velakin fiyati bizi asar xD

  • Şimdi diyelim disk uçtu. Çıkarmak için bir tane daha lazım. Hadi onu da aldın, 500gb taraması 2 gün sürüyor, 14 tb için ımh

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Filmler online, müzikler online, kitaplar online bu kadar kapasiteye sadece kurumsal firmaların ihtiyacı olur artık tüketiciler için kapasite çok önemli değil
    Aralarında sadece exos kurumsal disk, demek talep var ki piyasaya sürülüyor. Bütün her şeyini çevrim içi saklamak istemeyenler her türlü satın alıyor.
  • ssdler kadar yüksek güvenirliliğe sahip olsa işte o zaman alınabilir olur.Buna parası yeten ssd alsın yedek disk almasına gerek var mı bilmiyorum elektrik dalgalanması vs. olmadıkça ssdlerin badsector verme şansı çok düşük(yazmaya bağlı olarak)
  • söz konusu şey seagate ise bulaşmayın derim :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Filmler online, müzikler online, kitaplar online bu kadar kapasiteye sadece kurumsal firmaların ihtiyacı olur artık tüketiciler için kapasite çok önemli değil
    60 GB Bir filmi online olarak zor izlersin
    50 MB Bir Flac'ı online olarak ücretsiz sağlayan bir site bulamazsın.
  • ev tipinde bukadar kapasite iyi
    kurumsal tipte az.
  • O eski barracuda serisinin lekesi hala üstünde adamlar bir atamadı şu lekeyi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.