Şimdi Ara

SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
4
Favori
45.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Hocam 5000 km lik ortalamam 6 litre olmadı benim varın siz hesaplayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracim 75 beygir reference degil. Style paket 2016 model 1.0 Eco tsi dsg 7 ileri 110 hp 200 tork dijital klima hiz sabitleyici start&stop yokuş kalkış destegi otu boku yol tutuş şeysi dahil 100 bin üzeri arabalarda aradiginiz her ozellik ve konfor herseyi var aracın. Bu kadar memnun kalacagimi bilmiyordum. Sonucta b sinifi ve vw grubuna ait bir arac icin mukemmel. Parasi yetene tavsiye ederim. Ben 1 yildan uzun suredir kullaniyorum ikinci el almıştım. 30 bin bakımına 2018 başında 930 tl verdim. Tabiki yetkili serviste. Gecen yil 53e almistim 11 bin kmdeydi ve sol taraf komple boyaliydi surtme sebebiyle. Bu arada 1.0 tsi motor kategorisindeki en iyj motor secildi dunyada 2018de. 3 sikindir olmasi sizi korkutmasin. Performansi cok iyi aracin ve tok bir araba oyle yayilmiyor gacur gucur sesleri yok. Zaten 4 bin devirw kadar motor sesi duyamazsiniz. İceri teker sesi aliyor diyorlar ama almayan mi var ses? Beni hic rahatsiz etmedi. f\p olarak daha iyisini kullanmadim bugune kadar. Gerci bu da kullandigim en yeni arac su ana kadar. Bundan sonra değiştirirsem eger aracimi aile araci olarak daha buyuk bir sey alırım golf leon olabilir. Skoda superb olabilir. Passat olabilir. Yakit olarak kışın 6 yazin 5 litreleri gorursunuz. Daha az olmaz. Kisacasi ben aile araci olarak kullaniyorum ve guven veren konfor saglayan cok özellikli bir aracim var. Tavsiye ederim kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet topaçoğlu -- 9 Temmuz 2018; 12:44:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizce Skoda fabia 1.0 mı İbiza 1.0 mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasingunhan88 Y kullanıcısına yanıt
    Servisteyim sevgili forumdaşlar 1200 TL 1lt yangın söndürme tüpü antibakteriyel temizlik ve motor temizliği dahil fiyatı. Hala iyi ki almışım diyorum çünkü arabam 13000 olmadı şu an satmaya kalksam 60000 TL isterim verirler mi bilmem ama =) bu arada yakıt tüketimi uzun süreli ortalamam 5.x lerde memnunum yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. 2017 model 1.0 MPI Reference model araç sahibiyim. 2 ay önce 18binde satın aldım. Hep şehir içi karma tüketimim 7lt nin üzerindeydi. Hız sabitleyici kullanarak ortalama 80 km hızla 450 km yol yaptım ortalamam 5.2 lt ye düştü. Dönüşte yol durumuna göre 100km ye sabitledim ve 4.4 lt ye kadar düşürdüm. Arabada 3 kişi vardı bagajda yarısına kadar doluydu.

     SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU

    Tek sıkıntım 2000 devirin altında rampalarda arabanın gaz yememesi oldu. 3000 bin devir gibi araba rampaları çok rahat çıkıyor. Gerçekten sollama yaparken terettüt ediyorsunuz. Yinede sınıfına göre performans ve yakıt dostu diyebilirim.

    Birde arabada AUX girişi yok USB girişinden telefonu bağladığımda medya olarak telefon hafızasını görüyor. Aranızda USB yi AUX gibi kullanabilen var mı?




  • rayaz87 R kullanıcısına yanıt
    1. Yakıt tüketimi

    Şehir içi 7 lt üzerine çıktığını pek görmedim. Tabi çok kısa mesafeyse, sürekli durk kalk vs. oluyorsa başka.
    Şehir dışında ise tüketim tabi ortalama hıza bağlı. 70 km/h hızda en verimli oluyor. CC açık, az yük vs. birçok faktör bir araya gelirse bazen inanılması zor tüketimlere imza atabiliyor, 4'ün altına inmek yani.
     SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU

    Ortalama hız 105 km/h olursa 5.7 lt civarı yakıyor (yük, +1 yolcu, klima 50% açık)
     SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU

    İşte ortalama hız 90 km/h olursa 4.9 - 5.1 olacak.

    Netice itibariyle şehir içi/dışı karma tüketim 6.1 lt civarında olması lazım. Ortalama 30 km/h hız için 3000 km karma verisi

     SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU

    Ortalama 45 km için 3000 km karma verisi 5.6

     SEAT IBIZA 1.0 REFERENCE ANA KONU

    2. Performans
    Ben bu aracın uzun yol performansının şaşırtıcı derecede iyi ve güvenli olduğunu gördüm. Elbette iki sorun var: bir yokuş tırmanma, iki klima açıkken performansı ve aerodinamiği zorlanıyor. yokuşta asla sollama yapmamalısınız. Normal yolda kolayca sollama yapabilirsiniz. Gerekliyse 150 hızı geçiyor, pek hissettirmiyor. Hafif olmasına rağmen viraja iyi tutunuyor.

    Burada bir önerim var. Bu aracın en sevdiği benzin kesinlikle Shell V-Power. Performansının bariz arttığını, iki sorunun minimize olduğunu gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gutshot -- 20 Eylül 2019; 17:46:0 >




  • Bu aracı 2005 yılında 35.000 tl ye alıp yaklaşık 1.5 yıl sonra 6.000 km de 41.000 Tl ye sattım. Yerine Dacia Sandero 1.5 dci tek kavrama oto. aldım. 5 ay öncede Sanderoyu satıp yeni Polo 1.0 TSİ Dsg aldım. Aşağıdaki görüşler kişisel görüşümdür.

    İlk olarak aracı alırken 1.2 TSİ motorlusunu test ettim arada çok fazla fark olmaz diye düşünüp manueline 39.000 otomatiğine 49.000 Tl vermeyim dedim ama pişman oldum.

    Araç kullanım tarzım Agresif ve şehir İstanbul. Benim kullanım ortalamam 7-8 lt civarıydı ancak sürekli devirli kullanım yapıyordum.

    Aracı tek kişi klima kapalı düz bir yerde kullanacaksanız çok performans beklentiniz yoksa alınır binilir.
    Araca 2-3 kişi binip klima açtığınızda işler değişiyor dik yokuşlarda 2. Viteste yada 3 te çıkmak zorunda kalıyor ve devirli kullanmanıza rağmen araba hızlanma konusunda nazlı.

    Alınıp LPG takılıp ekonomi yapılacaksa 6 lt LPG yaksa çok tasarruflu bir motor ancak ben bir türlü sevemedim bu motoru bana saç baş yoldurttu.
    Bunun dışında arabanın iç mekan kalitesi ben aldığım yıl Polo ile yakındı o nedenle ibizayı tercih ettim. Virajlarıda gayet başarılı sert süspansiyonları var.

    Umarım yardımcı olmuştur bilgiler. Polo yada Sandero hakkında da isteyenlere yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.