Şimdi Ara

*****---SEAT İBİZA/CORDOBA KULÜBÜ---*****(108 ÜYEYİZ!!!) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.325
Cevap
55
Favori
481.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Bildiğin, işçiliğine güvendiğin bir yer varsa, servis dışında makul bir fiyata kol dayama yaptırabilirsin sanırım.

    Böyle bi yer bulabilsem hemen yaptırcam kardeş.
  • EURO NCAP’TEN YENİ IBIZA’YA 5 YILDIZ!
    Dünyanın en önde gelen otomobil güvenlik organizasyonlarından olan Euro NCAP, gerçekleştirdiği son çarpışma testleri sonrasında SEAT’ın yenilenen küçük sınıf modeli Ibiza’nın en yüksek değerlendirme kriteri olan 5 yıldız aldığını açıkladı.
    01 Haziran 2008 / 11:00
    Kabin içi çocuk güvenliğinde 4 yıldız ve yaya korumada 3 yıldız gibi çok yüksek dereceler elde eden yeni SEAT Ibiza, sınıfının en güvenli otomobilleri arasında yerini aldı.


    1997 yılından bu yana pazara yeni sunulan otomobillerin tasarımlarının ve teknik yapılarının güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında titiz biçimde denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP, gerçekleştirdiği son çarpışma testleri sonrasında yeni SEAT Ibiza'nın, en yüksek değerlendirme puanı olan 5 yıldız aldığını açıkladı. Yeni SEAT Ibiza, önden çarpma testlerinde 5 yıldız alırken, kabin içinde çocuk koruma kategorisinde ise 4 yıldız gibi başarılı bir sonuç almayı başardı. Yeni SEAT Ibiza'da motor kapağı ve bağlantı alanlarının tümünün, darbeleri hem emecek hem de yaya dostu olacak biçimde geliştirilmesi sonucunda yaya koruma konusunda da dev bir adım atan SEAT, bu kategoride de 3 yıldız almayı başardı.


    Önden çarpma testlerinde 16 puan üzerinden 14 puan almayı başaran yeni SEAT Ibiza, yandan çarpma testlerinden ise 18 tam puan almayı başardı. Direğe çarpma testinden ise 2 üzerinden 2 tam puan alan yeni SEAT Ibiza, böylece toplamda 34 puana ulaşarak, hem sınıfının hem de Euro NCAP çarpışma testlerinin en başarılı otomobilleri arasına girmeyi başardı.


    Euro NCAP'in uyguladığı standart çarpışma testleri, 4 ayrı bölümden oluşuyor. İlk iki aşamada, 64 km/s hızla yüzde 40 örtüşmeli önden çarpma ve 50 km/s hızla deforme olabilen bir bariyere yandan çarpma kriterleri uygulanıyor. Yan çarpışma testleri ise 29 km/s hızla yandan B sütununa gerçekleştirilen darbeyle ölçümleniyor. Bu çarpışma testleri sırasında araç içerisinde sürücü ve yolcuların güvenliği de ve yaralanma riskleri de değerlendirilmiş oluyor. Euro NCAP'in güvenlik kriterlerini ortaya koyan son testini ise yaya güvenliği oluşturuyor. Impactor adı verilen bir manken, 40 km/s hızla giden bir otomobile çarptırılıyor. Böylelikle gündelik hayatta, araçların yetişkin ve çocuklara çarptığı kazaların simüle edilmesi sağlanıyor. KAYNAK:(Otomobil
    gazetesi)


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    YENİ İBİZA AĞUSTOS SONUNDA TÜRKİYE'DE!!!!!!!
    VW Grubu’yla mutlu bir evliliği olan Seat, ağustos ayında Türkiye’ye gelecek yeni Ibiza ile kalite atılımı yaptı. Seat CEO’su, “Ibiza ile Toyota’yı yakaladık” diyor

    Alman Volkswagen Grubu ile 1986’da “evlenen” ve Audi Grubu’na bağlı olan İspanyol Seat, bu evliliğin nimetlerini yaşamaya ve 420 bin civarında olan sınırlı üretim kapasitesini artırmak için çalışmaya başladı. Markanın en çok satan aracı durumundaki Ibiza’nın, Türkiye’de ağustos ayında satışına başlanacak yeni versiyonu, Seat’ın tüm bu iddialarının ilk kanıtı olacak.
    Bu modele adını veren İspanyol adası Ibiza’da gerçekleştirilen tanıtımda bizzat konuşan Seat CEO’su Erich Schmitt, uygulamaya koydukları yeni global strateji doğrultusunda 10 yılda 40 yeni modeli piyasaya sunacaklarını belirtti ve “Yeni Ibiza bu stratejinin ilk ürünü. Yenilediğimiz Ibiza’yla sonunda kalite konusunda Toyota’yı yakaladık” dedi.
    Audi’den Seat’a geçen ve lüks otomobil markasının kalite reçetesini de beraberinde getiren Schmitt, “Seat’ın daha önce ürettiği araçlardaki hata oranı Japonlardan gerideydi. Araştırmalara göre yeni Ibiza’yla Japonlar’ı bile geride bırakmış durumdayız” dedi.

    Yeni sınıflara giriş

    Yeniden yapılanma planı çerçevesinde 10 yıl boyunca her yıl 500 milyon euro yatırım yapıp, 3-4 yeni model lansmanı gerçekleştireceklerini söyleyen Schmitt, “2018’e kadar 40 yeni model sunup, yıllık satışımızı 400 binlerden 800 bin adedin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diyor. Bu strateji çerçevesinde Seat, daha önce hiç olmadığı sınıflara da girecek.
    Uzun soluklu bu atılım projesinin ilk ayağını yeni Ibiza’nın oluşturduğunu belirten Schmitt, aracın gerek ulusal, gerekse de global anlamda satış adetlerine olduğu kadar imajına da büyük katkı sağlayacağını, bu yıl satışlarını Ibiza’yla birlikte 451 bine çıkartmayı hedeflediklerini söylüyor. Seat’in bugüne kadar sadece İspanya’da üretilerek, ağırlıklı olarak Avrupa pazarında satıldığını hatırlatan Schmitt, yeni stratejiyle birlikte Latin Amerika ve Çin’de üretim yapmayı düşündüklerini söyledi.

    1000 adetlik hedef

    Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy ise markanın global stratejisi çerçevesinde Türkiye’de de büyüyeceklerini belirterek, bu yıl için 4 bin 500 adetlik bir satış hedefi koyduklarını söyledi.
    Ağustos ayında piyasaya sunacakları yeni Ibiza’dan bu yıl 1000 adet satmayı hedeflediklerini kaydeden Gürsoy, gelecek yıl bu miktarı ikiye katlayacaklarını bildirdi. Yeni Ibiza’yla Seat’ın Türkiye’deki marka imajını da yükselteceklerinin altını çizen Gürsoy, bu konuda yurtdışından da maddi ve manevi destek alacaklarını kaydetti.
    Gürsoy, Ibiza için farklı tanıtım kampanyaları gerçekleştireceklerini de söyledi.


    Adı eski ama temelleri yepyeni
    Seat’ın tamamen kendi geliştirdiği ilk model olan ve 1984’te piyasaya çıktıktan sonra markanın en çok satan aracı konumuna gelen Ibiza, artık 4. nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. İspanya’da satışına başlanan yeni Ibiza, ağustos ayında Türkiye’ye getirilecek.
    Ibiza, adı her ne kadar eski olsa da tamamen yeni bir altyapıya sahip. Markanın yeni yüzünü de temsil eden Ibiza, VW Grubu’nun bir sonraki Polo modelini oluşturacak platformu kullanan ilk örnek. Eskisine göre daha geniş ve uzun olan Ibiza, iç mekan ve bagaj hacmi konusunda gelişmiş. Ayrıca alçaltılmış oturma pozisyonu, araca daha fazla sportiflik kazandırmış.
    İç mekanında kalite hissi yüksek malzemelerin kullanıldığı Ibiza’da, Seat ailesinin diğer fertlerinden tamamen farklı bir gösterge ve kontrol paneli bulunuyor. Türkiye’de “Reference”, “Stylance” ve “Sport” olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunulacak yeni Ibiza’nın en alt donanım paketinde bile güvenlik ve konfor donanımlarının yüksek olacak.

    Dört motor seçeneği
    Yeni Ibiza’da EBD destekli ABS, çekiş kontrol sistemi (TCS) ile birlikte çalışan ESP, kemer bağlama uyarısı, yokuşlarda kalkışta aracın geriye kaymasını engelleyen Yokuş Kalkış Desteği (Hill Hold Control), Viraj Sis Lambası, AFS’li (virajlarda dönebilen) bi-xenon farlar, arka park sensörü, standart veya isteğe bağlı donanımlar arasında yer alacak.
    2009 model olarak Türkiye’de piyasaya sunulacak yeni Seat Ibiza’da ilk etapta 1.2 lt 70 HP, 1.4 lt 85 HP ve 1.6 lt 105 HP benzinli motorların yanı sıra 1.4 lt 80 HP dizel motorlar yer alacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoman -- 5 Ağustos 2008; 10:07:48 >




  • Merhaba Arkadaşlar

    Bu konuyu daha önce görmediğim için özür dilerim. Babamın da ( bende kullanıyorum ama babamın ) 2004 Seat Cordoba 1.4 lt 75 HP TDI aracımız var. Ehliyetimi aldığım 2006 dan beri aracı kullanmaktayım. Özellikle gece kullanımı çok hoşuma gidiyor. Göstergeleri , ışıklandırmalarla birlikte bana göre mükemmel yapmışlar. Bunun yanında önemli olan , sağlamlığı ve performansını eğer kullanırsanız ( tavsiye ederim ) anlayabilirsiniz. Araç şu an 104000 de , hor kullanıma rağmen bize sorun çıkardığını hatırlamıyorum. Eğer babamı ikna edebilirsem yeni ibiza lar çok hoşuma gitti. Bakalım hayırlısı. Beni de eklerseniz çok sevinirim.Saygılar ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ulu*memo


    Merhaba Arkadaşlar

    Bu konuyu daha önce görmediğim için özür dilerim. Babamın da ( bende kullanıyorum ama babamın ) 2004 Seat Cordoba 1.4 lt 75 HP TDI aracımız var. Ehliyetimi aldığım 2006 dan beri aracı kullanmaktayım. Özellikle gece kullanımı çok hoşuma gidiyor. Göstergeleri , ışıklandırmalarla birlikte bana göre mükemmel yapmışlar. Bunun yanında önemli olan , sağlamlığı ve performansını eğer kullanırsanız ( tavsiye ederim ) anlayabilirsiniz. Araç şu an 104000 de , hor kullanıma rağmen bize sorun çıkardığını hatırlamıyorum. Eğer babamı ikna edebilirsem yeni ibiza lar çok hoşuma gitti. Bakalım hayırlısı. Beni de eklerseniz çok sevinirim.Saygılar ...

    Ekledim kardeş.




  • Dostum Benide eklerseniz sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TAVCI

    Dostum Benide eklerseniz sevinirim

    Üstad,siz zaten 41. üyemizsiniz.
  • Beni de eklerseniz sevinirim.2006 cordaba 100hp aracım (Tosuncuk) var. herkeze selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sertkaya

    Beni de eklerseniz sevinirim.2006 cordaba 100hp aracım (Tosuncuk) var. herkeze selamlar.

    Siz de 44. üyemizsiniz.
  • Herkese slm beyler.
  • merhaba arkadaşlar benim bir problemim var cordoba aracımı çok seviyorum fakat koltuklarına su damlasa iz yapıyor sizlerde de aynı problem var mı? Daha yeni tatilden döndüm yolda araba hiç bir problem çıkarmadı Allahıma şükürler olsun. şehir dışı yakıt oranı beni memnun etti diye bilirim. bir dopoyla 680 km çoğu var, azı yok yol gittim kadrana dikkat ettmedim 180 km hıza çıktığımda oldu, 80 ne indiğimde. aracım benzinli sizce yakıt durumu nasıl? Teşekkürler.
  • benide eklerseniz sevinirim

    2003 ibiza signo 1.4 TDI
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatalframe

    benide eklerseniz sevinirim

    2003 ibiza signo 1.4 TDI

    Ekledim.
  • slm 2000 cordoba sahibiyim ve sizlere bir sorum olacaktı acaba bu 2000 seat stella larda (tabiki cordoba için) yol bilgisayarı oluyor mu?Aydınlatırsanız sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S.Cordoba

    slm 2000 cordoba sahibiyim ve sizlere bir sorum olacaktı acaba bu 2000 seat stella larda (tabiki cordoba için) yol bilgisayarı oluyor mu?Aydınlatırsanız sevinirim

    PM yollandı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enoman


    quote:

    Orjinalden alıntı: S.Cordoba

    slm 2000 cordoba sahibiyim ve sizlere bir sorum olacaktı acaba bu 2000 seat stella larda (tabiki cordoba için) yol bilgisayarı oluyor mu?Aydınlatırsanız sevinirim

    PM yollandı.



    çok saol tşkr
  • 2006 Seat Cordoba 1,4 TDİ aracım var çok memnunum benide eklerseniz sevinirim..
  • meraba arkadaşlar,

    Seat marka araç almak istiyorum ,

    Ibiza Signo 1.4 16V 2004 70000 km. araç buldum.sahibi 16900 istiyor ama pazarlık yaparak 16000 tl indirebileceğimi düşünüyorum.

    sizce fiyat nasıl?
    bu aracı neden tavsiye edersiniz?
    ya da kötü yanları nedir?

    İbiza mı Cordoba mı tavsiye edersiniz?

    Benim gibi şöförlüğü çok iyi olmayan birisi için bu araba iyi midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birol_61 -- 24 Ağustos 2008; 14:15:55 >
  • Slm siz değerli klüp üyelerine bir sorum olacaktı 2000 seat cordobam var ve 100 km şehir içi 40 ytl ye gidiyor sizce bu normal mi_Bana biraz fazla gibi geldi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S.Cordoba

    Slm siz değerli klüp üyelerine bir sorum olacaktı 2000 seat cordobam var ve 100 km şehir içi 40 ytl ye gidiyor sizce bu normal mi_Bana biraz fazla gibi geldi

    Benimde 2006 model cordobam (Benzinli) var senin söyledğin rakam ucuk biraz 1 km 40 kuruş çok fazla benim ki 250 kuruş yakmakta. Sanırım srvise bir götür birde 2000 model araçların yakıt durumunu öğren.
  • 1,5 DCİ Megane sürdüm benim Cordobam 1,4 olmasına rağmen daha seri
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.