Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (348. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.436
Cevap
198
Favori
1.206.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Benimde saçlarımda ve çene kısmında seboreik dermatit vardı. Kullanmadığım şampuan kalmamıştı. Bir türlü kurtulamamıştım. Kullandığım şampuanlar sadece dermatiti bastırıyordu, tamamiyle geçirmiyordu. 4 ay önde bayağı bir araştırma yaptım yüzlerce makale okudum, sonucunda dermatitin candidadan olabileceğiden şüpelendim. Bunun üzerine bir diyet programı uyguladım ve 4 yılın ardından dermatitten 2 haftada kurtuldum. Son 3 aydır herhangi bir kepeklenme, pullanma ve kaşıntı yok tamamiyle geçti.

    Diyeti 2 hafta tam uyguladım. Sonraki 2 hafta da yasaklı yiyecekleri azar azar tüketmeye başladım. Toplamda 1 ayda kurtuldum.(2. hafta sonunda tamamiyle geçti, ancak ben bir 2 hafta daha uyguladım.)

    Diyetim şu şekilde;
    Kesinlikle şekerin hiçbir türü yok (Glukoz, fruktoz, galaktoz, maltoz vs.)
    Karbonhidrat yok (un ve unlu gıdalar, nişastalı sebzeler, kuru baklagiller vs.)
    Alkol yok
    Meyve yok
    İşlenmiş gıdalar yok
    Süt ve süt ürünleri, mayalı yiyecek, içecek yok (bazı kaynaklarda tüketilebilir deniliyor ben tüketmedim.)
    Kahve, siyah çay yok
    Gulitenli yiyecekler yok
    (Arpa, yulaf, mısır, patates, havuç gibi bunlarda yok.)

    Neler var;

    Yumurta
    et (sığır, keçi, sakatat, tavuk, kaz gibi.)
    balık (hamsi)
    Fındık, ceviz, badem
    sebzeler (lahana, patlıcan, pırasa, marul, gibi)
    Zeytin
    Şalgam
    Kabak
    Tereyağı
    Limon

    Bunların dışında doğal antifungal ile destekledim.
    Sarımsak (günde 2 diş ağızda 1-2 kere çiğneyip yutulacak)
    Elma sirkesi (kesinlikle ev yapımı olacak, süzülmemiş şekilde olursa iyi olur. Çok fazla miktarda lazım değil 100ml bile yeterli elimde yok derseniz eş dost akrabalardan bulun. Fabrikasyon olmayacak. Bardağa 1 çorba kaşığı elma sirkesi kalanı su doldurulup içilecek. Günde 1 kere.)
    Hindistan cevizi yağı (soğuk sıkım olacak aktarlarda bulunur. Günde 1 kere 1 çorba kaşığı)
    Zeytin yağı
    Tahin
    Bitki çaylarından (yeşil çay, doğadan marka olanından kullandım günde 3 fincan. Bir de zencefil limon kabuklu olanından var onu da içebilirsiniz.)
    Tarçın
    Zerdeçal

    Bu şekilde uyguladım. Yarı aç gezdim ama dişimi sıktım. Kesinlikle programdan sapmadım.

    İçten desteklediğim kadar dışarıdan da müdahale ettim. Ketoral şampuan kullandım. Yıkanırken ve saçlarımı yıkarken kesinlikle sıcak su değil ılık su ile yıkandım. Bu da önemlidir. Kafa derisini yakmayacak şekilde çünkü pullanmayı arttıran bir sebeptir.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edncmk -- 7 Mart 2019; 16:13:52 >




  • Arkadaşlar hepimiz bu illeti yıllardır çekiyoruz ve denemediğimiz yöntem kalmadı.
    Bir arkadaşım bana bir isim verdi ve bununla beraber kendisi egzamayı geçirmiş. Şu an tertemiz kaymak gibi ciltle geziyor
    Biz yıllarca kremlerle losyonlarla şampuanlarla cebelleşiyoruz. Aslında olayın kaynağına inmek gerekiyor. Bu da bağırsaklar oluyor tabiki
    Bağırsaklar için Laxafiber Pro 1 isimli gıda takviyesini bugün kullanmaya başlıyorum (fiyatı 55 lira)
    Bu ürün Prebiyotik Lif ve Probiyotik Mikroorganizma içeren Takviye Edici Gıda. Bizim bağışıklık sistemimizi tavan yaptırmamız gerekiyormuş. Bu sayede sebroik dermatit bağışıklık sistemimizden geri tepecek. Çok umutluyum.
    Size gün gün seboreik dermatite nasıl iyi gelip gelmediğini ileteceğim. Eğer arkadaşım gibi bende bu illetten kurtulabilirsem veya çok çok aza indirebilirsem ne mutlu bize.
    Sağlıklı günler
  • Bu illet hastalıktan çok çektim. Saçlarım döküldü, çok sevdiğim sakallarımı her kestiğimde suratımda kızarıklık haritalarıyla cebelleşiyordum. Gene bu hastalığın bir sonucu olarak gözümde blerafit oluştu, ameliyat oldum. Dışarıdan farkedilmese de hala izi belleğimdedir.

    Bu ve benzeri tüm cilt ve egzama sorunlarının temelinde (başka sebepleri olmakla birlikte) çoğunlukla bağırsak sağlığıyla alakalı problemler yatar. Kötü beslenme koşulları sonrasında bağırsak florası bozulur ve kötü bakteriler iyi bakterilere baskın hale gelirler. Candida mantarındaki aşırı artış bunun en önemli sonuçlarından birisidir. Mantar aşırı arttığında, ek olarak geçirgen bağırsak sendromu oluşur ki bu durum bazı toksik maddelerin doğrudan vücudumuza yayılmasına ve türlü alerjik reaksiyonlarla baş başa kalmamıza bunun da ötesinde yavaş yavaş vücudumuzun zehirlendiğine tanık olmamıza yol açar.

    Seboreik Dermatit bir sonuçtur arkadaşlar. Öncelikle bu sonuca sebep olan etmenleri ortadan kaldırmamız gerekmektedir.

    1- Candida Diyeti / Doğru Beslenme (Diyetin ayrıntıları internette fazlasıyla mevcut, o yüzden detaylandırmıyorum.)

    Bu diyeti 1 ay boyunca uyguladım. Diyet sonrası seboreik dermatit tam olarak geçmemekle birlikte genel sağlığım oldukça iyi bir duruma geldi. Kendimi oldukça dinç ve sağlıklı hissetmeye başladım, vücuttaki fazla kilolar gitti ve karaciğer yağlanması problemi ortadan kalktı. En azından seboreik dermatitle daha güçlü bir şekilde savaşan bir bünyem var diyebilirim. Diyet sonrası da belirli kıstaslara göre beslenmemi sürdürüyorum. Ekmek, şeker ve alkolü oldukça sınırlandırmış durumdayım.

    2- Kapalı ve oksijensiz ortam

    Bu hastalığın adına bir şeyden eminsem, o da kapalı ve oksijensiz ortamla çok iyi anlaştığıdır. Kış aylarında azmasının en büyük sebebi de budur. 2 gün üst üste evde kaldığımda yüzümde soyulmalar ve kepeklenmeler hemen başlıyordu. Kış veya kapalı hava demeden muhakkak dışarı çıkın, 2 saat gün ışığı alın ve yürüyüş yapın.

    3- Yüz yıkama ve sabun

    Sabunu hayatınızdan silin arkadaşlar! El ve vücut yıkama dışında herhangi bir kimyasal sıvı, sabun, doğal sabunu vs. herneyse komple hayatınızdan çıkarın. Peki yüzümüzü ve kafamızı nasıl dezenfekte edeceğiz derseniz oraya geleceğim.


    4- Stress

    Her ne kadar bu koşullar içerisine girmek sizin bilinçli tercihiniz olmasa da, size uzun vade de stress ve gerilim olarak dönen bütün unsurları ortadan kaldırın. Fitness yapın, yüzme kulübüne gidin. Stresi minimize edin. Böylelikle sadece bu sorunu değil, belkide bu soruna sebep olan bir çok etmeni de dolaylı olarak ortadan kaldırabileceksiniz.

    5- Organik Elma Sirkesi Mucizesi!

    Tüm pahalı ilaçları, kremleri bir köşeye atıyorsunuz. Özellikle, kortizon içeren ilaçlardan uzak duruyorsunuz. Kortizon kullanımı, bozulmuş olan bağırsak florasının daha da canına okuyacaktır.

    Tüm bunlar yerine organik elma sirkesi başlıca ilacımız olacak. Döküntülü ve pullanmış bölgelere herhangi bir yüz nemlendirici kremi(su bazlı) ve 1 çay kaşığı sirke ile karıştırarak sürüceğiz.(Etkisi arttırmak isteniyorsa 2-3 damla çay ağacı yağı da katabilirsiniz.
    Her sabah kalktığımızda sabun yerine yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ve su karışımı yüzümüzü dezenfekte ediyoruz.
    Duştan çıktıktan sonra kuruyan bölgeleri gene elma sirkesi ve su bazlı nemlendirici karışımı ile nemlendireceğiz.

    Saç için,
    Duşa girmeden önce, yarım çay bardağı elma sirkesiyle saçlarımızı ovuyoruz. 20-30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayabilirsiniz.

    Anti fungal, anti bakteriyel özelliklere sahip elma sirkesi hem tedavi edici hemde dezenfekte edici özelliklere sahip doğanın bize sunduğu yegane ilaçtır.

    6- Ekstra koruyucu ve güçlendirici yüz maskesi

    Tercihen haftada 2 kez,
    1 çorba kaşığı bal, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve birkaç damla limondan oluşan (ekstra olarak 2-3 damla çay ağacı yağı katılabilir) bir karışımı iyice karıştırarak bir maske yapıyoruz. Yüzümüze sürerek yarım saat sonra duruluyoruz.

    Tüm bu maddeleri uygulayarak, uzun yıllar sonra oldukça sağlıklı bir cilde kavuştum. Uzun bir zamandır bir belirti gözlemlemedim. Hatta seboreik dermatit laneti yüzünden dökülen bazı saçlarımın yeniden çıktığını dahi söyleyebilirim:)




  • Etki 5 gün sonra belli olacakmış. Bugün birinciyi içtim. 4 gün sonra neler olduğunu size bildireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar. Donanımhaber saçma sapan şeyler yüzünden 5 gün engelledi beni ve mesaj yazamadım kusura bakmayın. ilacı 5 gün tek paket şeklinde kullandım hiç bir etki göremedim. 5 gün sonra 2 şer paket kullanmaya başladım (üzerinde 3 pakete kadar kullanabiliyorsunuz yazıyor) şimdi yüzüm düzelmeye başladı.
    Bu şekilde 2 şer paket 10 gün daha kullanacağım. Gelişmeleri aktaracağım tabi donanımhabercik bir sorun çıkarmazsa.
    Sonuç olarak iyiye doğru gidiyorum ama bakalım.
  • WaylandIZMIR kullanıcısına yanıt
    Selamlar

    İyi bakterilerin koloni oluşturabilmesi ve probiyotik kullanımının verimli olabilmesi için candida miktarının oldukça azalmış olması gerekiyor. Yoksa bu lanet olası şey iyi bakterilerin koloni oluşturmasına izin vermiyor.

    Candida ile inatçı bir biçimde savaşan, candidaya karşı en etkili olduğu bilimadamları tarafından belirtilen iyi bakteri, saccharomyces boulardii‘dir. Reflor adıyla probiyotik olarak piyasada bulunabiliyor. Bunu da kullanmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reflör şuan İstanbul' da piyasada mevcut. 250mg 10 kapsül tabletini aldım, bende kullanıyorum hatta ara ara, farklı eczaneleri gezmek gerekebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 22 Mart 2019; 14:52:56 >
  • Arkadaşlar selamlar. Ben de 2 yıldır egzema var, genelde spordan sonra kızarıklık ve kaşıntı artıyor. Spor yapmadıgım gunler iyileşiyor, sanırım terleme ve sürtme tetikliyor.

    Hep aynı yerlerde çıkıyor, ne artıyor ne azalıyor. Madeni para gibi yuvarlak biçimde çıkıuor genelde.

    Koltuk altı, ayagımın ustu, elimin ustu, bileğimde, sırtımda ve belımde var. Yuvarlak biçimde kırmızı renkte.

    Solgar advanced multi billion dolphilus Alıp kullansam gecer mı ? Kortizonlu krem kullanmak ıstemıyorum. Kullanınca gecıyor ama bırakınca yıne cıkıyor.

    Belki candida mantarı yüzünden cıkıyordur bu egzemalar olabılır mı ?

    Solgar advanced multi billion dolphilus’un yan etkisi olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu aralar yine çıkmaya sıklaşmaya başladı gerçekten işe yarayan hatta kalıcı tedavi tavsiyesi olan var mı ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ymtrgkbr Y kullanıcısına yanıt
    Öyle bişey bulunsa o kişi nobel alir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Head&shoulders'ın bi clinically proven solutions'u var bide Clinical Strength'i var hangisini kullanmayalıyım arkadaşlar kullanan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymtrgkbr -- 28 Mart 2019; 17:54:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ymtrgkbr Y kullanıcısına yanıt
    Yok malesef anca boş işlerle ilgilensinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016'nın haziran ayından beri muzdaribim bende bu illet hastalıktan beyler. Okul gereği il dışına gitmem gerekmişti yaklaşık bir sene kaldım ve geri gelmeme bir iki ay kala otacının defne sabununu kullanmaya başlamıştım neyse geldim memlekete geldikten hemen hemen bir ay sonra bir yaz sabahında uyandığımda saçımda çok yabancı olduğum bi kaşıntı hissi almaya başlamıştım dikkatinizi çekerim bir gece önce hiç birşey olmayan saç derisinde sabah birden kaşıntı başlıyor ve şuan bulunduğumuz zamana kadar ne kullandıysam hiç bir şey etki etmiyor. Kullandıklarımın hattı hesabı yok vichy,head and shoulders clinical str. katran sabunu kepek karşıtı bir çok şampuan ve eczanede satılan özellikle doktorların tavsiye ettiği bilindik dandik şampuanlarda hiçbir şekilde etki etmedi. Konunun önceki sayfalarda bazı arkadaşların dediklerine katılıyorum vicyh şampuan ilk zamanlarda iyi gelmişti ama sonralardan saçların rengini matlaştırdı ve saç derisinin anasını aglatti. Gittiğim yerin duş aldığım suyundanmıdır ya da otacı defne sabununu kullandığımdanmıdır bilmiyorum ama o günden beri kurtulamadım bu illetten.
    Tüm kepek şampuanları ilk yıkamada bir kaç saat içerisinde rahat tutuyor ama sonra karıncalanma gibi bir his geliyor kafamda pek rahatsız etmiyor ama ikinci gün yıkamassam yağlı,kaşıntılı ve elimi değmeye korktuğum bir saçla merhaba diyorum güne bu hastalıktan bihaber olan milyonlarca insan okadar şanslı ki...
    Bu hastalığın tedavisinin olduğuna inanıyorum fakat gün yüzüne çıkartılmadığınada inanıyorum. Bu illet için milyon tane ilacımsı şeyler var ve altın yumurta veren tavuğunu sahibi kimseye kestirtmez bilmiyorum artık inşallah yakın zamanda bir tedavisi çıkar belkide şans eseri doğru bir ilaçla ya da şampuanla karşılaşırız.




  • Tedavisi var zaten de iğnesi 8000 tl oda devlet destekli bakınız taltz 80 mg
    Ayrıca bu hastalık geçirgen bağırsak hastalığıyla alakalı birde bağırsak florasının bozulmasıyla burdakiler hala şampuan krem derdinde şaka gibi gidin biraz araştırın arkadaşlar candida nedir nasil savaşılır bağırsak duvarı tekrardan nasıl yapılır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 31 Mart 2019; 0:18:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Candida için siz neler yaptınız hocam bu bakteriyi köreltmemiz için probiyotik kullanmak nekadar işe yarıyor ya da diyet yapmak nereye kadar sonuc vericek ?
    dediğiniz 8000 tl'lik uygulama tanıdığınız biri yaptırdı mı ya da şahit oldunuz mu hastalığın bittiğine ? ya da candida canlısı seboraik dermatitin bir sebebi olarak bir teorimi ya da kesinleşmiş bir bulgu mu ?
    saygılarımla...
  • https://www.healthline.com/health-news/fda-approves-eczema-drug-for-use-with-children#The-bottom-line

    Çok ilgimi çekti okuyun. Dupixent diye yenı bır bıyolojık ajan cıkmıs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duman54 kullanıcısına yanıt
    Tamam oldu okadar basitti doktorlarda ayakta uyuyordu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır, doktorlar ayakta uyumuyor. İşlerine geldiği gibi davranıyorlar. Gelen insanlara yaz anlaşmalı kremleri, ilaçları; o insanlar o kremlere bağımlı kalsın, ilaç firmaları da seni yazları tatile göndersin...

    Arkadaşın yazdığı diyet listesinde yanlışlar ve eksikler var. Ayrıca bu tür rahatsızlıkların çoğu -kişiden kişiye değişmekle birlikte- karaciğerden değil bağırsaktan kaynaklanıyor. Konuyu detaylı araştırırsanız ilaçsız, kremsiz SD belirtilerinde gerileme hatta tamamen sıfırlanma yaşayan insanlar göreceksiniz. Bunlardan biri de bendim, ama diyeti bırakır bırakmaz her şey eski haline döndü. Bu konuda eski mesajlarım da var bu konuyla ilgili. Bağırsak floram epey kötü durumda olduğu için diyet süresini çooook uzun tutmam gerekiyor diye düşünüyorum, çünkü aynı zamanda Ülseratif Kolit hastasıyım. Konudaki eski mesajları, Facebook gruplarını(2.beyin: bağırsaklar vb) ve ekstra Google'dan bağırsak ve cilt hastalıkları arasındaki ilişkiyi araştırıp detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Ayrıca "oldu o kadar basitti" dediğiniz şey aslında o kadar da basit değil. Diyet yaparken bütün gün yarı aç gezdiğimi bir ben bilirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 13 Nisan 2019; 20:36:30 >




  • FrecoB kullanıcısına yanıt
    Dostum 3 aydır yerli yabancı 100lerce makale okudum biliyorum hastalığın seyrini bağırsak karaciğer pankreas ve doa mide enzimin eksikliği ile alakalı bir rahatsızlık sadece diyet yetmez hepsini bi şekilde tedavi etmen lazm benim söyleyeceklerim bu kadar bence siz biraz daha araştırın ha parası olan varsa bi kaç doktor ismi vereyim gitsin bütüncül tedavi olsun bu işler paraya ve iradeye bakıyor inan ki 3 aydır gece gündüz araştırıyorum zaten fda 2021 e egzama için hormonel steroid hazırlıyor bu hastalıkta tarihe gömülecek ama bu saydığım problemleri düzeltmezsen bu sefer farklı sıkıntılar ortaya çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arkadaşın söylediklerini hafife aldığınızı görünce konuyla alakalı bilginizin olmadığını düşündüm, herhangi bir laf atışmasında bulunmadım. Buna rağmen neden "sidik yarışı"na girdiniz onu anlayamadım...

    Ben 2017 Kasım ayından beri bağırsak-beslenme-cilt hastalıkları ilişkisini araştırıyorum. Bu süreçte birçok kez diyete girdim. Kimisi 2-3 ay sürdü kimisi 1 ay. Kendi gözlemlediğim şeyler üzerine özel klinikler de dahil olmak üzere İzmir'de birçok doktora gittim, durumumu anlattım ve sorun nerede onu öğrenmek istedim. Hatta bu doktorlardan -biri devlette biri özelde olmak üzere- ikisi isimleri epey duyulmuş doktorlar. "Doktorlar da uyuyordu" diye savunduğunuz doktorlar SD'nin ve genel olarak cilt hastalıklarının birçoğunun bağırsak ve beslenme ile hiçbir ilişkisi olmadığını söylüyorlar. Türk Dermatoloji Derneği de buna dahil. Yurt dışında yapılan araştırmalar ise tam tersi... O bir muayeneye yüzlerce lira ücret alan doktorlar da(aralarında hastaları para olarak görmeyenleri ve mesleğine saygı duyanları tenzih ediyorum) kusura bakmasınlar bir halta yaramıyorlar. Bana biraz daha araştırmayı önermek yerine siz bir şeyler uygulamaya başlayın bence. Sadece araştırmakla olmuyor.

    Ayrıca diamin oksidaz midede değil, ince bağırsakta salgılanıyor. Üniversite hastanesinde beslenme ve diyetetik bölümüdeki bir doktor anlattıklarım üzerine histamin intoleransı üzerinde durmuştu, oradan hatırlıyorum. DOA'dan da bir şey çıkmadı, yine de kesin konuşmadı tabii çünkü özel laboratuvarlardaki testler üniversite hastanelerinde bile yok. Parası olmayana test mest yok, ülkemizdeki imkanların özeti...

    Son olarak; noktalama işaretlerini az da olsa kullanmaya özen gösterirseniz yazılarınız daha anlaşılır olacak.

    İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrecoB -- 13 Nisan 2019; 21:48:57 >




  • 
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.