Şimdi Ara

Seiko 5 Sapma Hesaplama!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 5 gün kadar önce amazon'dan Seiko SNK803 model saat sipariş ettim ve şuan yolda kendisi. Aklıma takılan bir soru var. Bu saatlerde "hacking second" olayı olmuyormuş. O halde ben saatimin saniyesini baz aldığım saatin saniyesine göre nasıl eşitleyeceğim? Baz aldığım saatin(windows) saniyesine ve kendi saatimin saniyesi arasındaki farka göre mi belirliycem bunu? Daha pratik bir yöntem bilen varsa bilgilendirebilir mi beni.



  • Güzel soruymuş ama cevapsız kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik/mekanik satlerden hassas zaman tutma beklenmemeli. Seikonun o modelleri günlük - 10+20 sn kadar sapma yapabilir ki normaldir. İnce ayarlarlarla sapma daha da düşürülebiliyor. Seikonun 7s26 temel mekanizmasına sahip saatlerin elle kurma ve sn durdurma özelliği yoktur, dolayısıyla yakın bir zamanda saati ayarlamakta fayda var. Gerçi saat az kuruluyken saati geri alırmış gibi biraz tutarsanız sn yi durdurabilirsiniz fakat mekanizmayı zorlayabileceginden tavsiye etmem. Sonuçta otamatik/mekanik saatlerden hassas zaman tutma beklemeyiniz. (fiyat ve mekanizma kalitesi yükseldikçe zaman tutuş artar)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekbey -- 18 Ekim 2018; 17:29:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun kronometreyi açın, tam 00 olduğunda her ikisinide başlatın 24 saat sonra bakın saat ne kadar ileri ya da geri gitmiş.

    +10,-10 sn çıkarsa iyi sayılır. +15 sn çıkarsada sıkıntı yok. Zembereğin en yüksek esnekliğine ulaşması otomatik saatlerde zaman alan bir olaydır. Bu kullanıma bağlı olarak tam dolup, boşalmada 20-30 keze tekabül eder. Yani en az 3 ay saati kullanıp sonra tekrar bakarsınız sapmada ne durumda büyük oranda +15 sn bile olsa 10 sn altına inecektir.

    Bir saatçide ayarlatırsınız. +30 vs ise saati iade edin. Genelde düşük segmentlerde bile -30+30 çıkmaz. Onun yerine tekrardan sipariş verirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.