Şimdi Ara

SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.066
Cevap
81
Favori
284.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mmyyyymmm M kullanıcısına yanıt
    Orientin çok benzer bir modeli var.snzh modelin biraz daha büyüğü 46mm çap.200 mt.w.r.otomatik kendinden kurmalı ve saniye durudurmalı. SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukclkk

    Merhaba saat almak istiyorum ancak yardıma ihtiyacım var. Öncelikle otomatik ve solar saatler arasında kaldım aklımdaki marka Seiko. Bütçe olarak 2500 tl kadar çıkabilirim. sizce bu fiyata solar almak mantıklı değil mi otomatik yerine?. Otamatik saatleri araştırdığım klasik saat görünümü olan tipler var, ben biraz daha genç işi istiyorum. Görünüm önemli benim için dediğim gibi. Başka markalara'da bakabilirim. Son olarak kesinlikle safir kristal cam olan bir saat almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim önerilerinize ihtiyacım var. Şu saat dikkatimi çekti daha ucuza bulabileceğimi düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

    https://www.aydinsaat.com/p-7662-seiko-prospex-ssc603p.aspx
    Bire bir bu arkadaşla aynı durumdayım. Acaba arkadaşın sorularına açıklayıcı cevap verebilecek biri varmı?
  • Zombiee38 kullanıcısına yanıt
    Linkteki saat solar ve kronograf yani saniye hareketsiz mikro saniye hareketli.Koca ibre öyle 12 üzerinde duruyor diye sıkılabilirsin.Benim tavsiyem otomatik bir saat olacaktır.Seiko maalesef güneş enerjili saatlerde citizen kadar başarılı değil.Son günlerde bende srpb15k1 modelini inceliyorum.Kullananlar varsa bilgilenmek isterim.Fotoyu aşağıda paylaştım.Fiyatı 1600 ile 2200 arasında dolaşıyor. SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsayar

    Hiç hareket etmiyor mu
    Yok hocam hiç hareket etmiyor.
  • AjanHaKaN kullanıcısına yanıt
    Kronometre çalıştığı zaman çalışıyor mu.Saat pilin azaldığı uyarısı verebilir.Eğer pil yeni ise son çare tuşlara aynı anda bas.Eğer hiç hareket yoksa mekanizmada problem olabilir.Oksitlenme veya darbe.
  • Kronometre güzelce çalışıyor sıkıntı yok. Ama çift çekme ile basılı tutunca direk kronometre çalışıyor. Saatin pili azaldığında daha öncekinde saniye 2-3 saniye bir tık diye gidiyordu. Buna orjinal takabileceğim bir pil var mı ? Saatçilerde hep yan sanayi.
  • AjanHaKaN kullanıcısına yanıt
    Pilin üzerinde sr veya lr ile başlayan numara vardır.362,364,377,394,626,927 bu serilerden bazıları.Hangisi uyarsa internetten araştırıp 5 yada onlu satın alabilirsin.En iyi markalar sony maxcell veya renata olabilir.
  • merhabalar
    ilk defa otomatik saat alacagım ve seçimim :

    Seiko SNZG15J

    sizce 830 TL bu model için uygun mudur ? yoksa bu fiyatlara önerebileceğiniz baska modeller var mıdr ? 500-800 TL arası
  • harnold kullanıcısına yanıt
    SNZG serisi tavsiye ederim sağlam ve güzel saatlerdir. Fakat fiyat son bir kaç aydır fiyatları oldukça arttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. Bir yerlerden satın alıp tekrar dönüş yapacağım size.
  • harnold kullanıcısına yanıt
    Snzg küçüktür tavsiyem Snzf17 olabilir.Rolex görünümlü diver.Sahibinden ikinci eli 750 yazmış.Pazarlıkla 650 gibi olabilir.Sıfırı 1300 civarı.İnternette foto ve videosu bolca var.Bir bak istersen.
  • hsayar H kullanıcısına yanıt
    Snzf ve Snzg çap olarak aynılar. ikisinden de var bende. Hatta Snzg kadranı daha büyük diyebilirim Snzf deki bezelden dolayı. Sonuçta ikisi de güzel ve alınası saatler. Snzg modeller daha ucuz olup, bence günlük kullanım için daha çok tercih edilebilir. Bilek çok kalin değilse Seiko5 klasik modeller de yarı fiyatına alınabilir. Fiyat performans olarak en iyi otomatik saatlerden...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar yaklaşık 1 sene önce seiko solar saat aldım bugün fark ettimki 6 sayısının üzerinde birşey var daha önce yoktu toz mudur yoksa başka birşey mi seikoya güvenip aldık garantiye versem açılıp tamir edilcek onuda istemiyom sizce nedir bu

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşaretçi boyası olabilir.Aynı renk çünkü.Toz ihtimali zayıf.Hele bu markada.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Şu anda Tissot saat kullanıyorum. Saatim 7. yılında (geçen yıl) ikinci defa pil değişimi için yetkili distribütöre götürdüğümde saatimin mekanizmasında bozulma olduğu, kullanma kılavuzlarında her yıl bakıma vermem gerektiği ... yazıp 450 TL ücret istediler. Bu yıl geçen hafta tekrar sorduğumda ise aynı işlemler için 900 TL istediler. Seiko saatlerde de benzer durumlar oluyor mu? Saati yıllık bakıma vermeniz gerekir yoksa makinesi bozulabilir makinesi bozulursa saatin satış fiyatının yarısı kadar masraf çıkar gibi durumlar oluyor mu? Bu saati tamir ettirmektense 1200-1500 TL civarlarında pilli ve safir kristal camlı bir seiko almayı düşünüyorum. Tavsiyeniz ne yönde olur?

    Biraz araştırdım Seiko Ssb287P modeli hoşuma gitti. Bende Tissot PRS 516 var onu da andırıyor biraz.
  • Neden pilli alıyorsun.Örneğin bende 8 yıllık citizen eco drive var.Daha tık demedi.Güneşte bir gün bırak bir yıl karanlıkta çalışıyor. SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA
  • Seiko'nun üç modeli arasında kaldım. İkisi pilli birisi solar. Solar modelde de 10-15 yılda bir kondansatörün değişmesi gerekiyor dediler. Pilli modellerin avantajı her ikisinde de safir kristal cam var solar modelde yok. Fiyatlar hemen hemen aynı, internette 1600-1800 TL aralığında buldum.

    Seiko SSC519P Solar model

    Seiko SPC139P pilli model. Bu model hoşuma gitti içinde rakamlar var, okuması kolay herşey yerli yerinde gibi göründü bana

    Seiko SNAF39P3 bu model Velatura serisi ve özel bir model. Çok iyi fiyatlara denk geldi. Sağlam bir yapısı var bayağı cazip geldi.

    Siz hangisini neden tercih ederdiniz?
  • dreamstream kullanıcısına yanıt
    Ben olsam kuvars, solar veya pilli tercih etmezdim. Seiko'nun güzel otomatik saatleri var. 1500 TL civarı araştırırsaniz gayet iyi uygun modeller bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamstream kullanıcısına yanıt
    Buyrun burdan seçin. Açık mavi kadran Presage zorlanabilir.

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

     SEİKO SAATLERİ HAKKINDA HERŞEY BURADA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quartz ve mekanik saatler arasındaki farkı basitçe göstermemiz gerekirse;

    Quartz saatler çalışmak için pile ihtiyaç duyarken mekanik saatler hareket enerjisini kullanırlar ve pile ihtiyaç duymazlar.
    Quartz saatlerin pil ömrü 3 yılı bulabildiği için geri kalma veya ayarının bozulması gibi bir problem yaşanmaz, mekanik saatlerde ise saati çıkardıktan sonra kabaca iki gün sonra duracağını bilmek, tekrar kurmak için takmak zorunda olmak bir yerden sonra sıkıcı gelebilir.
    Mekanik saatlerde ayda +10 dakika ile -10 dakika arasında sapma normal kabul edilirken, quartz saatlerde pili bitene kadar sadece çok ufak sapmalara rastlanmaktadır.
    Mekanik saatlerin 2-3 yılda bir yağ değişimine ve bakıma ihtiyacı olacaktır, quartz saatlerde ise sadece pil değişimi gereklidir.

    Saati sürekli ayarlamak zorunda olmak istemediğim için pilli model istiyorum. Tissot'da pil değişimine 150 lira vermek gerekiyor yetkili serviste. Seiko'da o kadar fazla değildir diye düşünüyorum. Dün görüştüğüm bir saatçi solar saatte de 15 yılda bir kondansatör değişme gerekliliği olduğunu söylemişti. Onun için güneş enerjili de oldukça cazip görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.