Şimdi Ara

Ses dalgalarıyla çalışan yazıcı geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Harvard Üniversitesi bilim adamları tarafından geliştirilen yazıcı ses dalgalarıyla nozüldeki damlanın boyutunu ayarlayıp saniyede 1000 metre/sn2 hızlandırmayla yüzeye aktarabiliyor. Bu ivmelenme deniz yüzeyindeki Dünya’nın yer çekimden 100 kat, Güneş’inkinden 3,5 kat daha güçlü.

    Bu yeni yazdırma tekniği, daha önceleri yazıcılarda kullanılamayan kalın ve akışkan olmayan sıvıların kullanılabilmesine ya da yüksek hassasiyet gerektiren tıbbi işlemlerin yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu teknikle bilim adamları bal, kök hücre temelli biyolojik malzemeyi ve sıvı metalleri baskı almak için kullanabilmişler.

    Ses dalgalarının çarptıkları nesnelere uyguladığı basıncı hassas şekilde kontrol edebilmek için uzun süredir çalışmalar yürüten bilim adamları daha önceleri ses dalgalarıyla nesneleri havada tutmayı başarmışlardı. Yeni çalışmayla yazıcı nozülünü ses dalgalarıyla kontrol eden bilim adamları, akışkan olmayan ya da mürekkep yerine kullanılamayan sıvıları yüksek hassasiyetle kontrol ederek baskıda kullanılabilir hale getirmişler.

    Yeni teknikle geliştirilen yazıcı, sıvının maddesel özelliklerinden bağımsız olarak belli büyüklüğe ulaşmış tüm damlacıkları yüzeye aktarabiliyor. Normal şartlarda yazıcılar yer çekimi sayesinde mürekkebi damla haline getirip baskıda kullanırlar. Bu da kullanılacak mürekkep özellikli sıvıları oldukça limitler. Yeni metod sayesinde bilim adamları, nozül ucundaki herhangi bir sıvıyı ses dalgalarıyla istenen boyutta damlacık haline getirerek çok büyük bir hızla yüzeye çekmeyi başarmışlar. Bu gelişme bir çok sıvının mürekkep olarak kullanılabileceği manasına geliyor. 

    Araştırmanın başında yer alan Daniele Foresti amaçlarını “sıvının maddesel özelliklerini geri plana iterek baskı için kullanılabilir hale getirmekti” şeklinde özetliyor. Yeni teknik özellikle yüksek hassasiyet gerektiren ilaç sektöründe, kök hücre çalışmalarında ve akışkan olmayan sıvılarla çalışan tüm sanayilerde kullanılabilir.
     
    Yazıcının çalışma prensibini derinlemesine ve örneklerle anlatan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz. 


     
     
     







  • Millet nelerle uğraşıyor biz hala yok camide içki içti yok mini etek giydi yok ramazanda oruç tutmadı. Bizden bir halt olmaz.

  • Helal olsun adamlara güzel düşünce

  • rezonans

  • Virinom V kullanıcısına yanıt
    elmayla armutu karıştırmaktan ve 2 uçta gezmekten kurtulamazsak doğru diyorsun bir halt olmaz!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.