Şimdi Ara

Sevgilim Oldu Çok Mutluyum :)))) [ AYRILDIK - 04.12.2019 ] [HAYATA DEVAM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
548
Cevap
25
Favori
96.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
265 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3 aydır konuştuğum yemek yediğim aynı iş yerinde çalıştığım bir kız sevgilim oldu.
    Çok mutluyum elim ayağım titriyor buz gibi oldum mutluluktan heyecandan :))))
    Nasil mi oldu. ?
    3 aydır her sabah beraber işe gidip aksam da eve geliyorduk. Öğle araları da beraber yemek yerdik. Bayağı aramız oldu her şeyimizi anlattık. Bugün de öğle yemeğinde sonra çarşıda biraz turlardık. Eskisehir adalari bilen bilir orada gül satan kızlar olur. Biri geldi. Abi bi gül al ablama dedi. Ben de tamam deyip 2 günlük öğle yemeği parami bir adet güle verdim. Gülü kıza verirken kız utanarak aldi kıpkırmızı oldu. Bu esnada ben de çok tatlı oldun dedim koluma girdi. Akşam iş çıkışı kızı evine bırakırken sana aşık oldum dedim. Kiz gülerek bende sana dedi ve gülerek kapıyı kapattı. Eve giderken mesaj atti hemen actim.
    Wp den koca kalp göndermişti. Ben de gönderdim.
    Çok mutluyum.

    EDİT 1 (20.01.2019): Wp de tam 2 saatten fazla görüntülü konuştuk. Ergen değiliz ben 26 kız 24 yaşında. Ailesi ile yasıyor. 2 kardeşler 1 kız kardesi var 17 yaşında.

    Kizla ayni is yerinde çalışıyoruz. Kendisi insan kaynakları asistani olarak çalışıyor.

    167-170 cm boyu var. 45-50 kilo arasi. Kumral ve kıvırcik saçlı. Kahverengi gozleri var. Iki yanağında da gamzesi var.

    Ayy çok mutluyum ya. Resmine bakarak uyayacam.

    Yarın is çıkışı Sazovaya gidelim dedik. El ele tutusuruz belki :)

    Güle 20 tl verdim. Öğlen ve aksam fiyatları farklıymış. Aksam 30a çıkıyormuş gerçi kişiden kişiye değişir dedi birkac arkadas.

    EDİT 2 (21.01.2019): Bu sabah erken uyanıp evinin önüne kadar gittim. Ara sokakta karşılayıp günaydınlaştık. Yan yana şirkete kadar gittik. Çok heyecanlı ve mutluydum.Çok heyecan yaptım ki kekelemeye başladım bi kac kez dilim dolandı. Ama çok guzel ya. Bana güzel bakiyor.Sabah kahvalti yaptin mi dedi. Beni düşünüyor.Gülümsemesi çok güzel ya.

    Ben bırakmam beyler yıllar sonra bulmuşum asla birakmam.

    Aynı iş yerindeyiz ama mesai saatlerinde görüşemiyoruz .kız masa basi ben ise sahada çalışıyorum. Aksam 16.45 te şirkete gelip ust bas değişiminden sonra çıkıyoruz.Aksam sazova isini erteledik çok soğuk hasta olmayalim dedi. . Ama Adalarda sicacik ve tenha bi kafeye girip sicak sahlep içeriz dedik. Belki Karakedi Bozacısına gideriz.

    EDİT 3 (22.01.2019): Dün akşam 7 gibi Adalar'da bir kafeye girip yaklaşık 2 saat oturduk.Öncelikle birbirimizden gizlimiz saklımız olmayacak diye sözleştik.Önce o başladı hayatını anlatmaya sonra ben başladım.O anlatırken kimi zaman ağladı.Çünkü çocukluğu çok zor geçmiş babası memur olduğu için şehir şehir gezmişler.En sonunda Ankara'da emekli olup Eskişehir'e yerleşmişler.Kızın ailesi sıradan Anadolu ailesi ama sessiz sakin bildiğimiz çekirdek aile.Arada sırada büyükbaba ve babaannede geliyor evlerine.
    Liseyi kız lisesinde okumuş.Üniversite hayatında bir ilişkisi olmuş 10 ay sürmüş.Ama mesafeler yüzünden ayrılmak zorunda kalmış.Son 2 yıldır kimseyle flörtleşmemiş. Sadece işine ve ailesine odaklanmış.
    Kafeden çıkıp biraz yürüdük. ESPARK'ın oradaki banklarda oturduk biraz.Üşüyünce evine bıraktım.Saat 10 a gelirken.
    Eve dönerken yorumları okudum.Çoğu yorumlara sevindim bazılarına üzüldüm.Amacım güzel bir anımı sizinle paylaşmaktı.Bazıları asosyal demiş bazıları ilk deneyimin mi demiş vs. Sosyalistim ama asosyal değilim.İlk ilişkim değil ancak uzun zamandır ben de bu kadar saf bir sevgi ile karşılaşmamıştım.
    Yaşlarımız evlilik için müsait ancak daha yolun çok çok başındayız.Biraz daha birbirimize ısınınca hemen evlilik teklifimi yapacağım.Asgari ücretle 1+1 dairede tek ve ailemden tamamen uzak bir hayat yaşadığım için harcamalarım ile gelirimi bir türlü denkleştiremedim. Ancak rahmetli büyük babamdan kalan miras ile evlilik ve yuva kurabilirim.O yüzden gelecek için derdim yok.

    Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.Zaman zaman konuya yazarım. :)


    EDİT 4 (09.05.2019): Evet arkadaşlar herkese merhaba Hayırlı Ramazanlar diliyorum.Bayağıdır foruma girmedim.Çünkü hem iş yoğunluğu hemde hayatta alıdğım bir takım kararlardı. Gerek Ekşi sözlük'te gerek Donanım Haber Forum'da gerekse de diğer forum ve sözlüklerde hakkımda konu başlıkları açılmış yüzlerce yorum yapılmış. Bunları sevgilime tek tek okuduk hem güldük hemde üzüldük. Çünkü eleştiri olmayan hakaret içerikli çok sayıda yazılar da vardı. Ayrıca PM'den mesaj atıp Eskişehir'de buluşalım görüşelim diyen birçok arkadaşım oldu.Hatta birkaç arkadaş ile tanışıp oturup sohbet ettik. Çok mutlu olduk.
    Peki biz Neye karar verdik bu esnada kısaca onu yazayım çünkü bayağı bir soru var hem PM kutum dolu hemde konuda yüzlerce soru var.
    Öncelikle sevgilimle oturup her şeyi konuştuk.Ben kendi geçmişimden o da kendi geçmişinden..Yani ikimizin arasında bilinmeyen sır olarak saklı kalmaması gereken her şeyi ortaya döktük ve birbirimize dürüst ve saygılı olmaya söz verdik. Sade bir evlenme teklifi ettim. Kabul etti. Aileler tanıştı ve Sözlendik. Allah nasip kısmet ederse de seneye Düğünümüzü yapıp birlikte yaşamaya başlayacağız.
    Düğün konusunu abartmayacağız hele ki bu devirde.Sade bir nikah ile ve küçük bir yemek daveti ile bu işi halledeceğiz. Ev hazır zaten sadece yeni mobilya alacağız.Ufak tefek yerlerde de tadilat yapacağız o kadar. Amacımız bunlara para vermemek onun yerine Ülkemizin güzelliklerini gezmek görmek keşfetmek ..

    Bu şekilde yani


    EDİT 5 (19.09.2019) : Merhaba arkadaşlar.Mayıs ayından beri giremedim foruma.Bugün maile bakarken yazılan yorumların bildirimi ile tekrar girdim foruma.
    Güzel dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ediyorum tekrardan.Mayıs ayından beri neler oldu kısaca anlatacağım.
    -Önce ve en önemlisi iş yerlerimiz değişti,maalesef.Beni işten çıkardılar nişanlımı da başka birime transfer ettiler.Ama yine rahat masa başı 8-5 çalışıyor.Ben ise 2-3 hafta iş bulamadım çok şükür ki biraz birikimim vardı onu harcadım bu sürede.Şirketten alacaklarımın hepsini tahsis ettim.İşten çıkarılma nedenim tamamen piyasa durumu hatta yakın zamanda şirket konkardo ilan etti o yüzden daralmaya gidildi.Benimle beraber 2 arkadaşım da çıkarıldı.Bir süre iş aradık.Geçici olarak markette orta eleman olarak çalıştım.Ama orası da olmadı.Birkaç işe daha baktım yine olmadı ama şu an başka bir şirkette temizlik görevlisi olarak çalışıyorum.Kurumsal ve iyi firma.Herhangi bir sıkıntı çıkmadı.2,500 tl ve yılda iki yarım maaş prim gıda yardımı vs. Şimdilik rahatım.Nişanlım da gayet rahat. Tabi iş yerlerimiz ayrılınca biraz üzüldük ama yine akşamları beraberiz
    -Söz yaptıktan sonra nişan da yaptık 1 ay sonra aile arasında bitirdik her şeyi.Seneye yazın da düğün yapacağız.Daha evvel dediğim gibi sadece bir nikah ve aileler arası Kur'an okutulacak bununla beraber de yemek dağıtılacak köy arasında.Ev dediğim gibi hazır , sadece yeni mobilyalar alacağız.Gelinlik damatlık balayı gibi gereksiz şeylere kesinlikle para vermeyeceğiz.Düz beyaz elbise giyecek ben de siyah takım elbisemi giyeceğim o kadar. 2 tarafta maddi yönden sıkıntıya düşeceğimiz için bu şekilde karar aldık.
    -Son olarak birkaç kez tartıştık kıldan tüyden şeyler yüzünden.Ama şükür ki şu an gayet iyiyiz.Öyle ayrılık olacak konular tartışmalar olmadı.
    ***Hayatımda ilk defa yüzük takıyorum ve ilk kez de kendimi hem güvende hemde özgüveni tavan yapmış olarak hissediyorum.Nedenini bilmiyorum ama bu şekilde hissediyorum.Çok güzel bir duygu , sevdiğiniz insanın sizi de sevmesi ; önem verdiğiniz insanın sizi de önemsemesi.Gerçekten dünyadaki en güzel duygulardan biri.
    Neyse arkadaşlar ben işe dönüyorum.4'te herkes çıkacak 5'e kadar ofisleri temizleyip eve gideceğim.Sonra da biraz gezeriz belki.
    İyi günler dilerim.


    EDİT 6 (20.10.2019): Merhaba arkadaşlar.Çok sık foruma giremiyorum.Son yazdığım yazıdan sonra pek değişen bir şey olmadı.İşim gücüm sağlığım yerinde Allaha şükür.Eskişehir'de de hayat süper biraz soğuklar başladı.
    Yavaş yavaş mobilya bakmaya başladık.Çeyiz Paketi diye bir indirimli uygun paket var birkaç mobilyacı yapıyor onlara baktık ama pek beğenmedik.Salon yatak odası için bakıyoruz.Beyaz eşya alacak yeri buldum memlekette bir bayi var Beko mağazası.Tüm beyaz eşyaları 9 bin TL ye bırakacak.Elden taksitte yaparım dedi.Şimdilik beyaz eşya mobilya gibi şeylere odaklandık.Ama büyük bir ihtimal düğün sonrası Eskişehir'den memleketime taşınacağız.Çünkü İŞKUR üzerinden girdiğim iş 6 aylık ve nisanda bitiyor.O zamana kadar ek işe girdim.Akşamları Adalar'da Barlar Sokağı'nda çalışıyorum.Nerede iş bulursam.Genelde günlük yada saatlik oluyor.Temizlik bulaşık işleri falan.
    Memlekete dönmek daha mantıklı geliyor ikimize de.Babamla da aramızı düzelttik eskisi gibi olmasa da iyiyiz.Burada sana iş bulurum çalışırsın diyor.Hem kiradan kurtulursun hemde rahat edersin diyor.Şu an kaldığım daire 800 TL ve 1+1.Şimdilik böyle bir plan izliyoruz.
    Bunun haricinde her şey rutin ilerliyor. Bugün pazar ve arkadaşın arabayı alıp biraz gezmeyi düşündük. Odunpazarı Yunus Emre Parkı'na gitmeyi düşünüyoruz.Orayı bilen varsa güzel bir dinlenme mekanıdır. Gelmek isteyen yakınlarda olan gelebilir :)

    Ek olarak birkaç şey daha söylemek istiyorum.Evlilik çok çok büyük bir sorumluluk isteyen bir kurum.Kavgalar tartışmalar geçim sıkıntısı vs. elbet olacak. Evlenme bekarken kafan rahat değil mi diyen çok arkadaş var forumda.Şöyle söyleyeyim benim aklımda evlilik kesinlikle yoktu.Ama size ilk günden beri anlattığım olay çok güzel bir olay.İnsanı sevmek ona değer vermek ona gülümsemek aynı şekilde onun da sizi sevmesi size değer vermesi çok güzel bir duygu.Bu duygular yaşandığında iki tarafta birbirini her zaman yanında yakınında görmek istiyor.Nişanlı olmasak ailelerimiz tanışmış olmasa biz bugün gezemezdik. Yan yan olup güzel anlar yaşayamazdık.Bunun için evlilik olması gerekiyor. Bazılarının aklından geçirdiği dost hayatı olayı bize tamamen ters dinen yada çevresel olarak bakmıyoruz.Sizin de sevdiğiniz sevildiğiniz insan varsa evliliği düşünün.Tabi ileride ne olur bilemeyiz ama anı yaşamak gerekir.Her şeye rağmen her anımı sevdiğimle yaşamak istiyorum.



    AYRILIK EDİTİ (04.12.2019): Herkese merhaba.Mutlu bir haber vermek için Edit yapmayı isterdim ama maalesef dün itibariyle evliliğe giden ilişkimiz sona erdi.Neden ayrıldık ?
    Her şey çok ama çok güzel giderken bir anda bir akşam üstü hiçbir şey yokken babası bu evliliğin olamayacağını beni istemediğini eğer ısrarcı olursa evde atacağını ve bana benim aileme hareket ederek söylediğini öğrendim.Çok sinirlendim ve derhal kayınpederin yanına gittim.Neden böyle bir yaptığını sordum.Sabit bir işimin olmadığını temizlik yaparak para kazandığımı aileye uygun olmadığımı ve sırf kızı mutsuz olmasın diye bu zamana kadar ses çıkarmadığını ve kızının peşini bırakmamı söyledi.Kızla özel konuştum hiçbir şekilde olmayacağını anlattı.Yüzüğü ve birkaç eşyayı bana teslim ederek ayrıldık.
    Birkaç kez mesaj attı özür diledi af diledi ama birlikte olamayacağımızı ailesinin her zaman ilk sırada olduğunu yazıp durdu.Tamam hayatından başarılar diye cevap verdim.
    Şu an boşlukta gibiyim.İş yerine ruh gibi geldim.Üzüldüğüm konu ayrılık değil babasının bana işe yaramaz demesi.Aslında haklı da.Namusumla alın terimle para kazanmam onlar için yetmedi.
    Sağlık olsun hayatıma tek devam edeceğim.Konuyu artık editlemem. Çok keyifli başlayan ilişkiyi son editle bitiyorum.



    KURDUĞUM YENİ HAYATIM (02.03.2020): Merhaba arkadaşlar. Ayrılık sonrası kısa süreli bir depresyona girmiştim. Biraz duygusal ve içine kapalı biri olduğum için bu süreç biraz uzadı. Üzüntüm kızın ayrılması değil babasının bana çirkin laflar etmesi. Buraya yazamayacağım kadar kötü sözler bile sarf etti yüzüme karşı, ama ben büyüktür deyip eyvallah diyerek konuyu uzatmadım başka biri olsa kesinlikle ağız burun dalardı. Olsun dedim bunu da bir sınav olarak anılarıma yazmış oldum. Sonu kötü bir sınav ama olsun...Hala hayattayım ve şu an eskisine göre çok daha iyi durumdayım.
    Memleketteki arkadaşlarımın yanına gittim. Biraz onlarla kafa dağıttım. Doğa yürüyüşü, trafiğin olmadığı, koşuşturmacanın yaşanmadığı, temiz havada kendime geldim. 1 aya yakın köyde kaldım. Bu süre zarfında Kız bana birkaç kez mesaj attı ama cevap vermedim, engellemedim, görüldü yapıp kapattım. Köy hayatıma devam ettim. Köydeki hayvanlarla ilgilendim, biraz bahçe işlerine giriştim, biraz köy işlerine odaklandım derken şu anki halime ulaştım. Çok kötü değildim ama şu an gerçekten iyi durumdayım.
    Eskişehir'den temelli olarak ayrılıp köyüme yerleştim. Önce geçici olarak gitmiştim 1 aylığına ama sonra her şeyimi toplayıp köydeki dedemin evine yerleştim. Dedem ve babaannem ile birlikte yaşıyor hem onlara yardım ediyor hemde onların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Geçimimi yıllar önce ot bağlayan 2 dönümlük araziden karşılamayı planlıyorum. Buraya büyükbaş hayvan çiftliği kurmayı hedefliyorum. Arazi yetmezse yandaki arazileri de satın alacağım. Tüm alan bomboş durumda.
    Birkaç firma ile görüştüm ve aldığım teklifleri değerlendiriyorum. Devletten de destek alabilirsem benim için çok iyi olacak. Şu anlık kafamı tamamen bu çiftlik işine verdim.Sermaye olarak çok büyük bir şeyim yok ama az az başlayacağım önce, acelem yok :)

    Foruma daha sık girmeyi hedefliyorum. Artık sabit yaşadığım bir evim doğa ile iç içe bir yaşantım var.
    Yeni konu açmak istemedim. Sadece bu konudan Editleme şeklinde devam edeceğim ki anılarım taze kalsın ve bir vicdansızlığı asla unutmayayım.
    Herkese hayırlı günler dilerim



    HAYATA DEVAM (24.03.2020): Merhaba arkadaşlar.Üstteki editte yazdıklarım maalesef gerçekleşmedi.Hayali güzeldi ama bu devirde bankalara güvenip bunun altına girmem aptalca olacağını düşündüm.Hem salgın olayı hemde gelmesi gereken sermayenin gelmemesi bu işi tamamen bitirmiş durumda.Anlaştığım firmalar şu an kapalı ve herhangi bir işlem yapmıyor.Herkes evde dışarı çıkan da yok.Şimdilik kötü günler için biriktirdiğim kumbara paramı harcıyorum.Ayrıca dedeme ve anneanneme bakıyorum.Bahçe kapısından adım attırmıyorum.Beraber evin çevresindeki bahçede uğraşıp duruyoruz.

    Kız artık yazmıyor.Yazacak yüzü de yok bence yazmasın da zaten.Özel mesaj olarak desteğini veren herkese teşekkür ediyorum.Bu aralar hem vakit geçsin hemde yeni şeyler öğreneyim diye hamur işi ve yemek yapmaya başladım.Yapıyoruz bir şeyler hakkımızda hayırlısı olsun.

    Yakın zamanda Doğal Kürler ve Yemek Tarifleri ile ilgili konu açacağım.Lütfen trol yapmadan yorumlarınızı yazın.Çünkü özel mesaj yoluyla tarif isteyip sonra dalga geçen üyeler var.Onlara kırıcı olmak istemiyorum ama lütfen yapmayın.Dalganızı başka yerde başka kişilerle geçin.
    Sormak istediklerinizi özel mesaj yoluyla yada konularıma yorum şeklinde de sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumyr -- 24 Mart 2020; 12:2:28 >







  • Kızın ve babasının yaptığı çok büyük bir ayıp.Dahası seni mesleğinden ötürü istememeleri de nasıl bir zihniyete sahip olduklarını gösteriyor.Anladığım kadarıyla kıza ciddi ciddi bağlanmışsın ve gerçekten sevmişsin.Kızada 'Hayatında başarılar'' diyerek ilişkiyi sonlandırman olgun ve iyi bir insan olduğunu gösteriyor.Umarım hayat gerçekten sana senin verdiğin değerin aynısını verebilecek bir kız çıkartır ve mutlu bir yuva kurarsın.Daha çok şeyler yazmak isterdim fakat ne yazsam gerçekten bu durumu teselli edebilecek söz yok.Umarım dediğim gibi ilerde çok daha iyi bir kızla güzel bir yuva kurarsın...
  • Kıskanma
  • Aslında bir rüyaymış
  • pembe hayallere çok dalma yoksa üzülürsün geçmiş olsun
  • Beyler tahminleri alalım 1 ay sürer diyorum
  • Hesap kitliyomu, surekli kiyafet ayakkabi fln istiyomu ne durumdasin?
  • ooo eskisehir mi

    bu durumu kutlamak icin bana esnaf sarayinin karsisinda bi donas ismarlayabilirsin hocam

    o olmazsa adalarda bi çayini icerim
  • Yapış dudaklara
  • =) Biraz liseli hikayesi gibi başlamış ama 3-4 hafta sonra intihar konusu açma
  • hmm en fazla 2 hafta sürer üzgünüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebedi Dumura Uğratıcı

    pembe hayallere çok dalma yoksa üzülürsün geçmiş olsun

    Haklısın bir de bana bak nalet bi kız yüzünden 11 yıl aşk acısı çektim


    Şimdi kendime gülüyorum tabi

    Sevgilim Oldu Çok Mutluyum :)))) [ AYRILDIK - 04.12.2019 ] [HAYATA DEVAM]

    Bob Marley



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 20 Ocak 2019; 19:33:50 >




  • G.olsun
  • Bence evlenir kiz bu şapşikle geçmiş olsun şapşik
  • Vay gardaşım vay yürü ba adamsın adam hayırlı olsun gardaşım
  • aslında gül tuzlukmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NinJaus

    Beyler tahminleri alalım 1 ay sürer diyorum

    Elimdeki tek param bu tamam dersen başlayak

    Sevgilim Oldu Çok Mutluyum :)))) [ AYRILDIK - 04.12.2019 ] [HAYATA DEVAM]

    https://i.hizliresim.com/b6RB3G.jpg




    3. ay helva yiyecez diyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 20 Ocak 2019; 19:40:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

    quote:

    Orijinalden alıntı: NinJaus

    Beyler tahminleri alalım 1 ay sürer diyorum

    Elimdeki tek param bu tamam dersen başlayak

    Sevgilim Oldu Çok Mutluyum :)))) [ AYRILDIK - 04.12.2019 ] [HAYATA DEVAM]

    https://i.hizliresim.com/b6RB3G.jpg




    3. ay helva yiyecez diyorum

    Alıntıları Göster
    Valla hocam arkadaşların dediği gibi pembe aşk bunlar şansı yaver giderse 3 ay yoksa max 1 ay sürer

    Ama bence 1 ay birkaç defa sinema, birkaç defa kahve sonra mızmızlanmalar başlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NinJaus

    Valla hocam arkadaşların dediği gibi pembe aşk bunlar şansı yaver giderse 3 ay yoksa max 1 ay sürer

    Ama bence 1 ay birkaç defa sinema, birkaç defa kahve sonra mızmızlanmalar başlar.





    Dürüst cevap verecem umarım çok mutlu olurlar. Ben olamadım bari onlar olsun :')


    İyi niyetli olmak bu kadar mı zor be yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 20 Ocak 2019; 20:00:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

    quote:

    Orijinalden alıntı: NinJaus

    Valla hocam arkadaşların dediği gibi pembe aşk bunlar şansı yaver giderse 3 ay yoksa max 1 ay sürer

    Ama bence 1 ay birkaç defa sinema, birkaç defa kahve sonra mızmızlanmalar başlar.





    Dürüst cevap verecem umarım çok mutlu olurlar. Ben olamadım bari onlar olsun :')


    İyi niyetli olmak bu kadar mı zor be yahu

    Alıntıları Göster
    Ben kötü niyetli miyim?




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.