Şimdi Ara

Sevmek ve sevmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben tüm bireyleri ayrı değerlendiriyorum yani düşünce yapısı olarak herkes birbirinden farklı ne kadar toplumlar ve kültürler olsada aslında kısmen biz o topluma bağlıyız.
    İnsanların sevdikleri ve sevmedikleri şeyler var. Buna duygu mu diyeyim ya da bir şey bu bizim yaratılışımızdan geliyor. Bu o kadar kuvvetli ki insanlar sevmedikleri şeyleri kesinlikle yapmak istemezler %100 sevdikleri şeyi de yapmak isterler. Yani insanlar acı çekmek istemez ama acıdan zevk alanlarda var. Ağlayabiliriz, sürekli gülebiliriz. Ama sevmek istemediğimiz şeyi yapmayız. Ha istemeyerek yapabiliriz.
    Mesela benim sevdiğim alan tarih arkadaşımın sevdiği alan fizik peki bizim birbirimize yararımız ne ben ona tarih anlatsam bana ne der, o fizik anlatsa bana ne derim.

    Burayı okumayabilirsiniz. Cevap olarak yazılmıştır.
    (Siz şimdi diyeceksiniz böyle mantık mı olur tarih veya fizik öğrenirsen şu şu yararların olur tarihi bilmeyen geleceği çizemez fln fln. E kardeşim tamamda bizim konumuz nasıl sevdireceğimiz veya işte şöyle şöyle değil bununda temelinde sevmek var vatan, millet "sevgisi" nerden geliyor fedakarlıktan mı geliyor vefadan mı geliyor yine sevmek var temelinde sevgisiz bir şey olmaz ben sevgisiz fizik öğrenemem o da tarih öğrenemez)

    Mesela Newton, Einstain vs vs. afedersiniz bu kişiler bilimi veya fiziği babasının hayrına yapmadı. Sadece sevdikleri için yaptılar. Bir örnekte Atatürk diyebilirz. Atatürk'te askerliği politikayı diplomasiyi seviyordu. Toplum için fedakarlık yapmayı seviyordu.
    Veya insanlık adına uğraşan insanlar sevmedikleri işleri yapsalar bile sonunda kendilerini fedakarlık yaptıkları için mutlu hissediyorlar.
    Bakın bir insana sevmeyi kazandırabilirsiniz ama bu kazanım yoksa İNSANLAR SİZİN SÖYLEDİKLERİNİZİ DUYMAYACAK.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Beş parmağın beşi bir değil, işin doğası gereği herkes aynı olamaz diye düşünüyorum hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negidales

    Beş parmağın beşi bir değil, işin doğası gereği herkes aynı olamaz diye düşünüyorum hocam.
    Bütün sorunlar ve savaşlar buradan çıkıyor. Mlsf herkes aynı olmayabilir ama en azından iyiye doğruya daha kolay yönelebilseydik daha az sorun çıkardı. Bu da biyolojik açıdan mümkün görünmüyor. Bir şeyleri toplaması zor ama dağıtmak kolay

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.