Şimdi Ara

Sharp Buzdolabı kullananlar-yorumlar-bilgiler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
750
Cevap
6
Favori
177.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllar sorunsuz ve problemsız kullanımlar dılerım cok sık duruyor gercekten :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeravalar

    50 TL altında elektrik faturası
    Bu nasıl oluyor bir de biz öğrensek. 4 Kişilk aile ve ortalama faturamız 95-100 TL....
    Sizi tebrik ederim



    Sizin elektrik faturası 1 aylık mı 2 aylık mı 100 tl

    benim faturamda aylık 90 TL civarında acaba buzdolabı çokmu yakıyor diye bende araştırmaya girdim.Tahminen benim buzdolabı günlük 4 kw falan yakıyor.12 yıllık nofrost bosch marka buzdolabı.




  • Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, darısı almak isteyenlerin başına. Daha iyisi sizlerin olsun inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeravalar

    50 TL altında elektrik faturası
    Bu nasıl oluyor bir de biz öğrensek. 4 Kişilk aile ve ortalama faturamız 95-100 TL....
    Sizi tebrik ederim


    Hocam merhaba

    Bana yine elektrik faturası geldi..Ve tahmin et kaç lira?

    Geçen ay 47,40 Tl olan fatura bu ay 43,70 Tl olarak elime ulaştı.

    4 kişilik bir aileyiz.

    Baymak Eco 4 Fi Kombi
    Sharp Buzdolabı
    Arçelik Bulaşık Makinası(Haftada 2 defa çalışır)
    Arçelik 3750 Çamşır makinası (Haftada en az 4 defa)
    Tv,receiver nerdeyse 24 saat
    Laptop,fırın ve lambalar.

    Lambaları fazla kullanmıyoruz.Manzaramız olduğu için karanlıkta manzaraya bakmak keyif veriyor.

    Yani kısacası bu ayda 50 Tl nin altında

    Darısı başınıza..




  • Koku yaptı, 1 hafta sorun yaşadık, sonra hafifledi ve neredeyse kalmadı.

    faturanın yansıması çok olmuyor, ama tam kestiremiyorum.

    En önemli sorun biraz ses yapıyor. iLk zamanlar ses yoktu acaba neden son 1-2 aydır ses yapıyor?
  • Dr. Murphy,

    quote:

    Orijinalden alıntı: T-una
    ...
    Edindikten sonra klasik Beyaz Eşya Koku Problemine; hareketli bütün parçaları ve iç kısımları ılık sirkeli (bence elma sirkesi ideal) su ile nemlendirilmiş bezle siler, sonrasında tekrar sadece ılık su ile nemlendirilmiş bez ile silip dışarda kurutmaya bırakırsanız çözüm olacaktır.


    Keşke yazdığım şekilde temizlik uygulasaydınız koku anında kesiliyordu...

    Ses dediğiniz buz kırma sesi mi yoksa çalışma sesi mi?
    Biliyorsunuz ki buzdolapları kullanım sıklığınıza göre, yani kapıyı açıp kapama sıklığına göre çalışma süresini artırıyor. Bahsettiğiniz bu olabilir mi?
  • Ses problemine bende takıldım..Buz kırma sesi değil sanki..Motor sesinden bahsediyor ancak 4 aydır kullanma süremde hiç öyle rahatsız edici bir düzeyde olduğunu hatırlamıyorum..Neyse detay versin de arkadaşımız..Belki de servis çağırması gerekecek..
  • Gürültülü çalışmıyor ama arada buz kırma sesi yapıyor bendeki de. Birkaç saat önce Arçelik 5094 model buzdolabı kullanan kuzenimin evindeydim. 2 saat kadar mutfakta oturduk. Buz kırma sesi yapmadı ancak Sharp'tan bariz şekilde gürültülü çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 19 Ocak 2010; 21:42:14 >
  • Merhaba arkadaşlar. Benim de yaza düğünüm var ve 5. yada 6. aylar gibi buzdolabımı SHARPten almak istiyorum. Almayı düşündüğüm model Sharp SJ PT69RWH Beyaz Premium No-Frost Buzdolabı. Ama anlamadığım birşey şey. Bu modelin premium olmayanı yani daha az özelliği sahip olanı 30 lira daha pahalı. Ne mantıktır. Bilenler yazarsa çok teşekkür ederim..
  • H_Y,

    SJ-T69-WH modelinde Plasmacluster Iyon sistemi, yarıya bölünebilir şekilde kullanılabilir raf, dondurucu iç lambası yoktur... Dış görünüş olarakta, elektronik ısı gösterge paneli yok ve tutamak dizaynı farklıdır.

    Bu nedenle daha ucuz olması gerekmektedir. Senin sorun üzerine TekÇarşı ya ulaşıp konuyu sordum, arkadaş SJ-T69-WH'un stoğa daha erken girdiği için o dönemde edinilen maliyetine göre fiyatlandırıldığını, ama benim sorduğum şekilde SJ-PT69-WH ile kıyaslandığında daha ucuz olması gerektiğinden fiyatının bugün itibariyle düşürüleceğini söylediler...

    Benim anladığım ise şu; PT69 ürününde sürekli stok güncellenip geliş fiyatı düşmesi sebebiyle indirime gidilirken, T69'a pek rağbet olmadığı için eski fiyatıyla kalmış....
  • Teşekkürler.
  • SHARP BUZDOLAPLARININ BAZI ÖZELLİKLERİ


    Nano Koku Giderici İnatçı Kokuları Dezenfekte Eder


    Yeni modellerde yer alan koku giderici, nano boyutlarında moleküller içermektedir. Sharp Buzdolabı, Hava filtrelerden geçerken, içinde bulunan ve kokuya neden olan moleküller, nano boyuttaki koku giderici moleküller tarafından sıkıca yakalanır. Bu sayede buzdolabının içinde oluşan kötü kokular azaltılır.

    NANO TEKNOLOJİ
    Nano Teknoloji içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli sanayi devrimi olarak nitelendiriliyor. Kirlenmeyen ve kendi kendini temizleyen yüzeyler, bakterisiz ortamlar, birçok hastalığın tedavisi, çizilmeyen arabalar. Aslında birçoğu bugün hayatımıza girdi bile!

    Sharp Buzdolapları, Nano teknoloji sayesinde üzerinize giydiğiniz elbisenin veya evlerinizdeki koltukların ıslanmaması, kirlenmemesi mümkün. Otomotiv sektörünün en önemli sorunlarından biri olan araçların üzerindeki boyaların çizilmesi ve kaportalarının aşınması sorunu da nano teknoloji sayesinde çözülüyor.

    Çok fazla pencereye sahip olan ve temizlenmesi sorun olan dış cepheler kendi kendini temizleyebiliyor. Ev kadınlarının nefret ettiği mutfak, banyo ve tuvalet temizliği sorun olmaktan çıkmış durumda. Ahşap veya beton yapılar nemden, sudan veya kirden etkilenmiyor.






    Aslında doğada zaten var olan mevcut birçok teknoloji hayata geçirilmiş. Örneğin Amazon ve Afrika da balta girmemiş ormanlarda yetişen ve oradaki insanlar tarafından kutsal kabul edilip uğruna tapınılan bir bitki olan Lotus çiçeği hayatı boyunca hiçbir şekilde üzerinde su, yağmur, çamur ve kir barındırmamaktadır. Lotus çiçeğinden esinlenerek hayata geçirilmiş nano teknolojik koruma sistemleriyle elde edilen bu sonuca da lotus etkisi deniliyor.

    Dünya ülkelerinin 2008 için bu teknolojiye ayırdıkları pay tam 8,6 milyar dolar. 2015 yılı için belirtilen rakam ise 1 trilyon dolar.



    Plasmacluster İyonları, Havada Uçuşan Küf Sporlarına Etkisi

    Plasmacluster İyonları, Havada Uçuşan Küf
    Sporlarını Etkisiz Hale Getirir.
    Plasmacluster iyonları hava kanallarından buzdolabı içine hızla yayılarak uçuşan küf sporlarını sarar ve etkisiz hale getirir. Bu pozitif ve negatif iyonlar, ayrıca küflerin yayılmasından kaynaklanan kötü kokuyu da azaltır. Bu, buzdolabınızdaki yiyeceklerinizin daha uzun süre taze kalacağı anlamına gelir.

    Plasmacluster teknolojisi nasıl çalışır
    Sharp buzdolabı dondurucu aralığında bulunan kalıp sporlar ve bakteri birikimini ortadan kaldırmak için yenilikçi bir Plasmacluster iyonizasyon sistemi var.

    Onun buzdolabı dondurucu aralığı içinde benzersiz Plasmacluster teknolojisi Sharp kullanımı aslında azaltmak ve hatta koku birikmesini önlemek için kirletici saldırır.

    Nasıl çalışır? Ayrılmaz bir iyon jeneratörü hem pozitif hidrojen ve oksijen negatif iyonlar oluşturmak için su molekülleri çevredeki havadan çekilerek ayırır.

    Bu çarpışma iyonları buzdolabı dondurucu atmosfere ve koku üzerine yapışan istikrarlı hava molekülleri neden, kümeler oluşturarak yayımlanır.

    Pozitif ve negatif iyon kümeleri yiyecek bölümündeki hava parçacıklarını emerek devredışı bırakır. Böylece size antibakteriyel bir çözüm sunar.

    Plasmacluster teknolojisi ile birlikte özel yapılı Nano filtreye devre dışı bırakır ve mevcut olabilecek herhangi bir kirletici kokular engellenir. Sonuç olarak bakterilerin yanı sıra yiyecek peynir ve balık gibi güçlü kokuları ortadan kaldırılması ve birikiminde bir azalma olur.

    Böylece, her zaman daha uzun ömürlü tazelikten emin olabilirsiniz.


    Hibrit Soğutma Sistemi ile Tazelik Garantisi



    Bu sistemle, buzdolabının içindeki arka alüminyum panel, ısıyı yaklaşık olarak 0 C'ye getirirken, yüksek derecede nemli soğuk hava, tüm bölümlere yayılarak yiyeceklerin taze kalmasını sağlar.
    Hibrit soğutma sistemi, aşırı kuruluğu, aşırı soğumayı ve eşit seviyede olmayan soğumayı önler. Soğutulmuş hava, buzdolabının arka kısmından gelerek dolaylı bir soğutma sağlar ve yiyeceklerin taze kalmasına yardımcı olur.

    Hibrit Soğutma Nedir?
    Hibrid Soğutma; enerji tasarrufu gayesiyle elektrik ve doğal gaz arzını dengelemek için enerji girdi maliyetlerinin düşük olduğu zamanlarda dönüşümlü olarak elektrik veya doğal gaz motorlu soğutma gruplarını kullanmaktır.
    Doğal Gaz Beslemeli gruplar; doğal gaz motor tahrikli gruplar ve doğal gaz direkt ateşlemeli absorbsiyon gruplardır.


    Sharp Buzdolabı Özellikleri

    ÇİFT KAPILI NO-FROST BUZDOLAPLARI

    Çift kapılı Sharp buzdolabı, Premium Model ve Standart Model cihazlarının teknik özellikleri ve teknik karşılaştırmalarını inceleyebilirsiniz.

    Özellikler
    Premium Model Standart Model
    SJ-PT69R SJ-PT64R SJ-T69R SJ-T64R
    Net Hacim (lt) Toplam 555 514 555 514
    Dondurucu 139 139 139 139
    Buzdolabı 416 375 416 375
    Net Boyutlar (mm) Yükseklik 1770 1670 1770 1670
    Genişlik 800 800 800 800
    Derinlik 720 720 720 720
    Hibrit Soğutma Sistemi ● ● ● ●
    Plasmacluster İyon Sistemi ● ● - -
    Nano Koku Giderici 2 2 1 1
    Sabit Olmayan Raf ● ● - -
    LED Kontrol Paneli ● ● - -
    Isı Kontrolü Harici Harici Dahili Dahili
    Silindir Kapı Kolları ● ● - -
    Dondurulmuş Ürün Gözü ● ● ● ●
    Kırılmaya Dirençli İkili Cam Raf 1 çift 1 çift - -
    Meyve Sebze Bölmesi ● ● ● ●
    Taze Koruyucu Bölme ● ● ● ●
    Aydınlatma Dondurucu LED ● ● - -
    Buzdolabı LED ● ● - -
    Lamba (15W) - - ● ●
    Renk Seçenekleri Paslanmaz Çelik Görünüm ● ● - -
    Gri - - ● ●
    Bej ● ● ● ●
    Beyaz ● ● ● ●

    * Tasarım ve spesifikasyonlar Kasım 2009 tarihine kadar geçerli olup, ön bildirim yapılmadan değiştirilebilir.
    * Fiili renkler, bu katalogdaki renklerden farklı olabilir.
    * Menteşe çıkıntıları, ölçümlere dahil edilmemiştir.



    4 KAPILI BUZDOLABI

    4 kapılı Sharp buzdolabı, SJ-F75PS-SL cihazlarının teknik özellikleri ve teknik karşılaştırmalarını inceleyebilirsiniz.

    Özellikler
    SJ-F75PS-SL

    Kapasite (lt) Brüt Toplam 625
    Soğutucu 410
    Dondurucu 215
    Net Toplam 605
    Soğutucu 394
    Dondurucu 211
    Ebatlar Net Genişlik 890
    Yükseklik 1.830
    Derinlik (*1) 770
    Ambalaj Genişlik 962
    Yükseklik 1.970
    Derinlik (*1) 853
    Kapı Malzemesi Gümüş Paslanmaz Çelik

    Kapı Kolu Arka Yüzeyi Ahşap Görünümlü

    Kapı Kolu Rengi Alüminyum Grisi

    Fonkiyonlar LCD Gelişmiş LCD Ekran
    Soğutucu Plasmacluster İyon Sistemi ●
    Karma Soğutma Sistemi ●
    Petek Koku Giderici ●
    Kalın Cam Raflar ●
    Taze Gıda Bölmesi ●
    İkiz Lamba (15 W x 4) ●
    Dondurucu Hızlı Soğutma Fonksiyonu ●
    Hızlı Buz Yapma Fonksiyonu ●
    Buzmatik 2'li
    Genel Isı Kontrolü (Alt / Üst Bölüm) ●
    Kapı Alarmı ●
    Tatil Modu ●

    Zamanlayıcı ●

    Çocuk Kilidi ●



    Sharp Buzdolabı



    Sharp Buzdolabı, Üstün Japon teknolojisinin göz kamaştıran şıklığı

    Mutfaklarımızda kullandığımız mikrodalga teknolojisinin mucidi Sharp'ın geliştirdiği yeni ve devrim yaratan bir teknoloji ile buzdolaplarınızda yiyecek ve içecekleriniz adeta bozulmayacak. Alışageldiğimiz sistemde buzdolapları içerisinde muhafaza ettiğimiz besinler ne yaparsanız yapın, uzun süre dayanmazlar. Hatta içlerinden herhangi birinde bir bozulma başgösterdiğinde bu sonuç diğer besin maddelerini de anında etkileyerek onların da bozulma sürecine girmesini hızlandırır. Havada zaten mevcut bulunan çürütücü bakterilerin neden olduğu bu durum hem cebimize hem de sağlığımıza büyük zarar verir. Öyleki gribe neden olan influenza virüsü buzdolaplarımızda bu şekilde yayılır.

    İşte Sharp bu durumda devreye giriyor ve geliştirdiği lisanslı plasma cluster teknolojisi ile buzdolabınızı çürütücü bakterilere karşı bir kalkan haline getiriyor. Bir iyon jeneratörü ile pozitif ve negatif iyonlar üreterek çürütücü bakterilerle savaşan Sharp buzdolaplarının kullandığı bu inanılmaz teknoloji en basit yoluyla aşağıdaki videolarda anlatılmıştır. Buzdolabı almadan önce cebinizi ve sağlığınızı koruyan bu teknolojinin yalnızca Sharp buzdolaplarında olduğunu unutmayınız.


    Kullanımda Kolaylık, Teknolojide Sessizlik

    Sharp buzdolabı, sizlere günlük yaşantınızda kolaylıklar sağlamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi gönül rahatlığı ile koruyabilirsiniz.

    Teknolojide Sessizlik

    Sharp Buzdolabı, ses seviyesi çok düşük olduğundan çevreye rahatsızlık vermemektedir.



    Sharp Buzdolapları Çevre Dostu

    Sharp Buzdolapları, Montreal Protokolü'ne Göre Ozona Zararlı CFC Gazlarını Kullanmaz.

    Çevre konusunda hassas olan Sharp, buzdolaplarında termal izolasyon için köpüklü Pentane maddesi, kompresörde ise HFC-134a kullanılır ve bu maddeler ozon dostudur.

    Sharp Buzdolapları Yüksek Enerji Tasarrufu - A Sınıfı
    İnsana ve Çevreye Dost

    Geliştirilmiş yapısal tasarımı, yeni kompresörü ve elektronik kontrol özelliği sayesinde Sharp buzdolapları, çeşitli ülkelerde enerji verimlilik oranı (EER) sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bunun anlamı, daha az çevresel etki ve daha az elektrik tüketimidir.




  • tüm arkadaşlara merhaba emeği geçen arkadaşlara ayrıca teşekkürler.ben RT62UDEW VE SJPT69R-HS İNOX arasında kaldım hangisini tavsiye dersizniz ve neden artıları eksileri ile belirtilirse daha iyi fikir verir.
  • İkiside güzeldir.Fiyat farkı sorun olmayacaksa Sharp.Ancak şu bir gerçek ki hangisini tercih ederseniz edin sizi üzmez.

    Sharp:Geniş iç hacim,sessizlik,şık ve kullanışlı.Boyutları bazen küçük mutfaklar için sorun olabiliyor
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Ben de uzun araştırmalar sonucu, Tuna arkadaşımızın ve diğer bazı arkadaşların da memnun kalıp tavsiye ettiği; Sharp SJ-PT69RHS buzdolabını almaya karar verdim.

    Sorum; bu ürünü güvenilir ve garantili olarak nereden temin edebilirim? Sirkeci Altınhan'da ürünü inceledim ancak buradan yapılacak bir alışverişte başım ağrır mı diye de düşünmüyor değilim. Büyük zincir teknoloji mağazalarında da bu ürüne pek rastlayamadım.

    Altınhan'dan alışverişin güvenilirliğini değerlendirebilir ve bu ürünü İstanbul sınırlarında bulabileceğim zincir elektronik mağazalarını belirtebilirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler.
  • Pharma merhaba,

    Faturası yanımda yok ancak bende spotçudan aldım.Aldığım yer Anadoluda muhtelif yerlerdeki beyaz eşyacılara spot mal satan birisi ki arkadaş tavsiyesi ile almıştım.

    Dilersen akşam faturadan iletişim bilgilerini iletirim sana.Öğlen sipariş etmiştim ellerinde olduğundan akşam teslim etmişlerdi.

    Zincir Elektronik mağazalarda fiyat baya bir fark ediyor.Güvenilir bir spotçudan almanız ile ordan almanız arasındaki tek fark fiyat olacaktır.Ki ezilme çizilme konusunda da içiniz rahat olsun.Ürün gelse bile paketten çıkaramıyorsunuz.Bahsedilen işlemlerin tümünü servis gerçekleştiriyor ve ezilme çizilme konularında da hassaslar.Tabi karar sizin.

    Bilgilerinize.
  • Merhaba Metin.

    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. PM'ine bazı sorular gönderdim. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

    Şimdiden teşekkürler.
  • öncelikle tüm arkadaşlara merhabalar;
    uzun zamandır bu forumun bilgili kişilerinden uzun uzun yorumlar okuyorum.ben elektronik eşyalarımı alırken çok araştırıp,bilgili kişilerden öneriler alarak bir çok beyaz eşyamı ve elektronik eşyalarımı bu sitede yardımcı olmaya çalışan arkadaşların ve kullanıcı arkadaşların yorumlarınıda okuyarak almaya çalıştım.yani ince eleyip sık dokudum derler ya işte aynen öyle.bundan iki sene önce klima alırken de çok yardımlarını gördüm bazı arkadaşların iki sene oldu fuji inverter klimam hala canavar gibi çalışıyor ve ev fırın gibi maşallah elektrik ise diğer ısınma araçlarına göre çoook avantajlı.yine bu farumda T-una ve Candoğan62 nikli arkadaşların tavsiyesi üzerine SHARP SJPT69R-HS inox modelini aldım bir hafta kadar önce dolap gerçekten çok şık ve kullanışlı soğutması süper sesi çok az buz eritme işlemini bir çok buzdolabı markasına göre çok daha sessiz yapıyor.dolabı ilk kurdurdum denemek için gidip biraz alışveriş yaptım.buzluğu -18 alt kısım 4 derece olarak ayarlıydı baktım bizim canavarlar hasta olacak buzluğu -18 de bıraktım alt kısmı 5 derece yaptım şuan güzel oldu.dolapta koku diye bir şey yok yeterki nasıl konulması gerektini bil kokuları birbirine karıştırmıyor.sebzelik gayet geniş şimdi marul ve maydonoz koydum hiç ellemeden bakalım ne kadar dayanacak. yine bu forumun sayesinde FELİX FL-752 ARES inox aspiratör olanını aldım ve kurdum bugün buda gerçekten emsallerine göre çok iyi.ikinci kademesi gerçekten çok kuvvetli tabi kuvvetli olunca biraz ses oluyor. biraz uzun oldu ama yardımcı olan arkadaşlara ve bu forumda katkısı bulunan arkadaşlara çooook teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enjoy46 -- 18 Mart 2010; 13:51:11 >




  • Bu topiği açan kişi olarak;

    Memnuniyeti dile getirmek isterim.

    İnanın buzdolabının en iyisini alabilmek için sayfalarca yorum okuyup belki 7-8 tane büyük elektronik marketlerini gezdikten sonra almış biriyim.

    Ben tekcarşıdan kapıda ödeme şeklinde aldım. İklimsanın servisi de gelip kuruyor zaten. Yani paralel ihracat vs. değil.


    Dolabı aldığımızdan beri hiç bir sorun yok.. Oldukça geniş ve habire de dolduruyoruz.

    Elektrik faturamda yaklaşık 10 TL lik bir düşüş yaşadık diyebilirim .. ( 100 Tl den 90 TL ye)

    Kuran servis zaten bu buzdolablarını biz hiç sevmeyiz arıza çıkarmaz demişti. İnşallah yazdım diye nazar değmez .

    Alan tüm arkadaşlara tekrar hayırlı olsun...


    Şimdi de en iyi bulaşık makinesini en ucuza nasıl alırım onun peşindeyim.. En iyi marka olark siemens diyorlar ama belki daha iyisi de vardır.. Araştırmaya devammmmmmm




  • Arkadaşlar Sharp buzdolabı alacak olanları birarada toplayıp daha uygun fiyata alabiliriz.Aklınızda bulunsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dewre -- 5 Nisan 2010; 12:02:47 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.