Şimdi Ara

Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
829
Cevap
35
Favori
42.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ses kartlarını kullanan arkadaşlara sorum olacak

    Optik kablo ile sistemi AVR bağladığınızda

    Windows da "Yapılandır" kısmından 5.1 seçebiliyormusunuz?

    Oyunlarda DTS ve DDL de sorun oluyormu her oyunda arka kolonlardan ses alabiliyormusunuz?
  • Arkadaşlar herkese selamlar.
    Sizler gibi ses kartlarını bilen, araştıran ve kullananlara bir kaç sorum olacak. Çok çok önceden ses kartı deneyimi yaşamış bir insan olarak(1999 yılıydı sanırım) uzun zamandır bilgisayarlarımda ses kartı kullanmıyorum.
    Öncelikler Asus prime x399 anakart ve thriddrapper 1950x sistem kullanıcısıyım. Onboard ses kartı realtek hd audio ses driverı ile geliyor. Malum çoğu onboard'da olduğu gibi.
    Yaklaşık 20 gündür mükrofon problemi yaşıyorum. Kesinlikle çalışmıyor ki windows 10 mikrofon hatasıyla ilgili sayısız şikayet var. Ne yaptıysam çözülmedi.
    Bu nedenledir ki ses kartı almak istiyorum. Forumda Asus ve Creative arasında bir rekabet olduğunu ama creative'in daha ağır bastığını farkettim.

    Sorularım şudur;
    Öncelikle onboard da yaşadığım mikrofon problemi yaşayıp ses kartına geçen var mı benim gibi.
    Daha sonra normal bir kullanıcı için önereceğiniz bir model varmı. Aranızda kartını satan varsa fiyatı ile birlikte yazarsa satın alabilirim.

    Değerli cevplarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • mikrofon problemı yasamadım ama ses kartım ınsıder derlemelerı yuzunden 2 ay devre dısı kaldı ve ben wındows 10 regular surume dondum malesef ses kartı olayındakı bu hata sadece bendeki x-fi tıtatıum gıbı basıt bır kartı degıl zxrları bıle etkılemıs durumda. Buyuk bir sorun olmalıkı 2 ayboyunca bır cok maıl atmıs ev hata bıldırmemem karsılık cozemedıler ve bu sorun cok buyuk bır kısımda var. gelelım asusmu creatıve mı sorusuna bu problemden asus ve realtek etkılenmedi tam asus marka kart almaya ıkna olmustumkı bır sıtede asus kartların dolby dıgıtal lıve ve dts connnect desteklemedıgı yazıyordu. dolby ve dts gıbı ses konusunda standart olmus codec lerı deseteklemememıs ses sistemi olarak avr kullanan bırısı olarak benı tamamen vaz gecırdı. kısacası kart almak yerıne yenıden temız bır wındows kurulumu yapın veınsıder surumlerınden uzak durun.
  • Peki problemi çözebilen oldu mu temiz kurulum yapmadan merak ettim açıkçası. Çünkü şuanda format atmam ve temiz kurulum yapmam çok zahmetli. İş gereği kullandığım programları yüklemek vs. çok zor ve zaman kaybettiriyor.
    Insider 'a ayarlardan baktım ve kapalı olduğunu gördüm. Herhangi bir yükleme yapılmamış. Aslında sadece mikfrofonun çalışmaması değil, onboard ile arasındaki muazzam ses farkına atıfta bulunanlardan dolayı da almak istiyorum.
    Creative kullananlar hali hazırda Windows 10 da problem yaşıyorlar ya da yaşayacaklar gibi bir sonuç çıkarmak doğru mudur? (Insider derlemeri yüklenmez ise gayet normal kullanılabilir mi?) Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mayako

    Arkadaşlar bu ses kartlarını kullanan arkadaşlara sorum olacak

    Optik kablo ile sistemi AVR bağladığınızda

    Windows da "Yapılandır" kısmından 5.1 seçebiliyormusunuz?

    Oyunlarda DTS ve DDL de sorun oluyormu her oyunda arka kolonlardan ses alabiliyormusunuz?
    eğer ki şunları istiyorsan

    5.1/7.1 multi-channel PCM,
    Dolby Digital Plus,
    Dolby TrueHD,
    Dolby Atmos,
    DTS-HD Master Audio,
    DTS:X,
    Auro 3D Audio

    Bunlar optik ile olmaz , HDMI kullanmak zorundasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScriptKidie

    Arkadaşlar creative sound blaster z (nichicon kapasitörlü) kullanıyorum.

    Fakat Sound BLASTERX AE-5 geçsem düşüş yaşar mıyım bilgisi olan var mıdır ?

    AE-5'te de wima kapasitör kullanılmaktadır. Bunlarda öyle dandik değil ama nichicona göre nasıl bilmiyorum.
    Eğer kulaklıkla müzik dinliyorsan bariz fark olacaktır içinde farklı bir anfi ve ek olarak DAC var.(Kulaklık da her kanala ayrı anfi koymuşlar) Ama normal müzik dinliyorsan hoparlörlerine bağlı olarak çok fark duymazsın değmez yani.Film izliyorsan hiç bulaşma Dts ve Dolby Digital yok bunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    eğer ki şunları istiyorsan

    5.1/7.1 multi-channel PCM,
    Dolby Digital Plus,
    Dolby TrueHD,
    Dolby Atmos,
    DTS-HD Master Audio,
    DTS:X,
    Auro 3D Audio

    Bunlar optik ile olmaz , HDMI kullanmak zorundasın.

    Alıntıları Göster
    Yanlış anlamayın lütfen, sadece merakımdan soruyorum. Eğer optik kablo ile bağlanan AVR de

    5.1/7.1 multi-channel PCM,
    Dolby Digital Plus,
    Dolby TrueHD,
    Dolby Atmos,
    DTS-HD Master Audio,
    DTS:X,
    Auro 3D Audio

    destekliyorsa yine de olmaz mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuvvet_Mira

    Yanlış anlamayın lütfen, sadece merakımdan soruyorum. Eğer optik kablo ile bağlanan AVR de

    5.1/7.1 multi-channel PCM,
    Dolby Digital Plus,
    Dolby TrueHD,
    Dolby Atmos,
    DTS-HD Master Audio,
    DTS:X,
    Auro 3D Audio

    destekliyorsa yine de olmaz mı?

    Alıntıları Göster
    Avr nin destekleyip desteklememesi önemli değil , optik bağlantı bunları desteklemiyor , hdmi dan bağlamanız lazım bunları istiyorsanız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zildjiann

    recon 3d pcie kullanıyorum. Kulaklığım sennheiser hd380 pro, optik çıkıştan da onkyo avr ye aktarıyorum sesi. z ve recon 3d pcie kullanmış olanlar var mı? Aradaki fark için ne yorum yapabilirler. Z daha iyi bir kart olmakla birlikte, aradaki farkın bir onboard ses kartı kadar olmadığını okudum farklı kaynaklarda. Var mı yorum yapabilecek? Teşekkürler.
    Ben Recon 3d de aldıgımda kulladıgım kart audıgy idi. bir heves recon aldım eve geldim amanın o ne rezil bir ses. inan kırıp atasım geldi. basslar tahtaya vurur gibi cıkıyor bir sürü ayar denedim. gidip iade ettim zx aldım zx ile recon arasında dağlar var inan. istanbulda isen kartaldayım zx i vereyim dene
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar uzun zamandır x-fi titanium kullanıyordum. Win10'a geçmem dolayısıyla karttan verim alamıyorum. Ne sürücüsünde iş var ne de uygulamalarında.

    SB Z alayım diyorum ama burda bir kaç arkadaş Win10 için problemli demiş. Creative'in bütün kartlarında bu sorun var galiba. Sizce almalımıyım?

    En çok kullandığım Console Launcher programıydı. Win10'da yüklenmiyor bile. SB Z için Win10'da bütün ayarları yapabileceğim bi programı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hphsts -- 4 Mart 2019; 16:23:33 >
  • mchll kullanıcısına yanıt
    Normal windows surumune donmeden cozulmuyor sonunda microaoftta hatayi kabul etti creative ile isbirligi yapacakmis yani sorun cok buyuk suanda insider surumlerinde creative kartlar calismiyormus Creative SB Z Ses Kartı Ailesi İncelemesi, Güncel Driverlar, Ayarlar, İpuçları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 5 Mart 2019; 8:58:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar
    Auzen X-Fi Prelude mi yoksa sound blaster z mi önerirsiniz ikinci el alınacak . ayrıca sound blbaster z ikinci el ederi nedir acaba mikrofonu kayıp kartın sadece kart var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 18 Mart 2019; 15:32:41 >
  • Buraya pek bakan yok sanirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 27 Nisan 2019; 6:40:30 >
  • arkadaşlar, allah kahretmesin ki tüm anakartlar artık pci-e slotu içeriyor, çok nadir pci slotu var...

    mecburen üzülerek yıllardır kullandığım x-fi elite pro yerine alternatif baktım, sarı altın kondansatorlu sound blaster Z buldum taktım...

    arkadaşlar inanmayacaksınız ama x-fi elite pro bu kartın çok ötesinde bir ürün, zaten çıktığındaki liste fiyatı 400 dolar şuan 300 liraya ikinci elde yüzüne bakan yok.

    bir kere mikrofon amfisi yok, sesi 100 yaptığınızda karşı taraf duymuyor bile, mecbur mic boost açıyorsunuz o da ne, x-fi elite pro ön paneline taktığım ses resmen stüdyo kaydı alacak netlikteymiş, komple noise var ön panel arka panel nereye takarsam takayım var.

    mecbur noise reduction açıyorsunuz ama delay oluyor, ses kesiliyor, .ok kalitesini düşürüyor sesin mic boost olmadan da ses gitmiyor, bu kadar pişman olmamıştım...

    input olarak gitarı takayım dedim, o da ne ya gitar ya mikrofon, aynı anda sadece tek input alıyor... dolayısıyla şarkı söylerken gitar çalamıyorsunuz kayıt için, kaldı ki bu noise ile ses kaydetmek imkansız da neyse.

    x-fi elite pro aynı anda 2 prof jack ile enstrüman sesi alıyor, 2 de mikrofon alıyor resmen orkestrayı bağlayabiliyorsunuz her kanalda amfi var input gelen sesler mükemmel netlikte, noise reduction gibi sesi mahveden bir özelliği yıllarca kullanmadım bile çünkü hiç dip ses yok.


    bilemiyorum ya, sadece müzik dinliyorsanız evet sırıtmıyor, ama input kullanacaklara asla tavsiye etmiyorum, bu mikrofon sorunu çok canımı sıktı tüm kartlar mı böyle paneli olmayan?

    mikrofon da rode marka nerden baksan 400-500 liradan satılan bir ürün.




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    https://www.google.com.tr/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjduo3xr4vjAhXRKVAKHVSQDpMQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Ftr.aliexpress.com%2Fitem%2FPCI-E-to-PCI-Converter-Card-PCI-Express-to-PCI-32-Bit-Adapter%2F32796234781.html&psig=AOvVaw2U36vkLo6LpRjkFEokSsSc&ust=1561783722238760

    Kasada yeterince yer varsa eski kartı şu pci-e to PCI adaptör ile kullanabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 28 Haziran 2019; 7:51:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Auzen kullanmadığım için yorum yapamam. Normal ev kullanıcısı olarak z bana yeterli geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    https://www.google.com.tr/url?sa=i&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjduo3xr4vjAhXRKVAKHVSQDpMQzPwBegQIARAC&url=https%3A%2F%2Ftr.aliexpress.com%2Fitem%2FPCI-E-to-PCI-Converter-Card-PCI-Express-to-PCI-32-Bit-Adapter%2F32796234781.html&psig=AOvVaw2U36vkLo6LpRjkFEokSsSc&ust=1561783722238760

    Kasada yeterince yer varsa eski kartı şu pci-e to PCI adaptör ile kullanabilirsiniz
    dostum bunları araştırdım, anakartta boot sorunu yapanları var, dönüşüme uğradığı için delay yaratıyor diyen var.

    anlamadığım şey 6 tane pci-e girişi koyuyorlar ya bir insan anakart ne takabilir 6t tane? 1 ekran kartı 1 ses kartı o da yüzde 90'ı almıyor. hadi sli yaptın diyeim 3 tane, 1 de ekstra koy nolur 1 pci giriş koysan anlayamıyorum valla o kadar güzel kartlar var ki ikinci elde 100 liralara satılan hepsi pci olduğu için kullanılamıyor.

    valla sizde durumlar nasıl, sound blaster Z ile noise reduction vs hiçbir eklenti açmadan mikrofonunuzu dinlediğinizde noise sesi duyuyor musunuz?

    zaten ben yazılımsal olan sbz studio, mikrofon eklentileri falan hepsine karşıyım sesi mahvediyorlar, tüm doğal güzelliği gidiyor.




  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Valla ben uzun zamandır ses kartı kullanmıyorum. Pc’yi Hdmi kablo ile Avr’ye (ev sinema amfisi) bağlıyorum. Tüm çözme işini o yapıyor.

    Gerçi ben kayıt vs uğraşmadığım için benim için bir sorun olmadı. Size de tavsiyem enstrüman vs bağlamak için monitör audio’nun USB ses kartlarına bakmanız olur. Bu sayede ileride sistem değişikliğine giderseniz slot vs sorunları yaşamazsınız.

    Ama slotlar konusunda haklısınız, oldukça salakça işler. Misal matx anakartların çoğunda pci e yuvasını ekran kartı yuvasının tam dibine koyuyorlar. Çoğu iyi ekran kartı da çift slot olduğu için olan bir tane yuva da kapanıyor 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Valla ben uzun zamandır ses kartı kullanmıyorum. Pc’yi Hdmi kablo ile Avr’ye (ev sinema amfisi) bağlıyorum. Tüm çözme işini o yapıyor.

    Gerçi ben kayıt vs uğraşmadığım için benim için bir sorun olmadı. Size de tavsiyem enstrüman vs bağlamak için monitör audio’nun USB ses kartlarına bakmanız olur. Bu sayede ileride sistem değişikliğine giderseniz slot vs sorunları yaşamazsınız.

    Ama slotlar konusunda haklısınız, oldukça salakça işler. Misal matx anakartların çoğunda pci e yuvasını ekran kartı yuvasının tam dibine koyuyorlar. Çoğu iyi ekran kartı da çift slot olduğu için olan bir tane yuva da kapanıyor 😀
    pioneer vsx 329 mu ne var bende de aslında filmleri ondan izliyorum ama kaliteli düzgün bir 2+1 ile güzel ses kartıyla pcden daha net müzik dinleyebiliyorum.

    yalan yok bir sürü x-fi modeli, asus modeli elimden geçti phoebus solo dahil çoğundan iyi sb z nin müzik performansı.

    x-fi elite pro nun tadı başka ama diğer x-fi serilerinden iyi onu diyebilirim. titanium hd denemedim hiç onu merak ediyorum aslında.


    avr işinde kaliteyi daha yükseğe çekebilirsin ama ödeyeceğin para pc sistemindekinden kat kat fazla olacaktır.

    yani şöyle diyim en ucuz amfi ve 5+1 kolon almak avr işinde 3-3.5 bin tl.

    ama bir sb z + güzel 2+1 almak kaça 750-800-1500 e kadar olsun.

    alttaki sistemle müzik başarısı üsttekinden net ve güzel olmakta, ses seviyesi konu dışı.

    ama 15-20 bin vercem diyorsan hiçbir ses kartı ve 2+1 pc hoperlörü yarışamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 28 Haziran 2019; 20:51:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bazen ses kartını pc görmüyor çok ilginç, kapatıp açınca düzeliyor. bağlı hiçbir kart yok gibi görünüyor.

    neden olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.