Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (268. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.988
Cevap
211
Favori
476.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 24 saatlik raporu gönderiyorum.Cosa tasarruf ettirmese dahi kullanım açısından büyük kolaylık.
    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcuk -- 7 Ocak 2018; 21:15:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    Eşinizin telefonundan da aynı kullanıcı bilgileri ile giriş yapabilir veya eşinize yeni bir kullanıcı adı alıp onu kullanıcı olarak ekleyebilirsiniz.

    Cevabınız için teşekkür ederim.

    Cihaz şu anda kargoda, gelince montajını yapacağım hemen.

    COSA dış uygulamalardan kontrol sağlamak için API açıyor mu acaba? Bilgisi olan var mıdır? Google now entegrasyonu ile sesli komut ile kontrol sağlanamak da çok iyi olurdu.
  • gökhan üstad 55 derece kazan sıcaklıgım yogusmasız kombin ev modum 22.1 gece ve kullanıcı modum 21.6 durma ve calısma aralıgım 01-01 bugünlerde 40-45 dakka arasında calısmaya baslıyor eskiden bu daha uzun süre idi havalardan galiba.bide calısmadıgım odayı kapattım hava kacmasın diyede önlemleri aldım ama birazda bunun etkisi olurmu mesala kapı kısmına 90 lık petek taktırdım havayı kırsın diye :) 13-14 dakka icin cosanın bulundugu oturma odam ısınıyor

    Kapalı kalan odayıda acim mi sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Hocam 3 modeli var.

    İlk modeli sadece sıcaklık gösteriyordu

    İkinci çıkan modele nem ölçer eklediler

    Son çıkan modele ir kumanda özelliği ekleyip yazılımla klimayı kumanda edebilme özelliği kattılar. Aslında şuan üretilen tüm cihazlarda ir kumanda var fakat paket tanımlaması yapılınca çalışmaktadır. Klima olarak aldığınız cihazı müşteri hizmetleri ile görüşüp bedelini ödeyince uzaktan yetki verirler ve klimada da kullanılır. Bu son çıkan yani klimayı da kumanda edebilecek versiyonu uygulamadan cosa ayarlar menüsünde cosa modeli “cosa 3.0” olarak yazanlarda bulunur.

    Şunu da belirteyim 3 cihazı da kullandım hepsi aynı performansta sadece özellik farkı bulunuyor. Isı ölçümü veya çalışması aynı.

    MM tan 250 TL ye kombi ve klima paketi aldım
    2 ay önce
    Cosa modeli 3.0
    Ok

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 7 Ocak 2018; 22:45:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selam

    Cosa ya iki telefonu istemci olarak tanımladım.Biri android tabanlı diğer de iphone.Android i güç tasarrufu moduna almadıkça otomatik kontrol de konuma göre güzel çalışıyor fakat iphone da ise telefon dışarda olsa bile evde olarak görüyor.Bazen de düzgün çalışıyor. Tüm ayarlara baktım her şey normal gibi ama olmuyor doğru düzgün otomatik kontrol çalışmıyor.Benzer sorun yaşayan var mi?
    Iphone versiyon 11.2.1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 8 Ocak 2018; 1:6:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1 haftadir Cosa kullaniyorum ama tasarruf konusunda başarılı sayilamam. Cosa kullanmadan once sicak gunlerde kombi sabit 35 derecede günde 7m3 civari yakiyordu. 40da 10-11m3 arasi yakiyordu. Bu arada kombim ariston genus premium evo. Evim 185m2 ve altim bos dukkan. Bina yalitimi yeni. Petek boylarim toplam yaklasik 13-14metre. Cosa istasyonu aksamlari oturdugumuz salona koydum çünkü kombiye yakin olduğundan en cabuk isinan yer orasi. Arka odalar cok gec isiniyor. Cosa 22 derecede ve kombi 54 derecede şuan. Raporu paylasiyorum. Gunluk 9-10 m3 civari olacak gibi gozukuyor. 22 derece altina indirdigimde usuyoruz ve arka odalar daha soguk oluyor. Ayarlar hakkinda fikir ve onerileriniz varsa alabilirim.



    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @cem8133 Hocam gayet güzel ayarlarınız. Sıklıkla çalışması tamamen dış sıcaklığa göre. Genelde ben tüm odalar açık kullanıyorum evin her yeri eşit ısınıyor. Oda kapatmayı mantıklı görmüyorum. Soğuk oda illa ki kapısını sızdırmaz yapsanız da duvarları eşyaları soğuk, yandaki sıcak odanın emeceğini düşünüyorum. He ev büyük 180m2 ve bir sürü odanız varsa denenebilir tasarruf takibiyle bakarsınız.


    @arcis Hocam her iki telefonda da ayrı kullanıcı hesabı açtınız değil mi? ikisi de aynı anda evde olmadığı zaman dışarıda moduna alıyor. Bu özellik evet var ama ben kullanmadım ve telefonların pili çabuk bitiyor diye düşünüyorum.

    @ertemli Evet hocam Media martket bir ara gittigidiyor mağazasından 150tl ye bile kısa süreliğine sattı klima ve kombi ikisi bir arada paketi.




  • Mr_Snob kullanıcısına yanıt
    Termostatsız 35C kombi kazan sıcaklığı 7m3

    Termostatsız 40C kombi kazan sıcaklığı 10-11m3

    Cosa termostatla kombi kazan sıcaklığı 54C ve oda sıcaklığı 22.0C 9-10m3 yakmışsınız. Raporda dış sıcaklığın hava karardıktan sonra 7-3C arasında olduğunu görüyorum. Evinizde büyükmüş petek metraj hesabını işin ehilleri ile istişare yaparsınız.

    Naçizane fikrim yukarıda ki üç senaryoda dış sıcaklıklar aynı mı o önemli. Termostatsız da evin sıcaklığı 22.0 civarı mı? Muhtemelen eski oda sıcaklıklarını bilmiyorsunuz ve dış sıcaklıklarından da emin değilsiniz. Cosa yada oda termostatı kullanmaya başlayınca bu tür sorular geliyor akla. Muhtemelen 35C kazan sıcaklığında çalıştırırken de üşüyordunuz yada yeterli ısı olmuyordu. Bunları denemenin yolu evinize göre denemeler yaparsınız.

    Kombiniz sanırım yoğuşmalı ki 54C ayarladınız. Yoğuşmasız kombilerde 60-65c yapabilirdiniz.Size önerim kazan sıcaklığını az daha çıkartıp tasarruf takibi yapın. Birde kombi durma çalışma aralığıyla oynayın. 0.1 - 0.1 ise 0.2 - 0.1 yapıp deneyin. Tamamen evinizi siz keşfedeceksiniz hocam şuan ne söylesek pek bir yardımı dokunmayacaktır çünkü 185m2 bir ev gerçekten zor ısınır.




  • Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Termostat yokken 21.5.22.5 arasi geziniyordu 40 derecede. Dis hava sicakliklari da bu degerlere yakin gitti son 1 ayda burada. En iyisi bir sure kendi haline birakip oyle denemem.

    Bu arada dün aksam bi deneme yaptım. Kombi derecesini 50ye indirdim 0.46 m3 yakti. Ardindan bir sonrakinde 55e cikardim 0.57 m3 yakti. 55de 24 saatte ne yakiyor ve 50de 24 saatte ne yakiyor onlari bi takip edeyim en iyisi önümüzdeki günlerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr_Snob -- 8 Ocak 2018; 10:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar loobex digital termostat ile cosa istasyonu yanyana duruyor. Loobex 23.3 değer verirken Cosa istasyon 21.7 diyor. Cosa kalibrasyonu 1 dereceye kadar ayarlandigindan dolayı kalibrasyon da yapamıyorum. Haliyle cosayi loobex ile aynı yapayım desem en fazla 22.7 oluyor. Hangisini baz almalıyım ikisini birden kullanan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar. İş yerinde gece modu ile gündüz modu arasındaki derce farkı ne olmalı .. ev modu 20 gece 15 olsa kar mı zarar mı olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GokhanTR kullanıcısına yanıt
    Kendi telefonumdan ilk kurulumdan sonra eşimin telefonuna uygulamayı kurup kayıt olduktan sonra kendi telefonumdan ona davet gönderdim ve eşimin telefonundan da kabul edip otomatik kontrolü etkinlestirdim.

    Bazen doğru sıklıkla da yanlış bilgi veriyor konumla ilgili.ios kaynaklı bi sorun gibi.sanki cosa uygulaması telefondan konum çekemiyor.gizlilik-konum servisleri kısmında cosa uygulamasının ayarı her zaman ve yaninda ise içi boş mor ok var.

    tum ayarları konumu kullanabilecek şekilde ayarlı fakat olmuyor.bakmadigim ayar kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    Ben birden fazla termometre ile yaptığım denemelerden sonra kalibrasyon ayarini 0.9° yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcis -- 8 Ocak 2018; 19:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalitim yoksa 20 ile 15 arasında çok fark olduğundan fazla gaz tüketimi olacaktir. Tavsiye edilen 1 veya 1.5 derece fark olmasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • system_25 kullanıcısına yanıt
    1.6 derece biraz fazla görünüyor. Hep aynı fark mı var? Benim termostatta genelde 0.2 derece fark var, az olduğu ben kalibre etmedim. Ama 0.5e kadar çıktığı oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loobexe reset attım. Şimdilik 0. 1 ile 0.5 fark arasında gidip geliyor. Cosadan önce günlük ortalama 7m3 gaz tüketimim vardı. Şimdi cosa entegreli senaryoyu takip ediyorum. Umarım tasarrufu olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sormak istediğim; kazan sıcaklığı 60 derece, 8m petek, yalıtımsız kuzey güney cepheli 120m2 dairede kombiyi evde olmadığımız 11 saatlik zamanda kapatmaya başladık. Eve gelmeden 1.5-2 saat önce açılsın komutu verdik. Cosa yokken kombi 40da sabit gündüz 3m3 gece 4m3 gaz yakıyordu. Şimdi gündüz kombiyi kapatıp açsak Bu şekilde mi daha verimli olur yoksa sabit bi sıcaklıkta tutmak mi? Çoğu kişi sabitte diyor ama şöyle bi durum var. Evde olmadığımız bu uzun zaman diliminde 3m3 civarı gaz tüketimi oluyordu. Şimdi Bu 3m3ü akşama kadar boşu boşuna yakmaktansa eve gelmeden önce açıp, sadece birkaç saatte harcayip, evi güzelce ısıttiktan sonra cosadan dereceyi düşürüp sabit sıcaklıkta sabaha kadar devam etmek daha mantıklı değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi system_25 -- 9 Ocak 2018; 7:20:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0.5C'ye kadar fark normal Loobex ile Cosa arasında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertemli


    quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanTR

    Konfor açısından güzel evi 22c de tutmuş. Tasarruf açısından çok sık devreye girmiş. Hava biryerlerden kaçıyor gibi. Eskiye göre günlük tüketim düştü mü bakın hocam. Ona göre karar verin.

    1 tane daha alicam Cosa kombi paketi
    Kayınvalide Mudanya daki eve istiyor
    Yeni çıkan nem ölçer nasıl bir şey acaba
    250 TL N11de
    COSA AKILLI KOMBİ KİTİ AKILLI ODA TERMOSTATI (YENİ SÜRÜM) 349,00 TL yerine 250,00 TL
    https://urun.n11.com/termostat/cosa-akilli-kombi-kiti-akilli-oda-termostati-yeni-surum-P164233042

    Çeklerle daha da uyguna getirebilirsiniz. Ben cosanin kendisinden 279 liraya aldım pişman oldum. Cosada 1 ay koşulsuz iade hakkı var o cezbetti. N11de 14 günlük iade hakkında sorun çıkar diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim problemim var,
    sürekli internet bağlantısı yok hatası alıyorum canımı sıkmaya başladı artık,
    fişini çekip taktığımda bir bakıyorum sıcaklık 3-5 derece düşmüş, evde bebek var bu 3-5 derece rahatlıkla bebeğin hasta olmasına yetiyor tabi.
    bu hatanın bir çözümü varmı yoksa akşam gittiğimde müşteri hizmetlerine sektirmeye başlayayım mı ?
  • 
Sayfa: önceki 266267268269270
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.