Şimdi Ara

Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey (273. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.987
Cevap
211
Favori
476.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=PfO45fvCEDg

    Atron için parametre girmeniz gerekiyor. Video da anlatmış
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Bu sayfada termostat bağlantısının nasıl yapılacağı anlatılmış :http://kombitermostatbaglantisi.com/oda-termostati/demirdokum-atron-h24-kombi-oda-termostati-baglantisi.html

    Ön gövdeyi sökmek için muhtemelen altında ve üstünde vidalar vardır.
  • cosa akıllı kombi ve klima kiti satılıktır
    alıcı olursa indirim yapabilirm
    https://forum.donanimhaber.com/cosa-akilli-oda-termostati--130764147
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. gittigidyordan alacam. hangisini tavsiye edersiniz. sürüm falan diyor ama anlamadım. en versiyonu nem ölçerli olan mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TürkünYıldızı

    Hocam size özel mesaj yoluyla ulaşmaya çalıştım ama sanırım beceremedim yada iletilmedi. Siz daha önce Honeywell cmt727'de kullandığınız için cosa ile karşılaştırmanızı rica etmiştim. Evinizin koşulları nelerdir? (metrekare,kat,cephe vs) Honeywell'e göre cosa size ne kadar tasarruf sağladı? Vereceğiniz bilgiler doğrultusunda hareket edeceğiz. Şimdiden teşekkürler

    Hocam merhaba.
    Özel mesaj kutumu kontrol ettim, sizden gelen bir mesaj yok.
    Sanırım gönderemediniz.

    Evimin koşulları 152 M2. 3 Oda güney Cephe, mutfak ve salon kuzey doğu cephe.

    Honeywell'i ben bir türlü sevemedim nedense.
    TPI mod vs kimisine göre güzel kimisine göre değil. Bana göre ise güzel değil.
    22 ayarlıyorum, kombiyi arada sırada hedef sıcaklıkta olmasına rağmen çalıştırıyor. Yahu bırak hedef sıcaklığa ulaşmış işte ne çalıştırıp duruyorsun, hedefin altına insin öyle çalıştır.
    0.1C hassasiyet diyor müşteri hizmetleri dahil ama ben hala inanmıyorum.
    0.5C ayar aralığıda bana göre iyi değil. Müşteri hizmetleri ise insan vücudu 0.5C ve katlarını algılar diyor, işlerine gelincede 0.1C hassasiyet diyor. Madem insan vücudu 0.5C'den sonra algılıyor o zaman niye 0.1C hassasiyet koydunuz, tabii varsa? Ben dediğim gibi 0.1C olduğunu çözemedim halen. Kalibrasyon ayarını 0.1C adımlarla yapıyorsun çok saçma neden mi? Hassas termometre 21.7 gösteriyor diyelim ee ben nasıl ayarlıyacağım termostatı 21.7'ye ekranda 0.5C ve katlarını gösteriyor? 21,3 olduğu zaman mesela 21,5'e tamamlıyor benim tahminim. Ama arka planda halen 0.1C hassasiyetle ölçüm yaptığını üstüne basa basa söylüyor firma :)

    Benim için COSA daha uygundu, hem netten kontrol hem raporlama hem 0.1C ayar adımı vs. Ben o yüzden tercih ettim.
    Honeywell CMT727'ye kötü diyor muyum kesinlikle hayır. Termostatın mucidi Honeywell muhakkak bir bildikleri vardır, farklı algoritma kullanıyor ziraa firma. TPI gibi. Mesela, malzeme kalitesi muazzam. Pil performansı öyle. 2 kat aşağıdan bile alıcı-verici iletişim kurabiliyor. Şuradan buradan çeker mi derdi yok.
    Öğrenme modu var diyor firma, kaç tane temsilci ile görüştüm kendilerinden son derece eminler. Senkronizasyonu açın 15 gün içinde ısınma soğuma sürelerini öğrenecek ona göre çalışacak diyorlar. Ben açtım o ayarı evet güzel birşey, mesela 17.00 22C ayarlıyorsunuz 17.00'da çalışmaya başlamıyorda 1-2 saat önceden yada öğrenme durumuna göre belli bir süre önceden çalıştırıyor 17.00'da o sıcaklığa gelmiş oluyor evin içi. Buna öğrenme modu diyorlarsa bilemiyorum ama bana göre değil.

    Yada benim alette sıkıntı vardı, siz diyorsunuz ya reset atınca düzeldi diye. Belkide benim termostata da reset atsam düzelirdi.

    Yeri gelmişken de sorayım resetleme olayını nasıl yapıyorsunuz? Pili çıkarıp takma felan mı yoksa, fabrika ayarlarına döndürme mi?
    Öğreneyim ki; Cosa'da sıkıntı olursa Honeywell'i tekrar bağlar denerim.

    Tasarruf konusunda birşey diyemem, zira aynı şartlarda denemek lazım.
    Ama geçen sene günlük 7-8 m3'ün altına düştüğünü hatırlamam dışarısı eksi bile değilken. Üstelik hedef sıcaklığa erişemiyordum.

    Bu sene COSA ile dışarısı -5 civarında iken bile 24 saatte 6-7M3 civarı yakıyor.
    Tabii bunda alt katımın dolması binanın bir yaz mevsimi görmesininde etkisi olabilir.

    Seneye kış inşallah Hasan hocamın San-Tek'ini alıp denemeyi düşünüyorum.




  • Merhaba arkadaslar benim evim 100 m² yerden isitma bazen 45derecede bazende 48 derecelerde kullaniyorum gunluk ortalamam 8 10 m³ arasi yerden isitmada cosa nin bana avantaji olurmu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba gökhan bey size bise danısacam benim kazan sıcaklıgım 55 derece idi hasanemminin sizlede bu konuda konusmaları olmustu kazan sıcaklıgını 70 derece ayarlama ile ilgili konu.ben cıkardım sizce sizin görüsünüz nedir bu konuda
    Yani 70 dereceyle 55 derece arasında sayac dönüşünde bi fark varmı cok ve az tüketim olarak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem8133 -- 17 Ocak 2018; 18:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • performans1 P kullanıcısına yanıt
    Net ısıtılan alan mı

    Koollektörünğz nedir

    Odalar arası sıcaklık farkı var mı

    Şehir neresidir

    Sabit bir sıcaklıkta oda ısısı ne oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PaRTiLuX

    Ne zaman oda termostatı almayı düşünsem bu cosa'da buluyorum kendi mi. daha sonrada kullanıcı yorumlarını görüncede vazgeçip araştırmayı bırakıyorum. firma ile illiyet bağı olmayan kullanıcılardan fikir alabilirsem sevinirim.

    Kombim 9-10 yıllık bir model, yoğuşmalı değil, sanırım uyumludur. aç-kapa yapması kombime zarar verir mi. gerçek manada verimli mi kurulu zor mu. çok şikayet var son güncellemelerle tavsiye edilir mi.

    Ben de sizle aynı durumda idim.

    Ürünün eksi sayılacak tek yönü üstünde gösterge olmaması. Onun dışında güzel ürün. Klima paketi ile birlikte aldım. Yazın eve gelmeden klimayı açmak kadar güzel birşey yok.

    Kombi kısmında da beni memnun etmeyecek bir şey olmadı. Uygulamaya widget ekleseler her seferinde Cosa uygulamasını açıp bakmak zorunda kalmasam daha iyi olacak ama napalım. Zaten gün içinde işten güçten bakmaya pek vakit olmuyor.



    Öte yandan şu güzelliği de var. Evden acilen çıkılan durumlar da kombiyi cepten kapatıyorsun, sabah yataktan çıkmadan açıyorsun falan. Kolaylık anlamında muazzam bir ürün.



    Benim kombi yoğuşmalı değil 55 dereceye ayarlı.

    70 mi ayarlamak lazım emin değilim. İzmir de güney cephe de geçen ay 110 lira fatura ödedim

    Evde bebek var gece 22 derece, sabahtan yatana kadar 24.5 ayarlı. Günlük 3-4 metre küp tükettim. Kombi kapalı konuma hiç geçmedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Odanin birisi boş oldugu icin o odayi hic acmiyorum tahminen 80 85 m² gibi toplam isitilan bir alanim vardir, 6 li kolektör takili evin içi banyo haric laminant döşeli mutfak diger yerlerden biraz daha iyi isiniyor gibi geliyor bana , 45 derecedeyken kısmen ilik bir serinlik oluyor termostatim olmadigi icin odanin sicakligini olcemedim. Şehir sakarya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi performans1 -- 17 Ocak 2018; 19:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkeze merhaba aranızda yeniyim bende çok araştırdım cosa yi nedeni ise 30 günlük faturanın gelmesi ve 311tl gibi fatura gelmesiyle beraber cok sok oldum. almaya karar vedim. Vede aldim alalı 3 gün oldu kendim yaptım bağlantısı çok güzelde çalışıyor suan hiç bir problemi görünmüyor bağlantı konusunda fakat nedense bir türlü sıcaklık ayarlarimi yapamıyorum ne ne kadar nasıl olacağını kaç derecede tutacağımi bilemedim dün 15 m3 yakmış ama hala %50 tasaruf sagladimi söylüyor bana cihaz pek inanamadım ama sizlere danışmak istedim. Bu konuda sizlerin fikirlerinizi alamak isterim arkadaşlar.



    Kombi markam : Demirdöküm nitron plus 24 hk yoğuşmasız 70° de kombi ıssısı.

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    E

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşeyv 93 m3 ve müstakil 3 katli 3. Katta oturuyorum.

    Dış cephe mantolama var fakat catida yok. Evime bu sene yeni tasindim temmuz ayında.

    Yanlış hatırlamıyorsam 8 m. Petek boyu var Banyoda havlupan var.tüm peteklerimin hepsi açık reglaj sistemide yaptım kendimce ama nasıl oldu bilemiyorum



    Tecrübeli arkadaşlarimin yorumlarını bekliyorum.





    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Satilik Cosa kombi+klima paketi yeni sürüm iletişim P. M.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yogusmasız kombi kullanıyorum önceden 55 derece ayarlı idi kazan suyum suan 70 derece yaptım mersinde yasıyorum havalar kapalı ve soguk ara ara yagmurda oluyor günlük 5-6 m3 yakma oluyor sizce sayac dönme hızı 70 derecedemi daha hızlı olur 55 derecedemi sizin önerileriniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem8133 C kullanıcısına yanıt
    Sayaç 70 de daha hızlı döner. Ancak kombi daha kısa çalışır.
    En uygun ayarı günlük denemelerle kendiniz bulun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bozüyük11

    Öncelikle herkeze merhaba aranızda yeniyim bende çok araştırdım cosa yi nedeni ise 30 günlük faturanın gelmesi ve 311tl gibi fatura gelmesiyle beraber cok sok oldum. almaya karar vedim. Vede aldim alalı 3 gün oldu kendim yaptım bağlantısı çok güzelde çalışıyor suan hiç bir problemi görünmüyor bağlantı konusunda fakat nedense bir türlü sıcaklık ayarlarimi yapamıyorum ne ne kadar nasıl olacağını kaç derecede tutacağımi bilemedim dün 15 m3 yakmış ama hala %50 tasaruf sagladimi söylüyor bana cihaz pek inanamadım ama sizlere danışmak istedim. Bu konuda sizlerin fikirlerinizi alamak isterim arkadaşlar.



    Kombi markam : Demirdöküm nitron plus 24 hk yoğuşmasız 70° de kombi ıssısı.

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    E

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşeyv 93 m3 ve müstakil 3 katli 3. Katta oturuyorum.

    Dış cephe mantolama var fakat catida yok. Evime bu sene yeni tasindim temmuz ayında.

    Yanlış hatırlamıyorsam 8 m. Petek boyu var Banyoda havlupan var.tüm peteklerimin hepsi açık reglaj sistemide yaptım kendimce ama nasıl oldu bilemiyorum



    Tecrübeli arkadaşlarimin yorumlarını bekliyorum.





    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Daha iyi bilen arkadaşlarda yorum yapacaktır, ben grafikten gördüğümü söyleyeyim,

    - Cosayı peteğe yakın bir yere koyduysanız oradan alın,
    - Cosayı hava akışı fazla olan bir yere koyduysanız alın,
    - Ev çok hızlı soğuyor, kaçağı bulun :)




  • Bozüyük11 B kullanıcısına yanıt
    Isı düşüşü çok fazla görülüyor. Çatı yalıtımı kesin gibi. Ayrıca kazan sıcaklığını biraz daha düşürün birkaç gün sayaçtan tüketimi gözlemleyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bozüyük11

    Öncelikle herkeze merhaba aranızda yeniyim bende çok araştırdım cosa yi nedeni ise 30 günlük faturanın gelmesi ve 311tl gibi fatura gelmesiyle beraber cok sok oldum. almaya karar vedim. Vede aldim alalı 3 gün oldu kendim yaptım bağlantısı çok güzelde çalışıyor suan hiç bir problemi görünmüyor bağlantı konusunda fakat nedense bir türlü sıcaklık ayarlarimi yapamıyorum ne ne kadar nasıl olacağını kaç derecede tutacağımi bilemedim dün 15 m3 yakmış ama hala %50 tasaruf sagladimi söylüyor bana cihaz pek inanamadım ama sizlere danışmak istedim. Bu konuda sizlerin fikirlerinizi alamak isterim arkadaşlar.



    Kombi markam : Demirdöküm nitron plus 24 hk yoğuşmasız 70° de kombi ıssısı.

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    E

    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşeyv 93 m3 ve müstakil 3 katli 3. Katta oturuyorum.

    Dış cephe mantolama var fakat catida yok. Evime bu sene yeni tasindim temmuz ayında.

    Yanlış hatırlamıyorsam 8 m. Petek boyu var Banyoda havlupan var.tüm peteklerimin hepsi açık reglaj sistemide yaptım kendimce ama nasıl oldu bilemiyorum



    Tecrübeli arkadaşlarimin yorumlarını bekliyorum.





    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Evinizde yada Cosa'nın konumlandırıldığı yerde sıkıntı var.
    Muhteşem bir soğuma var evinizde.
    15 m3 büyük rakam. 200 m3 dubleks evler bile bu değere çıkamıyor ki sizin eviniz 93 m3.

    Hedefe ulaşmış, 15-20 dk içinde tekrar soğumuş. Sonra tekrar yanmış yine soğumuş. Böyle devam etmiş.
    Bu durumda oda termostatının hiçbir faydasını göremez hatta zararını görürsünüz.

    Cosa'yı konumlandırdığınız yer tam olarak neresi? Fotoğraf ile gösterme imkanınız varsa bi bakalım.
    Yada evinizin yalıtımı çok kötü, ısıyı tutamıyorsunuz. Veya bir yerden kaçak var.

    Isınmada önemli olan evinizi ne şekilde ısıttığınız değil, ısıyı hapsedebilmeniz.




  • cem8133 C kullanıcısına yanıt
    Mersin de 70 derece çok fazla bence 55 de kalması ideali olur.
    Tabi deneyip gözlemlemeniz lazım, mutlaka 70 derecede tüketim fazla olacaktır.
    Ama kıyaslamayı sizin yapmanız daha anlamlı olacaktır.
  • Selamlar

    birer ikiser gun ara ile alttaki gibi "kombi unitesi cevirimdisi" hatasi aliyorum ve bu durumlarda kombiye erisim saglanmiyor, bir kere cok uzun bir sure baglanamadi ve restart atarak eski haline getirdim.

    Bu tarz baglanti sorunlari normal midir? Aranizda baska karsilasan var mi?




    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertaali -- 18 Ocak 2018; 8:51:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertaali

    Selamlar

    birer ikiser gun ara ile alttaki gibi "kombi unitesi cevirimdisi" hatasi aliyorum ve bu durumlarda kombiye erisim saglanmiyor, bir kere cok uzun bir sure baglanamadi ve restart atarak eski haline getirdim.

    Bu tarz baglanti sorunlari normal midir? Aranizda baska karsilasan var mi?




    Cosa Oda Termostatı Kombi ve Klima Kiti Hakkında Herşey

    Alıcı ile verici arasında iletişim sağlıklı olmayabilir.
    Yada iletişimi bozan bir başka sinyal vs olabilir.
    Alıcı ile vericiyi biraz yakınlaştırıp öyle deneyin.




  • 
Sayfa: önceki 271272273274275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.