Şimdi Ara

YENİ YABANCI KURALI ACIKLANDI!! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
688
Cevap
5
Favori
15.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Şimdi çıkın bakalım 11 tane yabancı futbolcu ile , istediniz alın size yabancı, gelsin Afrikalılar, Nijeryalılar, sonra da lig futbolcu çöplüğüne dönsün

    Ligin şu halinden kötü olmayacağı kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ofsaytı Bozan Stoper

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fortescue


    Real Madrid - At. Madrid Şampiyonlar Ligi Final maçı. Real'de forma giyen İspanyalı oyuncu sayısı 2
    Wolfsburg - Köln Geçen haftaki Bundesliga 2.si Wolfsburg'un maçı, sahada sadece 2 Alman
    Tottenham - Chelsea Geçen haftaki Premiler Lig maçı lig lideri Chelsea'de 2 İngiliz (ki İngiltere Milli takımı tüm oyuncuları bu ligde)
    Manchester City - Sunderland Yine geçen haftaki Premier Lig maçı, diğer şampiyonluk adayı City'de sahada İngiliz oyuncu yok.


    hah işte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. beşiktaşlılarda niye üzülüyor anlamıyorum. 1-2 sene sonra herkes elbet eşit olacak ileriyide düşünmek lazım.

    en yakın örnek kerim frei 3 milyon euroya geldi. championship'de cardiff city'nin yedek oyuncusuydu. (2.ligde yedek bekleyen oyuncudan bahsediyorum)

    cardiff city'de as oynayan 20 yaşında ki joe ralls'da alınabilirdi, ama yabancı kuralı olduğu için mecburen frei alındı.

    Aynen öyle. Zaten bir şeyde kısıtlamayı kaldırırsan elbette kaldırdığın mercilere serbestlik tanırsın. Bizde zamanında Colin Kazım'ı niçin getirdik? Türk diye. Onlarca örneği var dediğin gibi




  • ultralisan U kullanıcısına yanıt
    yoo bu sistem alt yapıyı öldürecek :) serdar aziz le ozan tufanı kadro dışı mı bırakcaz :) ayni dili aynı fikri konuşuyoruz fakat neden hala anlaşamadık anlamıyorum :)

    Siz Türk futbolculara çok para vermekten kurtulduk diyorsunuz bende Türk futbolculara çok para verildiğini ve şımartıldığını anlatmaya çalışıyorum :) sistemin iyiliği kötülüğü önümüzdeki 4 yıl içinde daha net şekilde anlaşılacak :)

    Bu sistem TÜRK doktorlar çok para alıyorlar diye yurt dışından doktor getirmek gibi birşey bunu anlatmaya çalışıyorum.
  • Arkadaşlar bu sistem eskiden nasıldı ? her ne kadar fenerlide olsamda futbola baya bir fransızım
  • Bu iÅŸe ençok tarık çamdal Veysel gibi futbolcular ve onu pazarlayan klup baÅŸkanları üzülecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence maksimum rekabet maksimum kalite getirir. İspanya, İtalya, İngiltere de uygulama neyse o uygulanmalı...
  • Çok şükür bu illettende kurtulduk.

    Amaç şu olmalı lig yabancı çöplüğüne dönmeyip her takım gerekli transferleri yaparsa lig kalitemiz artabilir inanıyorum.
  • Bu haber türk futbolu`nun çok fazla ömrü kalmadığının habercisidir. Benim fikrim yabancı sayısını azaltıp alt yapı ve gençlere fırsat vermektir.
  • Ben anlamadım yani bu devre arasından sonra rize maçına böyle çıkabilecek miyiz yoksa bu sezon bitip şampiyon olup sonraki sezon mu olucak ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fortescue

    Bu kural 3 büyüklere neler getirecek?

    Bu kural ile FB GS ve BJK kadro kurumunda daha serbest olacak. 14 yabancının getirdiği rahatlıkla ligde rotasyon bol olacak. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi arenasında daha güçlü olabilecek. Nihayetinde FB için yabancılara bakıyoruz. Alves, Meireles, Sow, Kuyt gibi kendini ispat edip gelmiş ve fayda sağlamış yabancılar var. GS bugün bir Sneijder, Drogba, BJK ise Demba Ba getirebiliyor. Evet Kadlec, Krasic gibi transfer hataları olabiliyor ama bunları BÜTÜN kulüpler yapıyor. "Aaa 14 yabancı oldu olm hemen transfer yapalım" mantığıyla o kota direk doldurulmak yerine sabırla isabetli transferler yapılırsa kimse bir Hakan Balta'ya Selçuk Şahin'e ihtiyaç duymayacak.

    Diğer Anadolu kulüpler için neler getirecek?

    İlk bakışta Anadolu kulüplerinin üç büyüklere aşırı abartı oyuncu satışları ortadan kalkacak. Ama bunun getireceği zararı bu kulüplerin alt liglerden aldığı oyuncuların fiyatının düşmesiyle karşılanacak. Kasımpaşa'da Babel'i, Isaksson'u, Bursa'da Belluschi'yi, Frey'i Taiwo'yu ya da daha az bir örnekle Konya'da Hleb'i görebiliyoruz. Yani yabancılar da burayı aslında tercih edebiliyorlar. Bu kural ile hem Anadolu takımlarının albenisi artacak hem de Türk oyuncu maaşlarından gelecek azalma ile çekim gücü artacak. Ayrıca üç büyüklerde oynayan fakat bu kural ile gereksiz konuma düşecek oyuncular da uygun bedellerle Anadolu kulüplerinde yer alabilecek.

    Alt lig için?

    Şu an STSL'de 18'de ortalama 12 tane Türk varsa seneye bu sayı 9 a düşebilir tahminimce. Yani 18x12-18x9=54'ten sadece ilk 18'den 54 tane Türk oyuncu dışarıda kalacak. Tabi ki bu tahmini bir rakam olmadığı için bu 30 olur 40 olur 50 olur bilemeyiz. Ama kadro dışı kalacak Türk oyuncular olacak. Oyuncu havuzuna da etkileyecek bu durum sonunda STSL seviyesindeki oyuncular PTT 1. Lig'de oynamaya başlayacak ve bu da alt liglerin seyir zevki ve kalitesini arttıracak.

    Milli Takım Gözünde

    Bazı arkadaşlar Milli Takımda oynayacak oyuncuların kulüplerinde forma şansı bulamayacağından Milli Takımın dibe vuracağını düşünüyor. Her şeyden önce Milli Takım zaten dipte. Daha kötü bir yerde olamayız şu an. Bakalım Milli Takım 11'ine.

    Volkan - Topal - GG - Caner - Arda - Gökhan Töre - Olcay - Burak - Selçuk - Umut vs. Bu oyuncular zaten yabancı sınırı değil 14 100 olsa bile takımlarında forma giyebilecek oyuncular. Çünkü sen komple 18'i yabancı yeni transfer yaparsan takımda uyumsuzluk çıkar. Her zaman ligi bilen önderlik eden Türk oyunculara da ihtiyaç olacak. Diyelim ki forma giyemediler. E kardeşim bunlar çok rahat yurt dışındaki güzel takımlarda da forma bulabilecek oyuncular. Bi La Liga'da ya da Bundesliga'da bu oyuncuları görüp "Hadi be canım olur mu öyle şey" demezsin. O yüzden bu kural Milli Takımı etkilemeyecektir. Hatta illa etkilerse de yurtdışında oynayacak Türk oyuncu sayısı artacağından, o disiplinden gelen oyuncular ile Milli Takım bir kademe daha güçlü olacaktır.

    Yorumlarıma katılan ya da katılmayan olabilir. Ama benim görüşüm bu kural futbolumuz için en önemli milattır. Tam olarak beklenilenin alınması için en azından 2-3 yıl geçmelidir. Sabırlı olunup bu sürece iyi hazırlanan her takım hem ülkemizde hem dünya arenasında çok önemli sıçramalar yaşayacaktır.

    Son olarak

    Real Madrid - At. Madrid Şampiyonlar Ligi Final maçı. Real'de forma giyen İspanyalı oyuncu sayısı 2
    Wolfsburg - Köln Geçen haftaki Bundesliga 2.si Wolfsburg'un maçı, sahada sadece 2 Alman
    Tottenham - Chelsea Geçen haftaki Premiler Lig maçı lig lideri Chelsea'de 2 İngiliz (ki İngiltere Milli takımı tüm oyuncuları bu ligde)
    Manchester City - Sunderland Yine geçen haftaki Premier Lig maçı, diğer şampiyonluk adayı City'de sahada İngiliz oyuncu yok.

    Farklı liglerden farklı lider takımlar ve bu kuralı nasıl da mantıklı kullanıp fayda sağladıklarının göstergesi

    Olay budur. Tebrikler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: REM1903

    Kendisini alman ingiliz İspanyol takımlarıyla mukayese edenlere Allah yardım etsin.
    1er milyar Tl ye yaklaşan 3buyuk kulüp var ortada, finansal fair playdan ceza almış turk kulupleri var ortada, oyuncuları şikayet etse yanacak olan bi kulüp var ortada kalkıp birde yabancı sınırsız diyorsunuz. Gençlerbirliği karabuk vs bir kaç takım hariç borçsuz takım yok ligde.
    Gençlerbirliğinde, bursasporda, antepde çok yetenekli yerliler de çıkıyordu bence yavaş yavaş.

    Bizim turk toplumunda yabancı hayranlığı vardır. İlk 11 inş 8 yabancı 3 yerli yap ilk mağlubiyette sen niye bunları oynatıyorsun diye yuzune kufrederler. Bu yüzden de hemen hiç bir takım td mumkun olduğunca yabancı ile oynayacak.
    Afrikadan slovakya macaristan romanya arnavutluk gibi ulkelerden 250bin eurolara adamm dolacak. Menejerler oyle oyuncular kitleyecekler ki takımlara aklınız şaşacak.

    Kadrosunda 14 yabancı bulundurup da kume düşen takım muhtemelen sonraki sene bir küme daha düşecek.

    İstanbul takımlarıyla Anadolu takımları arasındaki fark iyice uçurum olacak.

    bugün Madrid barca nasıl koptu, bayern nasıl koptu(dortmund bu seneye kadar) chelsea city manu(2seneye kadar) nasıl koptu.. Daha başka şampiyon çıkmaz o liglerde.
    Bizde daha kotusu olacak, hemde çok daha kotusu. Bari boyle arada supriz takımlar çıkıp zorluyordu Sivas bursa vs vs..

    Neyse nasıl olsa 2 3 seneye bunuda değiştiririz.. Olan altyapısına yatırım yapan yada genç yerlilere yatırım yapan takımlara olur, oda olsun.. Madem daha iyi olacakmışız görelim.

    Katılmıyorum.

    - Yerli oyuncuların artık yatarak para kazanma dönemi bitti. İyiysen, çalışırsan ilk 11 e girersin. Hiçbir takım kaliteli yerli oyuncusunu sırf yabancı oynatmak için kenarda oturtmaz. Uçuk örnek belki ama mesela Arda. Hangi takım yedek bırakır Ardayı?

    - Gençlerde bursada yetenekli yerliler belki çıkıyordu ama yetenek tek başına yetmiyor malesef. Çalışmıyorlar, yerimiz hazır diyorlar ve kendilerini geliştirmiyorlar malesef. Şimdi öyle değil. Oynamak için çalışacaklar. Gelişim devamlı olacak.

    - İstanbul takımlarıyla anadolu takımları arasında uçurum olacak diyosun. Sanki şu anda farksız durumdayız. Yıllar yılı sadece Bursa şampiyon olmuş anadoludan..

    - Bu kararla genç yabancıları alıp yetiştirme ortamı oluşuyor.

    ve dahası...




  • CLuB4R kullanıcısına yanıt
    asıl saçmalayan sensin yediğiniz gol sayısına bak anlarsın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    Muslera olsa ne olmasa ne Fifa 15 ultimate ile baktım saçma gol yiyor... 4'lük olmanıza şaşmamak gerek önümüzdeki sezon çeyrek finalden aşağısını görmezsiniz...

    Fifa 15 e baktım diyor ya şaka gibi
    Tamam. Cenk tolga daha iyi
  • Acaba Amrabat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    Muslera olsa ne olmasa ne Fifa 15 ultimate ile baktım saçma gol yiyor... 4'lük olmanıza şaşmamak gerek önümüzdeki sezon çeyrek finalden aşağısını görmezsiniz...

    Bakis acisi konusunda çığır acmissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Beyler ben pek anlayamadim. Şimdi 11 yabanci futbolcuyla sahaya cikabiliyoruz ancak yedek yada tribunde oturuyor olsada kadroda 7 turk oyuncu olmak zorunda mi? Biri kisaca yazabilir mi lutfen?

    İlk 18'de 7 Türk olmak zorunda. İstediğin kombinasyonu yapabilirsin. İstersen yabancıları kulübede oturt.

    Semih, selcuk, burak ilk 11de garanti gibi. 4 oyuncu da yedekte tutarsin, sabrinin yerine eboue yi cagirir amrabati geri getirirsin. Bu kural en cok bize yarayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grezimonk

    asıl saçmalayan sensin yediğiniz gol sayısına bak anlarsın...


    Adamın mantığa gel Fifa da kötü oynuyor kötü kaleci, çok gol yedi kötü kaleci birader Allah aşkına sen futbol yorumlama. Arkadaş bu kadar zor olmamalı Muslera iyi kaleci demek ne kompleks sahibi adamlarsınız. Senin tanımına uyan tek kaleci Wakabayashi. Bu arkadaşa göre Casillas,Courtouis falan hep çöp
  • Milli takım geriye gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioner

    Milli takım geriye gider.

    Daha ne kadar geriye gidecek ? San Marino'dan Faroe adalarından şuan ne farkımız var ? Letonya'yı yenemiyorsun Kazakistan'ı yenince seviniyorsun. Hiç bir turnuvada yoksun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dağılın


    quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    11 yabancı sahaya çıkacaksa milli takıma nasıl adam seçecekler? Altyapıyı sisteme bağlamadan bu tip bir kural değişikliği futbolun sonu demek.

    Futbolun sonuymus. Suan Turk futbolunun hangi basarisi var? Kazakistan galibiyeti mi?

    Şu an Türk futbolunun hiçbir başarısı yok. Bu kural değişikliğine de reform gözüyle bakmak hayalciliktir, aymazlıktır, tembelliktir.

    Değiştirilmesi gerekli kural bu değil buna gelmeden önce işin temeline inilmesinin zaruridir. Ama o teşkilatı nizama sokacak nitelikte insanlar olmadığı için bu tip popülist kural değişiklikleri kullanılarak eyyamcılık,kendine yontmacılık yapılmaktadır!

    Biz doğrunun, güzelin ne olduğunu biliyoruz. Cahil cüheylayla karıştırmayın bizleri!




  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.