Şimdi Ara

Anathema Hayran Kulübü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ANATHEMA


    Anathema Hayran Kulübü


    Grup Hakkında:
    Doğuşu

    Liverpoollu gençlerin macerası 1990 yılının yazında ‘Pagan Angel’ ismiyle başladı. Güçlü sound’ları birçok etkilenimle beraber klasik doom metal olarak şekillendi. Kasım 1990’da ilk demoları olan ‘An Iliad of Woes’u kaydettiler. 1991 yılının Ocak ayında demonun çıkmasıyla isimlerini ‘Anathema'(meal: Tanrı’nın ya da kilisenin lanetine uğramış, aforoz edilmiş) olarak değiştirmeye karar verdiler.

    Anathema – 1991

    Bolt Thrower ve Paradise Lost’u destekledikleri konserlerde kendi evlerinde ciddi bir fan kitlesi kazandılar ve yavaş yavaş tüm Avrupa’da kulaklarda yer edinmeye başladılar. Konserlerle geçen birkaç aydan sonra ‘All Faith is Lost’ isimli ikinci demolarını kaydetmek için stüdyoya girdiler. 1991’de çıkan bu kayıt dergilerden ve fanzinlerden olumlu eleştiriler aldı. Aynı yıl grubun ‘They Die’ isimli ilk single’ı Witchhunt Records etiketiyle piyasaya çıktı. İlk basımında tükenen bu kayıt grubun daha fazla tanınmasını sağladı. Bu albümde gruba basçı olarak Jamie Cavanagh’nın yerine Duncan Patterson dahil oldu.
    Grup Peaceville Records’un dikkatini çekti ve 1992 Ekim’inde yayınlanacak olan Peaceville compilation ‘Volume 4′ için ‘Lovelorn Rhapsody’ isimli parçayı kaydetti. Daha sonra grup şirketle 4 albüm için anlaşma imzaladı ve Kasım ’92’de ‘The Crestfallen’ E.P.si piyasaya çıktı. Cannibal Corpse’u destekledikleri İngiltere turnesi başarılı geçti ve grup canlı performansının ne kadar iyi olduğunu gözler önüne serdi.

    İlk albüm

    İlk albüm ‘Serenades’ Şubat 93’te piyasaya sürüldü. Olumlu eleştiriler alan albüm Metal Hammer’da ayın albümü seçildi. Aynı zamanda ‘Sweet Tears’ videosu MTV’de gösterildi ve oylama sonucu ayın albümü seçildi. Grup geniş bir İngiltere turuna ve aynı plak şirketinde olan gruplarla (My Dying Bride, At the Gates) özel bir gösteriye katıldı. Daha sonra AT THE GATES ile beraber İngiltere konserlerine devam etti, akabinde 15 günlük kısa bir Avrupa turnesi geçirdi.
    Romanya, Hollanda ve Belçika’daki festivalleri de içine alan ilk uzun Avrupa turnesi Ocak 94’te tamamlandı ve grup uzun süredir beklenen mini albümü “PENTECOST III”yi kaydetmeye koyuldu. Ardından Brezilya’da INDEPENDENT ROCK festivaline katıldı, ayrıca Avrupa’da da boy göstermeyi ihmal etmedi.

    Pentecost III ve ayrılık rüzgarları

    Gecikmeler ‘PENTECOST III’nin çıkışını ’95 Mayısına kadar sürükledi. Grup bu sıralar ikinci albümünü kaydediyordu ve grupta ayrılık rüzgarları esmeye başladı. Vokalist Darren White gruptan ayrıldı. Yeni bir eleman almak yerine vokali gitarist Vincent Cavanagh üstlenecekti. Albümün çıkışından hemen önce Cathedral’i destekledikleri bir İngiltere turuyla grup yeni kadrosunun performansını görme fırsatı verdi.
    Yeni albüm ‘THE SILENT ENIGMA’ Ekim ’95’te piyasaya çıktı. Son kadro değişikliğinden sonra bu albüm büyük bir başarının da habercisi oldu. Orkestral düzenlemeler, karanlık melodiler, geniş bir vokal yelpazesi, ve olgunlaşmış bir kadro gruptaki gelişimin göstergesiydi.
    Paradise Lost ile İngiltere turundan başlayarak yeniden uzun bir Avrupa turnesine çıktılar. Bu arada Dynamo Festivali’nde de başarılı bir performans sergilediler. Kasım 96’da çıkan bir sonraki albüm ‘ETERNITY’, daha önce görülmemiş bir müzikal gelişime ve olgun yaklaşımın kanıtıydı. Basından epey övgü (tabi biraz da eleştiri) aldı.
    Atmosferik enstrümanlar, melodi, temiz vokallerin grubun ‘HEAVY’ yönüyle harmanlanması etkileyici bir albüm ortaya çıkarmıştı. ETERNITY, en duygusal metal albümü olarak. Tekrar uzun bir Avrupa turu, festivaller grubun fan kitlesinin gitgide genişlemesini sağladı.

    İlk video

    Mayıs ’97’de grubun ilk videosu olan ‘A VISION OF A DYING EMBRACE’ piyasaya çıktı. Bu kayıt kliplerin yanı sıra grubun MY DYING BRIDE’ı desteklediği Krakow(POLONYA) konserini de içeriyordu.
    Haziran ’97’de davulcu John Douglas gruptan ayrıldı. Yerine eski SOLSTICE davulcusu Shaun Steel (şu an MY DYING BRIDE’de) geçti.
    1998 Haziran’ında grubun en çok ses getiren albümü olan ‘ALTERNATIVE 4′ çıktı. Albüm turunun başlangıcında yine kadro değişiklikleri baş gösterdi. Efsanevi basçı Duncan Patterson müzikal farklılıklar nedeniyle gruptan ayrıldı. Yerine Duncan’ın diğer grubu olan DREAMBREED’de birlikte çaldığı Dave Pybus geçti. Ayrıca eski MY DYING BRIDE klavyecisi Martin Powell da gruba katıldı. Sürpriz bir değişiklik de John Douglas’ın gruba geri dönüşüydü.

    Anathema İstanbul’da

    Grup 9 Ekim 1998 tarihinde de İstanbul’da (Rock House) bir konser verdi. 400 civarı seyircinin izlediği ve ASAFATED’ın ön grup olarak çıktığı konserde ses düzeni pek iyi olmasa da grup mükemmel sahne performansıyla büyük beğeni topladı.
    Bu arada grubun Peaceville ile sözleşmesi sona ermişti. Alternative 4’un başarısıyla daha büyük bir şirkete geçmesi kesin gözüyle bakılan grup Peaceville’ın bir nevi babası niteliğindeki şirket ‘MUSIC FOR NATIONS’ ile anlaştı.

    Judgement

    1999 Haziran’ı MFN etiketiyle çıkacak ilk albüm ‘JUDGEMENT’ın piyasaya sürüldü. Cavanagh kardeşler bu albümü 1998’de kaybettikleri anneleri Helen Cavanagh’a adadılar. Duncan’ın yokluğuna rağmen bu albümden yine övgüyle söz edildi. Grup aynı yıl uzun zaman sonra Dynamo Festivaline dönüşünü gerçekleştirdi. Matin Powell’ın CRADLE OF FILTH’e katılmak için gruptan ayrılmasından sonra yine eski COF klavyecisi Les Smith gruba dahil oldu. Les Smith daha önce ETERNITY’de çalmıştı ve turlarda grupla birlikte çalmıştı. Bu kez tam anlamıyla kadrodaydı.

    Anathema İkinci Kez İstanbul’da

    Bu arada 28 ve 29 Ocak 2000 tarihlerinde grup ikinci defa İstanbul’da (Kazablanka Concert Hall) dinleyicisiyle buluştu. İlk gün ön grup olarak The Climb ve Metallium, ikinci gün ise Knight Errant ve Antisilence vardı. O zamanın efsane dergisi Non-Serviam’ın organize ettiği konserlerde (98’deki ilk konsere göre) daha iyi bir ses düzeninin de etkisiyle bir kez daha kendisine hayran bıraktı ve uzun süre bu konserlerden söz edildi.

    A Fine Day To Exit

    Grup Ekim 2001’de ‘A FINE DAY TO EXIT’ i piyasaya çıkardı. CRADLE OF FILTH’in laneti yine grubun üstündeydi ve albümün çıkışından hemen önce Dave Pybus gruptan ayrılacağını duyurdu ve COF’te bas görevini üstlendi. Bu albümden sonraki turlarda geçici olarak George Roberts gruba yardımcı oldu.

    Resonance

    2001 ve 2002 yıllarında ‘RESONANCE’ ve ‘RESONANCE 2′ adında en iyi ANATHEMA parçalarının toplandığı iki albüm piyasaya sürüldü. RESONANCE yavaş, bayan vokal ve balad parçalardan oluşan; RESONANCE 2 ise JUDGEMENT albümü öncesindeki kayıtlardan grubun daha heavy parçalarını içeren bir BEST OF niteliğindeydi.

    1 Nisan 2002

    Mart 2002’de grubun resmi internet sitesindeki bir açıklamada Daniel Cavanagh gruptan ayrılacağını ve artık eski basçı Duncan ve yeni grubu ANTIMATTER ile çalışacağını açıkladı. Nisan 2002’de tuhaf bir şekilde yine resmi internet sitesinde daha önce Danny’nin yaptığı açıklamanın sadece Nisan 1 şakası olduğu duyuruldu. (Pek de inandırıcı değil…) Ancak Danny’nin iki aylığına da olsa gruptan ayrıldığı bir gerçekti.

    A Natural Disaster

    Kasım 2003’te grubun son albümü ‘A NATURAL DISASTER’ yayınlandı. Artık grupta basçı olarak (yeniden) Cavanagh kardeşlerin üçüncüsü Jamie Cavanagh vardı.’A FINE DAY TO EXIT’ den daha vurucudur. Grup Haziran 2004’te Rock İstanbul kapsamında üçüncü kez ülkemizde bulundu. Her zamanki gibi performansı muhteşemdi. Sonuçta hem izleyici, hem grup, hem de organizatörler durumdan hoşnut oldu.

    Anathema’nın Türkiye Çıkartması

    Haziran’daki konserin henüz kırkı çıkmıştı ki grubun Ekim’de İstanbul’da iki konser daha vereceği açıklandı. Ardından daha muhteşem bir olay gerçekleşti ve bu konserlere üç konser daha eklenerek grup bu ziyaretini Türkiye turnesine dönüştürdü. Ankara (30 Eylül/Saklıkent) ve İzmir’in (4 Ekim/33 Resurrection (Club33)) yanında grup inanılması güç bir şekilde Eskişehir’de (28 Eylül/Hayal Kahvesi) de çalacaktı. Bu olayda Eskişehir’deki dinleyici potansiyelinin de etkisi büyüktü. Eskişehir konserinin başlamasına dakikalar kalmıştı ki Danny’nin pasaport sorunu nedeniyle konsere gelemediği duyuruldu. Bu durum seyirciyi hayal kırıklığına uğratsa da konserin coşkusunu kaybettirmedi. Berbat bir ses düzenine ve eksik bir gitariste rağmen Vincent’ın seyirciyle diyalogu mükemmeldi. Bu konser turnenin diğer ayaklarına göre belki de en kötü konser olmasına rağmen hatırlanacaktı. Ankara konserinden itibaren diğer konserlerde Danny grupla beraberdi. Turne sonrasında grubun resmi sitesi, Türkiye’deki hayranlarının övgüleriyle doldu.

    Kasım 2004’te gecikmeli DVD “Were You There?” Music For Nations etiketiyle piyasaya çıktı. Bu, grubun ikinci videosuydu ve tahmin edileceği üzere son iki albüm ağırlıklıydı (hatta Alternative 4’dan hiçbir parça içermiyordu). Grup, 20 Mayıs 2005 tarihinde, Harbiye Açık Hava Tiyatro’sunda verdiği konserle 5. kez Türkiye’de bulunmuş oldu. Bu konserin önemli bir özelliği, kayıt edilmesiydi.

    Anathema İzmir konseri

    Grup 4 Ekim 2004’te İzmir’e geldi.


    Grup üyeleri:
    -Yukarıdaki resme göre soldan sağa-

    Jamie Cavanagh: Bass
    Daniel Cavanagh: Gitar, Vokal
    Vincent Cavanagh: Vokal, Gitar
    Lee Douglas: Vokal
    John Douglas: Bateri
    Daniel Cardoso: Bateri, Klavye

    Albümler:

    **Stüdyo Albümleri*
    Serenades (1993)
    The Silent Enigma (1995)
    Eternity (1996)
    Alternative 4 (1998)
    Judgement (1999)
    A Fine Day to Exit (2001)
    A Natural Disaster (2003)
    We're Here Because We're Here (2010)
    Weather Systems (2012)
    Distant Satellites (2014)
    The Optimist (9 Haziran 2017)

    **Canlı Kayıt Albümleri*
    Universal (2013)

    **Derlemeler*
    Resonance (2001)
    Resonance 2 (2002)
    Hindsight (2008)
    Falling Deeper (2011)

    **EP'ler*
    The Crestfallen (1992)
    Pentecost III (1995)
    Alternative Future (1998)

    **Single'lar*
    They Die (1992)
    We Are the Bible (1994)
    Deep (1999)
    Make it Right (1999)
    Pressure (2001)
    Unchained (Tales of the Unexpected) / Flying (2008)
    Dreaming Light (2011)
    Everything (2012)
    Untouchable, Part 2 (2013)

    **Demolar*
    An Illiad of Woes (1990)
    All Faith is Lost (1991)

    **Video Albümleri*
    A Vision of a Dying Embrace (1997)
    Were You There? (2004)
    A Moment in Time (2006)
    Universal (2013)

    Website:http://www.anathema.ws/
    Facebook:https://www.facebook.com/anathemamusic
    Twitter:https://twitter.com/anathemamusic

    Sözlüklerde Anathema:
    https://eksisozluk.com/anathema--37581?p=1
    https://www.itusozluk.com/goster.php/anathema+n%FDn+insana+yapt%FDrd%FDklar%FD
    https://www.itusozluk.com/goster.php/anathema
    http://www.uludagsozluk.com/k/anathema/

    Şuraya da şarkılarından birkaçını serpiştirelim.













    Bir de playlist koyalım.




    İMZA:
    Anathema Hayran Kulübü



    Üyeler:
    1# mrsmrc
    2# .Undomiel.
    3# Qui-Gon Jinn
    4# Polifemus
    5# robspid
    6# Peaky
    7# Sabotaj Bayramı
    8# Angelica
    9# -Squidward-
    10# Eddie Van Halen
    11# The Werptune
    12# Crux Ansata
    13# Harmonium
    14# Randy_Rhoads
    15# Mitokondri.
    16# brcubrcu
    17# ByBaterist
    18# snoppy
    19# CooperLoL
    20# Polifemus



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 10 Mayıs 2017; 1:42:14 >



  • Eline sağlık. Konsere gidiyor musun?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcest kullanıcısına yanıt
    Gitmeyi çok istiyorum ama bakalım
    Siz?

    Aynı konudan varmış bi tane daha, sonradan gördüm
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Kalacak düzgün bir otel bulursam gideceğim. Hostel dışında ucuz otel bulamıyorum
  • alcest kullanıcısına yanıt
    Couchsurfing dene hocam. Ben gidersem yolyola.com'dan giden bulurum diye düşünüyorum. Bi de cocuh bulursam kalırım, yoksa batarım
  • Ben bunları Eskişehir'in yerli grubu sanıyordum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Roshi

    Ben bunları Eskişehir'in yerli grubu sanıyordum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Roshi

    Ben bunları Eskişehir'in yerli grubu sanıyordum

    Dede tarafından öylelerdir belki
  • Ekle mirsmirc

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle bari boş kalmasın bu arada one last goodbye favorimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle.

    Bu arada DGS işleri nasıl gidiyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polifemus

    Ekle.

    Bu arada DGS işleri nasıl gidiyor?


    dgsyi kazandim hocam. dokuz eylül'deyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekle. flying en sevdiğim şarkıdır bu arada
  • ekle Fragile dreams ve deep 👊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle la. Nickimden belli zaten..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok severiz , ekle.
  • Konu canlansın azcık
    Beni de ekle yoldaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekleyin hocam. Her şarkısını eskittiğim, ya da ne kadar dinlesem de eskitemediğim nadide gruplardandır Anathema. Progresif, atmosferik metalin en iyi temsilcilerinden.

    Sleepless 96 der, ayrılırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crux Ansata -- 15 Mayıs 2016; 10:34:10 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.