Şimdi Ara

Excel'de Hücre arkasına yazı yazdırma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Excel'de Seçtiğim bir grup hücre arkasına yazı yazdırmak istiyorum. Hücre içine yazdığımız yazıların arkasında kalacak.Yardım edebilecek bir arkadaş var mı?



  • Bak bakalım arkadaşım anlaşılıyormu.



     Excel'de Hücre arkasına yazı yazdırma


     Excel'de Hücre arkasına yazı yazdırma
  • Ben baktım anlayamadım.. Arkadaş açıklama eklemeyi sormuyor ki.. Word'deki filigran eklemeyi soruyor.. Malum, word'de; Biçim/Arka Plan/Basılı Filigran seçeneğinden, "Metin Filigranı" seçeneği seçilip bir yazı yazılıyor. Bu yazı, sayfadaki yazıların arka planında yarı saydam olarak gözüküyor. Arkadaş, Excel'de aynı olayı yapmak istiyor..Böyle excel dosyaları görmüştüm ama nereden yapıldığını bulamadım..Sadece Görünüm/Üstbilgi-Altbilgi seçeneğinden "özel üstbilgi" seçeneği tıklanıp bir ifade girilebilir ve bu ifade enter tuşu ile sayfa içinde aşağı-yukarı kaydırılabilir.. Arkadaşın istediği gibi sadece belirli hücrelerin arkasında kalması biraz uğraştırır herhalde. Bir de bu şekilde yarı saydam gözükmüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutlu42 -- 1 Kasım 2006; 23:33:18 >
  • Haklısın soruyu yanlış anladım, o da tam olarak açıklamamış. Sanırım böyle bir şey olacak.

    Bunun için excel de biçim>Sayfa>Arka Plan seçilip istenen resim konulacak.


     Excel'de Hücre arkasına yazı yazdırma
  • Benim ne demek istediğimi umutlu42 daha iyi anladım sanırım. ben tam olarak çalışma sayfasının arka planı istemiyorum. Benim istediğim seçtiğim bir grup hücrenin arkasına yazı yazmak istiyorum. grupladığım hücrelerin arkasına grup ismi yazmak için. ne yaptıysam hücre içindeki yazıların üstüne çıkıyor ve hücre içindeki yazıların görünmesini engelliyor.

    Ayrıca benim için zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: balıkesir-corlu

    Benim ne demek istediğimi umutlu42 daha iyi anladım sanırım. ben tam olarak çalışma sayfasının arka planı istemiyorum. Benim istediğim seçtiğim bir grup hücrenin arkasına yazı yazmak istiyorum. grupladığım hücrelerin arkasına grup ismi yazmak için. ne yaptıysam hücre içindeki yazıların üstüne çıkıyor ve hücre içindeki yazıların görünmesini engelliyor.

    Ayrıca benim için zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.


    Benim yaptığım gibi yapmak lazım ama önce arka plan resmi belirlenmiş yere yerleştirmek lazım. yani resimi koymadan önce alan bekirlemek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.