Şimdi Ara

Blu-ray Disc Association, Ultra HD Blu-ray standardının özelliklerini belirledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  Blu-ray Disc Association, Ultra HD Blu-ray standardının özelliklerini belirledi

     

    Blu-ray disk teknolojinin geliştirilmesi ve lisanslanması amacıyla oluşturulan endüstri konsorsiyumu Blu-ray Disc Association, resmi olarak Ultra HD Blu-ray standardının özelliklerini belirlediğini duyurdu.

     

    Artık kesinleştiği üzere yeni nesil "Ultra HD Blu-ray" diskler 4K (Maksimum 3840x2160 piksel) videoları bünyelerinde barındırabilecek ve çift katmanda 66GB, üç katmanda ise 100GB veri depolayabilecek. Yeni standart tüm detaylarına "Ev eğlencelerini daha gerçekçi kılacak geleceğin televizyon teknolojisi; ”HDR TV” konumuza yer verdiğimiz üzere HDR yani yüksek dinamik aralığa sahip içeriklere de destek verecek ve ayrıca yüksek kare hızına sahip videolar da karşımıza çıkacak. Geniş renk gamut desteği getirecek olan yeni standart, aynı zamanda obje tabanlı gelişmiş ses deneyimiyle de oldukça etkili bir multimedya deneyimi ortaya koyabilecek.

     

    Yeni nesil UHD Blu-ray oynatıcıların geriye doğru uyumlu olduğunu belirten konsorsiyum, üreticiler için lisanslama işlemlerine ise önümüzde yaz ayları içerisinde başlayacak.

     







  • Biz hala dvd kullanalım . Üzerine bluray çıkmıştı şimdi bi de bu çıktı yavaş yavaş standart hale getirmek gerek blu-rayi

  • 4K'Yı es geçip 8K ya geçmemiz lazım ki etraf donanım çöplüğüne dönmesin :)
    O değilde bu diskler 8K için yeterli olacak mı acaba,çıkarmışken bari 8K yıda düşünüp çıkarsalardı.
    8k çıkınca yeni standart getireceklerse boşuna masraf gerçektende.

  • Full HD sonrası pek çok görüntü standardı hayatımıza girmişti. Bunlardan birinin yaygınlaşması bakımından bu adım güzel oldu. Yalnız piksel youğunluğu bakımından en yüksek 4K çözünürlük olan 4096×2160 neden tercih edilmemiş? Bilen var mı?
  • ben hala bu aç gözlü firmaların nasıl 2k yı atlayıp 4k ya geçtiklerini anlamaya çalışıyorum, halbuki 2k ile piyasayı çöplüğe çevirip parayı cebe indirip en bir 5 yıl piyasayı dömine ederler diye düşünüyordum.

  • Ben artık optik diskleri gereksiz buluyorum. Korsana teşvik açısından değil orjinal alıp izleyeceksen de dijital ortamda satın alıp izleyebilirsin. Smart TV ler de yaygınlaşmışken hala optik disklere takılı kalmak saçma geliyor.

  • optik medya geleceği fazla parlak olmayan bir teklonoji. flaş bellekler taşınabir diskler kartlar dijital içeri derken gelecekte ihtiyaç kalmayabilir

  • En iyi goruntu kalitesi bluray dadır. internetten indirdiğiniz sıkıştırılmış mkv filmlerde bu kaliteyi alamazsınız. Bitrate farkı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolby Atmos : Obje tabanlı gelişmiş ses deneyimi ;)

  • Dolby Atmos : Obje tabanlı gelişmiş ses deneyimi ;)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    ben hala bu aç gözlü firmaların nasıl 2k yı atlayıp 4k ya geçtiklerini anlamaya çalışıyorum, halbuki 2k ile piyasayı çöplüğe çevirip parayı cebe indirip en bir 5 yıl piyasayı dömine ederler diye düşünüyordum.

    Merak etmeyin Samsung ve LG yeni demolarıyla o işi üstlendi zaten.
  • Ben asıl şunu merak ediyorum. 20 metrekarelik salonuma en fazla kaç inc büyüklüğünde TV sığdırabilirim ve TV üreticileri bu TV'ye en fazla kaç piksel koyabilirler. Yani ben evimde en gerçekçi, en net görüntüyü kaç pikselde seyredebilirim.

    Full HD=1920x1080
    Ultra HD 3840x2610
    Süper HD=7680x4320
    Mega HD=15360x8640
    En en en HD=30720x17280

    Sonu yok ki. Her sonra çıkan öncekinden daha net, daha gerçekçi görüntü sunar saçmalığı devam ediyor.

    Asıl doğru olan nedir. Söyleyeyim. Siz önce filmleri Kaç inc TV'de seyretmek istediğine karar verin. 42 inc TV'ye kadar Full HD mükemmeldir. 42 incten büyük TV'de seyredecekseniz Full HD yetmez. Piksellerin arası büyüyeceğinden özellikle yuvarlak objeler tırtıklı görünür.

    Yani olay piksellerin çokluğundan ziyade TV ekranının büyüklüğüyle ilgili.




  • Şu tabloya bakmadan boşu boşuna 4K için para vermeyin derim.

    Blu-ray Disc Association, Ultra HD Blu-ray standardının özelliklerini belirledi


    Misal benim salon için,
    Tv'ye olan uzaklık: 5m (16 feet)
    Ekran boyu: 42 inch

    Sonuç: Tablonun üst bölümlerine düşüyorum ve gözümün 480p ile 4K'yı ayırt etmesi çok zor. Gerçekten de dvd yada bluray farkı pek hissedilmiyor. Televizyon yayınlarında da aynı kanalın normal yayını ile hd yayını arasında 5m'den hiç bir fark göremiyorum. Ha ne zaman tv'ye yaklaşsam 2m civarı fark çok belirginleşiyor.


    Öyle 3m'den falan izliyorsanız 4K'yı farketmek için 80 inch Tv almanız gerekiyor ki, o mesafeden izlemek işkence olur. Parası da ayrı bir mevzu tabi. Full Hd uzun bir süre daha bizi götürecek, 4K projeksiyonda yaygınlaşınca düşünülür şu an halen gereksiz.




  • İşte dikkat çekmek istediğim nokta buydu. Mesela, 82 ekran HD Ready bir TV'de (Full HD bile demiyorum) izlediğim bir DVD film ile, 60 inc, 65 inc TV'de seyrettiğim Blu-ray film arasında bir fark olmuyor. Hatta DVD daha net bile görünür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.