Şimdi Ara

'Gerekli Şeyler' protestosu: almayın aldırmayın! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
7.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon


    quote:

    Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ


    quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon


    quote:

    Orijinalden alıntı: C E B R A I L


    quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon


    quote:

    Orijinalden alıntı: C E B R A I L


    quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon

    saçmalık belki tavırları yanlıştı ama kimse gereklişeylere sen haksızsın diyemez adamlar haklı birde burda korsanı desteklemişler şaka gibi


    Telif haklarını almadan önce arkadaşlar bunları zaten çeviriyordu.
    Yani gereksizşeyler, çeviri yapan gönüllülerin hedef kitlesini oluşturmasını bekleyip, risksiz bir girişim yapma mantığıyla hazıra konuverdiler.
    "Parasını vermedik mi kardeşim, basın gidin" diyerek de terbiyesizlik yapmaları üstüne tuz biber oldu. Bu noktada korsan müstahaktır...


    Bu işe ilk başladıklarında yola türkiyede manga basılsın diye çıkmadılar mı asıl şu an fançeviri yapanlar haksız bu işe ilk el atanlara saygısızlık yapıyorlar şişik egolarından bahsetmiyorum bile.


    Basılı manga satın alanların azımsanmayacak çoğunluğu sektörü desteklemek, katkı vermek amacını benimsemişlerdir.
    Eğer adam, bu işi bedavadan yapanlara hakaret etmek yerine, mağduru oynasaydı haklılığını ve kazancını arttırırdı.
    Telif hakkını eserleri korumak için değil onlardan para kazanmak için ödediğini unutmamak gerekiyor. Aç gözlülük ve aşırı hırs kişinin uslubüne yansırsa istediği kadar haklı olsun, kimse onlardan birşey almaz ders olur...


    Evet tavır yanlış amatörce ama yayınladıkları mangaların internet üzerinden kaldırılması konusunda haksızlar diyemeyiz.

    Yayınlamayacakları sayıları kaldırtamazlar

    Zaten yayınlanması illegal olan şeyin nasıl kaldıramazlar anlamadım [:

    Telif hakkını aldıkları kadarını kaldırabilirler fazlasını değil Tüm seri onların kontrole girmez birkaç sayının telif haklarını aldılar diye. Ancak bastıkları ya da basacakları yayınlara telif hakkından dolayı dava açma hakkına sahiptirler. Bir sorun teşkil etse mangaka halleder zaten bu tür şeyleri çok takılmayın bunlara

    Bir tek akıllı da 'gerekli şeyler' değil.
    Gönüllü Comic çevirisi yapanlarla, o serinin/sayının telif hakkını alıp basanların arasındaki ilişkiyi bu tür şeyleri az çok kurcalamış biri bilir zaten.

    yasaların duyguları yoktur yaptıkları iş yasak illegal mi? yasak illegal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şaka gibi; o "korsan" olarak adlandırılan sitelerde çalışsaydınız veya en azından çalışan birini tanısaydınız, "çalışmaktan kastım destek olmak, herhangi bir karşılık almıyor onlar" "Gereksiz Şeyler" i hiçbir şekilde haklı bulmazsınız. Bu konunun unutulmasına üzüldüm açıkcası, bizimde sorunumuz bu işte. Her türlü konu bu şekilde unutulup gidiyor ülkemizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fevkelade1i

    Şaka gibi; o "korsan" olarak adlandırılan sitelerde çalışsaydınız veya en azından çalışan birini tanısaydınız, "çalışmaktan kastım destek olmak, herhangi bir karşılık almıyor onlar" "Gereksiz Şeyler" i hiçbir şekilde haklı bulmazsınız. Bu konunun unutulmasına üzüldüm açıkcası, bizimde sorunumuz bu işte. Her türlü konu bu şekilde unutulup gidiyor ülkemizde.

    Nasıl unutulabilir... En azından ben unutmadım diyeyim
    Buraya yönlendirmiyorum herhangi bir şey alacak kişileri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklı olmadıkları şeyi bide sert biçimde tepki getirince işler karışmış doğrusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Ben unutmadim. Gerekli Seyler'den cop sokmuyorum evime. (Gelen bir hediye var onu saymiyorum. :)) Halbuki yavas ciksa da manga fiyatlari yurtdisindan satin alima gore uygun oluyordu ama yapacak bir sey yok. Hakli olduklari durumda haksiz duruma soktular kendilerini. Halbuki yapici konussalardi su konuda daha once cok az alisveris yapmis biri olarak surekli oradan alisveris yapabilirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke böyle kaba bir üslup yerine:

    "Sizin Türkiye'deki anime ve manga kültürünü ne kadar geliştirdiğinizi biliyoruz. Fakat bizi de anlamalısınız, bu kültürü ülkemizde daha da yaymak için para harcıyoruz. Rica etsem, mangaların çevirisinin basılmış olan sayılarını sitenizden kaldırabilir misiniz?"

    tarzında güzel bir üslup kullansalar, eminim ki birçok manga sitesi ve manga alıcısı destek verirdi bu duruma ve satışları çok daha yükselirdi. Yani öyle bir şey olsa, hiç manga okumamış ben bile alırdım sırf destek olmak için

    Fakat böyle bir şey olmadı ki bu da adamların tek derdinin para olduğunun kanıtıdır. Bu yüzden bu hadiseyi tekrar gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf edeceğim elimden geldiğince. En azından Facebook sayfamda ve üye olduğum gruplarda duyururum tekrardan.
    Elimden ne kadar gelirse artık
    Sizlerinde desteklerini beklerim bu konuda. Türkiye'de manga satamasın istiyorum gereksiz şeylerin
  • Ee bu adamların mağazaları hala açık hala çeviri yapıyorlar.
    Kim alıyor da destek çıkıyor bu adamlara?
  • DARK_WORM kullanıcısına yanıt
    Olaydan haberi olmayanlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevdiğim mangakalara destek için artık alıyorum ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 8 Ağustos 2017; 21:19:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu kişi birkaç ay içinde boykotu bırakmıştı zaten. Üstüne bir de son dönemdeki popüler shonenleri bastıkları için satışları devam ediyor. Slam Dunk basarlarsa ben de boykot kararımı bozarım. :D
  • Uzun süre manga-anime çevirilerine yardım etmiş, bu iş için belli programları (ps vs.) kullanmayı öğrenmiş, Gerekli Şeyler denilen yayınevinin bastığı mangaları bu ülkede popüler etmiş topluluğun üyelerinden biri olarak Gerekli Şeyler boykotunu bırakmadık, bırakmayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chizuru

    Uzun süre manga-anime çevirilerine yardım etmiş, bu iş için belli programları (ps vs.) kullanmayı öğrenmiş, Gerekli Şeyler denilen yayınevinin bastığı mangaları bu ülkede popüler etmiş topluluğun üyelerinden biri olarak Gerekli Şeyler boykotunu bırakmadık, bırakmayacağız.

    Olmasaydık; olmazlardı!! Boykotu destekliyorum, her zaman
  • -_-_- kullanıcısına yanıt
    Olaydan haberi olanlar da destek veriyor. Bir şekilde haklı buluyorlar Gereksiz Şeyler'i. Garip bir milletiz.

    Arada hortlatmak lazım burayı
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt
    Olayı duymuştum bu kadar büyüdüğünü bilmiyordum. Yıllar geçmiş ama o zaman da hak vermiştim. Hak verişim “saygısızlığa” değil, telif haklarını satın almalarından sonra, internetten çevrilen mangaların yasak olması gayet normal.Ünlü dizi platformlarının, internet sitelerine yasak getirmesi gibi. Parayı veren düdüğü çalar mantığı. Eğer türkçe anime izleme platformu açılırsa, diğer sitelere yasak getirmesi de haktır.
    Eğer bir kitabın haklarını satın alan yayınevi, bunu izinsiz sitede paylaşan birisini görürse dava açabilir. Yapılan suç korsan kitaba kadar gider.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet Gerekli Şeyler bunu saygısızca yanıtlamış olsa da iki taraf bir yandan haklı. Sırf saygısızca davrandı diye ne yapalım manga almayı mı bırakalım?

  • Pl1vezz P kullanıcısına yanıt

    Basılı manganın dijital mangayı öldürmesi çok kötü birşey. Aslında ihtiyaç olan kitap şeklinde mangalar değil, Netflix gibi bize büyük bir manga arşivini açacak ve makul bir aylık ücret isteyecek dijital siteler. Eğer bu olmazsa ve telif nedeniyle dijital manga yayını engellenirse bu ancak korsanı yer altına indirir çünkü 21. yyda artık kağıda basılmış yayınların çok fazla bir önemi kalmadı.


    Sevdiğim mangaları satın alıp eve yığmak bile beni manga okumaktan soğutmaya yetiyor öte yandan bu kadar geniş bir literatüre alışmış yani pekçok mangaya ve animeye ulaşabilen bizleri her manga için ayrı ayrı para ödemeye zorlamakda hem acımasızlık hem de ticari gerçeklerle çelişiyor.


    Dediğim gibi bu devirde eğer Netflix gibi çalışacak bir manga platformu açmıyorsan ve sadece kitap şeklinde manga basarak dijital mangaları engelliyorsan bu yaptığın sadece Anime-Manga dünyasına zarar verir. Çünkü hem kitap hemde dergicilik bunlar modası geçmiş şeyler. Kitap deseniz e-kitap olayına kayılması gerekli, manga deseniz dijital platfom gerekli artık.


    Ben o açıdan bu yaklaşımın herkes için tatsız sonuçlanacağını düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 29 Kasım 2020; 9:24:45 >
  • Bu arada gerekliseyler'in üslubu beni çok rahatsız etti. Umarım ilerde alternatifler çıkar ve insanlar bu gibi saygısız ve paragöz şirketlere mahkum olmaz.

    Fansub gruplarının Türkiye'de onların milyonlarca lira ile yapamayacağı bir reklam yapıp hiclikten böyle bir anime-manga kültürü yarattığını yoksayip böyle terbiyesiz ve tepeden bakan bir üslupla konuşmaları kabul edilemez.

    Ben bu adamların hiçbir telifli ürününe bir kuruş para vermem ve alternatif en azından bu dünyayı anlayan bir şirket çıkana kadar da normal bir şekilde devam ederim. Tekel olmanın rahatlığı ile burada onlardan önce varolanlara karşı böyle davranilmasi kabul edilemez. Haklı bile olsan herşeyden önce gönül kırmadan , güzel bir üslupla bu insanlara yaklaşan zaten mangalarin hepsi kaldırılacaktır ...

    Sırf bu yüzden anime manga kulturumu borçlu olduğum bu insanlara yapılan bu davranıştan ötürü , bu şirketin yaptığı hiçbir işe tek kuruş destek vermeyeceğim !

    Hiçbir reklam yapmayıp, hiçbir risk almadan bu pazara girenlerin , kendilerinden önce fedakarlık yaparak, gönüllü bir biçimde yolu açanları ezmesini kabul etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Aralık 2020; 18:30:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    "Shingeki no Kyojin"i "Titana Saldırı" diye çeviren yayıncıdan ne beklersin ki? Titan kim? Titan neresi? Hangi titana saldırı? İnternetteki "Türkçeye saçma çevrilmiş film isimleri" konularına önden girecek bir çeviri. Çeviriyi eleştirmeye yer arıyordum ama şu üslubu gördükten sonra iyice tepem attı. İş bilmeden iş yapan, çırak olamayacakken usta takılan şirket ve tiplere örnek teşkil ediyorlar.

  • Gerekli şeyleri hiç sevmem. Tek amaçları nasıl daha fazla para kazanırız. Manga kültürünü Türkiyede yaygınlaştıralım falan hikaye hep. Zamanında bir sürü kişi Sao'nun mangasını basmayın asıl kaynak olan novelini basın dediği halde daha çok satar diye düşünerek mangasını bastılar oda ellerinde patladı zaten 2. sini basmadılar bile az sattığı için. Hee bide eğer bir manga az satıyorsa devamnı aşırı yavaş basıyorlar yada hiç basmıyorlar oda ayrı bir mesele.

  • Haplo kullanıcısına yanıt

    İngilizce ismi Attack on Titan, Titana Saldırı buradan geliyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.