Şimdi Ara

Xiaomi XiaoYi Intelligent 720P 4X Digital Zoom IP CAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.431
Cevap
58
Favori
58.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün elime geçti.
    İlk incelemem olumlu.
    Özelliklerin hepsi çalışıyor.
    Bir hafta kadar daha deneyip detaylı incelememi yazacağım.

    Şimdilik aşağıdaki video ve detayları

    https://www.youtube.com/watch?v=aLiCLlQ9dEU

    Ana Özellikler:
    ● Xiaomi Xiaoyi 720P HD Smart WiFi IP Camera
    ● Karşılıklı görüşmek için dahili mikrofon ve hoparlör
    ● Nerede olursanız olun telefon ve tabletiniz ile anında erişin
    ● Evden ayrıldığınız anında akıllı güvenlik moduna geçer.
    ● Ne zaman gerek görürseniz video ve fotoğraf çekebilme imkanı
    ● 4x zoomla her detayı keşfedin
    ● 110 derecelik geniş açılı çekim desteği
    ● 1 dakikada kolay kurulum
    ● Geri sarıp izleme, gerçek zamanlı canlı izleme,micro SD(TF) desteği ile kayıt imkanı
    ● Xiaomi AC router ile tam uyumlu, 1 Tblık harddiske direkt kayıt imkanı
    ● Kart desteği Micro SD card 32GB'a kadar
    ● Bulut Video: Yerel bulutunuza saklama imkanı (daha güvenli)
    ● Talkback: Destekler
    ● Adaptive Stream: Destekler
    ● Uyumluluk : IPV4, UDP, TCP, HTTP, RTP/RTSP, DHCP, P2P
    ● Wireless Standard: IEEE802.11b, 802.11g, 802.11n Draft


    Fangoso'ya teşekkürler katkıları için

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=112996214


    Kurulum Videosu DiegoForlan'a teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustnbones -- 2 Mart 2016; 11:40:22 >







  • Arkadaşlar kamera ile ilgili S.S.S. tadında bir döküman hazırlıyorum sizin için zaman içerisinde güncellemeler de yapacağım.

    1- Kamerayı aldım ne yapacağım

    Öncelikle kamera çin versiyon mu yoksa uluslararası versiyon mu bunu bilmemiz gerek. Kameranın arkasındaki barkoda bakıyoruz ilk iki sayıdan sonra CN geliyorsa çin versiyonu US/TW/KR biri yazıyorsa uluslararası versiyon, bunların haricinde birşey yazıyorsa yine çin. Versiyona uygun uygulama indireceğiz telefona.



    CN versiyonu için;
    Android:
    http://app.mi.com/download/75646
    http://app.mi.com/download/75542
    https://yadi.sk/d/PEKkKDD5obmyh (rusların optimize ettiği versiyon)

    Ios:
    https://itunes.apple.com/cn/app/xiao-yi-zhi-neng-she-xiang/id931168730?mt=8
    https://itunes.apple.com/us/app/xiao-mi-zhi-neng-jia-ting/id957323480?mt=8

    Bu iki programdan birini indirebiliriz. Ne fark var derseniz ilk linkteki yi smart camera programı daha sade ve sadece bu kamera için yazılmış bir yazılım. Tamamına yakını ingilizce. İkinci linkteki smart home uygulaması xiaomi nin tüm aparatlarına hitap eden bir uygulama. Daha fazla ayar içeriyor ancak daha karmaşık ve büyük oranda çince. Ayrıca smart home programı ile kamerayı paylaşabiliyorsunuz yani evdeki bir çok telefona smart home yükleyip ana hesaptan diğerlerine kamera daveti yollayabiliyorsunuz onlar da kamerayı program üzerinden kullanabiliyorlar. Çinliler için işlevsel ama bizim için çok işlevsel sayılmaz. Ios kullanıcıları yi smart programının indirilmesi ve kurulması çok zahmetli bölge değiştirmeniz falan gerekiyor siz direk mi home olanı kurun zaten ios versiyonu komple ingilizce ve çok stabil.

    US/TW/KR versiyonları için;
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ants360.yicamera.international&hl=tr

    Bu uygulama çin versiyon için olan yi camera ile aynı sadece uluslararası versiyonu.

    Kameramız ile uyumlu uygulamayı telefonumuza kurduk daha sonra kameramızı çalıştırıyoruz. Kameranın ışığı sarı renkte hızlıca yanıp sönmeye başladı ise bağlantı kurmaya hazır demektir. Uygulamamıza girip wireless şifremizi kaydedip kameraya bağlanmaya çalışıyoruz. Başarılı olur isek mavi ışık yanıp sönmeye başlayacak ve sonra sabit bir şekilde yanacaktır.

    Kamerayı mi hesabı açmadan internete bağlamadan sadece ağ üzerinden bağlamak için bir fix elimde mevcut ancak denemedim ve incelemedim o yüzden henüz paylaşmıyorum.

    2- Kamera bağlandı ne yapacağım

    Kamerayı bağladık uygulamadan izleyebiliyoruz. O halde önce bir ayarlara göz atalım. Sağ üstte bulunan 3 noktaya tıklayıp oradan ayarlara giriyoruz.



    Ayarlardan camera name ile kameranın adını değiştirebiliriz. Pass code ile kameraya şifre koyabiliriz. Activity alerts ile hareket algılandığında haberdar edilmemizi sağlayan ayarları değiştirebiliriz ve set camera schedule ile kameranın tüm gün mü yoksa belli saatler arası mı hareket algılayacağına karar verebiliriz. Hareket algılandığında kayıt yapsın mı yapmasın mı seçebiliriz. Takmış olduğumuz sd-card dolddumu bakabilir istersek boşaltabiliriz.







    Kamera ayarlarından mavi renkli durum ışığını kapatabilir cihazın çalıştığını gizleyebiliriz. Görüntüyü ters çevirebilir, yazılım güncellemesi varsa yapabiliriz.



    3- Kameraya nasıl yazılım yüklüyoruz?

    Kameramıza yeni güncelleme geldiğinde uygulama üzerinden görüp güncellemeyi yapabiliyoruz. Ancak diyelim ki güncelleme geldi ama uygulama henüz güncellemeyi görmedi ya da güncellemeyi yaptık ancak güncellemeden memnun kalmadık ve versiyon düşmek istiyoruz. Bunun için öncelikle yazılım dosyasını bulmamız gerekiyor. Aşağıdaki linkten K ve sonrası sürümlere ulaşabilirsiniz. Önceki sürümleri neden koymadım? Çünkü K veya sonrası bir sürümde kameranız varsa önceki sürümlere dönemezsiniz.

    https://yadi.sk/d/MpaQaTC1mU2kQ

    Buradan istediğimiz sürümü indirdikten sonra zipten home isimli dosyayı çıkarıp sd karta atıyoruz doğrudan ve sd kartı kameraya takıyoruz. Yazılım yüklenince bir hanım abla konuşuyor ve yeterince bekledikten sonra tekrar ağa bağlanıyor. Merak etmeyin bağlantı ayarları sürüm yüklerken kaybolmuyor tekrar tanıtmıyoruz ağı. Yükleme işi bittikten sonra sd kartta bulunan home dosyasını silmeyi unutmayalım. Tekrar ediyorum K ve sonrası sürüme ait kamerayı K öncesi sürüme düşüremezsiniz kameranızı bozmayın boş yere.

    4- Rtsp, ftp, http, telnet nasıl açılıyor?

    Burada en önemlisi rtsp arkadaşlar. Ne işe yarıyor? Kameramıza tinycam ile ispy ile yada stream açabildiğimiz herhangi bir program ile bağlanmamızı sağlıyor. Zaten çok basit bir işlem ile alayını beraber açacağız. Yukarıda sürümleri verdiğim linkte farkettiyseniz test dosyaları da var. Bizim için uygun olan test dosyasını indireceğiz. Kameramız K veya L sürümünde ise test_K_L yok M veya N sürümünde ise test_M_N dosyasını indirelim. Yeni sürümler geldikçe test dosyaları da güncellenecektir. Bununla beraber bu dosyaları geliştiren rus arkadaşlar şu an test6 versiyonunu çıkardılar ama her sürüme hitap eden bir dosya yapalım demişler. Bu şekilde kullanıp rtsp yi açmada başarısız olan kişileri gördüğüm için ben sürümlere göre ayırdım. Bence böylesi daha sağlıklı. Herneyse zip dosyamızı indirdik içinde test klasörü ve bu klasörün içinde equip_test.sh, rtspsvr, ve server dosyaları mevcut olacak. Türkiye'de yaşıyorsanız doğrudan benim verdiğim gibi kullanabilirsiniz. Saat dilimi Türkiye'den farklı bir ülkede yaşıyorsanız equip_test.sh dosyasını uygun bir program (notepad++ gibi) ile açarak my_tz=GMT+6 ifadesindeki GMT+6'yı kendinize göre düzenlemelisiniz. sd kartımızı hazırladık kameraya taktık, kameramız kendini yeniden başlatacak bir süre bekledikten sonra tekrar ağa bağlanacak ve kalıcı mavi ışığı göreceğiz. İşlem tamam kameranın tüm yolları açık artık. 192.168.1.128 adresinden kameraya ulaşabiliriz. ftp adresinden kamera içerisindeki klasörleri görebilir /home/hd1/ üzerinden sd kartımızın içeriğine ulaşabiliriz. Size tavsiyem yine işlem sonrası test klasörünü silmeniz olacaktır. Rtsp fix aynı zamanda kameranın saatini de düzeltecektir.

    5- Kameraya tinycam ile nasıl bağlanacağım?

    Arkadaşlar tinycam android üzerinde çalışan ve kameranın kendi uygulamasına alternatif olacak bir program. En önemli avantajı ise geri planda çalışırken dahi kameradan ses almamızı sağlaması. Hatta telefonumuzun ekranı kapalıyken bile sesleri duymaya devam ediyoruz ki kamerayı bebek kamerası olarak alanlar için bu çok önemli. Şunu da belirtmem lazım bu özellik için tinycam_Pro kullanmanız gerek. Şimdi 4. adımda rtsp'yi açtığınızı var sayarak tinycam ayarlarına geçiyorum. tinycam üzerinden manage cameras deyip aşağıdan + 'ya basıp add camera diyerek kamera ekleme menüsünü açtık.



    İlk iş camera vendor'den xiaomi'yi seçiyoruz. Camera model otomatik olarak ants oluyor zaten. Camera name önemli değil istediğinizi yazabilirsiniz. ip adress kısmına 192.168.1.128 yazıyoruz. Bunu yapınca dikkat ederseniz en üstte failed yazan camera status artık ok yazıyor. Geri tuşuna basarak çıkabiliriz buradan artık.

    Kamerayı tinycam'e tanıttığımıza göre ekran kapalıyken de ses duymak isteriz. O halde önce App Settings den Audio Settings'e girip Background aiudio'yu aktif ediyoruz. Sonca Backgorund mode'a girip eklediğimiz kamerayı burada aktif ediyoruz işte bu kadar. tinycam üzerinde bir dünya ayar var bunlar size kalmış kurcaladıkça bulursunuz.

    6- ispy ile kameraya nasıl bağlanacağız?

    Arkadaşlar kameramıza bilgisayar ile bağlanmak istiyoruz. Bunun için öncelikle 4. adıma dönüp Rtsp fix yapıyoruz, zaten yaptıysak tekrar yapmaya gerek yok. ispy bu iş için biçilmiş kaftan. Üstelik bedava. Kendi sitesinden ispy programını indirip kuruyoruz. Programı açıp sol üstten add deyip ip camera seçeneğini seçiyoruz. Çıkan pencerede ffmpeg (h264) var ona tıklıyoruz. Açılan sayfada url olarak rtsp://192.168.1.128:554/ch0_0.h264 yazıp analyse duration olarak 2000 yazıyorsa kalabilir. Rtsp mode auto kalsın ok diyip geçiyoruz ayar sayfası geliyor burada çok ayrıntılı ayarlar var bunları sonradan da yapabilirsiniz video üzerine sağ tıklayıp edit diyerek. Doğrudan finish deyip videonun çalmaya başladığını göreceğiz. Dediğim gibi bir sürü ayar var bunlar tamamen size kalmış biz sadece kameraya bağlanmamızı sağlayacak temel ayarları yaptık.

    7- Kamera saati 6 saat ileride nasıl düzelteceğiz?

    Arkadaşlar kameranın saati çin saatini gösteriyor bu yuzden 6 saat ileride. Düzeltmek için 4. adımda verdiğim rtsp fix yapabilirsiniz. Sadece saati düzeltmek için bir fix yakında ekleyeceğim.



    Not: ispy yardımı ile kamerayı webcam olarak kullanma yakında eklenecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dustnbones

    Bugün elime geçti.
    İlk incelemem olumlu.
    Özelliklerin hepsi çalışıyor.
    Bir hafta kadar daha deneyip detaylı incelememi yazacağım.

    Şimdilik aşağıdaki video ve detayları

    https://www.youtube.com/watch?v=aLiCLlQ9dEU

    Ana Özellikler:
    ● Xiaomi Xiaoyi 720P HD Smart WiFi IP Camera
    ● Karşılıklı görüşmek için dahili mikrofon ve hoparlör
    ● Nerede olursanız olun telefon ve tabletiniz ile anında erişin
    ● Evden ayrıldığınız anında akıllı güvenlik moduna geçer.
    ● Ne zaman gerek görürseniz video ve fotoğraf çekebilme imkanı
    ● 4x zoomla her detayı keşfedin
    ● 110 derecelik geniş açılı çekim desteği
    ● 1 dakikada kolay kurulum
    ● Geri sarıp izleme, gerçek zamanlı canlı izleme,micro SD(TF) desteği ile kayıt imkanı
    ● Xiaomi AC router ile tam uyumlu, 1 Tblık harddiske direkt kayıt imkanı
    ● Kart desteği Micro SD card 32GB'a kadar
    ● Bulut Video: Yerel bulutunuza saklama imkanı (daha güvenli)
    ● Talkback: Destekler
    ● Adaptive Stream: Destekler
    ● Uyumluluk : IPV4, UDP, TCP, HTTP, RTP/RTSP, DHCP, P2P
    ● Wireless Standard: IEEE802.11b, 802.11g, 802.11n Draft

    Gearbestte bugün kampanya var
    http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_152784.html

    Son incelemeniz nasıl eve alsam ios tan canlı olarak bağlanabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ● Karşılıklı görüşmek için dahili mikrofon ve hoparlör
    Mantıklı bir özellik evdekilerle konuşmak istiyorsunuz ama telefon ile ulaşamadınız. Bas konuş telsiz mantığı ile karşı tarafla konuşabiliyorsunuz.
    Ama sadece telefon veya tabletinizden konuşmayı siz başlatabiliyorsunuz kamerada herhangi bir başlatma seçeneği yok.

    ● Nerede olursanız olun telefon ve tabletiniz ile anında erişin
    Arada sırada bağlantı sorunları yaşıyor ama çok sık değil.

    ● Ne zaman gerek görürseniz video ve fotoğraf çekebilme imkanı
    Sorunsuz çalışıyor istediğiniz anda video çekip telefonunuza kaydedebiliyorsunuz.

    ● 4x zoomla her detayı keşfedin
    ● 110 derecelik geniş açılı çekim desteği
    Zoomlaması ve açısı yeterli sağa sola kaydırıp rahatlıkla görebiliyorsunuz.

    ● 1 dakikada kolay kurulum
    Kurulum sistemi kolay ama içinden çıkan açıklamalar Çince yinede program İngilizce çok zorlamıyor kurulumu.
    sadece hareket görmesi halinde telefona gelen mesaj uyarısı Çince karakterli ve uyarı biraz geç geliyor telefona sebebini henüz çözemedim
    Kurulum için bir Mi hesabı oluşturmanız gerekiyor.
    ● Geri sarıp izleme, gerçek zamanlı canlı izleme,micro SD(TF) desteği ile kayıt imkanı
    Şu anda ben 8lik bir kart taktım bir haftadır sürekli aktif bir sorun görünmüyor.
    Zaten sadece hareket gördüğünde kayıt yapıyor o yüzden çok sorun olacağını sanmıyorum.
    saati geri sararak önceki kayıtlara bakabiliyorsunuz.
    Canlı izleyebiliyorsunuz.

    ● Xiaomi AC router ile tam uyumlu, 1 Tblık harddiske direkt kayıt imkanı
    Denemedim Xiaomi router mevcut değil.
    ● Kart desteği Micro SD card 32GB'a kadar
    Ben 8 lik taktım bir haftadır duruyor. Hafıza doldu diye bir uyarı verecek mi yada öncekileri silip yenileri ile mi devam ediyor şu an için bilmiyorum.




    Ben sadece android ile denedim İOS ile de düzenli çalıştığı söyleniyor forumlarda.
    Ayrıca netscan gibi programlarla IP sini belirleyip bilgisayardan da canlı olarak seyredebileceğiniz belirtilmiş şimdilik daha fırsatım olmadı ama yapınca nasıl olduğunu paylaşırım.




  • 32 dolarlık ürün tüm bunları yapabiliyor mu. yani internete bağlanması için ayrıca aparat alınıyor mu
    teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir aparat almanıza gerek yok programı telefona veya tabletinize yükleyip bağlantı ayarlarını yapabiliyorsunuz.
    kesinlikle emin olabilirsiniz 32 dolarlık alet bu işi yapıyor.
    bir hafta tatile gittim evde alarm olmasına rağmen açık bıraktım denemek amaçlı.
    aletin gece görüşü yok ama koyduğum yerde hareket sensörlü bir lamba var.
    Bir ara sapıtmış kendi kendine yanmış onu bile bana mesaj olarak bildirdi video ile.
    8 gb kart hala devam ediyor. bir sorun yok.
    bugün yarın şu Ipsini bulup bilgisayardan takip olayını deneyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustnbones -- 14 Haziran 2015; 21:07:38 >
  • İp ile izleme yeni surumle kaldirildi ve buluta kayit nasil cozemedim mi telefon gerektiriyor herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dün denemelerimde IP yi buldum vlc playerdan RTSP olarak ekledim ama şifre ve kullanıcı adı istiyor ve kimse bilmiyor.
    Buluta yükleme konusunu denemedim ama mi router istiyor onun için sanırım özel olarak.
  • dustnbones kullanıcısına yanıt
    Hocam bir şey dicem

    ip scanner gibi programlarla deneyip cihazın ip'sini bulup panel gibi bir arayüz var mı denemediniz mi ? bende az önce alıcaktım kaç günde geldi birde :)

    Muhakkak web sitesinden bir şekilde panele erişimi vardır satış politikası olarak mahkum bırakmaya çalışmışlar ama çözülebilir bir durum olsa gerek
  • Son versiyonda rtsp olayına şifre koymuşlar önceki versiyonlarda yokmuş downgrade ederek yine seyredilebilir.
    benimkini türkiyede birinden aldım beklemeyeyim diye sonra arkadaşlara aldım gearbestten 29 mayısta aldım 16 haziranda geldi
  • Arkadaslar bu ürünü bakıcı için istiyorum, kafama takılan bir kac soru var yardımcı olabilirseniz sevinirim. Simdi ben ise gittiğimde telefon üzerinden işleme yapabiliyorum degil mi? Bir de bunu alırsam Router da alirim, hdd ile kayıt yapıyoruz ama bu kaydi sadece telefon ile mi izliyoruz yoksa bilgisayara bağlayıp izleyebiliyor muyuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kameranın tarzı sadece hareket olduğunda kayıt yapıyor.
    Ama canlı olarak iş yerinizden cep telefonunuzdan seyredebilirsiniz.
    güzel bir tarafı daha aktif olduğunun anlaşılmasını istemiyorsanız üzerinde bulunan yanıp sönen ledi inaktif yapabiliyorsunuz.
    router la denemedim ama ben içinde 8 lik bir kart ile kullanıyorum.

    Bir yerlerde kartı çıkarıp bilgisayara takıp seyredebilirsiniz diyordu.
    denemedim henüz bir ara fırsat bulunca bakar bildiririm.
  • Dostum merhaba bende gözümü bu ürüne kestirdim Gearbest'de gece görüşlü olanını alacağım 32 dolara.Yorumlarını okudum da tekrar sorayım dedim hala kullanıyor musun,bi sıkıntı var mı.Gün içinde ısınma gibi olayları var mı.Cihaz ile birlikte bir de priz dönüştürücü alacağım ek olarak.http://www.gearbest.com/batteries-chargers/pp_21081.html şunu buldum.Bir de android için uygulamayı bulmam zor oldu ama çince.İngilizce için olanı da açmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infazci captain -- 20 Temmuz 2015; 1:45:14 >
  • aldığım günden beri takılı duruyor hiç sorun yaşamadım.
    Isınmasına hiç bakmadım tavana monte ettim kontrol etmiyorum ısınmasını.
    ben bir yerlerden İngilizce'sini bulmuştum ama güncelleme geldi yeni özellikler eklemişler sd kartı silme gibi.
    yarım yamalak ingilizce bendeki şu anda.
    gösterdiğin adaptör olur ama elektrikçilerde 1 tl ye de bulabilirsin benzerini
  • dustnbones kullanıcısına yanıt
    Peki son sorum modemle ilgili uyumsuzluk olabilir mi. Ttnet'in verdiği dandik bi modem var. Herhangi bi sıkıntı çıkarmaz değil mi. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infazci captain -- 20 Temmuz 2015; 22:54:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ttnet'in verdiği airties 5650i var sorunsuz bağladım.
    Ayrıca işyerimde tavsiyem üzerine 3 arkadaşım daha aldı hiçbiri bağlanma sorunu yaşamadı.
  • dustnbones kullanıcısına yanıt
    O zaman sipariş geçiyorum yarın. Teşekkürler cevaplar için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece görüşlü olan modeli ile arasında 1 dolar fark var.Bende sipariş ettim.Gelince video inceleme yaparım.
  • Umitbjk kullanıcısına yanıt
    Doların yükseldiğini görünce bende dün sipariş verdim. Aslında daha önce verecektim ama baktım tavan yaptı çaktım siparişi.Ayrıyetten fiş dönüştürücü ve tracking number derken 35 dolar yaptı. Bakalım kaç günde gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve ürün hala işlemede gözüküyor.Sende de öyle mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infazci captain -- 24 Temmuz 2015; 20:21:50 >
  • infazci captain kullanıcısına yanıt
    evet henüz cikmadi yola.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.