Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
19
Favori
36.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 6k'dan sonra bilgisayar mühendisliği iyi ünilerde tutmadığı için itü endüstri mühendisliği türkçeyi yazabilirim.
    endüstri mühendisliğinin çok yoğun olmadığını duydum, boş zamanlarımda yazılım vs. öğrenmeyi düşünüyorum.
    kendimi geliştirerek bilgisayar / bilişim alanlarında çalışabilir miyim? bir de itü endüstri de çap,yan dal yapmak zor mudur?
  • ustapcorg U kullanıcısına yanıt
    Dogrudur endustri programi cok agir degil. Cok zor diyebilecegim 1, zor diyebilecegim 2-3 ders var. onun disindakiler gayet rahat geciliyor. Bu sayede istersen yazilim, dil, programlama vs ogrenmeye kasabilirsin ve bilisim sektoru icin avantaj saglayabilirsin.

    Ilk sinif sonunda guzel ortalama yaparsan(bence hic zor degil. 1. sinifta ortalama ustu zorlukta ders yok.) bir cok secenegin olur cap icin. Bildigim kadariyla endustri hic bir alan ile yan dal yapamiyor itude. Detayli bilgile icin sis.itu ye bak. Orada cap yapabilecegin bolumleri falan bulabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir yazı buldum. Bunu incelemenizi tavsiye ederim.

    https://eminaykac.com/istatisliklerle-endustri-muhendisi-olmak/
  • İtüde endüstri olmazsa işletme mühendisliği yazmak mantıklı mı sizce? İşletmenin çalışma alanı da endüstri gibi geniş diyebilir miyiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • soundofhappines S kullanıcısına yanıt
    Diyebiliriz. Endüstri üretime biraz daha yakındır. Birbirlerine benzer iki bölüm.
  • Merhaba. İtü endüstriye gelirsem şehir dışında olduğum için yurtta kalacağım. Maçka'da yurt yok bildiğiniz gibi. Ayazağa'da kalsam gidiş geliş sıkıntı yaratır mı? Ne gibi zorluklarla karşılaşabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Yaratmaz, senin gibi bir çok kişi olacaktır zaten oradan gidip gelen. 30-40 dakikada ulaşırsın. Çok zor değil iki kampüs arası ulaşım.
  • Hocam siz endüstri mühendisliğinin hangi alanında çalışıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Eski mesajlarda yazmıştım ordan kopyalıyorum.

    Şuan satış geliştirme uzmanı olarak çalışıyorum. Sahada satış yapan ekiplerimizin satış verimliliklerinin artması, satış takiplerine yardımcı raporların hazırlanması, önümüzdeki dönemlerde yeni satılacak ürünlerin belirlenmesi, sahadan gelen ürün taleplerinin analizlerinin yapılması, satış hedeflerinin belirlenmesi vs. gibi alanlarda çalışıyorum.
  • Biraz erken olacak ama sizce matematikten, veriden, programlamadan hoşlanan biri endüstri mühendisliğinin hangi alanına yönelmeli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arobasgan kullanıcısına yanıt
    Business analyst, data mining, big data, complex data

    Bunları araştır bakalım. Ama dediğin gibi. Erken.
  • Hocam çok çok teşekkür ederim sorularımı yanıtladığınız için. Her şey gönlünüzce olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oncelikle tesekkurler meslekler hakkinda bilgi vermek icin bu kadar ugrasan ve iyi bilgiler edindiren nadir kisilerdensiniz.
    Ben de tercih yapicam itu endustri ve elektronik haberlesme arasinda kaldim.Senin onerin hangisinden yana?
    Aslinda endustri guzel ama aklimda soyle soru isaretleri var: Ilk olarak elektronik haberlesmeye gore yurtdisinda okuma ve calisma imkanlari aciisndan daha zor olan bir bolum mudur?
    Ve sanki endustri muhendisliginde kendi yasam sartlarini iyilestirmek daha zormus gibi geliyor. Mesela suan heralde 3-3.5 milyarla basliyosunuz işe ve diger muhendisliklere gore bu maasi arttirmak daha zormus gibi hissediyorum ne kadar dogru bu dusunce bilmiyorum.
    Son olarak babam bogazicine gitmemi cok istiyor. Bi sirkete basvurdugunda bogazici her zaman itu ve odtunun onundedir diyor. Bogazicinde de insaat muh geliyor bana suan. Babam da hani bogazicinde ne okudugunun onemi yok insaat da okusan farkli sektorlere cok kolay yonelebilir yonetici olursun diyor ne kadar dogru bu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kararsizlandin K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, rica ederim.

    Buna bir öneride bulunamam. İlgilendikleri alanlar, sektörler çok farklı. Birisi tamamen teknik diğeri değil. Burada öneri değil senin isteğin önemli bence.

    Yurtdışında okuma olarak değil ama çalışma olarak elektronik-haberleşme biraz daha avantajlı olabilir.

    Hayır, yaşam şartlarını arttırmanın iki bölüm arasında büyük farklar olduğunu düşünmüyorum.

    Babanın dediğine kesinlikle katılmıyorum. Okul değil bölüm seçmeni tavsiye ederim. Şimdi tutmuyorsa ve illa istiyorsan yüksek yaparsın o okulda. Boğaziçi diye "vay hoşgeldin hemen gel başla" demezler emin ol. En iyi okullarda olsan da büyük şirketler için 4-5 aşamadan geçerek girebiliyorsun işe. İnşaat okuyan birisinin de bilişim-teknolojiye(elektronik ile arada kaldığın için diyorum) girmesi imkansız değil fakat daha zor olacaktır. Ek olarak yönetici olmak çok farklı kabiliyetler gerekiyor. Pek okuduğun bölümle alakası yok, senin çalışma yaşamındaki tecrübelerin, karakterin, çalışma tarzın ile çok daha fazla alakalı.
  • Biraz konu dışı olacak ama: Hocam konuyu açalı 4 yıl olmuş. 2017 de mezun oldun çalışma hayatı nasıl:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katip3463 K kullanıcısına yanıt
    Son derece yüksek ve giderek artan tempo ile devam ediyor :) Mevcut ekonomik durumun ve gidişatın büyük etkisiyle her şirket daha az personel ile daha fazla iş yapabilmenin peşinde şu dönemde. O yüzden ben ve her arkadaşım şu dönemlerde artan bir iş yükünün altına girmeye başladı, çoğu şirkette benzer durumlar mevcut. İşten çıkarmalar gibi durumlar da yaşanıyor.

    Çalışma hayatının güzel yanları olduğu gibi kötü yanları da var. Bazen gerçekten çok bunaltabiliyor ama her şeye rağmen şimdilik devam. Bu ay itibarıyla ilk terfimi aldım.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorunuz varsa alayım?
  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Hocam hem kendimi anlatıyım hem de benim durumumda olan arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

    Şimdi hocam ben son sınıfım bu sene gerekli sebeplerden dolayı çalışamadım ve bir hedefim olsun istiyorum.

    Matematik ile aram iyidir.Konuları çok bilmediğim halde kendi kafamda sağlamalar falan yaparak çözebiliyorum çoğunu özellikle problemleri falan.Endüstri Mühendisliğinin amacıda problem çözmek verimi artırmak olunca ilgimi çekti.Ve aynı zamanda hep bir girişimci ruhum var mesela Rüzgar enerjisini nasıl başka bir şeylere çevirebiliriz diye mesela örnek verdim.Ama aynı zamanda Fiziğe de çok yatkınım bu yüzden Makinaya da kayıyorum gibi Fiziğim çok iyi.Fiziğim kötü o yüzden endüstri yazıcam dediklerinde biraz hoşuma gitmiyor açıkçası.Biraz Zekam ile ön plana çıkmak isterim.Ama yeni bir şeyler icat etmek değil de yeni bir fikir icat etmek hayata kurgulamak daha çok hoşuma gidiyor.

    Bir de aile sorunu var çoğu aile tıp ister.Tabi bana bıraktılar istediğini seç diye ama ilerde güzel koşullarda çalışamaz isek oda ayrı koyar diye düşünüyorum.

    Ekonomik duruma gelirsek

    Ben Odtü Makinayı bitirdiğimde Savunma sanayisinde iş bulacağımı düşünüyorum. Yaklaşık 7-8 Bin Tl civarında aynı zamanda Yüksekte yapabiliyorum okurken Fiziğimde iyi severim ama bana sorduklarında bozulan bir şeyi tamir etmek sana göre mi yada araba tamir etmek falan hiç bana göre değil daha çok verimi arttırmak tam bana göre.

    Endüstri Mühendisliği bu açıdan korkutuyor beni mezun olunca nasıl bir süreç geçireceğim bilgilendirir misiniz?

    Maaşını söylemek istemiyorsunuz hocam biliyorum ama bir doktor a göre nasıl?

    En iyi dersler sıralamam:

    Fizik>Mat>Kimya>Biyoloji

    Ama Mat Problem kısmında fizikten daha iyiyim bilgi sorularını yapamıyorum bilmediğim için ama mantık kısmını kullandığımız soruları çok iyi yapıyorum bunları neden söylüyorum hocam belki bir şeyler çıkartabilirsiniz şuna yatkınsınız gibi?

    Mesela Odtü Makinanın derslerini açtım Tam bana göre çok güzel ama iş Hayatı çok ilgimi çekmiyor.Makina üret falan vs.

    Endüstriyi açtım oda çok güzel kar zarar ilgilenirim.Yöneylem çok önemli imiş onada baktım oda güzel geldi.

    Tavsiyelerini bekliyorum hocam.Yazıda yanlışlıklar olabilir özür diliyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarından anladığım kadarıyla analitik ve yaratıcı bir zekan var yada bu yön ilgini çekiyor gibi duruyor. Makina mühendisliği bir makinayı tamir etmek yada makina üretmek gibi düşünmen yanlış. Makina mühendisliği çok daha geniş konuları kapsar buna ilgini çekebilecek olan optimizasyon da dahil. Daha fazla detay için bir makina mühendisi ile konuşmanı tavsiye ederim.

    Mezun olunca geçireceğin süreçler hakkında çok kez önceki mesajlarda yazdım: iş imkanları, sektörler, yapılan işler veya yüksek lisans vs. Onlara bakmanı rica edeceğim.

    Maaşa gelirsek, yeni mezun doktor ve mühendis maaşlarını karşılaştırırsak doktor maaşı daha yüksek. Fakat bu sene benim şirketime yeni mezun programı ile başlayacak olanlar hiç de fena olmayan bir maaş ile başlıyorlar :)

    Benim fikrim iki bölüm de senin ilgini çekecek, seni tatmin edecek gibi duruyor. Dediğim gibi bir endüstri mezunu için seni bekleyenleri konuda verdiğim diğer detaylı cevaplardan görebilirsin. Makina tarafı için bir mezun ile konuşmanda fayda var, ben ne desem eksik kalır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.