Şimdi Ara

RESIDENT EVIL 2 REMAKE (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.654
Cevap
25
Favori
82.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Capcom, Resident Evil 2 remake'in "Resident Evil 2" olarak PlayStation 4, Xbox One ve PC için 25 Ocak 2019'da çıkacağını duyurdu. İlk olarak 1998'de yayınlanan ve serinin en unutulmaz oyunlarından biri olan Resident Evil 2, yeni nesil konsollar için tamamen yeniden tasarlanmış olarak geri dönüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 13 Ağustos 2018; 16:49:1 >



  • E3 2018 de görmeyi bekliyordum ama gelmesi gecikmişti.Ofiste çalışırken ne var ne yok diye bakarken traileri gördüm.Kulaklığı takıp son ses izledim,dedimki işte bu..

    Geldi benim gönlümün efendisi ilk göz ağrım,beni oyun oynamaya alıştıran Resident Evil evrenine bağlayan oyun.Sonra düşündüm tam 20 sene beklemişim böyle bir hissi tekrar yaşamak için.

    Armut dibine düşer,direkt oğlumu aradım sana bir video atıyorum onu izle,sonrasında beni geri ara, Aradı,baba gelmiş dedi.Dedim oğlum ara amcanları PS4 ü onlara ver biz bu akşam pro almaya gidiyoruz seninle.Bu oyun ancak Pro ve 4k tv ye yakışır.

    Ve akşam pro almak için yola çıktığımızda oğlumla hep Resident Evil evrenini çocukluğumu oyunları konuştuk,o sıcak güzel heyacanlarla.

    Teşekkürler, Capcom...


    İyi Forumlar.
    Arkadaş bu nasıl oyundur, bu kadar güzel mi nostalji yaşatir Gerilmekten oyunu oynayamiyorum, zombilere vur vur ölmüyorlar, hadi çözdük biraz sikiyoruz topuklara yatiriyoruz yere dolaniyoruz etrafindan da arada lickerler geliyor kosalim mi duralim? mrX geliyor zaten yürürken çikardigi sesler nerede bu herif dedirtiyor hedefemi hidelim yoksa mrX den mi kacalim koşsan önden licker dilliyor kosmasan arkadan mrX elliyor nebiçim bir oyun bu ama güzel. Bence yilin oyunu
    İş seyahati, yoğunluk vs derken dün ancak oynamaya zaman bulabildim. Hiç bir video ve yorumu okumadım. 1.5 saat oynayabildim ve bir ara gece yataktan kalkıp birazcık daha açıp oynasam mı moduna girdim. Muhteşem olmuş yahu. Bu akşam eve gidişim ile beraber kampa gireceğim ve tüm hafta sonu ne kadar senaryo varsa icabına bakıyorum. Tüm görüşmeler ve buluşmalar iptal edildi. Hafta sonu RE2 Remake için randevu ayrıldı.
    Arkadaslar merhaba.

    Oncelikle sunu soyleyim orijinal oyunun cikisindan bu güne tam 20 yil geçmiş. Yani köprüden cok sular akti. Capcom da sonuçta bir firma ve oda bizce yanlis onlar için ise doğru hamle sayilan re yi iyice actiona call of duty ye cevirdi. Iyide satti ki RE evreninde en cok satan oyun re 6 imiş yani biz eskilerce en berbat olan oyun. Bunlari neden diyorum. Demem o ki CAPCOM aslinda re 4 , re5 , re6 ile aksiyona kaydi ama satislari da basamak basamak yükseltti ama başka firmalarin yapamadigini yapip satislari riske atarcasına bu yolu birakip eski oyunculari dinleyip re 7 de ve bu oyun da yani re 2 remake de eski oyuncularin istediği seyi yapmaya calisiyor. SUnu unutmayin ki biz eski oyuncular artik AZ iz. Cok olan RE6 severler call of cular. O yüzden bu oyunu eleştirirken bunlari da goz onunde bulundurun lütfen.



    Gelelim oyunumuza.

    Herkesin devamli bahsettigi ve memnun kalmadigi sabit, fixed veya pilot kamera yerine omuz kamera secimi. Evet omuz kamera aksiyona daha cok uyan bir kamare turu ancak sunu unutmayin ki SABIT KAMERA o donemde bir secim değil ZORUNLULUKtu. SU an re REMAKE yada RE zero hala iyi gorunuyorsa bunca yildan sonra bunun sebebi firmanin grafik ustunlugu için hareketli kamera yerine sabit kullanip boşta kalan gucu grafiğe abanmasıdır ancak gunumuzde buna gerek yok cunki cok iyi derece de grafik kalitesini artik hareketli kamera ile de alabiliyorlar.



    Oyuna cok dikkatli bakildiginda su gösterilen görüntülerden oyunun gerçekten saf kan bir korku olduğunu anlayabiliyorsunuz. Belki de su ana kadar cikmis en karanlık nekanlara sahip oyun. Neredeyse bir sH kadar karanlık mekanlar var ve hic bir re oyunu bu kadar karanlık değildi.



    ZOmbiler olmasi gerektiği gibi zombi. Kosmuyorlar ziplamiyorlar ve en önemlisi de silah kullanmiyorlar arkadaşlar. yavaş yürüyen cam kiran kolu budu patcalanan aynen bizim istediğimiz ilk 3 oyunda ki zombi bunlar. Yani cok iyi.



    Mekanlar : Mekanlar benim de beklediğim gibi cok degistirilmis. Iyi mi kotu MU ? Her ikiside ama en cok iyi derim.

    Oncelikle oyunu hatim etmiş biri olarak leonla demoda mekankari gezerken de ja vu etkisini yasadim. Yani ben burayi BILIYORUM dan ziyade (kesinlik yok yani ) ben burayi bir yerden hatirliyorum diyorsunuz,. Bu aslinda daha iyi cuynki hem az biraz hatirliyorsunuz hemde yabancilik çekiyorsunuz ki tamamen bire bir olsaydı inanin oyunu tekrardan oynuyor hissi alicaktiniz. Simdi gibi olduğunda ise tadini aliyorsunuz az biraz ama ilerde ne olucak onu da kestiremiyorsunuz.



    Benim merak ettiğim seylerin basinda ise orijinal oyun iyi bilen biri tarafından rahat 3 saatte bitiyordu. Aha hadi sinematikleri de ustune koy 1.5 saat etti sana 5 saat diyelim. Eger bu oyun minimum 10-12 saat arasi sürecekse ki oyle olur arta kalan zamani acaba neyle dolduracaklar. Daha fazla git gelle mi sac bas yolduran bulmacalarla mi yoksa benim tercihim olurdu diycegim yeni mekanlarla mi ?



    SOn olarak arkadaşlar firmanin da isi zor. Bir suru cesit insan var ve herkesi memnun etmek imkansiz ancak oyun dunyasinin cok kotu bir yöne doğru gitti bir donemde (bkz assasin origins ve oddyse arasinda ki farksizlik vs ) Capcom cok iyi bir satis yapan ve aksiyonu artirdikca satislari artan bir seriyi sirf eski oyuncular istedi diye riske girip korkuya çevirmesi bence takdiri hak ediyor. Ve ayrica taktiri hak eden ikinci bir hareket ise oyunun bütçesinin AAA olmasi. Ben hic sanmiyordum ki bu kadar kaliteli bir oyun gelsin. Benim tahminim oyunun Revelations lar gibi bir kalitede gelmesiydi. Adamlar resmen bildiğin buyuk bir bütçe ayirmislar. Alkislar uzunca bir aradan sonra CAPCOM a cunki sonuna kadar hakkediyor.
  • Offf beee çok iyi haber bu daha sonrada RE3 gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uncle Trevor kullanıcısına yanıt
    Resident Evil 3 ün yanında ben Dino Crisis 2 remake de bekliyorum. Serinin en iyi oyunuydu.
  • Gelsin hocam tabi biz eski oyuncular bu tip oyunları mumla arıyoruz artık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle oyunları Remake yapıyor ki bu uyanık capcom,bi yandan ''YETER REMAKE!'' diyosun,bi yandan da ''Yenilenmiş bölümlerle ve içerikle gelirse çok güzel nostalji yaşatabilir'' diyosun.RE 2 değilde asıl RE3 de anılarım çoktur,lise hayatımı bitiren oyundu RE3 (S.T.A.R.S!!!!) Nemesis diyorum ve kaçıyorum!
  • Kesinlikle gelsin anılarımız canlanır.
    Silent Hill 1 ve MGS 1 de gelse feci olurdu hatta ikisini bir paket halinde de verebilir sevgili KONAMİ.

    Syg.
  • darkdogan kullanıcısına yanıt
    Remake olsun çamurdan olsun.

    Remaser denilen saçmalığa isyanımız. Emek yok çaba yok, çözünürlük yükselt yeni oyun parasına sat. Ucuz olsa yine kabul edilebilir ama o da yok.

    Eski efsaneler remake olarak gelsin işte ne güzel.

    Re2 çıkıyorsa 3 te gelir sonrasında. Eski oyuncular için süper haber.
  • Harika gercekten sabirsizlaniyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *HKN*

    Kesinlikle gelsin anılarımız canlanır.
    Silent Hill 1 ve MGS 1 de gelse feci olurdu hatta ikisini bir paket halinde de verebilir sevgili KONAMİ.

    Syg.

    Özellikle Silent Hill 1-2 remake tadından yenmezdi ama Konami nin kendine hayrı yok. Keşke Capcom un elinde olsaydı bu oyunlar. Remake olarak kesin gelirlerdi.
  • Adamlarda farkında en iyi serinin 2 olduğundan. Hala arada açar açar oynarım o oyunun sesleri inanılmaz gerçekçi ve insanı geriyor hala
  • Müthiş haber.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber teşekkürler Capcom

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlerden alalim yerimizi hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde keyifli dinlemeler...

  • Vay arkadaş zaman nasıl da geçiyor bu oyun çıktığında orta-2 deydim açtıktan sonra korkudan 2 hafta oynayamamıştım tabi sonra kendine esir etti inşallah aceleye getirmeden efsaneye zarar vermeden yaparlar Heyecanla bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İptal edildi diye birşey duydum en son ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDC

    İptal edildi diye birşey duydum en son ?

    Fan çalışması iptal edildi. Capcom olaya el attı.
  • Arkadaslar birlikte imza kampanyasi yapalim ingilizcesi iyi olan biri varsa baslatsin.Türkçe dudlaj istiyoruz diye bu efsaneyi ciktigindan beri 40 in uzerinde bitirmisligim var Türkçe olmasini cok istiyorum sizde istemezmisiniz ?
  • İlk kez bir remake haberine seviniyorum.
  • 4.50 den itibaren izleyin türkçe alt yazı olarak yaptım böyle oynamayı çok isterdim en azından bir alt yazılı olarak.Oyundaki en çok sevdiğim sahne zaten bu alarm bölümü.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.