Şimdi Ara

Yeni Superb Alma Kararı: Karşılaştırmalar, İzlenimler, Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
3
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    5 yıldır Ford Focus kullanıyorum. Sık araba değiştirmiyorum ve en az 7-8 sene severek kullanabileceğim D sınıfı bir aile arabası alma niyetindeyim.

    Yıl başından bu yana D sınıf bir çok arabayı inceledim. Mayıstaki AutoShow fuarında da yeni Superb dahil birçok arabayı yakından görme imkanım oldu.

    Kriterlerim özetle;
    - Vergi nedeniyle 2.0 altı olması,
    - Konfor için otomatik şanzıman olması
    - Uzun vadede yakıt ekonomisi nedeniyle dizel olması. Yıllık 15-20 bin km yol yapıyorum. Dizel motor benzinliye göre 4-5 senede başabaş noktasına geliyor. Bundan sonra ise daha avantajlı oluyor.

    Marka takıntım yok. Uzun vadeli düşündüğüm için ikinci el değer kaybı konusunu da bir kenara bıraktım. Fiyat/performans açısından uygun olanı tercih edeceğim.

    Geçen 4-5 aylık sürede Mondeo, Insignia, Peugeot, Audi A4 gibi araçları çeşitli nedenlerle eledim. Passat, Superb ve SUV olmasına rağmen Qashqai üzerinde yoğunlaştım.

    Aşağıdaki linkte bu 3 aracın orta ve üst donanımlı modellerini mukayese etmeye çalıştım. (Octavia sadece mukayese için yer alıyor. Bazı özellikleri anlamadığım/bulamadığım için hatalar olabilir.)
    http://i.hizliresim.com/6k9PQk.jpg

    Bu linkte ise aynı araçların fiyat mukayeseleri yer alıyor.
    http://i.hizliresim.com/gAq8y2.jpg

    Fikir anlamında bulunduğum nokta ise dizel, otomatik, prestige superb siparişi verme yönünde. Ek donanım olarak ACC isteyeceğim. Fiyat olarak 105.000 (dizel manuel)+1400 metalik farkı+ 1400 ACC + 7000 tahmini DSG olmak üzere 115.000 gibi bir fiyat olmasını ümit ediyorum.
    İstanbulda bir bayi ile görüştüm. 1000 TL kaparo ile sipariş verebilirsiniz, renk, model ve opsiyon konusunda istediğini gibi olur ve kasımda gelir dedi. Hiçbir neden belirtmeden istediğiniz zaman cayma hakkı veriyoruz diye ekledi.

    Bu bilgiler ışığında siz değerli kardeşlerimin de görüş ve önerilerini alıp kararımı kesinleştirmek isterim.

    Not: Parayı zor kazananlardan olduğumuz için 115.000 verip araba alırken çok düşünmek, bilenlere danışmak kaçınılmaz oluyor.



  • karsılastırmaları hangi siteden yaptınız merak ettim.
  • Registered kullanıcısına yanıt
    Belirlediğim araçların kataloglarına bakarak kendim oluşturdum. Zahmetli iş ama karar vermek için mukayese/analiz lazım.
  • Gayret ve güzel çalışmanız için teşekkürler, tebrikler. Daha yeni konu olduğu için pek cevap gelmemiş ama takdire şayan bir çalışma bence.
    Tercihleriniz ve arayışınız güzel. Ben de aynı diyebileceğim tercihlerde bulunmuştum. Sizin gibi yüksek fiyatlara çıkamadım ama bu modellerde yoğunlaştığımı söyleyebilirim. Qashqai bir komşumda var. Tek tek özellikleri söyleyemeyeceğim ama geçenlerde: "bu araba bize fazla abi, altından kalkamıyorum, kangoo gibi bir şey alacağım" dedi. Sanırım yakıttan dertli idi arkadaş. Başka arkadaşlarda aşırı yakıt konusunda uyarınca ben bu tür jeep araçları eledim. (Qashqai, ix35...). İnsignia hoşuma giden özelliklere sahip bir araçtı. Fiyat emsallerine kıyasla pazar konusu sıkıntı gibi geldi bana. En son; tercih sırama göre, superb, Passat, Jetta ve octavia'da yoğunlaştım. 60 civarı bir param vardı. 2011 Superb 1.6 TDI denkgeldi aldım kardeş. Aracımdan memnunum.
    Sorunlarımı söylemek icap ederse; arka kamera bazen devreye giriyor bazen girmiyor, ve yan ayna ayar düğmesinde temas etmeyen noktalar var, sol tarafı temas ediyor, sağ tarafı temas etmiyor. Kullanıcının göre kullanması kaynaklı muhtemelen. En kronik sorun bence uzun boylu kimseler arka tarafta oturunca kafaları tavana değip rahatsız oluyorlar, çok geniş-makam aracına yakıştıramadım. (Ufak bir ayarı vardır yapamamışımdır belli onu da bilemem.) Yeni modelde bu sorun sanırım giderilmiş. Genel olarak memnunum. Umarım Gönlünüze göre bir araç alırsınız. Allah (cc) kaza bela vermesin cümlesiyle beraber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, bugün yeni kasa superb dizel+manuel+style paket ile test sürüşü yaptım. İzlenimlerimi ana hatlarıyla paylaşmak isterim.

    - 100 km civarı hızlarda rüzgar veya lastik sesi/uğultusu hissetmedim.
    - Dizel motor sesi focus'a göre daha az. Fakat sanırım sınıfının en sessizi iddiası yoktur.
    - Yol tutuşu ve sürüş keyfi güzel,
    - Belki alışamadığım için olabilir, ilk kalkış ve ara hızlanmalarda sanki benim focus daha iyi gibi. Belki de debriyaj kavrama noktası ve gaz vermeyle ilgilidir. Bir de 6 vites olması kaynaklı olabilir. Otomatik vites düşündüğüm için bunu pek önemsemedim.
    - 15 km civarı yolda 950 km'deki araç 6,1 yaktı. Bu değer 4-5 bin km sonra daha da düşer. Günlük kullanım stilini aynen uygulamaya çalıştım.
    - Aktif ön bölge fren asistanını test edemedim. Sanırım 65 km civarı hızda çalışıyormuş.,
    - Adaptif cc tam bir teknoloji harikası. Araç frenleme ve gazlamayı kendi yapıyor. Tam performansı dsg de verir. Çünkü manuel de iyice yavaşlayınca vites düşürmek sürücüye kalıyor. Yalnız buna alışırsanız bunsuz araç kullanmak zor olabilir.

    Bir de satış temsilcisi prestij aracın izolasyonunun daha iyi olduğunu söyledi. Ne derece doğrudur bakıp göreceğiz artık.
  • İyi günler,bende auperb siparişi vermiş biri olarak aynı zamanda 2 nesildir de superb kullanan biri olarak skoda sizi üzmez diyebilirim.prestige paketin yalıtım farkı olduğunu bende bir kaç kişiden duydum ama çok mantıklı gelmedi.motor sesi konusunda yeni euro 6 motor biraz daha sert karakterli çalışıyor ve daha fazla sesli çalışıyor.özellikle üst devirlerde ses karakteri enjektör sesi nedeni ile benzinli gibi oluyor.
    Şimdi karşılaştırma yapanların atladığı çok yemel bir nokta var örneğin euro 6 passat ile motor sesi açısından karşılaştırıyorlar fakat passat dsg oluyor ve skodaların tamamı manuel.e dsg düşük devirlerde vites atarak ilerliyor ve motor sesini duymuyorsunuz.sonra superb motor sesi alıyor deniyor,konu bence bundan ibaret.yol sesi ve rüzgar sesi yalıtımı bu kadar iyi bir aracın motor sesi yönünden sınıfta kalması mantıksız olur.
    Araç oldukça güzel bir tasarıma sahip fakat ciddi seviyede fazla opsiyon var.bende uzun ömürlü kullanım hedeflediğim için buda olsa dediğim herşeyi aracıma eklettim.dsg vitesli araçlar eylül 25 gibi bayilerde olacak.özel siparişler ekim ortasından itibaren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bbuzol kullanıcısına yanıt
    Üstad sipariş konusunda biraz bilgi verebilir misiniz? Ben de sipariş vermek istedim ama vazgeçme olasılığı da bulunuyor.

    Bunun bir sebebi DSG fiyat farkının düşündüğümden (6000 TL) çok yüksek olması ihtimali, bir diğer sebep ise Euro'daki yükseliş trendi.

    Bu konuda sizin düşünceniz nedir?
  • Kurdaki yükseliş nedeniyle fiyatlara 3,5-4 bin TL civarı zam geldi. Benim açımdan satın alma kararını etkileyecek/öteleyecek boyutta görünüyor.

    Bakalım yıl sonuna kadar neler olur.
  • Bugün bir bayi ile görüştüm. Eylül ortası gibi DSG araçların fiyatı da belli olur dedi.


    DSG için 7-10 bin arası diyorlar. Toplam fiyat olarak baktığımda full superb ile passat arasında 10-15 bin arası fark kalıyor. Önceki kasada yanlış hatırlamıyorsam 20 bin civarı idi.

    Passat'ın algısı ve marka değeri malum. DSG fiyatı açıklanınca bu pencereden bir daha bakacağım. Skoda'nın stratejisi ilginç.
  • Insigniayi neden elediniz. Yeni gelecek 1.6 dizel otomatik motor sinifinin en sessiz motoruymus. Cosmo paketle 104 binlere geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde captiva yı verip 1.6 tdi dsg sipariş ettik prestige paket. Yalnız 19 inç jantlı kafamıza takıldı konfor yönünden çok sıkıntı yaratır mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ilk aşamada 18 ile sipariş etmiştim.sonra 19 U görünce fikrim değişti. Bakalım Nasıl olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedevilhimveryself

    Bizde captiva yı verip 1.6 tdi dsg sipariş ettik prestige paket. Yalnız 19 inç jantlı kafamıza takıldı konfor yönünden çok sıkıntı yaratır mı acaba?


    19" jant uzun yolda tadından yenmez. Ancak İstanbul yolları gibi şehir içinde kasis, çukur vb. bozuk yollarda 18"e göre zorluk yaşatacağı kesin. Çukura sert girince lastiğin balon yapması veya jantın yamulması işten bile değil.

    Malum lastik yanağı çok az olduğundan esnemesi kısa sürede bitiyor. Biraz daha dikkati ve yumuşak kullanımla bu olasılıklar bertaraf edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilalduzenli -- 29 Eylül 2015; 14:21:04 >
  • Arkadaslar 1.6 tdi dsg style paket siparis eden varmi hic? Xenon+kararan dikiz ayna+elektrikli bagaj 110 bin - 114 bin arasi fiyat cekiyorlar. Cok yuksek bu fiyatlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 1.6 tdi dsg prestige paket sipariş ettim opsiyon olarakta metalik renk 19" phoenix jant arka airbag paketiyle 125 dediler 121700 e anlaştık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalduzenli

    quote:

    Orijinalden alıntı: thedevilhimveryself

    Bizde captiva yı verip 1.6 tdi dsg sipariş ettik prestige paket. Yalnız 19 inç jantlı kafamıza takıldı konfor yönünden çok sıkıntı yaratır mı acaba?


    19" jant uzun yolda tadından yenmez. Ancak İstanbul yolları gibi şehir içinde kasis, çukur vb. bozuk yollarda 18"e göre zorluk yaşatacağı kesin. Çukura sert girince lastiğin balon yapması veya jantın yamulması işten bile değil.

    Malum lastik yanağı çok az olduğundan esnemesi kısa sürede bitiyor. Biraz daha dikkati ve yumuşak kullanımla bu olasılıklar bertaraf edilebilir.

    Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi şehir içi çukurlarda ekstra dikkatli olucaz artık. Birde şeyi merak ediyorum bu VW in emisyon olayı skoda yı da vurdu mu yada vurur mu sonuçta aynı motor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedevilhimveryself

    Hocam ben 1.6 tdi dsg prestige paket sipariş ettim opsiyon olarakta metalik renk 19" phoenix jant arka airbag paketiyle 125 dediler 121700 e anlaştık

    fiyat yüksek abicim bence. araç çıkmadan önce eski kasa elegance prestij paketleri 95 bin civarında satıyorlardı. yeni kasa araçta bundan % 10 kadar pahalı olacak dediler ki buda yaklaşık 110 bin eder hadi 115 bin olsun. 125 lira çok rakam. style paket+xenon+kararan dikiz ayna olsun dedim oda 110-115 bin arası fiyatlar aldım. ben insignia ya yöneldim dolu araba 105 bin lira.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatlisevgi

    quote:

    Orijinalden alıntı: thedevilhimveryself

    Hocam ben 1.6 tdi dsg prestige paket sipariş ettim opsiyon olarakta metalik renk 19" phoenix jant arka airbag paketiyle 125 dediler 121700 e anlaştık

    fiyat yüksek abicim bence. araç çıkmadan önce eski kasa elegance prestij paketleri 95 bin civarında satıyorlardı. yeni kasa araçta bundan % 10 kadar pahalı olacak dediler ki buda yaklaşık 110 bin eder hadi 115 bin olsun. 125 lira çok rakam. style paket+xenon+kararan dikiz ayna olsun dedim oda 110-115 bin arası fiyatlar aldım. ben insignia ya yöneldim dolu araba 105 bin lira.

    1.6 dizel insignia satışa çıktı mı hocam? Gerçekten iyi fiyatmış çıktıysa ben yok diye biliyordum
  • thedevilhimveryself kullanıcısına yanıt
    çıktı tabiki şuan ön satışta ve araçlar yolda. ekim ayı ortalarında gelecekler. bazı bayiilere test sürüş araçları gelmiş. 1.6 dizel otomatik cosmo paket insignia için 102 bin lira fiyat aldım. çevre görüş 2 paketi ve filexi paketiyle 108bin civarına geliyor. bu fiyata başka araç yok araştır istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatlisevgi

    çıktı tabiki şuan ön satışta ve araçlar yolda. ekim ayı ortalarında gelecekler. bazı bayiilere test sürüş araçları gelmiş. 1.6 dizel otomatik cosmo paket insignia için 102 bin lira fiyat aldım. çevre görüş 2 paketi ve filexi paketiyle 108bin civarına geliyor. bu fiyata başka araç yok araştır istersen.

    Haberim yoktu hocam iyi fiyatmış hakikaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.