Şimdi Ara

Packard Bell'in bu modelini değerlendirir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Forumun bilgisayara hayli meraklı ama bu işten fazlasıyla anlamayan bayan kullanıcılarından biriyim ben de. Teknolojiyle aram iyi. Ama bir süredir hangi laptopı almalıyım diye kasıyorum kendimi. Daha önce değişik konularda buradan bana çok iyi yardımcı olanlar olduğu için de yine size sormaya karar verdim. Vatan Bilgisayar'da gezerken gözüme çarpan ve hem özelliklerinden hem de tasarımından hoşlandığım bir bilgisayar ile ilgili detaylı görüşlerinizi paylaşmak isterim:

    PACKARD BELL EasyNote MX66-003

    Şu linkte detaylı özellikleri mevcut: PB

    Size bu laptop ile yapmak istediklerimi madde madde yazacağım. Bunlar ışığında beni bilgilendirebilirseniz sevinirim:

    1. Grafik uygulamalarla aram iyi. Photoshop, Sony Vegas, vs programları kullanıyorum. Harddiskli kameramdan sık sık mpeg2 dosyaları bilgisayarıma indirip montajlıyorum. Dolayısıyla benim için en önemli özelliklerden biri ekran kartı olacak sanırım. Acaba bu üründeki: Nvidia Geforce Go 7300 512 MB Ekran Kartı (128 MB Paylaşımsız) benim ihtiyaçlarımı karşılar mı merak ediyorum???

    2. İşlemcisi Intel Core 2Duo T5600 (2MB L2Cache,667MhzFSB, 1.83 Ghz). İkinci nesil çift çekirdek teknolojisini kullanıyor. Benim gibi bir kullanıcı için bu çok gerekli mi bilmem ama teknolojinin çok erisinde kalmak istemem:) Bu modelin bir de 1.73 ghz'liği var. Bu hız farkları bir ev kullanıcısı (grafik montaj seven bir kullanıcı) için çok fark yaratır mı?

    3. Şu anda bir HP nx6120 kullanıcısıyım. DVD sürücüsü ile uzun süre problem yaşadım. Abimin toshiba satellite'ı ile dosya yazdığımda sorunsuz oluyor. Aynı programla kendi bilgisayarımda yazdığımda beli bir yerden sonra mutlaka takılıyor. O yüzden artık sorunsuz ve hızlı bir sürücü istiyorum. Bu model bu açıdan nasıl?

    4. Harddiski 4200 rpm gözüküyor. Ama 5400 rpm olan başka markalar da var. Bunun anlamı ne? Ne kadar önemli?

    5. 15.4 " "Diamond View" Glare Ultra Parlak Ekran
    Çözünürlük 1280x800 WXGA Çözünürlük
    Ekranı ile ilgili yabancı sitelerde övgüler mevcut ama iyi mi bilmiyorum?

    6. Çıkış ve girişleri şöyle: 4 adet USB 2.0
    TV Out + DVI Out +VGA Out
    Express Card Girişi

    Yeterli gözüküyor bana, ne dersiniz?

    7. 6 Cell Li-Ion Pil kullanıyor. Pil ömrü iyi midir acaba? Deneyen var mı?

    Son sorum ise şu: Yabancı sitelerin bazılarında plastiğinin ikinci kalite olduğu, PB notebookların bir işe yaramaz çöplükler olduğu(!!!) iddia ediliyor. Tabii ateşli savunucuları da var. Numeric klavye gibi bir hoşluğu da olan bu bilgisayarı almayı istiyorum. Ama beni ikna edecek birşeyler lazım. Bu kadar çok soruya yanıt verecek bir yiğit çıkar mı bilmem ama yardımlarınız beni çok mutlu edecektir. Şimdiden teşekkürler:)


    Pelin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purs -- 19 Aralık 2006; 16:21:41 >







  • >Bilgisayarın dış görüşüne denilecek hiç bir şey yok gerçekten estetik ve güzel bi kasası var gördüğüm kadarıyla öle ikinci sınıf bi malzeme değil gerçi bu bizim ülkemize göre böle olabilir yabancı forumlardakiler daha iyi kasalarla karşılaştıkları için bu kötü geliyo olabilir ama kasadan yana sorun yaşıyacağını sanmam.
    1. bu ekran kartı şimdilik işini görür gibi ama en azından 7400 olsaydı iyi olurdu hatta 7600 baya bi iyi olurdu:D ama malum fiyatları yükseliyo.
    2.işlemci bi ev kullanıcısı için baya iyi grafik montajı sırasında çift çekirdek farkını fazlasıyla hissedeceğini düşünüyorum. ama ikinci nesil çift çekirdek işlemcilerin 4mb cache bellekli olduklarında tam ikinci nesil olduklarını düşünüyorum buda enaz t7200 işlemcide var.
    3.dvd sürücüsü konusunda bi şikayet duymadım sanırım bi sorunu yok.
    4.işte bu kısım önemli çünkü 4200 rpm ile 5400 rpm arasında performans olarak baya bi fark var 4200 rpm'in veri yazması yavaş olur üstelik fazla ses yapar. 5400 rpm daha hızlı veri yazar ve daha sessizdir.
    5. baya iyi bi ekranı var mağazalarda incelediğim kadarıyla sony den sonra gelir denebilir.
    6.giriş ve çıkışlar yeterli.
    7.6 cell batarya 15.4" bi note bookta iyi bi sonuç vericeni sanmıyorum ama şuanda piyasada satılan ürünlerin büyük bi çoğunluğunda 6 cell batarya var buda ortalama 2 saat demek.




  • Açıkçası yazdıkların benim için çok aydınlatıcı oldu. Çok teşekkürler. Ama bir o kadar da kafamı karıştırdı Packard Bell'den soğudum desem yeridir Yani çok kötü olmadığını söylüyorsun ama özellikle montaj yaparken zorlanabileceğimi de ekliyorsun Harddiskin sesli çalışması da keyifli olmayacaktır. Yalnız buradaki forumlarda packard bell kullanıcılarından birinin harddiskin 5400 rpm olduğunu söylediğini gördüm. İddiaya göre distribütör yanlış bilgi veriyormuş
    Acaba bütün bu beklentilerim doğrusunda hangi laptop marka ve modeline yönelmem gerektiğini mi sorsam?




  • 4200rpm ile 5400 rpm arasında fark var ama aralarında çok büyük fark yok..
    hem 4200rpm hem 5400rpm li notebook kullandım.hdd'ye veri kaydettim.
    core2duo işlemci kullanacaksan ram 1gb olmalı.
    Geforce Go 7300 orta seviye bir ekran kartı.
    imzamdan göreceksin.geforce go7400 kullanıyorum.toplam 512mb.bir kısmı paylaşımlı.
    7300 için birşey diyemem kullanmadım.ama 7400ün alt modeli olduguna göre kısmi olarak performans farkı var
    bir arkadaşın jvc marka hdd li kamera ile notebook'a görüntü atıp,dvd ye yazmıştık,sorun çıkmadı
    15"4 lerin çoğu 6cell pil var.mobil olarak çok gitmez..
    bence bütçeni de yaz ve forumdan yardım iste.böyle daha çabuk sonuca gidersin..
    alacağın notebook'un şimdiden hayırlı olsun
  • plastiği kesinlikle kalitesiz 1 hafta içinde iade ettim klavye f tuşlarına basılınca oynuyordu ekran görüntüsü güzel olsa da sağ sol alt köşede karaltı vardı kesinlikle tavsiye etmiyorum kullanan birisi olarak

    görüşüne ise lafım yok çok güzel
  • Hepinize çok teşekkür ederim. Şimdi foruma hem bütçemi hem de istediğim özellikleri yazıp yardım isteyeceğim. Verdiğiniz bilgiler çok yararlı oldu.

    pelin
  • dostum o makina ev kullanıcısının işini fazlasıyla görür p.bellerde pil ömrü max 3 saat hdd 4200 yazmasına rağmen 5400 cıkması yuksek ihtimal ekran kartı paylaşımlı olsa bile o yaptığın işleri rahat yaparsın merak etme 7300 de işini görür ... bence notebook alınırken en önemli sey işlemci ne kadar üst seviye alırsan o kadar rahat edersin bu yuzde c2d alırken asgarı 1,83 den aşşasını düşnmee...
  • Bscol, teşekkür ederim. Söylediklerini aklımda tutacağım.
    Bu arada konuyu "işte hendek işte deve" başlığıyla değiştirerek açtım forumda. Bunu kaldırmayı beceremedim. Moderatörlerden özür:(

    pelin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.