Şimdi Ara

Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


    Uzak Doğu, Onur, Kan Ve Kılıç ...

    Merhaba arkadaşlar, bugün fırsat bulup Genji: Days Of Blade demosunu ps3 network'den indirerek deneyebildim ve izlenimlerimi kısaca belirtmek istiyorum.

    Oyun daha önce ign gibi büyük oyun siteleri tarafından incelenerek ortalama 10/6 gibi notlar almıştı. Bu nedenle demoyu büyük bir beklenti içinde indirmedim doğrusu. Demoda 2 bölüm bulunuyor. Birinci bölümde karakterleri tanıyoruz, bir nevi tutorial niyetinde. İkinci bölümde ise gün batımında, çevresinde savaşın sürdüğü ve bir yandan da alevler içinde yanan bir ovadayız. Üzerimize yağan düşmanları durdurmaya çalışıyoruz. Oyunda üç adet seçilebilir karakter var. Üçünün de adını telaffuz edemeyeceğim garip isimleri var (: Esas oğlanımız (yukarıda resmini gördüğünüz) şık bir beyaz elbise içinde çifte kılıç kullanan karizmatik bir genç. İkinci karakterimiz ise heavenly sword'dan fırlayıp gelmiş gibi görünen ve Dark Prince gibi bir zincire sahip olan güzel bir bayan. Üçüncü karakterimiz ekrana sığmayan ve sırtında bir kolonla (!) gezen hayvani bir arkadaşımız. Esas oğlanımız çevik ve hızlı iken bayan karakter çok estetik dövüşmekte. Kocaman dostumuz ise sırtında taşıdığı devasa kütük (!?) ile etrafı darmadağan edebilecek kadar güçlü. Öyle ki bu eleman ile oynadığınızda etrafınızdaki herkes ile bir nevi tenis oynuyorsunuz (: Oyunun belki de en güzel özelliklerinden biri akıcı animasyonları. Karakterlerimiz kombo yaparken hiç duraksamıyor, su gibi akan ve birbirini takip eden hareketler eşliğinde özel hareketler yapabiliyoruz. Özel hareket demişken oyunda bir de süper güç özelliği bulunuyor. Bu bar dolduğunda üçgen tuşu ile özelliği aktive ederek ekrana sırayla gelen tuşlara basıyoruz. Biz tuşlara doğru sırayla bastıkça kahramanımız ekrandaki figuranları kesmeye devam ediyor, ta ki bar boşalana ya da siz yanlış tuşa basana dek. Animasyonlar güzel fakat bir sorun var, kahramanımız bazen kendinden geçip düşmanlardan ziyade havada uçuşan börtü böcek ve haşere ile dövüşmeye başlayabiliyor. Bir düşmana hasar verdiğiniz takdirde o düşmana kilitlenmesi gerekirken bazen farklı yönlere kılıcını savurabiliyor. Böylece kombolarınız boşa gitmekle kalmıyor, siz etraftaki sinekleri avlar iken düşmanlarınız size güzel darbeler indirebiliyorlar.


    Kasumoto, Cennette Miyim ?

    Oyunun en büyük artısı grafikleri. Karakter modellemelerinden tutun çevre detaylarına kadar herşey çok epik görünüyor. Japon kültürünü ve o otantik havayı çevreden rahatça soluyabiliyorsunuz. Aslında japon kültürüne ve mimarisine biraz ilginiz varsa ekranda göreceğiniz manzaralar sizin için bu oyunu almaya yetecektir bile zira karpostaldan fırlama duran grafikler atmosferi büyük ölçüde arttırıyor. Karakter modellemelerinden ve hatta ekranda aksak topal işleyen dövüşlerden çok tuşlara basarken herşeyi unutup çevreyi izlemeye koyuluyorsunuz. Oyunun bu denli güzel çevre detayı var, hatta ilk bölümde kayalıklardan alaşağı boşalan bir şelalenin yanında savaştığınız mekan adeta cennet bahçelerinden fırlamış gibi duruyor. Dediğim gibi belki de sırf bu atmosferi solumak için Genji oynanabilir...

    Oyunun eğlence faktörü ise... Önünüze geleni dövdüğünüz bir oyundan ibaret Genji. Atmosferi izlemekten adam da dövemiyorsunuz pek.

    Peki şimdiye kadar yorumlarım neredeyse olumluydu. Hatta oyunun artılarını ön plana çıkardım ve oyunu alın der gibi konuştum. Biz aldık da aleti yandık, siz de yanın mı diyor yani bu efruz diye düşünebilirsiniz çünkü oyunun ign ve gamespot notları belli. Peki oyun bu kadar iyiyse neden bu notları aldı? İşte şimdi duralım çünkü oyunda büyük bir problem var: kamera sistemi. Aslında sistem dememiz yanlış olur, oyunda bir kamera çilesi var ve siz dövüşürken olmadık yerleri göstermeye devam ediyor. Düşmanın nereden saldırdığını bile anlayamıyorsunuz neredeyse. Hatta 2.bölümde üzerinize saldıran devasa örümcek kameraya sığmıyor ve örümceği bulabilmeniz bile çok zorlaşıyor. Çünkü örümcekten çok küçük olan size odaklanmış kamera, zahmet edip de dev örümceğe odaklanmıyor ve nereden geldiğini anlamadığınız hasarları alırken konsol karşısında küfretmeye başlıyorsunuz. Çileden çıktıktan sonra ise aklınızda oluşan tüm pozitif düşünceler siliniyor.

    Bana kalsa ben bu oyuna 7 verirdim. Evet oyuna biçtiğim not 10/7. Grafik kalitesi ve çevre detayından dolayı ( japon kültürüne zaafım olduğundan dolayı belki de ) bu oyuna otoritelerden 1 not fazla değer biçiyorum.


    --------------------------------------------------------------

    Screenshots:

     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]



    ----------------------------

    Genji: Days Of Blade

     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]


    * Yapımcı: Sony Computer Entertainment

    * Dağıtıcı: Game Republic

    * Tür: Third-Person Action

    * Oyuncu Sayısı: 1

    * Çıkış:
    Amerika: November 13, 2006
    Japonya: November 11, 2006
    Avrupa: March 30, 2007

    * Video: Tıkla izle.

    * Karne: ( IGN.com ve kendi notumu tek bir tablo halinde sunuyorum. )

     Genji: Days Of Blade [PS3 İnceleme]



    Saygılar, keyifli okumalar







  • güzel bir inceleme olmuş efruz tebrik ederim.Bu oyun tür olarak onimushaya benziyor oynanış olarak eğlenceli olabilir fakat benim pek ilgimi çekmedi grafikleride next gen den uzak gözüküyor zaten aldığı puanlarda ortada fakat aksiyon sevenler şu sıralar bu tür oyunların olmadığınıda var sayarsak alıp oynayabilir.
  • Vallahi aslında alıp oynardım ama... Biliyorsunuz orijinal oyunlar çok pahallı :(

    Oynanası ne var bu oyunda? Adam gibi bir dövüş sistemi istiyorsam devil may cry oynarım. Bu oyunun olayı havası bence, atmosferi ve sunduğu görsel güzellik. Kastım sırf grafikler değil, bazı mekanlar çok güzel tasarlanmış, izlerken insanın içi açılıyor. Tabi dediğim gibi kamera oyunu çok büyük ölçüde baltalıyor. Bunlar ön sıcaklar herhalde, konsolu ben gibi aceleyle alanlar oyalansınlar diye yapılmış oyunlardan.
  • Umarım anlattığın kamera sistemiyle çıkarmazlar niketim bundan nefret ederim. Pc için dune diye bir oyun vardı, gerisini anlatmayayım. İncelemen oldukça güzel olmuş efruz oynamış gibi olduk.
  • Efruz tebrik ediyorum çok güzel açıklayıcı bir inceleme yapmışsın. Bu oyunu dövüş sistemi ve iğrenç kamera açılarıyla harcamışlar. Ben bunu sadece oyunun nete düşen videolarından söylüyordum, oyunu o şekil çıkartmışlar oynıyan kişler ne eziyet çekiyordur varın siz düşünün artık. Bknz: efruz Daha iyisini hakeden bir projeydi Genji. Görsellik bakımından çok çok hoş, onimusha güzelliğinde videolara sahip olduğundan ve senarosununda kuvvetli ve güzel olduğundan şüphem yok ancak gel gör ki asıl bizi bağlayan oyun kısmının temelinde kıllıklar var. O yarma olan karakterin eline efruzun kütük şeklinde tabir ettiği benimse sütun (bildiğim sütun bina sütunu kolon hatta ) diyebilceğim şeyi kim vermişse vay ben onun aklına, yaratıcılığına yani.. Çevredeki çin evlerinin birinde sökmüşte savaşa gitmiş gibi

    kryeck, malesef oyunun full sürümü piyasaya çıktı ve bu notlar demoya değil oyuna verilen notlar




  • Öyleyse harcanmış bir oyuna bakıyoruz diyebilirim. Yazık olmuş cidden. Bu arada anlatmak istediklerimi bir arkadaş güzel anlatmış buyurun; Dune PC
    http://www.merlininkazani.com/codes/review_screen.asp?GID=8&frm=mnu
  • yani onimusha gibi sabit kamera açıları yani mekanlar 3d değil. eğer öyleyse ben ne anladım o zman grafiklerin harika olmasından.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Neutral

    O yarma olan karakterin eline efruzun kütük şeklinde tabir ettiği benimse sütun (bildiğim sütun bina sütunu kolon hatta ) diyebilceğim şeyi kim vermişse vay ben onun aklına, yaratıcılığına yani.. Çevredeki çin evlerinin birinde sökmüşte savaşa gitmiş gibi


    @Neutral,aslında o sütun tek kullandığı silah değil,arkadaş iri ve baya büyükçe yapılı olduğu için adamın eline ufacık kılınçları uygun görmemişler sanırım

    İlk oyunda oynadığım da baya bir silah çeşitliliği vardı,paranla doğru orantılı olarak aldığın silahların,gücü,özellikleri ve hasar gücü değişiyordu,isterseniz koca adamın eline küçük samuray kılınçlarıda verebilirsiniz ama,oyun da daha güçlü karakterler çıktıkça onları yenmek daha da zorlaşıyordu.
    Silahlarında etkililiği aynı zamanda arttıkça,büyüdükçe,kullanılan kombolar ve büyülerle kullanıldığında daha etkili oluyordu.
    velhasıl ben ilkini @3fruz dediği çevresel grafiklerden ve atmosferden dolayı baya sevmiştim,umarım buda aynı zevki verir ki @3fruz un incelemesi doğrultusunda benim için eksiklikler gene biraz önemsiz kalıcak galiba.




  • Ben teşekkür ederim arkadaşlar. İncelemenin devamı gelecek.

    Hatta bir dahaki durak Resistance

    Evet rashmon. Dediğim gibi japon kültürüne biraz ilginiz varsa sırf o atmosferi solumak için oyunu oyanabilirsiniz. Bluray fiyatları şu an için biraz uçuk olmasa ben bile almayı düşünüyordum aslında. Genji elindeki potansiyeli kötü kamera sistemi ve aksak combat sistemi ile baltalıyor. Yine de combat sistemi çok kötü değil, dediğim gibi animasyonlar çok akıcı ve estetik duruyor. Lakin insan MGS3:Subsistence, SC:Double Agent ya da Resident Evil 4 oynadıktan sonra Genji'deki kamera sistemine küfredemeden geçemiyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ghostrecon

    yani onimusha gibi sabit kamera açıları yani mekanlar 3d değil. eğer öyleyse ben ne anladım o zman grafiklerin harika olmasından.


    Kamera açıları sabit ama mekanlar ağaçların dallarına kadar 3D
    2D arka plana harika demek biraz zor olurdu zaten. Hoş bir görselliği var oyunun, kırmızı ve sarı agaçlardan dökülen yapraklar altında savaştığınız bir patika gibi, şelalenin döküldüğü mağara ağzında su efektine hayretle bakıyorsunuz. Cidden yazık olmuş Genji'ye. Sırf insanın içi açılsın diye alıp oyanayabileceği bir oyun yine de. O yüzden rashmon'un da dediği gibi oyunun eksilerini bir nebze göz ardı edebiliyor insan.

    -----------------------
    Edit: Bu arada component kabloyu aldım. Oyunları 720p' de deniyorum, bilginize
    -----------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 20 Aralık 2006; 16:02:57 >




  • Bu oyunu oynayabilmek için Ps3 alınır açıkçası... İnceleme için teşekkürler...
  • Alinmaz, bende var bu oyun ve oyuna kendimi veremiyorum, kamera acilari gercekten cok kotu, grafikler guzel ama oynarken zevk almadigim 2. oyun.. 1'si Gundam denen berbat oyun 2.'si bu :)
  • Şahsen ben alırım... 1. oyunu çok beğenmiştim... Eğer kamera açıları kombolar felan aynıysa değer bence..
  • arkadaşlar iyi günler. size genji oyunu ile ilgili bir sorum olacak butun savaşçıları çıkardıktan sonra benkei ile oynarken bir yerde sıkıstım kaldım. evin içinde alevler olan bir yer dışarı çıkıyorum arıyorum olmuyo hatırlayanınız var mı.

    ayrıca orange boxı oynayan yorum yapabilecek birisi var mı
  • Arkadaşlar merhaba;

    Yeni bir topik açmayayım dedim umarım yardım eden çıkar. Genji'de bir takıldım pir takıldım, Şubat'tan bu yana bir yer var geçemiyorum bir türlü. Şu meşhur kale savaşı hani en sonunda bir akrep boss çıkıyormuş. Ya bırakın akrep bossu ben bir türlü gelemedim oraya. Burayı geçenlerden biri yardımcı olursa çok sevineceğim. Şimdi atlarla bir kovalamaca sahnesinden sonra bir kalede savaş alanın görüntüsü veriliyor. Ondan sonra başlıyorsun bir ordakileri yeniyorsun sonra sağa doğru gidip tam ordakileri yenerken bir daha sola adamlar geliyor onları da yenip bu sefer tahta çitlerin arkasındaki büyük generali yeniyorum sonra sağa devam edip ordakileri yenince yine sola adamlar geliyor ama çok kalabalık ve ilk tahta çitin arkasındaki siyah büyük generalden var. İşte bunlarla uğraşırken adamların bütün enerjileri gidiyor bir tanesi pat diye ölünce yeniden başlıyorum. Derken yeniden yeniden yeniden...

    Ya arkadaşlar dile kolay 3 aydır sinirden aralıklarla oynuyorum burayı hala geçemedim. Takıldım kaldım. Enerji planlaması yapıyorum, mümkün olduğunca kamui kullanıyorum, mesela bir adamımın enerjisi çok düşünce onu bekletip diğer adamımla döğüşürken bir enerji alma fırsatı doğarsa hemen enerjisi bitik adamımın enerjisini yeniliyorum. Sandıklardaki enerjileri ve kamui leri akıllı bir şekilde kullanıyorum ama olmuyor olmuyor. Bana eksip yaptığım bir şeyi söyleyecek ve burdan nasıl geçmeyi anlatabilecek bir arkadaşım var mı? Şimdiden çok teşekkürler...

    Herkese saygı ve selamlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcuneytb

    Arkadaşlar merhaba;

    Yeni bir topik açmayayım dedim umarım yardım eden çıkar. Genji'de bir takıldım pir takıldım, Şubat'tan bu yana bir yer var geçemiyorum bir türlü. Şu meşhur kale savaşı hani en sonunda bir akrep boss çıkıyormuş. Ya bırakın akrep bossu ben bir türlü gelemedim oraya. Burayı geçenlerden biri yardımcı olursa çok sevineceğim. Şimdi atlarla bir kovalamaca sahnesinden sonra bir kalede savaş alanın görüntüsü veriliyor. Ondan sonra başlıyorsun bir ordakileri yeniyorsun sonra sağa doğru gidip tam ordakileri yenerken bir daha sola adamlar geliyor onları da yenip bu sefer tahta çitlerin arkasındaki büyük generali yeniyorum sonra sağa devam edip ordakileri yenince yine sola adamlar geliyor ama çok kalabalık ve ilk tahta çitin arkasındaki siyah büyük generalden var. İşte bunlarla uğraşırken adamların bütün enerjileri gidiyor bir tanesi pat diye ölünce yeniden başlıyorum. Derken yeniden yeniden yeniden...

    Ya arkadaşlar dile kolay 3 aydır sinirden aralıklarla oynuyorum burayı hala geçemedim. Takıldım kaldım. Enerji planlaması yapıyorum, mümkün olduğunca kamui kullanıyorum, mesela bir adamımın enerjisi çok düşünce onu bekletip diğer adamımla döğüşürken bir enerji alma fırsatı doğarsa hemen enerjisi bitik adamımın enerjisini yeniliyorum. Sandıklardaki enerjileri ve kamui leri akıllı bir şekilde kullanıyorum ama olmuyor olmuyor. Bana eksip yaptığım bir şeyi söyleyecek ve burdan nasıl geçmeyi anlatabilecek bir arkadaşım var mı? Şimdiden çok teşekkürler...

    Herkese saygı ve selamlar...


    Sevgili arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu ya? Gerçekten koca forumda bu oyunu oynayan ve burayı geçen yok mu???




  • güzel oyun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stepspeeddd

    güzel oyun

    hey maşallah. 9 senelik hort. Bu kadar post kastığınızı belli etmeyin yahu. Güzel oyun ne la :D bari bir iki google dan yorum koparsaydın oyunla ilgili.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.