Şimdi Ara

Başbakan'a genelev ziyareti çağrısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konya’daki Şefkat Derneği’ne bağlı Kadın Yaşamevi’nde kalan sığınmacı eski hayat kadınları, genelevlerin kapatılıp vesikaların iptal edilmesini istedi.

    Başbakan Erdoğan’a faks ve mektup gönderen eski hayat kadınları Erdoğan’ın Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir genelevi ziyaret etmesini istedi. Şefkat Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve kadınlar daha sonra Mevlana Müzesi’ne giderek dua etti.

    Kayalıpark PTT Şubesi önünde sığınmacı kadınlarla birlikte basın açıklaması yapan Hayrettin Bulan, “Seçimlerde en çok oy aldığınız yerlerin başında genelevler gelmektedir. Buradaki sistem kurbanı, hayatı çalınmış, hayatsız arkadaşlarımız sizi abisi, babası gibi görmektedir. Bu kadınların Başbakan Erdoğan’a karşı özel bir ilgisi var. Sayın Başbakanımız size tarihi bir davette bulunuyoruz. Başbakan, bir genelevi ziyaret etsin. Herhangi bir genelevi ziyaret ettiğinizde hayatınızın en hayırlı ziyaretlerinden birini yapmış olacaksınız. Buradaki insanların da dertlerini ve şikayetlerini dinlemelisiniz” dedi.

    “KİMSE VESİKALI DOĞMUYOR”

    Aile içi tecavüze uğradıktan sonra 22 yaşında eşi tarafından geneleve satıldığını ve 2.5 yıl vesikalı olarak hayat kadınlığı yaptığını anlatan Ayşe Tükrükçü de şunları söyledi: “Ben genelevden çıkıp sığındım ama bunu yapmak isteyip de yapamayan yüzlerce insan var. Benim hala vesikam var. Hangi kapıya gitsek son çalıştığımız işyeri soruluyor. Genelev kadını olduğumuzu söyleyemiyoruz. Bizi genelev kadını yapan Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği vesikadır. Hiç kimse annesinin karnından vesika ile doğmadı. Bu insanların vesikasının iptal edilip, yeni bir yaşama başlamaları sağlanmalı. Başbakan Erdoğan Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir genelevi ziyaret ederse oradaki kadınlar çocuklar gibi mutlu olur.”

    Kadınlar daha sonra PTT binasına girerek, Başbakan Erdoğan’a mektup ve faks gönderdi. Mevlana Müzesi’ne de giden kadınlar dua etti. Eski hayat kadını olan Tükrükçü müzede dua ederken, duygulanarak ağladı. Bir dönem hayat kadını olan diğer sığınmacı kadınların, birbirlerini sarılarak teselli etmeye çalışmaları dikkat çekti.



  • başbakanda olsa gitmeli,ve eski konuların gürcan1 ve güzel konular

    hadi arkadaşlae gürcan 1 konularını hortlatalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bendenuzakdurun_

    başbakanda olsa gitmeli,ve eski konuların gürcan1 ve güzel konular

    hadi arkadaşlae gürcan 1 konularını hortlatalım



    Üye olur olmaz gürcan1 konuları mı hortlatmaya başladın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.