Şimdi Ara

1600 Mhz Ram'i 1333 Mhz'ye Düşürmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz ilginç gelebilir arkadaşlar yazdığım ancak böyle bir problemim var. Öncelikle laptop için soruyorum bunu. HP Pavilion G6 1050st laptoba sahibim.

    http://www.hepsiburada.com/kingston-hyperx-impact-black-4gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-hx316ls9ib-4-p-BD304931 bu ram i Laptobum için aldım ancak benim anakart 1600 mhz desteklemiyormuş. İade'de edemedim, şimdi bu ram'i 1333 mhz'ye düşürebilmenin bir yolu var mıdır sevgili donanımhaber kullanıcıları? Ram'i takıyorum biosda görünüyor ram ancak windows ne kadar beklersem bekleyeyim açılmıyor.



  • Diğer slotta başka RAM varsa onu çıkarıp yeniyi tek başına dene.
    Bir de eski RAM'in varsa, onu takıp yeniyi çıkar, güncel BIOS'u yükleyip tekrar yeniyi dene.
  • Bios'um güncel versiyon. Yeniyi tek başına denedim yine açılmadı. Ben ikiside çalışsın istiyorum, çünkü 4 gb yetmiyor 8 gb olsun istiyorum.
  • Sizin leptop modeli 1. nesil İ serisi işlemciler içeriyor.
    i5 480M işlemcili modeli olsa gerek i5 1 nesil işlemciler max 1066mhz tpd hızı sunar 1333mhz taksanızda 1066 hızında çalışır.İ7 olsa 1333mhz hızını görürsünüz anakartınız max 1333mhz desteği veriyor 1600mhzlik bir rami çalıştıramazsınız.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Evet doğrudur i5 480m işlemci var. Şuan bilgisayarla beraber gelen Ram'im bu şekilde özellikleri. Ben zaten 1600 mhz'de çalıştırmak istemiyorum ki. Ben 1333 mhz yada işlemcim max kaç mhz'ye izin veriyorsa o şekilde kullanmak istiyorum ram'i.
     1600 Mhz Ram'i 1333 Mhz'ye Düşürmek
  • Öyle bir durum olsa yazardım.Böyle bir ihtimal olsa anakartı sata2 destekleyen sizinki böyle herkes ileriye dönük nasıl nasıl sata3 ssd alıyorsa sata2 anakart çalıştırır ama sata2 hızında çalışır aynı şekilde ileriye dönük 1333mhz değilde 1600mhz ram alır böyle bir durum yok.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Anladım, teşekkür ediyorum yardımınız için.
  • petfaynder kullanıcısına yanıt
    öncelikle kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki, eğer işlemci destekliyor ama anakart sınırlıyorsa, bu anakart sınırından daha yüksek mhz ram kullanılabilir. bizzat asus 1066 mhz sınırlı anakartı olan laptop'ına 1333 mhz ram takmıştı(işlemcinin ram için mhz sınırı nedir bakmadım), sistem onu otomatik 1066 mhz ile sınırlayıp, CL değerini de buna uygun düşürüp kullanıyordu. yanına 1066mhz, ve bu mhz'de CL değeri mevcut ram'in aynı mhz'deki CL'si ile aynı olan bi ram ekledim, sorunsuz çalıştı. ancak işlemci desteklemezse durum ne olur bilemiyorum, yani işlemci 1066 mhz sınırlı diye 1600 çalıştırmaz diyemiyorum ama çalıştırmayabilir de! eğer; sadece yeni olanı, tek başına taktığınızda hala çalışmıyorsa ya işlemci desteklemediği içindir (ki bu sadece teori, işlemci sınırı 1066 mhz varsayalım, işlemci de o hıza düşürüp kullanma yeteneğine sahip olabilir de, olmayabilir de) ya da ram'in voltajı anakarta uygun değildir. voltaj konusu daha muhtemel. 1. nesil i5 epey eski sayılır, muhtemelen 1.5v standart ram'leri destekliyor, anakartınız da öyle olmalı. ancak yeni aldığınız ram 1.35 volt. yeni ram'in voltajının daha düşük olması "e işte anakart 1.5v veriyormuş, karşılıyor fazlasıyla" şeklinde değil; "voltaj farkından dolayı uyumsuz" şeklinde algılanmalı. ayrıca ram'lerin mhz'inin yüksek olması her zaman iyi bir şey değil, o yüzden yüksek mhz'i ileriye yönelik bi konu olarak düşünmek yanlış olur bence. ram'lerde CL denen bir değerde var bunu kısaca rasgele veriye ulaşım süresi olarak tanımlayabiliriz. bu ne kadar düşükse o kadar iyi ve ram'in mhz ile genelde doğru orantılıdır. yani mhz artarsa CL de artar ki, bu kötü bir şey. dengeyi yakalamak lazım. mhz yüksek ama CL düşük ram'ler zaten ateş pahası oluyor. oyunlar ve bi çok program için CL önemlidir çünkü ram'e rastgele veri yazar ve okurlar. ancak bildiğim kadarıyla photoshop türü programlar ram'e sıralı veri yazarlar, bu yüzden onlarda bi sırayı hızla okuması açısından mhz daha önemlidir.

    edit: daha önce bahsettiğim laptop'ın işlemcisini de kontrol ettim; işlemci de, anakartı da maksimum 1066 mhz desteklediği halde, bizzat asus fabrika çıkışına 1333 mhz ram takmış ve tabii ki sorunsuz çalışıyordu. yani işlemci de, anakart da ram'in mhz'ini downgrade edip kullanma yeteneğine sahip. bahsettiğim laptop da i3 1. nesil bi işlemciye (i3 370m) sahip. sorununuz büyük ihtimalle voltajdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 26 Ekim 2015; 14:18:38 >
  • İade neden edemedin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snelius kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, şu voltaj olayı üzerinde bir çalışayım, oda olmazsa satıcam artık ram i.
  • batarya zayıf B kullanıcısına yanıt
    Ailemle yaşıyorum, ancak Ram geldiğinde ben evde yoktum şehir dışındaydım. Geldiğimde ilk iş olarak denedim Ram'i ancak çalışmadı. İade süresi de geçmişti, o yüzden iade edemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.