Şimdi Ara

Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.842
Cevap
66
Favori
110.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yakın zamanlarda piyasaya çıkan Honeywell Akıllı Termostat (Y87RFC2032)'yi geçtiğimiz günlerde edindim. Şimdiye kadarki tecrübelerimi ve ürün görsellerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle kombim Buderus Logamax. Bu kombiyle mekanik on/off termostat zaten kullanıyordum ancak hem programlama yapabilmek hem de uzaktan kontrol edebilmek için farklı bir cihaz arayışındaydım. Isıtma sektörüne uzak sayılmam, dolayısıyla Honeywell'i tanımamak sözkonusu değil. Özellikle termostat alanında kombi üreticilerinin de ürün aldıkları sayılı üreticilerden birtanesi. İşin içine cloud ve veri güvenliği de katılınca iş sadece evin içine konulan bir sıcaklık sensörünü uzaktan takip etmekten çok ileri giden bir iş söz konusu.

    Ürünü Honeywell'in internet sitesinden yönlendirdiği bayisi üzerinden 480 TL'ye aldım. Gittigidiyor'da birkaç yerde ve kombi/termostat satan birkaç internet sitesinde daha satılıyor. Ayrıca Honeywell tesisatçılarından da alınabileceği söylenmiş ama ben taksitle almak istediğim için internetten almayı tercih ettim.

    Honeywell montajı oldukça kolay hale getirmiş. Ürün montajını Honeywell tesisatçılarına ücretsiz yaptırabiliyorsunuz. İnternet sitelerinde harita üzerinden seçim yapabiliyorsunuz. Aradığım tesisat firmasıyla birkaç gün sonrası için randevulaştık. Gelen firma bizim mahalledeki Buderus servisi çıktı, hizmet kalitesinden ve iletişimden de oldukça mamnun kaldım.

    Kutudan termostat, kombi bağlantı modülü ve internet ağ geçidi olmak üzere üç parça çıkıyor.

    Ürün kablosuz olduğu için kombiye sadece röle modülü kabloyla bağlanıyor. Röle modülünü elektriklendirmek de gerekiyor, Onun dışında montaj adına pek birşey yok. Termostat, röle modülü ve internet ağ geçidi zaten kutudan birbirleriyle eşleşmiş şekilde çıkıyorlar. Termostat pilli, ağ geçidini de ethernet kablosuyla modeme bağlamak gerekiyor sadece. Oldukça kısa zamanda kullanılır hale geliyor.

    Gelelim cep telefonundan kullanım konusuna. Bağlantı yapıldıktan sonra Honeywell'in mytotalconnectcomfort sitesinde hesap oluşturmak gerekiyor. Hesap oluştuktan sonra da konumunuzu oluşturuyorsunuz. Konum oluştururken sizden internet ağ geçidinin MAC adresini girmeniz isteniyor, MAC adresi cihazın altında yazılı zaten. Sonrasında işlem tamamlanmış oluyor. Cep telefonunuza uygulamayı indirip, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınca karşınızda evin sıcaklığı görünüyor.

    Sıcaklık ayarı termostat üzerinden sola sağa çevirerek yapılabiliyor. Ayrıca uygulama üzerinden yapılmış olan bir ayar veya zaman programı varsa bile termostat üzerinden ayar yaptığınızda, elle yaptığınız ayar geçerli oluyor. Ayrıca internet kesilse bile elle kontrol yapabilmeye devam edebiliyorsunuz. Bir de önceden yapılmış programlar internet kesilse bile devam edebiliyor.

    Ekonomi, Uzaktayım ve Isıtma kapalı modları uygulama üzerinden seçilebiliyor. Bunları ister sürekli, ister belirli bir zamana kadar devreye alabiliyorsunuz. Ben uygulamanın kullanıcı arayüzünden memnun kaldım. Oldukça kullanıcı dostu.

    Önemli bir farklılaştırıcı ise IF uygulaması. IF ücretsiz bir nesnelerin interneti platformu. Birbirinden farklı internete bağlanan cihazları birbirine bağlıyor. Aynı zamanda sosyal ağlar, hava durumu servisleri gibi koşulları termostatınızı kontrol etmek için kullanabiliyorsunuz. Ben şimdiye kadar lokasyon servislerini kullandım, evden 100m uzaktaştığımda termostatı uzaktayım moduna alıyorum. Bir de Jawbone aktivite takip cihazım var. Bunu gece uyku moduna aldığımda termostat uzaktayım moduna geçiyor. Hava belirli bir dereceyi geçtiğinde ısıtmayı kapat veya ev dışında bir yerde check-in yaparsam termostatı uzaktayım moduna al gibi opsiyonlar da mevcut. Şimdilik daha keşfediyorum. Bunla ilgili ekran görüntüsünü websitesinden aldım. Burada tavsiye edilen diğer programlar da bulunabilir.

    Hassasiyet, öğrenme modu gibi konulara çok fazla girmek istemiyorum. Bunların hepsi yeteri kadar var termostatta. Ben şimdilik tüm servisten çok olumlu bir deneyim yaşadım. Havalar biraz daha soğuduktan sonra eve geldiğimde evi sıcacık bulduğumda çok daha fazla memnun olacağım umarım.

    Benim yararlandığım websiteleri linklerini de aşağıda paylaşıyorum:

    www.getconnected.honeywell.com/tr

    http://www.honeywell.co...en_alabilirim_home.html

    Farklı kullanıcıların da deneyimlerini duymak isterim.

    Saygılarımla,

    Hima
     Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hima -- 28 Ekim 2015; 21:30:46 >



  • Örnek saat 21:00 - 22 C ayarladınız diyelim, ev sıcaklığıda 20 C.
    Standart ayarlarda 21:00'den itibaren ısıtma başlar eğer set değerinin altındaysa ev.
    Fakat optimizasyon açıksa, 21:00'da eviniz istediğiniz sıcaklıkta olur.
    19:00'da da başlayabilir ısıtmaya, 20:00'da da... Yada 19:45'de..
    Tamamen kendi algoritmasına göre ayarlıyor.
    Kazan sıcaklığı yeterliyse, ev yalıtımlıysa 30 dakikada ısıtabileceğini öğrenmişse 30 dakika önceden yakar set saatinde ev set değerine gelmiş olur.

    Tavsiye ederim, güzel bir özellik. Öğrenme moduyla evin kaç saatte ısındığı kaç dakikada soğuduğunu baz alarak ortalayıp ona göre yakıyor kombiyi.

    Şu şekilde güzel;
    Sabah 06:00'da uyanıyorsun kalktığında evin 22C olmasını istiyorsun. Yapmışsın 05:00'a program ee gece hava acayip soğudu 1 saatte dün ısıtıyordu bu sabah ısıtamadı naptın dondun sabah kalktığında bi baktın 21C.
    İşte bu özellik bunu engelliyor.
    Dışarsı kaç derece olursa olsun, set edilen saatte hedeflenen sıcaklığa erişmiş oluyor.

    Ha dışarda -5 sen hermetik kombiyi almışsın 45 dereceye 21:00'da evi 22C yap demişsin. O kombi sabahın köründede devreye girse 21:00'da 22C yapamaz evi. Kombi tesisat suyu sıcaklığı yetmiyorsa eğer.
    İşte bu yüzdendir ki herkes termostatlı kullanımlarda standart kombilerde 60C tesisat suyu öneriyorlar.
  • Cosa Akıllı Kombi Kiti'nin yapmadığını yapmış ekranlı bir termostat koymuş. Gayet kullanışlı gözüküyor. Ama fiyatı deneme yapmak için bayağı fazla. Hele ki Cosa'nın bu dünyaya 150 TL'den girdiğini düşünürsek.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Dediğiniz gibi fiyatı Cosa'dan daha yüksek ama Cosa da artık 150 TL değil. Güncel fiyatla Cosa 349TL+Montaj 69TL= 418TL. Montajı kendim yapacağım derseniz, fark artıyor tabi. Ben 480 liraya almıştım, şimdi 460'a düşmüş sanırım kurlar indi diye. Aradaki fark bence hem termostat olması, hem de marka sebebiyle çok fazla gelmedi, hatta makul. Honeywell bu alanda dünya lideri bir firma. Biz yakın zamanda Amerika'dan Nest'i duyuyoruz ama bilen bilir Honeywell Amerika'da açık ara pazar lideri termostat alanında. Selpak gibi jenerikleşmiş adı termostat için.

    Sonuçta az bir para değil, ama ben tasarrufuyla bu sene çıkaracağımı düşünüyorum parasını.
  • Merhaba

    Oncelikle detay aciklama icin tesekkurler.tamda bu aralar ayni urunu arastirirken cok onemli bilgiler edindim.
    Bende viessmann vitodens 200 w kazan var 've bu oda termostatinin modulasyonlu olanini almayi dusunuyorum.on-off sistemiyle calisanida var ama modulasyonlu yani cihazi acip kapamak yerine alev seviyesini yukseltip arttiran model daha tasarrufluymus.

    Neyse aradim Honeywell musteri hizmetlerini 've bendeki modele uygunlugunu sordum listede var Ama siz viessmann a da sorun dediler.aradim viessmann da bizimc cihaz modulasyonu destekliyor ama Honeywell ile test i yok dediler.tekrard dondum Honeywell e durumu anlattim tekrar teyit bekliyoruz uygunlugu icin.

    Zor bir yol oldu ama kararliyim cozecegim :) benim esas sormak istedigim ayni modelin cep ten baglanilmayani da var 285 tl civari arada epey fark var.

    Bu ozellik gercekten kullaniliyormu ? Internet uzerinden dis hava kosullari bilgisine gore kendini ayarliyormu?

    Yoksa sadece uzaktan ayar icinmi bu tool kullaniliyor.
    Cunku zaten bildigim kadariyla hem haftalik hemde gun ici planlama yapiliyor.Bu gayet etkin kullanim icin yeterli diye dusunuyorum ne dersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Internet baglantisi olmadan zaman programi yapilamiyor veya uzaktan erisim yapilamiyor, zira sadece termostatin bunu yapacak bir arayuzu yok. Bunlari telefondan yapabiliyorsunuz. Internet olmadan kablosuz modulasyonlu bir termostat sadece. Uzaktan erisim ve programlamayi kullaniyorum ben acikcasi. Program yapmis olsaniz bile her gununuz birbirini tutmuyor. Eve geldiginde Evi isitmis olmak cok guzel oluyor, tasarruf etmekten bile daha cok hosuma gidiyor bu ozellik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler bilgi için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese mrb. Termostatı taktık fakat oda sıcaklığı 24 iken istenen sıcaklığı 20 yapıyorum kombi durmuyor , 25 yapıyorum kombi duruyor. Burda ters giden nedir acaba? Yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Benim hic karsilastigim birsey degil. Normal de gelmiyor kulaga. Hic normal calisti mi? Baglantisi yanlis yapilmis olabilir belki. Kombiniz ne? Sizdeki urun on/off mu yoksa modulasyonlu mu? Kombiyle bir uyumsuzluk olabilir belki. Servis takarken test etmis miydi?

    Bir de bu islemi telefonla mi yaptiniz, termostat uzerinden mi?

    Cok soru sordum, cevaplara gore yardimci olmaya calisirim,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hima -- 14 Kasım 2015; 21:16:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşeklür ederim.
    Oturduğum yerde servis olmadığından cihazı kendim takmak zorunda kaldım. Müşteri hizmetleri 2 haftadır dönüş yapmadı bu konuda. Ben aradım tekrar yine dönüş yok. Kombim ariston egis premium. Termostat modülasyonlu değil. Müşteri hizmetleri kombimin cihazla uyumlu olduğunu söylemişti. Telefondan da yapsam termostat üzerindende yapsam aynısı oluyor. Yarın modül üzerindeki kabloların yerini değiştirip öyle deniyeceğim bakalım birde. Termostat kombiyi kapattığında röle üZerindeki sarı ışık yanıyormu sizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problemi hallettim çok şükür.
    Aslında problem değil bağlantıyı kendim yapmıştım röle de A ile B ye takacağıma A ile C ye takmışım. Şuan tıkır tıkır çalışıyor maşallah. İlgilerinden dolayı Hima ya teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar Merhaba
    Benim kombim Baymak luna3 avant yogusmali kombi.bu bahsettiginiz honeywell termostat kombiyle uyum saglar mı ya da fiyat performans acisindan daha ekonomik urunler varmi honeywell de..onun dısında herhangi tavsiye edebileceginiz bir marka da olabilir.konuya biraz yabanciyim fikirleriniz onemli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TCKaRa kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sizin kombiniz modülasyon özelliğine sahip bildiğim kadarıyla. Modülasyonlu akıllı termostat tercih edebilirsiniz, fiyatı 488TL, internet bağlantısı istemezseniz kablosuz modülasyonlu termostat 256TL ama bunda zaman programı veya uzaktan erişim yapamıyorsunuz.

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-modulasyonlu-akilli-termostat-194743812
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-modulasyonlu-kablosuz-oda-termostati-194747398

    On/off olarak da kablosuz CMT727 ürünü uyumlu Honeywell'den, bu ürün de zaman programı yapabiliyorsunuz, öğrenme modu var. Onun fiyatı da 350TLhttp://urun.n11.com/termostat/honeywell-kablosuz-programlanabilir-oda-termostati-cm727-P80683127

    Honeywell dışında Siemens Rev24 forumda olumlu yorumlar alıyor. Danfoss da iyi bir üreticidir. Bu iki marka da Honeywell seviyesindeki firmalardır. Ben şahsen daha farklı bir marka önermiyorum.

    Montajı kendiniz yapmayacaksanız belirttiğim Honeywell fiyatları içine montaj dahil. Karşılaştırırken dikkate almanızı öneririm.

    Saygılarımla,

    Hima
  • Hima H kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    2 Hafta önce Siemes rev24rf aldım ve çok memnunum özellikle öğrenme modundan. Ancak uzaktan erişim konusu cezbetmeye başlıyor ve sizin ürün en iyi alternatif gibi duruyor.
    Bu kapsamda Siemens ile kıyas için birkaç sorum olacak;

    1. Öğrenme modu açıp kapatılabiliyormu yazılımdan yoksa sürekli aktif mi?

    2. Cihaz ekranı, programdan sıcaklık ayarlaması ve cihazın sıcaklık algılaması hangi hassasiyette? 0,5/0,2/0,1 ?

    3. Ekran aydınlatması varmı?

    4. Programda nem gösteriyormu? yada cihaz nem algılıyormu

    Selamlar
    Murat
  • murattiss M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bildigim kadariyla sorularinizi yanitlamak isterim.

    Ogrenme modu kapatilabilitir mu bilemiyorum, ben menuyu o detayda incelemedim. CMT727'de kapatilabiliyor ama bunda olmayabilir.

    Cihazin toplam hassasiyeti 0,5derece ancak TPI algoritma isinma soguma karakteristigini bildigi icin sikinti yaratmiyir. Mutlak segersen cok evin isinip/sogudugununolcuyor, dolayisiyla dalgalanma minimum oluyor. Siens de bildigim kadariyla bu algoritmayi kullaniyor, sicaklik kontrol karakteristigi benzer bu yuzden diye tahmin ediyorum.

    Arka aydinlatma var.

    Nem algilama yok.

    Cosayla karsilastiriyorsani eger, internet gittiginde termostat uzerinden kontrol etmek mumkun, ayrica termostati istedigini yere konumlandirabilirsiniz.

    Umarim yardimci olmustur,

    Saygilarimla,

    Hima

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hima H kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler, yeterince aydınlatıcı oldu.

    Aslında Siemens ile karşılaştırıyorum çünkü tam olarak istediğim cihaz Siemens Rev24 kalite ve hassasiyetinde uzaktan erişim olan bir termostat.

    Siemensde öğrenme modu açık şekilde 22.6 olarak ayarladığım ısı sadece 22.4 - 22.6 arasında gidip geliyor bu şekilde ekrana bakmadan odanın ısınıp soğuduğu bile anlaşılmıyor.

    Honeywell ile aynı konforu yakalayabilirmiyim esas merakım buydu.

    Cosa düşünürdüm ama cihaz üzerinde ısı göstergesi olmaması her defasında telefon veya tablete bakmayı zorunlu kılar, ürünün pratik kullanımını kısıtlayan bir durum.

    Bir de Honeywell de cihaz üzerinde dereceyi + - değiştirebiliyorsunuz ama Cosa da sadece modlar arası geçiş yapılıyor.

    Modülasyon konusunda kararımı verince bende sizin cihazdan alacak gibiyim.

    Saygılar
    Murat
  • Merhaba cihaz apple homekit ile uyumlu mu?
    Kutusunda şöyle bir işaret oluyormuş;

     Honeywell Akıllı Termostat  İnceleme, Merak Edilenler
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bu sabah farkettim, Honeywell bu hafta indirime girmiş. Akıllı termostat montaj dahil 389TL olmuş. Bu fiyatla rakiplerine karşı oldukça avantajlı görünüyor.

    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-akilli-termostat-196335300

    http://www.milliyetemlak.com/haber/en-uzun-gecede-yuzde-21-indirimli/haber.html?haberID=17878

    Saygılarımla,

    Hima
  • Hima H kullanıcısına yanıt
    hocam diğer konuda homekit ile ilgili cevabı vermişsin teşekkür edeirm.. Birşey daha danışmak istiyorum.

    Y87RF2008 ile Y87RFC2032 arasındaki fark nedir?



    EDİT:

    Birde burada %20 tasarruf diyor
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-modulasyonlu-kablosuz-oda-termostati-197954682

    Burada %30 diyor;
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/honeywell-modulasyonlu-akilli-termostat-198520857



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 14 Aralık 2015; 11:26:41 >
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Honeywell akıllı termostatın iki versiyonu var, 1) Y87RFC2032: TPI algoritmalı on/off Akılllı Termostat 2) Y87RF2008+RFG100: Modülasyonlu Akıllı Termostat

    Modülasyonlu model kombinin opentherm portunu kullanarak kombiyle haberleşiyor. Kombi brülorünün alev boyunu ihtiyaca göre değiştirerek daha fazla tasarruf yapması amacıyla üreticiler tarafından kullanılıyor. On/off ise alev boyunu sabit tutuyor, kombiyi çalıştırıp durdurarak kontrol yapıyor. Bunla ilgili forumda detaylı bilgiye ulaşılabilir. Modülasyonlu gerekli görmeyen kıdemli kullanıcılar da var. Zira bazı kombiler artık alev boyuyla değil, hava gazkarışımındaki hava miktarını değiştirerek fanla farklı şekilde modülasyon da yapıyor. Kullanım miktarı çok çok yüksek değilse ben de çok fark yaratacağını düşünmüyorum. Zira modülasyonluda kombi uyumluluk gibi ekstra zorluklar var. Ya da ilerde taşınma veya farklı sebeplerle kombi değiştirmek durumunda kalırsanız opentherm özelliği olmayan kombilerde modülasyonlu termostat kullanılamıyor. On/off model ise tüm kombilerle uyumlu, değişimde bir risk oluşturmuyor.

    %20 tasarruf yazılı olan Y87RF2008 sadece kablosuz modülasyonlu termostat. İnternet çıkışı yok, bu yüzden de zaman programı yapılamıyor, bu da tasarruf potansiyelini düşürüyor.

    %30 tasarruf olan ürün ise RFG100 model internet ağ geçidi de içeren akıllı paket. Bu paket hem modülasyonlu, hem kablosuz, hem de internet üzerinden erişilebiliyor. Zaman programı ve uzaktan erişim devreye girince tasarruf potansiyeli de %30'lara çıkıyor.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir,

    Saygılarımla,

    Hima
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.