Şimdi Ara

Apple TV nedir? Apple TV ile neler yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple TV nedir? Apple TV ile neler yapılabilir?


     




    Son yıllarda insanların akıllı telefonlar ile daha fazla haşır neşir olması ve medya içeriklerini daha fazla tüketmeye başlaması, akıllı televizyonların da ortaya çıkmasını sağlayan faktör oldu. O güne kadar sadece kanal değiştirme ve kanalı izleme fonksiyonları sunan standart televizyonlar içeriğe odaklı akıllı sistemler haline geldi. 




    Bugün pek çok akıllı televizyonda Tizen OS, Web OS, Android gibi işletim sistemleri kurulu ve tüketiciler televizyon izlerken aynı akıllı telefonlarında olduğu gibi internete giriyor, sosyal ağları takip ediyor veya oyunlar oynuyor. Bu esnada arayüzde televizyon yayınları da küçük bir pencerede izlenmeye devam ediyor. 




    Akıllı televizyonlar hem harici ekran hem de ekrana bağlanan set üst kutu olarak varlık gösteriyor. Harici ekran statüsünde yayın kaynağını taktıktan sonra hem yayınlar izleniyor hem de içeriklerle meşgul olunabiliyor. Bununla birlikte set üstü televizyon kutularında genelde yayın kaynağı girişi yer almıyor ve kullanıcılar biraz daha kapalı bir sisteme yöneliyor. 




    Son günlerde gündemden düşmeyen Apple TV de işte bu kapalı kutu sistemini tercih ediyor. Herhangi bir yayın kaynağı girişi olmayan bu küçük kutu kullanıcıya neler sunuyor? İşin yabancısı olanlara kısa bir bilgi vermekte fayda var diye düşünüyoruz. 




    Apple TV özelinde 3 farklı strateji ile kullanıcısına ulaşıyor. Televizyon izlerken canı sıkılan ve yayından uzaklaşarak biraz içeriklere odaklanmak isteyenlere hitap eden Apple TV, aslında iPhone cihazınızın donanımlarını kullanan ve arayüzünü de biraz kırparak miras alan bir kutu. TvOS adında bir işletim sistemi olan Apple TV, kumandası ile rahatça içerikler arasında gezmenizi sağlıyor. 

     

    Apple TV nedir? Apple TV ile neler yapılabilir? 




    Apple TV için 3 farklı stratejiden bahsetmiştik. Bunlardan ilki isteğe bağlı video platformları. Netflix gibi platformların uygulamalarını barındıran Apple TV, kullanıcıların yüksek kalitede çeşitli filmleri veya dizileri izlemesine imkan tanıyor. Hatta bu tür platformların kendisine has dizileri de var. Yine iTunes platformu da kullanıcılara film izleme ve müzik dinleme imkanı sunuyor. 




    İkinci strateji kanal uygulamaları. CNN, BBC gibi pek çok televizyon kanalı Apple TV için uygulama geliştirdi ve uygulamalara girerek hem canlı yayını izleyebiliyor hem de kanalın sunduğu geçmiş programları tekrar edebiliyorsunuz. Özellikle Apple TV'den çıkış yapmadan televizyon izlemek isteyenler için ideal. 




    Üçüncü strateji ise oyunlar. 4. nesil Apple TV ile birlikte Bluetooth kumanda dokunmatik panel özelliği kazandı ve artık kablosuz kontrolcüler de destekleniyor. Yeni gelecek oyunlarla kullanıcılar telefonlarına gitmeden eğlenceli ve kaliteli görsellere sahip oyunlar oynayabilecekler. 




    İşte Apple TV ile yapılabilecekler bunlar. Ayrıca Facebook, Twitter gibi sayısız uygulamayı kullanmanız da mümkün. Elbette bunun için geniş bir uygulama desteği gerekiyor ve Apple da bu desteği kullanıcısına fazla fazla sağlıyor. Burada şunu belirtmek gerek ki Apple TV için genişbant internet şart. Genelde evlerimizde hızlı ADSL veya fiber internet bağlantılarımız var ve hız artık sorun değil ancak bu kez de kota işin içine giriyor.




    Apple TV kutusunu sürekli açık tutmak ve içerik tüketmek önemli miktarda veri harcadığı için kotası olanların muhakkak sınırı takip etmesi gerekiyor. Bu söylediklerimiz sınırsız internet sahibi olanlar için geçerli değil. Ne yazık ki Apple TV, Tivibu gibi özel bir IP üzerinden sınırsız veri harcama imkanına sahip değil. Bunun da göz önünde tutulması şart. 

     

     

     

     

    Apple TV nedir? Apple TV ile neler yapılabilir? 

     







  • Ay sonu 3 mbit ile 2 saatlik filmi 6 saatte izleriz artık.

    Türkiyede kullanılır mı bunlar akıl var mantık var. Adam üretmiş coni kullansın diye biz de burda 3. Dünya ülkesinde triplere giriyoruz

  • şahsi fikrimi söylemek istiyorum apple tv 3 200 liraya temin ediliyor şuan 4.nesil almak fiyatlar bu derece pahallı iken mantıklı gelmiyor tabi içerik sıkıntısı var türkiyede servislerden yararlanamıyoruz sadece oyun oynama niyeti var ise playstation daha mantıklı geliyor.

  • özetle akılsız tv'yi akıllı yapıyor diyebiliriz.akıllı tv'niz varsa da ilzveolarak hd kalitede film izleme (kiralama veya satın alma) imkanı sunuyor.ancak bu kalite için min 16mbps adsl olmalı.ayrıca yurdumuza özel kota ve adil kullanım miktarı olmaması gerekmektedir.içerik olarak yurtdışı store'larda diziler de bulunurken tr store'da sadece film var.

    oyun için almak salaklıtır.tv'de oyun çin gidin playstation alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 30 Ekim 2015; 11:22:03 >
  • bikere bizim insanımız filme müziğe para vermez :)

  • tivibuda ucuz 1-2 liralık filmleri kiraladığımız oldu.Appletvde ne kadar fiyatlar bilemiyorum.

  • o paraya gider bir laptop alır tv bağlar daha rahat ederim :S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 30 Ekim 2015; 14:54:20 >
  • türkiyede bunla hiç bişey yapılmaz
  • bir kere ekran yansıtma özelliği hiç bir alette olmadığı kadar iyi. onun dışında film dizi evet izlemeyiz biz, para veremeyiz çünkü, ama kiralamak isteyenler de 5 liraya film kiralayıp izleyebiliyorlar.

    En bomba özelliği bir uygulama marketinin olması. Çıkacak olan uygulamaların da ucu bucağı yok.
  • Apple ekosistemine göre değerlendirildiğinde süper bir cihaz. Hele o kumandısı...

  • ben daha fantastik birşey sanıyordum tonla android stick var böyle tabi ismi apple olunca havalı duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaov güzelmiş gamepad tasarımı
  • Arkadaslar Apple Tv aldım ve bizzat kullanıyorum. Nasıl derseniz I phone 5s den bir film sitesine girip apple tv ile eslestiriyorum ardından filmi koca tv de izleyebiliyorum. Ancak cok begendiğim ve 1 kere izleyecegim filmi kiralayıp hd kalitesinde izliyorum ve ses efektleri ile. Kullanan kullanır ama almasaydımda olurdu. OLMASADA OLUR.
  • İleride oyun konsollarına rakip olur.

  • @joven'e katılıyorum haklı...

  • Uygulama geliştiricileri harıl harıl Apple TV'ye uygulama yazıyor. İlerleyen aylarda görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 31 Ekim 2015; 0:27:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple TV nedir? Apple TV ile neler yapılabilir?
    çamaşır yıkar. bulaşık yıkar. yemek yapar. evi silip süpürür. en son gece yatağınızda eşlik eder. :) :) :)

  • Dün elime ulaştı Apple TV. Öncelikle peşin belirteyim, şu an sakın almayın sınırlı bir bütçeniz var ise. Ben kenarda boşta bir param vardı ve aldım ama olanakları zorlayarak şu an alınacak bir ürün değil. Uygulama mağazası daha yeni ve topu topu 40-50 uygulama ve oyun var, sizin yükleyebileceğiniz 10-15 i aşmaz ama. Olan uygulamalarda ilk jenerasyon ve olgunlaşmaları en az 2-3 güncelleme gerektirir. Daha yazılımcılar o kumandayla Nasıl bir arayüz tasarlamaları gerektiğini tam kavrayamamışlar anladığım kadarıyla. Bu arada bu aletin mağazasındaki uygulama sayısının iosdaki gibi milyonlarla anılacağını hiç düşünmeyin, taş çatlasın 15-20000 uygulamada kalır ki buda tv eksenli bir cihaz için fazlasıyla yeterli.
    Herkes netflix hulu diyor ama TR ye gelsede bir işimize yaramaz kaç kişi İngilizce film dizi izleyecek. Bizim işimize yarayacak olan film ve dizi uygulamaları olacak ki buda 3-6 ay arasında mağazasına girer diye tahmin ediyorum, nihayetinde iTunes üzerinden film satma kiralama TR ye penetre olamıyor, apple da bu yüzden ülkemizde bu uygulamalara izin veriyor hiç değilse uygulama parası kazanayım diyerek.
    Oyun kısmında arcade tarzı oyunlar ve çocuk oyunları ileride bu cihazda en önemli alan olacaktır sanırım, konsol kalitesi beklemek mantıklı olmaz ama oynattığı oyunlardaki keyiflilik bir kısım insan için konsollardan daha keyif verici olabilir(Xbox one sahibiyim). Kendi kumandası oyun için çok iyi değil idare eder ama şu nimbus denen controller geldiğinde oyun tarafında da işler değişebilir.
    Birde şu 3. Jenerasyon Apple TV ile karşılaştıran arkadaşlar için şunu diyebilirim, 2. Ve 3. Jenerasyon Apple TV leri kullanmış biri olarak söylüyorum ki zaten bağımsız bir işletim sistemi olması, içerisinde a8 işlemci ve power vr grafik arabirimi bulunması, rami ve 32-64 gb hafızası olması ve gyroskopik touchpAdli kumandaya sahip olması gibi kategori değiştiren özellikleri dışarıda bırakacak olursak mirroring ve streaming özelliklerinin önceki jenerasyonlarla alakası yok. 3. Jenerasyona bir film sitesinden streaming yönlendirdiğimde 2-3 dakika ön yükleme süresi ve gösterim sırasında kopma problemleri olurken, bunda streaminge başladığım gibi gösterim başlıyor ve kopma asla olmuyor(fibernet ten 50mbps ile bağlanıyorum). Ayrıca filmin içinde istediğim gibi ileri geri sarabiliyorum herhangi bir takıntı olmuyor.
    Sonuç olarak yüksek rakamlı bir ürün, benzeri hizmet veren cihazlar var, tercih meselesi ben 6 ay sonra parasının hakkını vermeye başlar diyorum. Ama çok meraklısı değilseniz Apple TV 5. Jenerasyonu bekleyin derim.
    Not:apple fanboylukla suçlanmamak için ekleyeyim, lg g4, android usb stick, samsung galaxy tab kullanmakta olan bir teknolojiseverim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hknklc77 kullanıcısına yanıt
    Siri performansı filan nasıldır ? Apple TV'de siri ne işe yarar ?
    Bende almayı düşünüyorum ama biraz daha bekleyeyim diyorum.
    Sanırım safari vb. web browser mağaza'da ve ön yüklü olarak yok ve olmayacak ?
    Android kullandığınızdan bahsetmişsiniz, Androidlere airplay destekletebiliyor muyuz? ekrana yansıtmak için denediniz mi?
    5. Jen. neden beklenmeli ? Ayrıca iphone, ipad gibi her sene yenilecek mi sizce ? 3 sene beklemeyelim sonra :)

    Hayırlı olsun bu arada..
  • cocainer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.Tek tek cevaplamaya çalışayım

    Siri şu an türkçeyi desteklemiyor. Muhtemelen kısa bir zaman sonra (yine 3-6 ay sonra) desteklemeye başlar. Ancak yurtdışı ingilizce kullananların yorumları olumlu ve randımanlı gibi geliyor.

    Sirinin en büyük faydası klavye ihtiyacını ortadan kaldırması olacaktır. Kumanda çok fonksiyonel de olsa şu an az sayıda olan uygulamalar gelecekte çeşitlendikçe uygulama içinde metin girişi kısa da olsa gerekecek, klavye olmadığı için air mouse özelliği yada touchpadle harf girişi yapılması gerekecek ki buda kullanışsız olur. Ancak sirinin metin algılama özelliği ile bu tarz metin girimleri dert olmayacak ve klavye ihtiyacı da çok büyük oranda ortadan kalkacaktır.

    safari yada herhangi bir browserın tvos a gelmesi pek mümkün değil. Kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Applicationla satış yaptıkları pek çok hizmete browser yoluyla ulaşılmasını istemeyecekler ki bunun başında dizi ve film siteleri gelecektir. Ha zaten apple tv ve iphone-ipadi olan apple tv üzerinden bu sistemi kullanıyor ama yine de bir yol açmak istemezler gibime geliyor. Olacaksa da gelecek jenerasyonlarda bu özelliği kısıtlanmış bir şekilde sunabilirler ama oda uzak bir ihtimal.

    android stickler ios üzerinden yansıtma yapmaya yaramıyorlar. Android telefonlarla bu olabilir denemedim açıkçası ama iphone da olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.(bu kısım bilgi birikimi benden daha iyi birisi tarafından çürütülebilir şerhini koyayım yinede buraya) Ayrıca sanırım asıl sizin sorunuz olan android cihazların apple tv üzerinden yansıtması oluyor mu sorunuza kesinlikle hayır cevabını verebilirim.

    Dediğim gibi henüz olgunlaşma evresinin başında cihaz, ilk jenerasyon iphone gibi düşünün; iphone un piyasayı süpürmeye başlaması 3g ile başladı. Bunda da hatalarını görecekler ve düzeltme-iyileştirmelerle bir sonra ki jenerasyona daha kullanışlı bir ürün çıkartacaklardır. Bu arada mağazası da derli toplu bir hala gelecektir.

    Bu cihazın öncekiler gibi 2-3 yıl tek gideceğini sanmıyorum. Bunun için ayrı bir işletim sistemi tasarlandı yatırım yapıldı. İpad ve iphone gibi her sene güncellenecektir. Ama pek devrimsel şeyler beklenmemeli.

    Son olarak ben bir turkcell tv+ kullanıcısı olarak fibernet kullanılan alanlarda turkcell yada bu çeşit hizmet veren firmaların bu cihaz için uygulama yazarak kampanya ile satışını yapacağını öngörüyorum, aynı tv+ gibi sınırsız ip ye tanımlı geniş band internet verdiği gibi bu cihaza da benzeri bir özellik kendi uygulaması için verecektir. Bunu da önümüzdeki aylarda görebiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.