Şimdi Ara

Telefonda çekilen video neden çok yer kaplıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 dakikalık full hd video çektim 350 mb yer kaplamış neden böyle ? 3 saatlik Full hd filmi 2-3 gb boyutla izliyorum. kalite farkı yok gibi.



  • Telefonda 30 saniye video çekiyorum 400 mb yer kaplıyor. Yani bluray bir filmin bile yaklaşık 10 katı. Niye böyle acaba, bir bilen varsa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet602

    Telefonda 30 saniye video çekiyorum 400 mb yer kaplıyor. Yani bluray bir filmin bile yaklaşık 10 katı. Niye böyle acaba, bir bilen varsa çok sevinirim.
    mp4,mkv vs olarak izlediğiniz videolar sıkıştırılmıştır. h264 formatıyla yayınlanıp x264 le internete sunulur genelde. telefonda çektiğimiz videolar sıkıştırılmadıgı için saf boyutu öyle oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir videonun öz niteliklerine baktığınızda şunu görürsünüz "bit rate" bunun karşısında xxxx kbps/mbps yazar buda 1 saniyede kb veya mb cinsinden aktarılan videonun boyutudur. Aynı niteliklerde fps değerini görürsünüz buda 1 saniyede yazan değer kadar frame işlendiğini gösterir bir video 24, 29, 60 vs vs fps olabilir. Telefon arkadaşında dediği gibi sıkıştırmazsız yani yüksek bit değerinde kayıt yapar, buda görüntünün her ortamda kaliteli görünmesini sağlar, bu yüzden 10snlik bir video 500mb dahi olabilir.
    Izledigimiz filmlerde de aynı durum söz konusu medyanın bit değeri düşürülerek boyutunun indirgenmesi sağlanır video formatları bu indirgeme sırasında her framenin düşen kalitesini absorbe ederek pullanmayi önler ve biz kalitenin hiç değişmediğini düşünürüz ancak gerçek çözünürlükte olay hemen fark edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler arkadaşlar. yine aradığım cevabı bu sitede buldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki nasıl azaltabiliriz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.