Şimdi Ara

TÜRKİYE'DE DİJİTAL KARASAL YAYIN DÖNEMİ BAŞLIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
4
Favori
69.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35


    quote:

    Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

    Bimere sordum aşağıdaki cevabı verdiler





    Üst Kurul tarafından karasal sayısal televizyon/radyo yayıncılığına geçişle ilgili çalışmalar devam etmekte olup cevap tarihi itibariyle belirlenmiş bir takvim bulunmamaktadır. Karasal sayısal

    televizyon/radyo yayıncılığına geçiş süreci tamamlanana kadar analog karasal televizyon/radyo yayıncılığına devam edilecektir. Karasal sayısal televizyon/radyo yayıncılığı kanal ve frekans tahsislerinin ne şekilde yapılacağının belirlenmesi halinde kamuoyuna duyurulacaktır.



    istanbuldaki küçük çamlıca kulesinin bitmesini bekliyorlar haziran ayında bitmesi bekleniyor küçük çamlıcadaki analog karasal yayın antenlerini kaldırıp bu yeni kuleden sayısal karasal yayın verecekler ondan sonra bütün türkiyeye yaymayı düşünüyorlar tabi deneme yayınları olacak arkasından ihale ve anten kurulumlarından sonra tabi ilk önce büyük illerde sayısal karasal yayın devreye girecek ve zamanla bütün türkiye dvb-t2 yayınlarına kavuşacak....

    Bende öyle düşünüyorum. Yaza doğru ihale süreci hız kazanır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ...tam ciddi bi yorum yazayım diyorum bi gülme geliyo 10 senedir hep geldi geliyor yaza tamam olmadı en geç sonbahar..he he evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar...dijital yayın ülkemize hayırlı gelsin derim...saygılarımı sunarım...
  • Sonuç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karasal yayın işini hazırlamakla yükümlü olan Anten A.Ş. firması yıllardır bir işlem yapamıyor. Anten A.Ş. kanalların ortaklığı ile kurulan bir şirket ama kanallar gerekli ortaklık paylarını yatırmadığı için bu şirket ölü durumda.

    Resmi sitesinde 2016 yılında ortaklara bir çağrı yapıldı ama ortaklardan yine ses çıkmadı. Ortaklıktan ayrılan kanallarda oldu. Ancak bu iş Anten A.Ş.'den alınır ve direk devlet destekli bir kuruma veya TRT'ye verilirse bir ilerleme kaydedilebilir. Yoksa 10 değil 100 yılda geçse bu proje başarılı olamayacak.

    http://www.antenas.com.tr

    quote:

    SERMAYE ÖDEMESİ İHTARNAMESİ

    16.5.2016

    Değerli Pay Sahiplerimiz,

    Şirketimiz ana sözleşmesinin ‘Sermaye ‘başlıklı 6.maddesi ve Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği 23.5.2015 tarihi itibariyle ödeme yapmayan pay sahiplerimizin sermaye taahhütlerini yerine getirmedikleri gerek elektronik posta yolu gerekse malumunuz üzere 18.4.2016 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında tarafınıza iletmiş olup bu toplantımızda, toplantı tarihinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde taahhütlerinin ifa edilmesi gerekliliği karar altına alınmıştır.

    İş bu ihtarnameyle ödeme yapmayan pay sahiplerimize şirketimiz ana sözleşmesinin ve Türk Ticaret Kanunu’nun ilgili maddelerinde yer alan sermaye koyma borcunuzu verilen süre içinde yerine getirmediğinizi, bu sebepten Türk Ticaret Kanunu’nun 482.maddesi uyarınca süresi içinde yerine getirilmeyen sermaye borçlarına temerrüt faizi uygulanabileceğini ve mütemerrit pay sahiplerimizin temerrüde konu olan tutarları 1 ay içinde aşağıda belirtilen hesap numarasına ödemeleri, aksi halde Türk Ticaret Kanunu’nun 483.maddesi uyarınca ıskat yoluna başvurularak ilgili paylara ilişkin haklarından yoksun bırakabileceğini, şirketimizin tazminat hakkının saklı olduğunu ihtar eder, kurumunuzun herhangi bir zarara uğramaması için ödemelerinizin ivedilikle yapılmasını arz ederiz.




  • Şuan Ankarada test yayını var onun dışında herhangi bir ilde yayın yok.
  • 1998: "karasal dijital" sistemin Türkiye'de de hayata geçirilmesi için 1998 yılında Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından çalışma başlatıldı
    ..
    ...
    ....
    .....
    ......
    .......

    2005---"Ankarada Digital karasal yayın denemeleri başladı"
    2006--- Beşir Atalay :2006 yılında dijital yayına geçilecek


    "TELEVİZYON YAYINCILIĞINDA YENİ DÖNEM !
    Türkiye'nin sayısal radyo ve televizyon yayınlarına geçmesi konusunda önemli bir adım atıldı ! Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman ile Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, düzenledikleri basın toplantısında Cenevre'de Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından gerçekleştirilen Bölgesel Radyokomünikasyon Konferansı'na ilişkin bilgi verdi.

    Toplantıda konuşan Acarer, 5 hafta süren konferansın, Türkiye açısından başarıyla tamamlandığını söyledi. Konferansa Telekomünikasyon Kurumu, RTÜK, TRT, Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin katıldığını anlatan Acarer, "Konferansta 22 ülkeyle frekans planlaması yapmak durumunda kaldık. Bu ülkelerle sayısal yayıncılıkta kullanılacak toplam 1085 adet frekans kanalıyla ilgili görüşme yaptık ve 1052 kanalın Türkiye'ye tahsisi sağlandı" dedi. Acarer, karasal sayısal yayının, multimedya konusunda imkanların yanında, ses ve görüntü kalitesi getireceğini kaydetti.

    RTÜK Başkanı Akman da, konferansta 22 ülkeyle yapılan görüşmeler sonrasında kullanılacak frekansların yüzde 97'sinin Türkiye'ye tahsis edilmesinin önemli bir başarı olduğunu söyledi.Bu görüşmelerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Akman, "Özellikle bazı komşu ülkelerimizin davranışlarında iyi niyetten çok kasıtlı tavırları olmasına rağmen, arkadaşlarımızın ısrarlı, başarılı ve sabırlı çalışmaları sonrasında ülkemiz kullanacağı frekansların yüzde 97'sini elde etmiştir" dedi.


    Haberleşme Yüksek Kurulu'nda Türkiye'nin karasal sayısal yayına geçmesi konusunda karar alındığını hatırlatan Akman, "Bu toplantıda alınan kararla, özellikle Avrupa ülkelerinde 2015 yılına kadar tüm karasal analog yayınlara son verilecek ve karasal sayısal yayına geçilecektir. Karasal analog yayınlar, 2015'te artık tarihin tozlu raflarına kaldırılmış olacaktır" diye konuştu.
    21 06 2006 "

    2007--- İzmir'de karsal yayın denemeleri...
    2008---
    2009---Basın:"karasal yayın geliyor çanaklar tarihe karışıyor"
    2010---
    2011---
    2012---

    "Tüplü televizyonlar ve çanaklar tarih oluyor
    DİJİTAL karasal yayına 2014’te geçilecek olan Türkiye’de frekans planlaması dahilinde belirli illerde toplam 400 milyon TL maliyetle 800 adet verici anten kurulacak. 450 televizyon ve bin 100 civarında radyonun frekansa kavuşacağı yeni dönemde 17 milyon adet uydu anteni çöpe gidecek.
    Milliyet:10.08.2012-14:42

    2013---Rtuk tarafından 53 HD kanalın digital karasal yayına geçiş planlandı

    2014---radyo televizyon yayıncıları meslek birliği (ratem) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen istanbul tv forum ve fuarı (itvf) 12-14 haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. haliç kongre merkezindeki fuara 70 ülkeden 4 bini aşkın davetli katıldı.

    2015---

    2016---Türkiye'nin en büyük internet platformlarında açılan konu:"
    turkeytv @ 5 Aralık 2015 16:18:42

    2016 yılı itibariyle Türkiye'de analog yayıncılık bitecek.4.5G ile birlikte Dijital karasal yayıncılık başlayacak.Şuan çalışmalar yapılıyor çok yakında dijital yayınlar başlayacak.Arabaların radyolarıda değişmek zorunda kalacak.Cepten Bilgisayardan tvden her yerden dijital karasal yayın izlenilebilecek "

    2017-----------------------




  • milim ilerleme yok radyo işi degışecek dendı çıkan malıyet göz korkuttu ondanda vaz gecıldı :)
  • 2006 da beni cok heyecanlandiran ve yolda ofiste her yerde minicik bir antenle tv izleyebilecegimiz icin mutlu oldugum hadise. Sonuc : Turkiye de iyi seyler olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu çipli kimlik konusuna döndü. 10 senedir kimlik dağıtamadılar.



    Bu konu hakkında da bir şey öğrenmek istiyorum. Bu karasal sayısal sistemi gelince Türksat uydusu kullananlarda etkilenecek mi?Yani balkonda ki Turksat çanağını kullanmak zorundamıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uydu kullanıcılarını etkilemeyecek, ikisi de tamamen ayrı sistemler.
  • 10 yıldır bu haberleri okuyoruz ama hala bir gelişme yok...DVB-C ve DVB-S ye talimiz ve şahsen umudum yok.
  • eren16 E kullanıcısına yanıt
    Hocam peki benim merak ettiğim şu - ülkenin çoğu uydu üzerinden TV izliyorken DVB-T'ye ne gerek var?
    Başka ülkelerde binalarda standart olarak DVB-T anteni varken bizde zaten uydu sistemi kurulu oluyor.

    Ayrıca Avrupa'da bunu kullanmış biri olarak kanalların çoğu kısıtlı kapasiteden dolayı SD oluyor zaten.

    Benim görebildiğim tek avantajı arabalarda, hareket halinde, vs. anten sayesinde çok daha kolay TV izlenebiliyor olması.
  • İstanbulda insanların ömrü trafikte geçtiği için dijital karasal yayına ihtiyaç var ama Türk televizyonlarında izlemeye değer birşey var mı bilemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,

    diyelim ki dijital karasal yayın başladı, bu durumda bizim TV lerimiz de sahip olmamız gereken teknik koşullar nedir ?
    Basit bir oda içi antenle bu yayınlar seyredilebilecek mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 27 Ocak 2018; 12:37:56 >
  • Televizyon kanallarını bilmemde Allah aşkına şu fm radyoya internet dışında adam gibi bir çözüm üretilsin. 2018 yılında şehir merkezinde evin içinde cızırtılı radyo yayını nasıl dinlenebilir akıl alır gibi değil.
  • BAŞLAYAMADI
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Evet karasal TV yerine DAB+ radyo ile uğraşsınlar çok daha iyi olur
  • Nasıl bir DVB-T anteniniz var hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xnet


    quote:

    Orijinalden alıntı: TheWealdstoneRaider

    Nasıl bir DVB-T anteniniz var hocam?

    Özel bir antenim yok televizyonda DVB-T2 desteği var. Anten girişini binadaki merkezi eski sistem çatıya çıkan ve çamlıca tepesini gören çubuk antene bağlayıp tarama yapıyorum ama bir kanal çıkmıyor. Okuduğum kadarıyla başka özel bir anten gerekmiyor.

    Çatıdaki anten:



    hocam bu antenle dijital karasal yayını izleyemezsin.tv nin desteği olabilir.dvb-t antenleri masaüstü anten tipinde olacak .çatıya monte edilmesine gerek yok.bu yarınlar gsm bandından yayın yaptığı için aynen cep telefonlarında olduğun gibi evin her yerinde yayını alabileceksin.antenide uhf antenleri gibi yayını bulana kadar çevirmene de gerek yok.sadece takıp çalıştırman yeterli olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.