Şimdi Ara

astra 1.3 cdti ne kadar yakıt tüketir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
47.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    2007 astra 1.3 cdti arabamı alalı henüz bir ay gibi bir süre oldu. belki konuşmak için erken ama merak ettim. paylaşırsanız sizlerin de görüşlerinizi öğrenmek istedim. şu ana kadar 750 km yol yaptım. yol bilgisayarındaki değerler şöyle;

    ortalama hız:22 km
    ortalama yakıt tüketimi: 8.4 km / 100 km

    ortalama hızım çok düşük olduğu için sanırım değer yüksek. ama ilk zamanlarda 25 km filandı. uzun yolda yapmadım. bu değer yüksek değil mi sizce? katalog değeri şehiriçi 6.4 filan yazıyodu. acaba yeni olduğu için mi böyle oluyor bilmiyorum.

    bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    ---------------------------------------------------------------
    ayrıca;

    Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, yeni yılda her gününüzün sevdiklerinizle birlikte mutlu, sağlıklı ve bayramlar kadar güzel geçmesini dilerim.

    saygılarımla...






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shnbrs -- 29 Aralık 2006; 15:45:24 >



  • Soğuk havalar ve aracınızın çok yeni olması yakışı arttırıyor muhtemelen..Sanırım 10.000 den sonra normale döner
  • evet değerler biraz yüksek, ama kasa biraz ağırmış ve sende yavaş gidiyormuşsun biraz da bundan kaynaklanıyor olabilir. Birde uzun yolda dene istersen.Bende aynı araçtan almayı düşünüyorum, yakıt hariç araçtan genel olarak bahsedebilir misin?Hani şu kronik olarak bahsettikleri bazı sorunları varmış sabahları çalışmama, direksiyon sorunu falan, sende de var mı bu sorunlar dan şu anda, yada başka birşey,, paylaşırsan sevinirim.(Tavsiye eder misin aracı)
  • Aracın hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsın inşallah

    aracı alırken sölemiş olmaları gerekirdi:

    ilk 1000km yakıt tüketimi fazla oluyo genelde..
    yavaş gitmekle fazla tüketimin alakası yok, doğru devirde yavaş gidersen yine az yakar...

    kataloglardaki yakıt tüketimi değeri seni şaşırtmasın, şehiriçinde katalog değerinin 1-1.5lt fazlası yakar genelde...

    bu arada her zaman söylediğim gibi, aracı (özellikle yüksek devirlerde) kullandıktan sonra motoru durdurmadan önce 30-45sn kadar beklemeyi unutma.
    Yoksa turbonun içinde sıcak hava kalacak ve turbonun ömrünü kısaltacaktır...
  • 2006 Mart ayında aldım 1.3 CDTI 14000 km de yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım ve ortalama yakıt durumum 6.4 lt/100km.
    ilk 1 ay benimde değerlerim 8 in atına düşmüyordu.
    Fakat şunuda belirteyim ben oldukça değişken kullanırım arabayı.
    Kimi zaman normalden dşük devirde kimi zaman normal (2500 - 3000) devirlerde ama büyük çoğunluğu 2500 dd üzerinde

    Bayramdan sonra satıyorum arabamı belki 2005 model bir GTC var onu alırım bu araba çok yordu beni. ama sadece motorundan şikayetçiyim eğer ciddi bir performans beklemiyorsanız bu araba sizi oldukça tatmin edecektir.

    Kronik sorunlara gelince. araba ilk çalıştırmada gerçekten başarısız.ben Antalya'da yaşıyorum ankara eskişehir konya olsa kışın sabahları ağlardım herhalde ki kimi forumlarda ağlayanları biliyorum.
    direksiyondan çıtırtı sesi geliyor ama nadiren.

    arabamdan çok şikayet ediyorum fakat panaromik sunroof mp3 çalar, iyi yol tutuşu bunun gibi özellikleri nedeniyle nasıl vazgeçerim diye düşünürken sanırım orta yolu buldum

    bundan kurtulup (1.3 CDTI motordan, arabadan değil :) )2005 model zenon afl farlı dijital klimalı oldukça iyi donanımlı 1.6 GTC almayı düşünüyorum.

    tabi üstüne alacağım 4 yada 5 bin ytl de cabası.
  • ya bu işi anlamış değilim,benim arabam 7.4 gösterirken benzinli bi astra nın göstegesi 6.4 gösteriyor, hatta ben 700 km giderken başka bi astra cdtı cı 800 km gidiyor,kullanım biçimi aynı iki arabadada sorun yok anlamadım gitti
  • arkadaşım 6.4lt yakan araba cdti, benzinli değil, okurken onu atladın sanırsam
    tüketim kişiden kişiye, havadan havaya, yoldan yola değişir...
  • 7.4=cdtı
    6.4=benzinli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkersahin00

    2006 Mart ayında aldım 1.3 CDTI 14000 km de yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım ve ortalama yakıt durumum 6.4 lt/100km.


    arkadaşım, cdti-->6.4lt diyor.....
  • tekrar merhaba arkadaşlar,
    bu konuyu açtıktan sonra iki defa balıeksirden izmir havalanına gittim. şu an ki yol bilgisayarımın değerleri şöyle;

    Ortalama hız :33 km/h
    Ortalama yakıt tüketimi: 7.4 lt / 100 km

    iki seferde depoyu fulledim. öncesinde depoda yaklaşık 30 km lik bir yakıt vardı. depoyu 110 YTL'ye fulledim. izmire gidip geldiğimde tam olarak 450 km yapmıştım ve yakıt ibresi tam yarıdaydı.

    yolculuk sırasında bir şey farkettim. hız 120-130 km iken yoldaki hafif tümsekliklerden dolayı hız ibresi oynuyodu. o anda ki kadran değerinden anlık olarak 10 kmye karşılık gelen birim kadar düşüp artıyodu. acaba bu bir problem mi yoksa normal bi şey mi?

    birde yokuşta el freni pek tutmuyor gibi geldi. gelen seslerde cabası. frenlere bir baktırmam gerekecek galiba. ilk günkü problem dışnda başka bi şey yok gibi. şu anda 1800 km oldu. arabanın yol tutuşu harika.

    birde sizlere sormak istediğim dizelleri devirli kullanmak gerekiyo diye bir tabir var. bu devirden kasıt nedir. astranın katalog değerlerinde en yüksek tork 1750 d/dk da 200 nm diyor sanırım. yani arabayı kullanırken 1750-2000 devir arası kullanmak tasarruflu yakıt tüketimi için ideal mi? yada olması gereken değer nedir? yardımcı olursanız sevinirim.

    iyi günler. iyi forumlar.
  • Ben arabayı geçen hafta aldım ve birgün sonra Ankara'ya gittim.Arabayı almaktaki maksadım tamamen yakıttan tasarruftu.İstanbulda depoyu fulledim ve yola çıktım.Ankara ya kadar ortalama 90 km. hızla gittim.Bazı yerlerde 120-130 km hız da oldu ama fazla değil Ankara Mamak'a vardığımda ibre 430 km olduğunu gösteriyordu ve depo henüz yarı olmamıştı.Şehir içinde ortalama 40 km yol yaptıktan sonra ertesi gün tekrar istanbula döndük.Aynı hızlarda istanbula vardığımızda ışık yandı ve km. 910 u gösteriyordu.ama hala 40 km yol gidilebileceği görülüyordu.yani 0 km bir araç için ilk uzun yol deneyimimde 52 lt. motorin 950 km götürdü.2 gün sonra yakıt deposu Ankara'dan döndüğüm zamanki durumundaydı.Balıkesir'e 65 km uzaklıktaki bir ilçesine gitmek için yola çıktım feribotu çıkarırsak yaklaşık 350 km. 50 YTL lik yakıtla gidebilir miyim diye denemek istedim. İlçeye 15 km kala ışık yandı ve kapıya kadar geldim.Hala 60 km gidebilirsiniz yazıyordu.Ayrıca hız kontrolü taktırdım. Dünde 500 km yol yaptım. 65 YTL lik yakıt tüketmiş olduğumu gördüm. Araba kendine gelene kadar yani 3000+ ya kadar dolaşmayı düşünüyorum.
  • Arkadaşlar bende opel astra almayı düşünüyorum ama 1.3 dizel motorun performansı nasıl yani o kasayı kaldırabiliyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shnbrs
    birde sizlere sormak istediğim dizelleri devirli kullanmak gerekiyo diye bir tabir var. bu devirden kasıt nedir. astranın katalog değerlerinde en yüksek tork 1750 d/dk da 200 nm diyor sanırım. yani arabayı kullanırken 1750-2000 devir arası kullanmak tasarruflu yakıt tüketimi için ideal mi? yada olması gereken değer nedir? yardımcı olursanız sevinirim.


    devirli kullanımdan kasıt 3000-4000 devir arasıdır, ama sürekli değil.
    yakıt tasarrufu için 1750-2500 arası kullanmak mantıklı, ama arasıra devri yükseltmende fayda var,
    dediğim gibi mesela haftada 1 gün tasarrufu bırak ve keyifli sür
    ne bilim bazen kesiciye daya devri, yani alışsın araba, nası olsa 1800km olmuş, artık zarar vermez...


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbs1905
    Arkadaşlar bende opel astra almayı düşünüyorum ama 1.3 dizel motorun performansı nasıl yani o kasayı kaldırabiliyor mu?


    kalkışlar hariç baya tatmin edici. sadece 1. viteste, ilk kalkışta biraz zorluyo, ama yokuşta olmazsa o da problem olmuyo..
    6 ileri vites olması, oranları kısa olması sayesinde yeterli performansı var...
  • Hocam performans bakımından aklına bişey takılmasın, unutma ki dizel bu benzinli kadar performanslı olmaz belki ama ben 1600 benzinli megane kullanıyordum fazla bi fark göremedim hatta bunun artıları dahi var.Bende geçen hafta aldım, şu ana kadar 2200 km yaptım memnunum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mbs1905

    Arkadaşlar bende opel astra almayı düşünüyorum ama 1.3 dizel motorun performansı nasıl yani o kasayı kaldırabiliyor mu?
  • arkadaslar ben kararsızım 1.3 cdti mi alsam 1.6 benzinlimi.ben yılda en çok 15000 km yaparım
    belki daha az.dizel araç çok km yapanlara göremi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecoli19

    arkadaslar ben kararsızım 1.3 cdti mi alsam 1.6 benzinlimi.ben yılda en çok 15000 km yaparım
    belki daha az.dizel araç çok km yapanlara göremi.


    merhaba. evet dizel araç çok km yapanlara göre(performans için alanlarda var. sahip olduğu turbo sayesinde chip takviyesiyle güzel güçlere ulaşabiliyor) eğer yılda 15000 km den az yapacaksan 1,6 benzinli almanı tavsiye ederim. hemde performansı hemde dizele göre fiyatı seni tatmin eder.
  • kesınlıkle 15000 km yapıyorsan yılda dızelı alma derım amortı yapamazssın ve benzınlı 1.6 astralarda uzunda bayagı tatmın edıcı.benımde corsa 1.3 cdti aracım var performansından menmunum bayagı
  • Astra 1.3 ctdi yuzde seksen sehirler arasi kullanim 6.1lt yakiyor 100 kmde.Yalniz bir akramizda da var aynisindan onunla yakit muhabbeti yaptigimiz zaman arabanin belli bir kmden sonra baya bir az yakmaya basladigini soyledi.Birde bir sorum var vitesi hangi devirler arasinda degistiriyorsunuz turbo ne zaman bitiyor?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fircam

    yakıt tasarrufu için 1750-2500 arası kullanmak mantıklı, ama arasıra devri yükseltmende fayda var,
    dediğim gibi mesela haftada 1 gün tasarrufu bırak ve keyifli sür



    cdti'larda turbo 1750d/d'de aktif hale geliyo, aracın maksimum torku da dediğim gibi 1750-2500d/d arası.
    yani minimum yakıt tüketimi için 2500-3000d/d arası vites değiştirmek mantıklı olacaktır...
  • ilerde düzelecektir arkadaşım ilk olduğu için hepsinde böyle oluyor



    bu arada birşey sorabilir miyim ?

    aracın içinde ki ses nasıl yani yol ve motor sesi detaylı bir şekilde alıyor sesi veya almıyor gibi anlatır mısın ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.