Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (788. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
17.651
Cevap
367
Favori
1.942.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar hocam.Bir sorum var.Cef 14 ile 18650 piller şarj edebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    şarj aleti, şarj etmez çünkü kalem pilin voltajı 1.2 volt, lityum pilin ise 3.7 volt
  • Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.El fenerinin yanında pil aldım, yanında verdikleri şarj aleti birşeye benziyordur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    @SAMET/,
    Zaten cevabı bana cevap verirken vermişsiniz.
    "AA piller için şarj akımı 300mah, en az 10 senelik camelion alwaysready 2100mah pilleri 10 11 saatte şarj oldu gösteriyor ve şarj cihazı ekranında 3000 3300mah arası bir değer veriyor."
    300 mA şarj akımı ile 10-11 saat şarjda kaldığına göre burada şarj için harcanan akım takriben 3000-3300 mA gibi değer olacaktır. ve elbette bunun pilin kapasitesi ile bir ilgisi yoktur. Aynı değerde yeni bir pil olsaydı harcanan akım yaklaşık 1900-2200 mA civarında olacaktı. Bakın ortada zamana bağlı bir boşaltma işlemi yoksa bulunan bu ve benzer değerler yakıştırmadan öteye gitmez.Sadece kafa karıştırıcıdır. Ama size bir fikir verir piliniz kullananılabilir ama kapasitesi düşmüştür denilebilir. Zaten sizde 200mah çeken tek pille çalışan fenerimde 5 saat civarı anca dayanıyor. Diyorsunuz. Kabaca bu pillerin gerçek kapasitesi 1000 mA 'e düşmüş denilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 29 Mart 2018; 10:44:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mailalkin

    @bipekkan

    Bipekkan hocam, SAMET hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ancak ben hiçbir şeyi “yorumlamadım” veya “iddia” etmedim. Sadece ekranda 3400 ve 4300 kusur mAh yazdı, şarj aleti bozuk mu acaba dedim. SAMET hocam ve volkanbirol hocam da bana mantıklı gelen bir açıklama yaptılar. Ben de cihazı iade etmek yönünde bir şey yapmadım. Umarım haklılardır.

    Bahsettiğiniz gibi bir fenerde deneme imkanım olmadı ancak başka pilleri de cihazda şarj edince bir sorun var mı yok mu anlaşılacak. Mesela ertesi gün 2700’lük iki tane Varta şarj ettim, Biri 2679’da full oldu, diğeri 3300 küsurda. Ancak dikkatimi çeken hep 2 nolu slot daha fazla mAh girmiş gibi gösteriyor. Acaba şundan olabilir mi diyorum:

    Bu şarj cihazında 1 ve 4 nolu slotlar 1 amper, 2 ve 3 nolu slotlar 0,5 amper ile şarj ediyor. Ama 2 ve 3 dominant, yani 2 ve 3’te pil varsa otomatikman diğerleri de 0,5 ile şarj ediyor. Yani sebep bu olamaz, mantıken. Ancak yine de acaba bu sebeple midir diye düşünmüyor değilim.


    @Mailalkin,
    "Bu hafta Xtar VC4 şarj aleti aldım. İlk olarak bu 2 pili 0.5 akımla USB'den şarj ettim. İki pilden biri 3400 küsür mAh aldı (şarj aleti ekranında FULL olunca yazan değer), diğeri 2-3 saat daha uzun sürede doldu ve 4300 küsur mAh şarj aldı."
    Ben ilk mesajınızdaki bu ifadeler için "okuduğunuz değerleri pilin kapasitesiymiş gibi yorumlamanız yanlış" dedim. Samet bey'in son mesajınıza bakarsanız farklı markada(Klarus CH4S) ama sadece şarja yönelik bir cihazda benzer değerler elde edilmiş. Yine tekrarlayacağım....."Ortada zamana bağlı bir boşaltma işlemi yoksa bulunan bu ve benzer değerler yakıştırmadan öteye gitmez.Sadece kafa karıştırıcıdır. Ama size bir fikir verir piliniz kullananılabilir ama kapasitesi düşmüştür denilebilir."
    Bana göre ne şarj cihazınızda ne de pillerinizde bir sorun var. Sadece okunan değerler kafa karıştırıcı.
    "2700’lük iki tane Varta şarj ettim, Biri 2679’da full oldu, diğeri 3300 küsurda. Ancak dikkatimi çeken hep 2 nolu slot daha fazla mAh girmiş gibi gösteriyor."
    Bunu anlamanın kolay yolu pillere numara verin ve boşaltın bu defa slot değiştirin ve bunu 3-4 defa tekrarlayın.Sonunda her 2 pilinde yaklaşık olarak aynı miktarda mA ile şarj edildiğini göreceksiniz. Uzun süre kullanılan pillerin birbirleriyle olan dengeleri-balansları bozulur.kimi daha fazla süreyle şarj ister kimi diğerine göre daha kısa sürede şarj olmuş gibi görünür.Bunun tek giderilme yöntemi ard arda yapılacak şarj deşarj işlemidir. Deneyin göreceksiniz. Sloltların verebileceği max şarj akımının farklı olması aynı özellikte olan pillerin şarj sürelerini önemli ölçüde etkilemez.Pilin iç drenci ne ise pil şarj cihazından o kadar şarj akımı çekecektir. Yeterki slotların başlangıç şarj voltajları farklı olmasın.
  • Arkadaşlar bu eski fotoğraf makinem için batarya arıyorum. Bu cihaza uygun batarya bulabilir miyim ? Amacım daha uzun kullanım süresi almak. Şarj ederek kullanabileceğim ve pil ile kullanım süresinden daha uzun kullanım süresi verecek bir batarya var mıdır ?
    Eğer varsa kullanım ömrüde uzun mudur ? Atıyorum 2-3 ay sonra özelliklerini yitirmesi hoşuma gitmez. Şarj ederek uzun süre kullanacağım ve pilden daha fazla kullanım süresi verebilecek bir batarya arıyorum.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 31 Mart 2018; 19:44:47 >
  • pilden daha uzun süre kullanım sağlayacak batarya derken neyden bahsediyorsunuz?

    Cihazınız pille çalışıyor ya kullan at pil ile kullanabilirsiniz veya şarjlı pille kullanabilirsiniz
    Bataryadan kastınız telefon bataryasını kullanmaksa yapamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayberkatakan95

    Arkadaşlar bu eski fotoğraf makinem için batarya arıyorum. Bu cihaza uygun batarya bulabilir miyim ? Amacım daha uzun kullanım süresi almak. Şarj ederek kullanabileceğim ve pil ile kullanım süresinden daha uzun kullanım süresi verecek bir batarya var mıdır ?
    Eğer kullanım ömrüde uzun mudur ? Atıyorum 2-3 ay sonra özelliklerini yitirmesi hoşuma gitmez. Şarj ederek uzun süre kullanacağım ve pilden daha fazla kullanım süresi verebilecek bir batarya arıyorum.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

    @ayberkatakan95

    Nedense sorular hep eksik bilgi ile soruluyor.Adeta iğne ile kuyu kazıyorum. Makinenizin tipi % 100 emin olamamakla birlikte Sony CyberShot DSC-S930 Point & Shoot Camera olacak Bu makine 2 adet standart AA tip alkalin pil ile çalışır. Bu nedenlede yanında makinayı satın alırken şarj cihazı verilmez.İyi bir alkalin pille örneğin Sony stamina alkalin ile yaklaşık 60 civarında çekim yapar. Tek şansınız iyi bir yeni nesil şarjlı pil almak Kolayca bulabileceğiniz Duracell Duralock AA tip 2450-2500 mA şarjlı pil ile yanında bu pillerin şarjı için Yine Duracell CEF14 şarj cihazı almanız yeterli olacaktır. Pilleri 1900-2100 mA Panasonic Eneloop olarakta seçebilirsiniz.
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Kast ettigim bu pil girisine uygun sekilde tasarlanmis mAh olarak daha buyuk bir kullan at olmayan batarya yani guc kaynagi veya pil de olabilir. Yani ayni alana daha buyuk mAh degerine sahip bir pil kaynagi eklemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam makinenin adini bilmiyorum. Mumkun oldugunca fotograf ile belirtmeye calistim. Kulan at pil kullaniyorum fakat cok sıkıcı oluyor oyle. Cihazin mevcut pil giris bolumune uygun boyutta mAh degeri kullan at pillerden daha buyuk, uzun sure kullana bilecegim bir guc kaynagi ariyorum. Dediginiz pilleri inceleyecegim. Peki bu dediginiz pillerin bir kullanim omuru varmidir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 31 Mart 2018; 19:50:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu söylediğiniz fiziken mümkün değil cihazın dışına yapılacak eklentiye görüntüyü bozmaya değmez. 4 adet şarjlı pil alın dönüşümlü kullanın en iyisi nedir diyorsanız eneloop pro foto mak. için özel pildir
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim bilgilendirmeniz icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duracell 2400mah şarj edilebilir pil alırsam, varta type 57062 ile şarj edebilir miyim?
    https://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2400-mah-4-lu-paket-p-OFISDUR107991?magaza=HECE%20KIRTAS%C4%B0YE%203&wt_gl=cpc.nelk.ofis.pla-nc&gclid=EAIaIQobChMI1r_E6Zag2gIVkBsYCh35nwIDEAQYAyABEgJ4P_D_BwE

    linkteki pil iyi midir? foto makinesi ve mouse için kullanacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Nisan 2018; 11:17:31 >
  • mert6385 kullanıcısına yanıt
    @mert6385,
    Pilleri rahatlıkla alabilirsiniz ancak Varta 57062 için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.
    Bu bölümün 1. sayfasında bu şarj cihazı ile ilgili incelemem var bir göz atmanızı öneririm.
  • mert6385 kullanıcısına yanıt
    52 tl + 8 tl kargo 60 tl ye gelirki bu çok pahalı n11 de ücretsiz kargoyla 40-45 tl arasında bulabilirsiniz.
  • flap-jack kullanıcısına yanıt
    ilk olarak karşıma o çıktı? örnek olsun diye onu göstermiştim. elbette daha ucuza olanı almak isterim. teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Nisan 2018; 18:2:22 >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    yazınızı okuduğum kadarıyla şarj ediyor ancak uzun sürüyor. süre ile ilgili bir problemim yok. kullanırken de 2+2 değil de 2+0 şeklinde şarj ederim. ama şunu anlayamadım; bu şarj cihazını kullanırsam pili uzun süre beklesem de şarj edemeyecek miyim? ayrıca ek olarak bir sorum daha var multimetre ile pilin tam şarj olup olmadığını ölçebilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 4 Nisan 2018; 18:2:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert6385

    yazınızı okuduğum kadarıyla şarj ediyor ancak uzun sürüyor. süre ile ilgili bir problemim yok. kullanırken de 2+2 değil de 2+0 şeklinde şarj ederim. ama şunu anlayamadım; bu şarj cihazını kullanırsam pili uzun süre beklesem de şarj edemeyecek miyim? ayrıca ek olarak bir sorum daha var multimetre ile pilin tam şarj olup olmadığını ölçebilir miyiz?

    @mert6385,
    Bu şarj cihazını ve yanında Varta Power serisi 2500 mA 4 adet pilleriyle şimdi tarihini tam hatırlamıyorum ama rahat bir 7-8 yıl önce Kipadan indirimde 19.90/21.- TL' ye 10 tane almıştım. Pillerde sorun çıkmadı ancak şarj cihazı sözde timer'lı yani 15 saat kadar şarj sonrası sözde şarjı sonlandırıyor deniliyorsada şarj 2500 mA piller için hiç cihazda şarj sonlanmadı. Ayrıca şarj akımı 180 mA deniyorsada 4 pille şarjda bu akımı baya düşüyor 130 mA civarında kalıyor ve şarj cihazı dolayısıya pillerde aşırı ısınıyor.
    Pİllerin tam şarj olabilmesi için şarjın ortalama % 80 ni tamamlandığında akıllı şarj cihazlarında şarj voltaj seviyesi 1.48-1.56 V civarına çıkarılarak şarjın ortalama 15-20 dk içinde % 100' e tamamlanması amaçlanır. Süre kısa olduğu ve damla şarj metodu uygulandığından piller aşırı ısınmadan şarj işlemi tamamlanır. Ancak bu şarj cihazında pil kapasitesi 1600 belki 2000 mA üstüne çıkınca neden timer çalışmıyor yada bu fonksiyonun çalışması için pil voltajının ne kadara kadara kadar yükselmesi gerekiyor daha doğrusu bu 2 fonksiyon birliktemi çalışıyor o gün için araştırmadım.Ben 2 pilde 24 saatten fazla şarjda bıraktım şarj sonlanmadı.Sonuçta 10 adet şarj cihazının tümüde hatalı olamayacağına göre Yüksek kapasiteli pillere uygun değil sonucunu çıkarttım. Kısacası bir yetersizlik kesinkikle mevcut zira besleme trafosu ancak 2.5 Watt kadar.Bu cihaz ~ 2000 mA kapasite ve üstü pillerde şarjı tamamlayamıyor ki timerda çalışmıyor..Üstelik bu cihaz akıllı bir cihazda değil.Pilin şarjı sırasında bir AVO yani multimetre ile ölçerek şarjın tamamlanıp tamamlanmadığı yaklaşık olarak anlamak mümkün. % 100 şarj için voltaj pilin markalarına ve yapım tekniği ile cinsine göre değişmekle birlikte en az hücre başına 1.45-1.48 Volt Yeni nesil piller için gerekli. Eski tiplerde ise bu voltaj 1.56 ya kadar çıkabilir ama bence çok zahmetli bir iş. Alın bir Duracell CEF 14 bu dertten kurtulun derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Nisan 2018; 11:8:55 >
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    detaylı cevabınız için çok teşekkürler. öyle yapayım


    ekleme: peki bu cef 14ün yüksek değerli pil ile satılan kiti yok mu. şarj cihazıyla birlikte hep 1300 mahlık var. yok mu 2400-2500lük şarj cihazıyla birlikte olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 5 Nisan 2018; 12:26:53 >
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
    Dostlar merhaba;
    Duracell CEF 14 şarj cihazı almayı düşünüyorum. Resimdeki varta pillerden almıştım. Bu şarj cihazıyla sorun yaşar mıyım onu öğrenmek istiyorum. Bir de bu cihazın CEF 14+4 modeli var. Aralarında ne gibi fark var. Hangisini almalıyım ? Teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: önceki 786787788789790
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.