Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta Göztepe Soyak Migros'tan aldığım antrikot. Kilosu 66TL idi.
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Edit: kg fiyatı eklendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatech -- 18 Mayıs 2016; 22:57:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paseyX

    quote:

    Orijinalden alıntı: scopiora

    Bi katkida benden olsun yarin icin et aldim, yagladim tuzladim ve sogan suyu surdum. :)

    Mermerimsi almaya dikkat ettim gene



    Bu mesaja eklenen görseller:



    Muhteşem bir et almışsınız hocam. Bu ete bir şey yapmanıza gerek bile yok. Yüksek sıcaklığı bulduğunuzda maks. 5 dakika pişirin yeter.

    Tesekur ederim hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karatech

    Geçen hafta Göztepe Soyak Migros'tan aldığım antrikot.
    Bu mesaja eklenen görseller:



    kg fiyatlarını da yazsak,araştırma ve bilgi paylaşımı açısından iyi olur arkadaşlar,hangi et nerde kaç para bilelim :)




  • Mesaja ekledim fiyatı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proteo kullanıcısına yanıt
    Böylesine bir et gerçekten inanılmaz görünüyor. Neredeyse pişmemiş hali bile tablo gibi. Et alırken kas içi yağlanmaya dikkat edin. yukarıdaki gibi orta kalıp yağ az olmalı kas içi ince lifli yağlanma fazla olmalı. Böylesine bir et kesinlikle iyi közlendirilmiş yüksek ısılı bir kömür mangalında tarifi imkansız bir lezzet sunar. Arkadaşın da dediği gibi lezzetin formulü %70 etin kalitesi, %20 pişirme biçimi, %10 ise pişmiş eti kesme yönteminden geçer.

    Çok kaliteli pişmiş bir eti servis tabağınızda keserken de çok dikkat etmelisiniz. Çok küçük parçalarla asla kesmeyin. Nacizane tavsiyem eti yavaşça ve keskin bir bıçakla kesin. suyunu salmaması için hatta kesilen parçadan geri kalan kısmı yukarıda bekletin. Ayrıca lokmalarınız iri olsun. Böylelikle sulu etin lezzeti ilk ısırmanızdan itibaren ağzınızın içine dağılacak.

    Bir tartışma konusu da böylesine bir et baharatlanmalı mı yoksa sade mi yenmeli. bana kalırsa bu konuda tek bir doğru yok. Şahsen ben ete tuz haricinde başka hiç bir şey katmıyorum. Atacak olursam da sadece dövülmemiş kekik katıyorum. Bunu da size tavsiyem son aşamada ve top top haldeki kekikleri etin üstüne hafifçe kırarak yapın. Kekik kırıldığında mükemmel bir rahiya katar.

    Ayrıca mangal yapacaksanız aromatik bitkiler deneyebilirsiniz. Konu ağırlıklı olarak döküm tava anlatımı ama bu tarz etleri çok iyi ısıtılmış ve kömürü tamamen güçlü hale getirilmiş mangalda da mükemmel şekilde tüketebilirsiniz.

    Herkese afiyet olsun. İnşallah ülkemizde gerçek manada besicilik ve steak türü hayvan ırkı geliştirme yaygınlaşır.




  • 6'lı et bıçağını 10 liraya bulunca Metro'da, hemen kaptım. Henüz denemedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karatech -- 24 Mayıs 2016; 12:53:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karatech

    6'lı et bıçağını 10 liraya bulunca Metro'da, hemen kaptım. Henüz denemedim.




    bulaşık mak. yıkanabilir denmiş,hammaddesi ne acaba?
    bu fiyata enteresan bir satış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 24 Mayıs 2016; 13:54:26 >
  • ramazan dolayısıyla mı grup sessiz,niye böyle oldu :D
  • Bende resimlere baktikca karnim acikti hocam ondan sessizmis demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banvitte de steak etleri göremiyorum,satışı yapılmıyor artık galiba,bilgisi olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    banvitte de steak etleri göremiyorum,satışı yapılmıyor artık galiba,bilgisi olan?

    bende baktım gözükmüyor.
    daha önce buzluğa stoklamıştım ama et buzluktan çıkınca suyunu salıyor. banvitten geldiği gibi pişirmek gerekiyor.
    umarım tekrar eklerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marcelor

    quote:

    Orijinalden alıntı: mcse2k3

    banvitte de steak etleri göremiyorum,satışı yapılmıyor artık galiba,bilgisi olan?

    bende baktım gözükmüyor.
    daha önce buzluğa stoklamıştım ama et buzluktan çıkınca suyunu salıyor. banvitten geldiği gibi pişirmek gerekiyor.
    umarım tekrar eklerler.

    bu arada mail atmıştım,hemen dönmüşler.

    Dana Dilimli ürünlerimizin istediğimiz kalitede tedariğinde dönemsel bir sıkıntı yaşamaktayız. Bu nedenle, bu gruptaki ürünlerimizin satışını geçici bir süre için durdurduk. Ürünlerimiz banvitburada.com’da yeniden satışa açıldığında, sistemimizde kayıtlı e-posta adresiniz ya da gsm hattınızdan iletişime geçerek sizi bilgilendireceğiz.




  • konuyu ilk açıldığı zamandan beri takip ediyorum.

    tavada birçok şey denedim; favorim KUZU PİRZOLA, sonrasında antrikot.

    forumda fotoğraf paylaşan arkadaşlarda takıldığım şöyle bir nokta var; antrikotun yanına patates kızartması yapıyorlar. zevkler görecelidir tabi ama ben o patates kızartmasının antrikotun aromasını bozduğunu düşünüyorum. hatta ketçap mayonez sıkanlar var ki o tam bir facia. antrikot gibi harika bir tadı ketçap mayonez gibi yapay soslarla bozmak yanlış arkadaşlar.

    yanında meze olarak tavayla işiniz bittikten sonra soya sosuna batırılmış soğan dilimlerini tavaya atın ve 1-2 dk pişirin. soğan seven biri değilimdir ama bu karışım antrikotun yanına çok iyi gidiyor. ekstra olarak ezme de önerebilirim.

    son olarak bir sorum var; benim tavam emaye kaplama ve 15-20 kullanımdan sonra siyah siyah lekeler oluşmaya başladı ve çıkmıyor. bu lekeleri çıkarmak için bir yöntemi olan var mı ?




  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    Tava yüzeyinden daha kabarık lekeleri çıkartırken, içine su koyup kaynattıktan sonra suyu döküp yeşil süngerle kazıyabilirsiniz.

    Leke kabarık değil de sadece renk değişimi ise ve çıkmıyorsa önemsemeyin.

    Bu arada ben, temizliği kolay olsun diye düz tava kullanıyorum. Tavadaki çizgilerin sadece estetik bir görünüm kattığını düşünüyorum. O çizgiler temizliği çok zorlaştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.katil -- 14 Haziran 2016; 17:31:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migorstan aldığım dry aged eti ve banvit'den aldığım etleri buzluğa attım h.sonu yemek için acaba yanlış mı yaptım diye merak ediyorum. H.sonuna kadar buzdolabında mı beklemeliydi ?
    Eti buzluğa atıp dondurmak tekrar çözdürmek gibi işlemler doğru mu ?
  • kamerconkarli K kullanıcısına yanıt
    Bir sorun olmaz. Pişirmeden bir gün önce buzdolabında alt tarafa alırsınız. 1 2 saat önce de dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini sağlarsınız. Sonra kağıt havluyla güzelce kuruladınız mı tamamdır.

    Biraz deniz tuzu biraz da yağla ovun. Doğru kızgın tavaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scopiora

    Bi katkida benden olsun yarin icin et aldim, yagladim tuzladim ve sogan suyu surdum. :)

    Mermerimsi almaya dikkat ettim gene



    Bu mesaja eklenen görseller:



    Böyle etleri nereden buluyorsunuz bir türlü bulamadım




  • dr.katil D kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler hocam. ilk fırsatta denicem.
  • Bugün ilk defa antrikot yaptım döküm tavada, Lava'nın kare olan modelini almış annem Bim'den pişirmesi de bana kaldı

    Etin içi mükemmel oldu aslında ortası parlak açık pembe kalmış sulu suluydu, kokusu lezzeti mükemmel oldu ilk sefer için ancak pişirirken etin üzerinde çok su birikmişti. Dışı da baya sert kalmış, tuzunu biraz fazla atmışım ondan mı oldu acaba veya tam mühürlenmeden mi çevirdim anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 18 Haziran 2016; 21:26:49 >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Çok su bıraktıysa iyi mühürlenmemiştir. Ateş gücünü arttırın ve tava iyice ısındıktan sonra etleri atın. Elinizi tavaya yakın mesafede 3 4 saniyeden fazla tutamamalısınız. Bütün etleri aynı anda atmayın ki tavanın ısısı birden düşmesin. Sertlik konusunda şöyle söyleyim, bence işin % 70 i etin kalitesinde. Bizim anlattığımız şeyler bir yerde sınırlı kalıyor. Afiyet olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.