Şimdi Ara

STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.905
Cevap
315
Favori
128.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpion28

    Bir de tavuk ozellikle pirzola tavuk pisirirken kac dakla pisirirsem pisiriyim ici ciğ kaliyor 6+6 pisiriyorum disi karariyor ama ici cig gibi oluyor? Ne yapmam lazim?

    döküm tavada tavuk mühürlenmez,dolayısıyla tava kızdırılmaz.

    Döküm tavaya tavukları koyun ve altını kısık ateşte açın,etiniz çok kalın ve kemikli ise kapak da kapatabilirsiniz,gayet güzel pişer içi :)

    ya da illa mühürlerim derseniz,mühürleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin tavayla beraber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 21 Kasım 2017; 13:39:14 >
  • sorumu cevapladiginiz icin tesekkur ederim 5mm 26*32 lava tava aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu tava da somon balığı pişirdiniz mi, yüksek sıcaklıkta mı düşük sıcaklıkta mı tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Önümüzdeki günlerde bir balık denemesi yapmak istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Budur

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki parmak kalinligindaki eti 4+4 dakika kizarttim ici hala jel gibi kaldi rare olmadi. sikinti nerede acaba? suan 2+2 daha pisiyor bakalim nasil olacak

    edit: simdi oldu

    ama dun 6-6 yaptigimda komur yedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legalize wwed -- 22 Kasım 2017; 20:39:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yorum yapar mısınız? Antrikot





     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @._. ._. ._.

    Pişirdiğiniz et nedir? Bonfile, Antrikot, Kontrfile.. 4+4 fazla, ben hiç o kadar tutmuyorum. Adı üzerinde mühürleme, mühürleme işlemi de 1-2 dakika da tamamlanıyor. Fazla tutmanızın hiçbir faydası yok, onun yerine eti inceltmek daha mantıklı. Örneğin siz orta pişmiş seviyorsanız biraz daha ince kestirebilir, onu 2+2 tutabilirsiniz. %20 pişer %80 size kalır. Kalın eti alıp içini pembe yapacağım diye dakikalarca tutmanıza gerek yok:)

    @robotica

    Çok fazla yağlı değil, lezzet olarak biraz sert olacaktır, bol bol baharatlarla marine edin. Aşağıdaki tarza yakın veya biraz daha yağlı olması nispeten yumuşak ve lezzet olarak geri dönecektir. Ekstradan renk olarak böyle olmalı, koyu yani sizdeki gibi olursa yaşlı bir hayvanın eti olduğunu okumuştum. Ama Günaydın'ın kasabıyla sohbet ettiğimde, mutlaka pembe olmalı demişti.

     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam sert oldu biraz ama lezzetli idi. Tesekkurler cevaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar tavuk göğüs pişirmek için tavsiye lazım

    yutube de izlediklerim hep ısınmış tavaya atıyorlar ama ben yapınca ortası pişmiyor

    acaba tavuğa bir kaç kesik atıp sıcak tava da mı pişirmek lazım?

    Ya da soğuk tavada başlayıp 4-5 dakika bir taraf sonra diğer taraf çevire çevire mi pişirelim?

    Fırın yok olsa direk fırınlama yapacağım

    Spor yaptığım için genelde hindi göğüs tavuk göğüs pişiriyorum.
  • Alfredo kullanıcısına yanıt
    Ben karagöz ve mırmır denedim ama tavsiye etmem, yapıştı ve biraz parçalandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuk göğsünü döküm tavada nasıl lezzetli hale getirebiliriz? Soslama,yağlama, pişirme tekniği vs?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cella

    https://www.amazon.com/Lodge-L8SK3-4-Inch-Pre-Seasoned-Skillet/dp/B00006JSUA/ref=sr_1_3?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1511440767&sr=1-3&keywords=lodge&th=1

    Lodge yuvarlak tava 10 dolara düşmüş. Kaçmaz.

    15 Dolar da kargo çıkmasa mükemmel fiyat




  • hocam ''iki parmak kalinliginda kestirin. 150 saniye bir tarafini 150 saniye bir tarafini pisirin.'' diyorlardi forumda arkadaslar. ama ici pismedi tavayi 10 dk kizdirdim harli ateste. olmadi yani kirmizi olsun lokum gibi olsun istedim, cig kaldi o kivama gelemedi antrikot. 2+2 yapip firina mi sursem?



    forumda bu kalinlikta eti guzelce pisiren arkadaslar nasil yapiyorlar acaba merak ediyorum dogrusu. ince kesince guzel oluyor dediginiz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berke_han


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cella

    https://www.amazon.com/Lodge-L8SK3-4-Inch-Pre-Seasoned-Skillet/dp/B00006JSUA/ref=sr_1_3?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1511440767&sr=1-3&keywords=lodge&th=1

    Lodge yuvarlak tava 10 dolara düşmüş. Kaçmaz.

    15 Dolar da kargo çıkmasa mükemmel fiyat

    yeni bir amazon hesabı yaratın, chatten bağlanarak bir kereye mahsus kargoyu sıfırlıyorlar. Bir müşteri için bir kez yapıyorlar sadece.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ._. ._. ._.

    hocam ''iki parmak kalinliginda kestirin. 150 saniye bir tarafini 150 saniye bir tarafini pisirin.'' diyorlardi forumda arkadaslar. ama ici pismedi tavayi 10 dk kizdirdim harli ateste. olmadi yani kirmizi olsun lokum gibi olsun istedim, cig kaldi o kivama gelemedi antrikot. 2+2 yapip firina mi sursem?



    forumda bu kalinlikta eti guzelce pisiren arkadaslar nasil yapiyorlar acaba merak ediyorum dogrusu. ince kesince guzel oluyor dediginiz gibi.

    1 saat önce göğüs yaptım. Tavuk göğsü için 150 saniye çok az. Ben 2.5dk + 2.5dk (2 tekrar) her iki yüz olarak toplamda 10dk pişiriyorum. Mis gibi oluyor. Sadece çok az zeytinyağını yediriyorum tavuk göğsüne.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cella -- 23 Kasım 2017; 20:41:22 >
  • Bugünkü kısmetimiz. Carrefour'da güzel bir Antrikot gördüm, 75 TL kilosu 18 TL tuttu.
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU
     STEAK YAPIMI ve DÖKÜM TAVA ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 26 Kasım 2017; 17:54:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tavayı ısınmadan mı yağlıyorsunuz yoksa eti atmadan önce hemen yağ döküp eti mi atıyorsunuz ? Bir kere antrikot bir kere de tavuk yapalım dedik mutfakta resmen göz gözü görmedi aspiratör ve pencereler açık olmasına rağmen. Bu duman işini nasıl çözüyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen

    Tavayı ısınmadan mı yağlıyorsunuz yoksa eti atmadan önce hemen yağ döküp eti mi atıyorsunuz ? Bir kere antrikot bir kere de tavuk yapalım dedik mutfakta resmen göz gözü görmedi aspiratör ve pencereler açık olmasına rağmen. Bu duman işini nasıl çözüyorsunuz ?

    Maalesef aynı dertten muzdaripiz. Perdeler bile sararmaya başladı, ben bütün camı pencereyi açmama rağmen, dumanın bir kısmı içeride kalıyor.

    Ben tavayı ısıttıktan sonra yağ damlatıyorum. Ondan sonra zaten daha da dumanlar çıkıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Önceden sağını solunu delerek marine edin ve kalın yerlerine çizikler atın, yumuşacık oluyor.



    Biz hindi gögüs denedik efsane oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.