Şimdi Ara

Legendary Twisted Fate Rehberi (Koridor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapacağım(?) 2. rehber olması sebebiyle hiç bir önem taşımıyor. Ustalık eserim olabilir de olmayabilirdi. Önsöz tarzı okumaya teşvik edici ögeler içermeyecektir. Kafama estiği şekilde yazmayı amaçlıyorum. Yararı olabilir, gaza getirip zarar verebilir. Bilenin elinde iskambil ustası, bilmeyenin elinde okeyde taş çalarken yüzü kızaran karakter. Yerinizi alırsanız yavaş(!) adımlarla rehberi ilerleteceğim.

    İlk konuya gelip yer ayıranlara özel bir kaç tüyo verelim o zaman.

    -TF'in W'su kulelere de vurur. Küçümsemeyin, kuleyi sersemletmese de kırmızı kart atarak alana hasar verebilir ve kule altından az canla kaçmaya çalışan rakibi indirebilirsiniz!

    -3. seviye olana kadar neredeyse tüm popüler mid şamp.ları karşısında zor anlar yaşayan Twisted Fate, kurnazdır ve kafa kafaya dalaşmayı sevmez. Pasifiyle fazladan kazandığı altınlarla geriye dönüp, ultisiyle diğer koridorlara "Adalet" dağıtır. Hikayenin devamını merak edenler için, dağıttığı adaletle köşeyi dönen TF zengin olur ve oyun sonunda E yeteneğinin pasifi + seçtiği herhangi bir kart ile rakip takımın "Taşıyıcı"ların Teq atabilir.

    -Skill seti sayesinde kule altında farm yapmak sizin hobiniz haline gelecektir. Rakip eğer işi abartıp kule altında sizi rahatsız etmeye kalkarsa ona sürpriz yapmaktan çekinmeyin. O muhteşem farm temizleme mekanikleri ile tüm wave i temizleyip. Seçtiğiniz Sarı-Gold-Yellow kartı rakibin kafasın bırakın ve kuleden 2-3 vuruş yiyince paşa paşa base atmasını izleyin. Bu söylediğim High elo taktiğidir, low elodaki arkadaşlar denemesin, güzelim kartı minyona atarak gözlerimizi kanatıyorlar.

    -Üst not :4. ve şimdilik son tüyomuz. Evde denemeyiniz, oldukça zordur ancak eğlenebilirsiniz.
    Karşı takımda harika ccler ve ultiler mevcut. Sizin takımınız rakibe yaklaşıyor. İhtiyacınız olan iki şey var. 1 adet Zhonya. 2 tane almayın!. Ve kullanıma hazır bir adet TF ultisi. Takımınız aradaki mesafeyi kapatırken Ultinizi aktif edip rakibin ortasına tıklıyorsunuz. Aç gözlü yaratıklar tüm ccler ultiler tam siz inerken kafasına gelecek. O sırada devreye zhonyanız giriyor. Zhonya basıyoruz ve işaretlediğimiz yere gitmiyoruz. Rakibin dikkati dağılmış ve boşa harcadıkları onca skillden sonra sizin takım kafalarına çöküyor. Yardım etmeye gidebilir ya da herhangi bir koridora yakınsanız, taze sıkılmış portakal suyu eşliğinde (niye bu içeçeği yazdım bilmiyorum) o koridoru muazzam ittirme gücünüzle (Q) itebilirsiniz. Kuleyle karşılaşırsanız korkmayın! TF'in W'su kulelere de vurur.

    Yetenekler

    Pasifi özet geçiyorum. Farm yapın diyor. Devamında ise farm yapmaya devam edin. Sonraki kısımda ise farm yapmaya devam etmeniz gerektiği yazıyor. Son kısım ise şaşırtıcı, yeterince farm yaptıysanız rakip şamp.ları farm yapmaya başlayabilirsiniz.

    Q- TF çevresinde döner, ya da dönmüş gibi yapar. O sırada ceketin iç cebinden 3 adet kartı eline alır ve dönme esnasında ilk kart hedef yöne giderken diğer iki kart, ilk 40 küsür grad açı yapacak şekilde fırlatılmış olur. Kartlar saatte 515 ms hız ile ilerler. Hedefe çarparsa hasar verip içinden geçer ve son menzile ulaşa. Sıkıldım. Teorik açıklama yapmak yerine fırlatın gitsin. Zamanla alışırsınız. Bizim koridorumuzu ittirip diğer koridorlara baskı yapmamızı sağlayan skillimiz bu oluyor. Geometri ile aranız iyiyse, ki benim lise zamanlarında çok iyiydi. Gayet güzel kullanırsınız.


    W-Adı üstünde bir kart seç. Seçim size ait. Mantık basit. W'ya bastığınız an random bir şekilde kartlar dönmeye başlıyor. İlk karttan itibaren aynı sırayla gidiyor. Bir süre sonra eliniz alışıyor ve istediğiniz kartı en hızlı şekilde seçiyorsunuz. Kritik durumlarda direk W-W yapın. İşte şans burada devreye giriyor. Şansınız varsa doğru kart elinize gelmiş olur. Her zaman en doğru kart, altın kart değildir. Biraz TF oynamış birisi bunu bilir. Doğru kartı seçemediğiniz zaman çok dalga geçilecek. Ama kısa zamanda bunları aşacağınızı umut ediyorum.

    E-TF'i TF yapan skillerden birisidir. 4. vuruş ki bunu iyi takip etmelisiniz, lanede rakibe kullanarak hatırı sayılır miktarda hasar vermiş olursunuz. Ultiyle rakibi gafil avlamadan önce E pasifini iyi ayarlayın. Zaten late gamede W üstüne gelmiş E pasifi muazzam damage atıyor. Hiç unutmam aşırı feed olduğum bir oyun sadece W ve E pasifi ile tabi üstümde Luden de vardı. %80 canlık bir carrye tek atmıştım. Dediğim gibi yapmanız gereken W ile birlikte burst olarak kullanmak.

    R-Kader: Oyundaki en iyi ultilerden birisi. Rengar'ın ultisi mi TF'in ultisi mi derseniz seçim yapamam. Birisi biraz daha temiz iş yapıyor. Diğeri patır kütür. Ulti hakkında verebilecek en büyük tüyo duvara tıklarsanız sizi duvarın içine atamayacağı için en yakın yere bırakır. Böylelikle range yetişmese bile etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Rakibin kaçış yolunu kapatacağım diye "tek" yeme riskini göze almayın. Temiz oynayın, yeterince kırılgan biri yapısı var zaten.

    Build

    Build konusuna hiç girmek istemiyordum. Kısaca geçmek istiyorum. Ne kassan yarıyor. Ap tabi ki daha etkili. Ad hali de vasat değil. Bombardıman topu alıp rakibi beklemediği bir rangeten sersemletebilirsiniz. Artık gerisini hayal gücünüze bırakıyorum. Tek atan buildini vereyim yine de. Lich+Luden+Rabadon+Void+Bot+(Zhonya, Abyssal vb.).

    Koridor Safhası

    En sev?diğim safha. Neredeyse karşınıza gelebilecek tüm herolara karşı pasif oynamalısınız. Pasif gold veriyor farma yüklenin. Arada bir dişinizi gösterin ama. Sarıyı çekip rakibi farmdan arada uzak tutabilirsiniz. Sarıyı çektiğiniz halde kaçmıyorsa gank yiyebilirsiniz veya kartınız onun için etkisiz. (Fizz E, Zed R). Arada üstüne gidin diyorum çünkü sadece gank geldiğinde giderseniz rakip uyanır. Üstüne gideceğiniz zamanı da iyi ayarlayın. Trade kısmı bu kadar. Mümkün mertebe uslu durun. Sizin asıl amacınız koridoru ve minyonları manipüle etmek. Freezelemek zor olsa da kule altında çok rahat minyon biçebilirsiniz. Devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlazeR ` myth -- 27 Ocak 2016; 17:04:28 >







  • En önden alayım.
  • Önlerden.
  • Önlerden alalım biz de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuklu patates -- 22 Ocak 2016; 19:20:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçmek istediğim kartı hiçbir zaman tek turda secemedigim için her zaman uzak durduğum bir çar. Ama okurum yinede rez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutmaz ama takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ao shin rehberi mi tutmaz ama kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez illet şampiyon uzun fightlarda çok güçlü
  • Hadi bakalım rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk rez alanlara özel tüyolar eklendi. İleride silinme ihtimaline karşı okumanızı şiddetle, en azından okumuş gibi yapmanızı tavsiye ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StrongWind

    Seçmek istediğim kartı hiçbir zaman tek turda secemedigim için her zaman uzak durduğum bir çar. Ama okurum yinede rez.

    Aynı durumdayım.
  • Okudum ,takip
  • teşkür hemen fedlemeliyim
  • Nedense takımıma gelen bütün tfler çok kötüydü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önlerden
  • Kaptan Q'yu tam adamın dibinde atarsak 3 kart da hasar verir mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez ayrıca tf oynamayı sevdiğim herolardandır yardım istersen dm atabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rexai

    Kaptan Q'yu tam adamın dibinde atarsak 3 kart da hasar verir mi?

    Vermez. Verseydi verirdi ama vermez.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.