Şimdi Ara

LENOVO A7010 NASILDIR? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
22.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kimse sar değerinden bahsetmemiş.epey com dan baktım ve telefonu almaktan vazgeçmemin sebebidir bu. okuduklarıma göre max 1.5 olmalı bu değer.samsung-lg-apple vb firmaların 0.4 civarı genelde veya daha düşük.buyrun buda bu telefonun

    SAR Değeri (Baş) 1.328 W/kg (10g)
    SAR Değeri (Vücut) 1.328 W/kg (10g)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Willem -- 22 Nisan 2016; 19:49:38 >
  • Herkese merhaba, bir hafta önce Lenovo A7010 aldım ve tecrübelerimi sizlerle paylakşmak istedim. Konuylada alakalı bir durumum var çünkü bundan tam bir sene önce huawei G7 almıştım ve servisle ilgili sıkıntı yaşadığım için tüketici haklarına başvurdum ve paramı geri aldım. Bu iki telefon arasındada kıyasamalar yapacağım.

    Eğer incelemeyi okumayı göze almayacak ve sadece memnun olup olmadığımı merak eden olursa diye söylüyorum telefondan memnun değilim ve 999 tl ye bu telefonun alınmayacağını düşünüyorum.

    Öncelikle telefonun donanımından bahsedeyim. 8 çekirdekli 1.3GHz hızında MediaTek 6753 işlemcisi kullanıyor ve grafik kartı Mali T720 var. Ekran FHD 5.5" büyüklüğünde.
    Arkadaşlar bu büyük sıkıntı, Mali T720 FHD ekranlarda çok yetersiz kalıyor ve Asphalt 8 oyununda en düşük grafik ayarında bile donuyor. Huawei G7 de snapdragon 410
    1.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli ve adreno 306 grafik kartını kullanıyordu ama Asphalt 8 de en yüksek 3. ayarda hiç fps kaybı yaşamıyordum. Ayrıca 8 çekirdeğin hiç bir gereği yok sizi yanıltmasın, telefonun aşırı ısınmasıda cabası. Düşük işlemcilerde daha az ısınma olur ve G7 de bu ısınmaları çok uzun süreli kullanımlarda yaşıyordum ve aşırıda değildi. Ancak bu telefon çok çabuk ısınıyor ve hemen hemen her işlemde ısınıyor. Kamera, web de gezinme, oyun... Yani donanım olarak stabilite yok. 2 gb ram,
    32 gb dahili hafıza var ancak fotoğraf çekmekten soğuduğum için dolmuyor. Oyun performansı da G7 den biraz üstün olabilirdi tabi FHD olmasaydı. Arayüzde kasılmalar var ve telefon bir haftalık. NFC var. Wİ-Fİ iyi çekiyor. Ekran güneş altında çok da iyi değil.

    İletişim: 4g hattımı almadım ancak mobil veride bazen internet alamıyorum ve Turkcell kullanıyorum(Malatyada). Telefon görüşmeleri gayet net sesi net alıyorusnuz ve net gidiyor. Sar değeride yüksek bu arada yukarıda değeri verilmiş zaten. Sar değeri önemli arkadaşlar bu duruma dikkat edin.

    Kamera: Bazı arkadaşlar vasatın bir üstü demiş ancak vasatın bir üstü olabilmesi için yazılım ile çekimden sonraki bulanıklığın düzeltilmesi lazım. Yahu kamera odaklanıyor tamam güzel çekicek diyorsun ve çektikten sonra bir bakıyorsun fotoğrafa bulanık. Fotoğrafları bilgisayara attım, yakınlaştırmadığım halde çenemdeki kareleri saydım ve yine bulanık. G7 bu konuda çok üstündü. Ciddi anlamda fark atıyordu ve benim ilk telefonumdu G7, ben de bu güzelliğin farkında değildim açıkcası.

    Stereo hoparlör: Arkadaşlar sesler gayet iyi bekleneni verir yalnız kulaklıkla ses o kadar kaliteli değil ve Dolby de çok bi ayar verme şansı bırakmıyor size. Ayrıca Sabri ALYU'nun incelemesinde bahsettiği gibi telefonun kapasitif tuşları sol tarafa gelecek şekilde yan tutunca bile sağ-sol ses çıkışı değişmiyor. Yani yan tutunca kapasitif tuşlar sağ el tarafında olacak.(Huawei G7 de DTS(Digital Theater Sound) özelliği vardı equ ile oynayamıyorduk ama kulaklık takınca gerçekten iyi bir atmosfer yaratıyordu. DTS favorim.)

    Parmak izi: Sadece iki parmak tanımlayabiliyoruz ve beni çoğu zaman deli ediyor, çünkü okumuyor. İlla telefonun arkasını çevirip özenle basmam lazım.

    Sensörler gayet iyi çalışıyor, adım sayıcı felan var işte kullanana.

    Daha aklıma bir şey gelmiyor eksik ve yanlış bir şeylerden bahsettiysem veya değinmediğim yerler varsa affedin. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
    Ancak arkadaşlar ben mutlu olmadım bu telefonu aldıktan sonra ve 7 ay telefonsuz kaldım. Bilseydim böyle olacağını garantisini düşünmez huawei G7 mi alırdım ve mutlu mesut yaşardım. Gereksiz yere dert ediyorum hala nasıl böyle bir hata yaptım diye. Bu arada Lenovo bilgisayarıma güvenerek telefonlarını almak istedim. Ayrıca epey gibi sitelerden araştırmanızı yapın ancak oradaki puanlara güvenmeyin derim çünkü o puanlar kağıt üstünde olan özelliklerin puanları.

    Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliugurlu09 -- 24 Nisan 2016; 0:37:11 >
  • aliugurlu09 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Öncelikle detaylı karşılaştırma için teşekkürler. Aynı şekilde ben de G7 kullanıyorum. Birkaç hafta önce ses gitmeme ve batarya sorununu için servise yollamıştım. Ana kart, ekran ve bataryayı değiştirip gönderdiler. Şimdilik bir sıkıntı yok. Sadece tianma olan ekran paneli şimdi boe oldu. Gerçi ikisi arasında aman aman bir fark yok. Aslında Lenovo A7010'u telefonumu servise göndermeden önce takip etmeye başlamıştım. Konuyu açma nedenim de buydu. Kullananların düşüncelerini öğrenebilmek. A7010'u ses kalitesi için düşünüyordum. Bana göre bunun dışında bir artısı yok. Sizin bu yorumunuzdan sonra G7'den çok da iyi olmadığına karar verdim. Yenilenmiş hali ile G7 bir süre daha idare eder beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli değil, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. Hem G7 çok eski sayılmaz, sağlam olduğu sürece özellikleriyle 4 sene rahat götürür. Lenovo alacak arkadaşlarda iyi araştırsın, özellikle de teşir mallarını iyi kurcalasınlar.
  • Evet arkadaşlar telefonu sıfırladıktan sonra hiçbir problem kalmadı artık rehber kasmıyor bilginize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _denzel_

    Evet arkadaşlar telefonu sıfırladıktan sonra hiçbir problem kalmadı artık rehber kasmıyor bilginize...

    Sorunuzun duzelmiş olmasına sevindim. Sizden sonra baska arkadaslarda oldukca olumsuz deneyimlerini paylaştılar. Sıfırlama işlemi sonrasında , uygulamalardan atma , herhangi bir uygulamada ısınma , parmak izi okumamam gibi sorunlarınız oluyormu ? Oyun performansını sormuyorum zira benım oyle bi ihtiyacım yok. Önemli olan normal kullanımda (uygulama ve ınternette) ısınma , donma , pilin gunu cıkaramaması vs gibi sorunlar olup olmadıgı

    tam karar verdım dıyorum , bı arkadas yasadıgı sorunları yazıyo. Herkesi memnun eden bi telefon yok o kesin. Bu cihaza alternatıf Samsung A510 2016 yı dusunuyorum ama onunda forumunda memnun olanlarla sorun yasayanlar nerdeyse yarı yarıya.

    yanıtlarınız için sımdıden tesekkurler
  • Teşekkür ederim,öncelikle telefonu sıfırladıktan sonra yazdığın hatalar ile karşılaşmadım fakat parmak izi bazen okumamazlık yapıyor ancak benim parmaklarımda sorun olduğunu düşünüyorum devamlı derilerimi yoluyorum çünkü bence alınabilecek bir cihaz fiyatıda uygun,samsung a şahsi düşüncem olarak sıcak bakmıyorum,eğer düşünürsen birde xiaomi redmi note 3 pro cihazı incele forumda baya bilgi paylaşımı yapılmış,oyunlarda sorun yok zaten oynadığım oyunlar kafa topu online,boom beach ve clash of clans bunlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım,cihazın yakın zamanda android m güncellemesi alacağını umuyorum zira a7000 e geldi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar

    Geçen hafta Vatan Bilgisayar dan A7010 modelini aldım. Genel olarak memnunum bir sorun yok.Fakat bugün kulaklıkla müzik dinlerken seste kesilmeler atlamalar oldu.Sebebi ne olabilir acaba?
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerth -- 30 Nisan 2016; 13:34:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostum hayırlı olsun güle güle kullan inşallah,kulaklıkla hiç müzik dinlemedim fakat normal hoparlörden dinlerken takılma yada atlama olmadı hangi programı kullanıyorsun play müzik mi? Birde marketten farklı bir program indirip denermisin belki son gelen play müzik güncellemesi ile sorun oluşmuş olabilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam dostum çok teşekkürler,

    Evet play müzik kullanıyorum sonra Google play e baktım yorumlarda başka kullanıcılarda da aynı sorun varmış . Problem Google müzikte cihazda bir sorun yok güncelleme ile halledilebilir sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanerth

    Selam dostum çok teşekkürler,

    Evet play müzik kullanıyorum sonra Google play e baktım yorumlarda başka kullanıcılarda da aynı sorun varmış . Problem Google müzikte cihazda bir sorun yok güncelleme ile halledilebilir sanırım

    Bu konu dışında herhangi bir sorun yaşadınızmı cihazda ?
  • Hayır hiçbir sorun yaşamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler cihaz iyi ama sar değeri yüksek.. ayrıa telefonu alan arkadaşlardan biri neden ana konusunu yok demek yerine elini taşın altına koyup ana konu açabilirler bu kadarda hazırcılık yapmayın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazy585858

    Beyler cihaz iyi ama sar değeri yüksek.. ayrıa telefonu alan arkadaşlardan biri neden ana konusunu yok demek yerine elini taşın altına koyup ana konu açabilirler bu kadarda hazırcılık yapmayın :)

    Sar değeri nedir ve zararları nelerdir bende yeni telefon almayı düşünüyorum 1000 tl altı önerebileceğiniz telefon varmı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasar07 kullanıcısına yanıt
    ben düşündüm taşındım redmi 3 pro çıkmış 4000 bataryalı snapdragon 616 işlemcili ona karar verdim inş. memnun kalırım
  • canakan kullanıcısına yanıt
    İyi de, kardeş "Xiaomi Redmi 3 Pro" TR pazarında resmi satılmıyor ki, hep kaçak köçek iki gün sonra telefon su koyuverse ne yapacaksın ufacık bir arızaya en az 200-300TL. para isteyecekler astarı yüzünü geçecek. Model kağıt üzerinde çok iyi pili güçlü ekran çözünürlüğü (HD) ile birlikte 3 gün rahat götürür ram 3GB o da, iyi ama ekran ve ses niteliği nasıldır bilmem. Nereden ve kaç TL.'ye almayı düşünüyorsun?
  • forumdan getiren arkadaşlardan aldım demin kargoya verdi 760tl kargo dahil ödeme yaptım. öyle sürekli sorun çıkaran çin mallarından değil xiaomi iphone kalitesinde ürünler çıkarıyor daha önce kullandım redmi note 2 diye modelini şarjı yetmiyordu bana oyun oynadığım için sonra p70 aldım onunda aç kapa tuşu sertleşti zor basar oldu sattım şimdi bunu aldım eminim memnun olacağım
  • canakan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.
  • Telefondan soğuttunuz

    Rehber mi acılmıyormus

    Evkur paralel ithalatmıymış

    Kamerası puslu mu çekiyomuş

    Ekran ışığı mı yetmiyormuş

    a7010 olmazsa p70 düşünüyordum biri de yazmış p70 power tuşu sertleşti ama abi konu felan açmayın dh de
  • Kardeş ben Vatan Bilgisayarda inceledim çalışanlar bir kaç fotoğraf ve video çekmişler. Hiç de, öyle puslu kumlu değildi. Tersine beni çok şaşırttı şıkır, şıkır görüntüler almışlar ben açıkçası beklemiyordum. Ekranı geçişleri de, hızlı bir aksama yada donma belirtisi algılamadım sesini anlatmama gerek bile yok tek rakibi HTC onun dışındakiler ne nitelik ne de, ses gürlüğü ve tokluğu açısından rakip bile olamazlar buna 1.500-2.500TL. bandında satılanlar da, dahil. Aşağıdaki bağlantıdaki videoyu incele bence. Son olarak mağazada görüp, kurcalamadan karar verme bence sınıfının üstünde bir makine.

    https://www.youtube.com/watch?v=QEZ7peevpYU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtar72 -- 26 Mayıs 2016; 2:18:39 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.