Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S7 / S7 EDGE [ANA KONU] (4397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96.374
Cevap
399
Favori
3.429.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 43954396439743984399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hukuk1453 H kullanıcısına yanıt
    Masaüstü bilgisayar ile yapmayın. Dizüstü bilgisayarınız varsa sarjının dolu olduğundan emin olun telefonda %50 'nin üzerinde sarj olsun.

    Ilk olarak smart Switch programını bilgisayara kurun telefonu bağlayın telefonunuzun bağlandığından dosyaları gorebildiginizden emin olun( smart Switch programı bilgisayarın telefonunuzu tanıması için. Odinde telefonunuzu görsün diye) Smart Switch ile yemeklerimizi almayı unutmayın. Bu işlemi yapabilmek için cihazın iki kez sıfırlanması gerekmekte.



    Nougat sürümünüz zip halindeyse masaüstüne klasöre çıkarın. Odin son sürümünü indirin. Onuda yine masaüstüne çıkarın. Odin.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırın.

    Odinin arayüzünde BL , AP , CSC kısımlarını göreceksiniz o bölümlere ilgili dosyaları çekmeniz gerekli. Nougat dosyanızı masaüstüne çıkardığınız klasör içinden tek tek seçerek çekeceksiniz.

    ***Sadece CP yazan kısım boş kalacak. Bu önemli.***



    Sıra telefonunuzda

    Telefonu download moda getirmek için SES KISMA + HOME BUTONU + AÇMA-KAPAMA tuşlarına kombine bir şekilde basacaksınız dilerseniz önce SES KISMA VE HOME butonuna aynı anda basılı tutun bırakmadan telefon açılıncaya kadar da AÇMA-KAPAMA tuşuna basın.



    Mavi ekranda Continue yazan için ilgili butona basın.

    Ve odini takip edek telefonu Bilgisayara bağlayın odin telefonunuzu gördüyse ilk kutu da renk değişimi olacak. Yada alttaki komut satırında eklendiğini yazacak. Ve START diyoruz yükleme başlıyor.

    Yükleme bittikten sonra telefon açılacak fakat dahili depolamanın bozuk ve biçimlendirilmesi gerektiği uyarısını verecek Telefonu kapatın

    Kombine bir şekilde SES ACMA + HOME BUTONU + AÇMA-KAPAMA tuşlarına telefon acılana kadar basın. Burada HARD FORMAT olan Wipe Data Factory Reset in üzerine SES kisma tuşuyla gelin. Ardından güç tuşuna basın. Sonra Reboot System Now sekmesine SES AÇMA tuşuyla gelin. ( SES tuşları imleci yukarı aşağı hareket için , güç tuşu onay için) Güç tuşuna basın ve telefonun açılmasını bekleyin. Açılınca benim görüşüm. Yazılımları ve orjinalliği korumak için. Odinle yazılımı ***CP dosyasını da seçerek tekrar kurmak.

    Yardımcı olabildiysem Ne mutlu bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.
    6 saat 7 saat ekran süresi alanları anlayamıyorum bugüne kadar 5 saati geçemedim ne yapsam.
    max. 3-4 saat arası ekran alıyorum ki bazen 2-3 saat aralığında da kalıyor bu iş.
    BK disabler ile gereksiz tüm herşey kaldırılmış durumda
    https://forum.donanimhaber.com/root-olmadan-sistem-uygulamalarini-kaldirmak-artik-cok-kolay--128874042#135167171
    buradaki işlemler yapılmış durumda ama yine de olmuyor.

    bu konuda ki fikriniz nedir?
  • Maalesef dosyalar yok be masaüstü pc den başka hiçbir şeyim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Malum hocam herkez oreodan nuga ya geri donme pesinde bende oyuzden dedim anneniz kullanicaksa sorun olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak** -- 28 Eylül 2018; 20:15:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mavi Korsan kullanıcısına yanıt
    Mobil veri ile bu süreleri almaları imkansız full wifi ile alınabilir anca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a7 2017 satıp alsammı diyorum ama değermi ki ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musluk Suyuu M kullanıcısına yanıt
    A7'nin en büyük artısı FM radyo.. ancak özellikle edge versiyonun artıları çok daha fazladır A7'ye göre..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankebut34_57 -- 28 Eylül 2018; 22:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankebut34_57 kullanıcısına yanıt
    fm radyoya bir kere bile girmedim :) özellik benim için önemli değil performans önemli.. A7 yetiyor ama s7 edgeye karşı bi sempatim var.Alırsam sarjdan feragat edicem ama ne biliyim kararsız kaldım biraz, pembe çizgi sıkıntısı falanda varmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Musluk Suyuu M kullanıcısına yanıt
    Hocam düz s7 kullanıyorum çok memnunum. Edge modelini işimden dolayı tercih edemedim malesef. Bugüne kadar amiral gemi modelleri kullandım. Ara modelleri tercih etmiyordum. Fakat artık yeni ara modellerin eski amiralden bi farkı yok normal kullanıcı için hatta bazı ara modeller çift kameralı yeni işletim sistemine geçebilen, normal kullanıcının ihtiyaçlarını fazlası ile karşılayabilecek seviyedirler. Tek uçurum fiyat. Benim tavsiyem bu ara en tepedeki modeller bile gereksiz. Bir yenilik göremiyorum. Markalar yarışıyor fakat ufak tefek yarış. Çerçeve, Yapay zeka, Kamera bu kadar şeyde yarışıyor. Mesela 5g 3 ghz i tek çekirdek te geçen işlemciler. 8 gb ram in 4 gb ını kafadan yemeyen işletim sistemi. Daha hızlı ve sınırları 2 yıl ile kalmayan yazılım desteği. 3 kamera ile insanları kandırmaya çalışmamak. 3 kameralı telefondan daha iyisini 1 kamerayla sunabilen yazılım geliştirebilmişken hele. Anlatmayla bitmez hocam görünen köy klavuz istemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün pil ve güneşte çıkan mor lekeler için garantiye korka korka verdim bakalım sonuç ne olacak. Hizmeti beğenmezsem ofisleri inleyecek ya o kesin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojik midir nedir anlamadım ama ekran değiştikten sonra zemin rengi çok bir parlak geldi gözüme. Özellikle beyaz zeminlerde bariz fark var. Ayrıca kapasitif tuş aydınlatmaları daha parlak gözüküyor. Üç sene daha bu telefonla birlikteyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneMinuteTR

    Bugün pil ve güneşte çıkan mor lekeler için garantiye korka korka verdim bakalım sonuç ne olacak. Hizmeti beğenmezsem ofisleri inleyecek ya o kesin..
    diyorsun ki insan gibi konuşmayı beceremiyorum başka canlılar gibi sesler çıkaracağım? Bu mudur çözüm yolu?
  • claswan kullanıcısına yanıt
    Başkalarını kendinizle karıştırmayın isterseniz ağaçkakan bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %81 batarya ömrüm. Değiştireyim mi acaba arkadaşlar. 3 saat ekran görüntüsü alabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serserigönlüm12 S kullanıcısına yanıt
    Daha çok gitmemiş hocam ama sen bilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 54sefa54

    Pil Sağlığına nereden baktınız ? Program ile sanırım
    Programın adı Phone INFO. Pil sağlığı dedikleri şey de şu; pilin son tam şarj sırasında sahip olduğu elektriksel yük ile fabrika çıkışı sırasında belirlenen tutabileceği maksimum elektrik yüküne oranıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 29 Eylül 2018; 22:38:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birisileri

    Önceki 3 telefonumda root diyince aklıma sabahladığım, verilerimi kaybettiğim, cebimde yanlışlıkla root erişimi olan uygulamanın bazı şeyleri devre dışı bırakmasıyla yaşlandıran anılar geliyor :) 2. S7im ve ben de root atmaktan vazgeçtim 2 yıldır. Ki ısrarla knox sayacı koymaları, stabil çalışma sorunları hep düşündürücü geliyordu. Root'lu cihazın teorik olarak daha savunmasız olduğu da bir soru işaretiydi. Yıllar önce sony z3'ü kuzenimle beraber almıştık ve ekran sürelerimiz arasında çok küçük farklar oluyordu onunki rootsuzdu.

    Zaten iş güç derken de buna ne zaman ne yoracak kafa var.

    Boşverin telefon 1 günü çıkarsın, kaliteli internet ve medya deneyimi sunsun yeterli. Ha blootware mi? Çoğu devre dışı, bırakamadığıma 'gfy' diyip sallıyorum
    Yalnız Root ile özelleştirilmiş ROM tamamen farklı kavramlar ve beklentiler de farklı olmalıdır. Özelleştirilmiş ROM'ların vaad ettikleri ile gerçekte sunduklarını karşılaştıracak nesnel bir test ortamı malesef yok. Kullanıcılar yoğun ilgi gösteriyor ancak bence burada biraz da plasebo etkisi var. Yalnız buradan tamamen gereksiz olduklarını düşündüğüm de anlaşılmasın ancak bu yazının asıl amacı root yetkisini anlatmak. Root yetkisi ise telefona hakim olmak adına aslında ne yaptığını bilen kişiler için üreticilerin dahi vermesi gerektiğini düşündüğüm bir yetkidir. Siz özelleştirilmiş ROM ile root yetkisi konusunu neredeyse eş anlamlı gibi anlamışsınız. Bunu da normal karşılıyorum çünkü özelleştirilmiş ROM'ların büyük bir kısmı bazı özellikleri sağlayabilmek için varsayılan olarak root yetkisiyle geliyor ya da özelleştirilmiş ROM kullanabilmek için zaten öncesinde farklı bir recovery kurmanız gerektiği için telefona root yetkisi vermeniz gerekiyor. Dolayısıyla ROM işine girince root ve ROM ikilisini yan yana çok fazla okuyup, dinliyorsunuz.

    Ozelleştirilmiş ROM farklı bir grup tarafından yazılmış mobil telefon işletim sistemidir. Bu özelleştirilmiş ROM'lar saf Android temelli de olabilir, üreticinin ürettiği stok işletim sisteminin değiştirilmesiyle de elde edilebilir.
    Root yetkisi ise ister üreticinin isterse özelleştirilmiş işletim sisteminde yönetici haklarına sahip olmaktır. Her işletim sisteminde (ROM) ister özelleştirilmiş olsun isterse üreticinin olsun root yetkisi olmak zorunda değil. Mesela yanlışım yoksa özelleştirilmiş bir ROM olan Lineage OS'da varsayılan olarak kurulum sırasında root yetkisi yok. Özelleştirilmiş ROM'lar neden genelde root yetkisiyle geliyor çünkü vaad ettikleri bazı özellikleri ancak yönetici yetkisine sahip olduklarında gerçekleştirebilirler.

    Peki ben neden root yetkisini üretici dahi belli bir sözleşmeyi onaylatarak müşterisine vermelidir diyorum çünkü bu bir noktada ehil kişiler için gereklilik olabilir. Root yetkisine sahip bir telefon ehil olmayan bir kişinin elinde güvenlik açığına sebep olabilir ama ehil kişinin elinde telefonda bir sürü güzel şey yapabilirsiniz. Neler bunlar,
    1- DPI ayarını değiştirebilirsiniz,
    2- Firewall kurup, tüm uygulamaların İnternet erişimlerini istediğiniz gibi kontrol altına alabilirsiniz,
    3- İstemediğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz,
    4- İşletim sisteminin çalışmasını istemediğiniz bazı servislerini durdurabilirsiniz

    bunun gibi daha bir sürü şey sayılabilir. Özellikle 2., 3. ve 4. özellikler hatta sadece 2. madde bile telefonu çok daha güvenli hale getirir ki nerede kaldı güvenlik açığı! Siz telefondaki her uyguamaya rastgele root yetkisi vermediğiniz sürece bir sorun yaratmaz. Güvenlik açığı denilen şeylerin çoğu aslında kullanıcının bilgisizliğine dayalı şeylerdir. Üreticiler bunu bahane ederek telefonunuzda sizden çok yetkiye sahip olmak istiyorlar. Lafta güvenlik ama bu aslında bir pazarlama stratejisi ve mucidi de Apple sanırım. Standart kullanıcılar için böyle bir politika gütmeleri normal yoksa yetkili servisler abuk hatalarla uğraşırdı ama dediğim gibi belli bir sözleşmeyi kullanıcıya onaylattıktan sonra bunu kabul eden kullanıcıya da üretici bence root yetkisini vermelidir.

    Andorid'de yapılan bu saçmalığı Windows ya da Linux dağıtımları bilgisayarlar için yapmış olsaydı ciddi kavga çıkardı.

    Uzun yazdım ama umarım faydalı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 29 Eylül 2018; 22:37:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serserigönlüm12

    %81 batarya ömrüm. Değiştireyim mi acaba arkadaşlar. 3 saat ekran görüntüsü alabiliyorum.
    Bence pil sağlığınızda problem yok. Problem büyük ihtimalle kullanım alışkanlıklarınızda ve kullandığınız uygulamalarda. Bence bu iki alanı analiz ediniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 29 Eylül 2018; 22:39:13 >
  • Mavi Korsan kullanıcısına yanıt
    Hocam Çok teşekkür ederim. DNS değiştirince indirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 43954396439743984399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.