Şimdi Ara

Mezuniyetten Sonra Ne Olacak Düşünen/Yaşayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bilgisayar mühendisliğinde okuyorum. herkesin hayali elbet çok büyük paralar kazanmak, çok popüler olacak uygulamalar vs yazmak. fakat çoğu bu hayalini gerçekleştiremeyecek ve normal bir işe girecek.
    Varsayıyorum ki yeni mezun bir arkadaş 2bin tl kazanıyor olsun. bu paradan birşeyler biriktirmek neredeyse imkansız.(istanbul için). biraz daha tecrübe sahibi oldukça , mesela 5 yıllık bi deneyimden sonra 5bin tl kazanabileceğini düşünüyorum... çok detaylı yazmayayım bu paranın da yarısını biriktirilse yılda 30 bin tl yapıyor. görüyorsunuz ki 23 yaşında mezun olan biri 28 yaşıında 50-60bin ancak biriktirebiliyor ki 5 yıl tecrübeli herkes o kadar yüksek maaşlar alamayadabiliyor.
    arabanın şart olduğunu da düşünürsek, ortalama bi semtten (mesela bahçelievler) bi ev almaya kalksanız eli yüzü düzgün bir bölgesi için 1 milyon tl gibi rakamlar ödemeniz gerekir. her ne kadar yüksek sayılacak maaşlar alıyor olsanızda görüyorsunuz ki ev almak neredeyse hayal.
    Örneğimdeki eleman hiç işsiz falan kalmadı ve maaşı güzel olduğu halde bu durumdayken peki işler bu kadar da iyi gitmez ve daha az maaşlarla çalışırsak ki muhtemel bi olay bu, sürünmek için okuyoruz denilebilir mi?







  • bu devirde zengin olabilmenin tek yolu ticaret
  • kısmetse üniversiteyi bitirmeyi düşünmüyorum zaten, şuan bir yandan okuyup bir yandan hayalime odaklı çalışıyorum.
  • Ev alırsın kredi cekersin kira öder gibi ev sahibi olursun=ev sahıbısın
    Araba alırsın kredi cekersin ödersin her ay =araba sahibisin
    Ev araba aldın sonrasında yatırımlık bişeyler yaparsın sansına arsa düşer 100 e alırsın kredi ceker ödersin kredi bitene kadar arsa olur 1 milyon ama olmayadabilir.
    Bi dukkan alırsın kredi cekrrsin dukkandan gelecek kirayı direk kredi borcuna baglarsın örnek verıyorum 5 sene sonra da dukkan sahıbı olursun.

    Bunlar en basıt ornekler
    Not;: 3 ay sonra mezunum :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ennnes58 kullanıcısına yanıt
    biraz fazla iyimser değil mi bu tablo :)
    ev alırsın kredi çekersin demişsin ama örneğim kesin rakamlar içermese de 5yılda ödenecek bi 100bin tl lik kredi 130 oluyor. daha büyük rakamlar için tabiki daha da büyüyor. sürekli bir kredi çekişi var.. 2 binde alırken 2bin yiyelim, 10 bin alırken de 2 bin yiyelim. üstü hep krediye gitsin biraz iğrenç gibi :D çünkü bu taksitler 1 yıl sürmeyecek , 10 yıllık kredilerin bitmesini beklerken yaş olur 35 bir diğer kredi falan bu yatırım la arsa almaya gelene kadar yaş olur 45.. ordan sonra da şansım yaver gitse 50-60 yaşında zengin olsam ne olmasam ne
  • LillemaN L kullanıcısına yanıt
    +++++

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sende her şey hemen olsun istiyorsun. Bende seninle aynı durumdayım ama ev araba alma işleri öyle basit şeyler değil. Tabiki o kadar uzun sürecek. 5 yıl çalışayım hem evim hem arabam olsun istiyorsun sen herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    tamam hemen olmasın da , rahata kavuştuğumda maddi olarak +45 yaşında olmak çok zor geliyor. yani ne bileyim hayatın son çeyreğinde rahat olmak için 4 te 3 ünü harcamak korkutucu geliyor
  • yeni mezunu 2k maaşla başlamaz :)
    iyi bir firmaya girip az maaşla öğrenip daha sonra maaşın artacak zaten
    kafa yormaya gerek yok.
  • Zengin olunmaz zengin doğulur. Aileden kalma eviniz arsaniz varsa al sat politikasiyla anca alirsin 1 milyon liralik evi. Ayrica istanbul gibi bir semtte 2 bin lirayi yaşaman imkansiz. Anca ailenle kalman lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 23 yaşındayım.Sen mezuniyeti düşünüyorsun benim bu memurlukta 5. Senem senelik 30 bin desen 150 bin tl yi cebime koymuşum şimdiden.Ayrıca 4. Üniversitem bu örgün açık toplamda ikisi aynı anda okunabiliyor biliyorsun.İlk arabamı aldım bir sene sonra sattım 3 senedir başka bir arabaya biniyorum onu da satıp 2 sene sonra ne var ne yok arabaya yatırıcam.Biz seninle aynı yaştayız aynı dönemin çocuklarıyız ben sağlık okudum anadolu lisesine de gidebilirdim vizyon eksikliğinden yada kafamız çalışmadığından değil.Ben tembel bir insanım herşey kısa yoldan benim istediğim gibi olsun bitsin isterim.O dönem sağlıkta açık vardı orayı yazdım işler yolunda gitti ki lise kpss si çok kolay bana göre 18 e girdiğim gibi atandım.Şimdi sana soruyorum bunları ben görebildiysem zamanında seninde görebilmiş olman gerekti beni yönlendirecek kimse yoktu bile.Bu ülkede zengin olmak istiyorsan ya iyi bir fikrin olacak ya ailen zengin olacak yoksa diğer türlü benim gibi devletteki açıkları kovalayacaksın.He Allah a çok şükür ailemin durumuda iyi aldığım paranın hepsi bana kalıyor arabanın borcuda bitti sen mezun oldum iş buldum falan diyene kadar ben yeni bir araba daha alır askere gider gelirim

    Aynı yaşta olduğumuzu varsayarak yazdım değilsek fark daha da büyük ve devlete girmek çok daha zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UsainBolt

    Ben 23 yaşındayım.Sen mezuniyeti düşünüyorsun benim bu memurlukta 5. Senem senelik 30 bin desen 150 bin tl yi cebime koymuşum şimdiden.Ayrıca 4. Üniversitem bu örgün açık toplamda ikisi aynı anda okunabiliyor biliyorsun.İlk arabamı aldım bir sene sonra sattım 3 senedir başka bir arabaya biniyorum onu da satıp 2 sene sonra ne var ne yok arabaya yatırıcam.Biz seninle aynı yaştayız aynı dönemin çocuklarıyız ben sağlık okudum anadolu lisesine de gidebilirdim vizyon eksikliğinden yada kafamız çalışmadığından değil.Ben tembel bir insanım herşey kısa yoldan benim istediğim gibi olsun bitsin isterim.O dönem sağlıkta açık vardı orayı yazdım işler yolunda gitti ki lise kpss si çok kolay bana göre 18 e girdiğim gibi atandım.Şimdi sana soruyorum bunları ben görebildiysem zamanında seninde görebilmiş olman gerekti beni yönlendirecek kimse yoktu bile.Bu ülkede zengin olmak istiyorsan ya iyi bir fikrin olacak ya ailen zengin olacak yoksa diğer türlü benim gibi devletteki açıkları kovalayacaksın.He Allah a çok şükür ailemin durumuda iyi aldığım paranın hepsi bana kalıyor arabanın borcuda bitti sen mezun oldum iş buldum falan diyene kadar ben yeni bir araba daha alır askere gider gelirim

    Aynı yaşta olduğumuzu varsayarak yazdım değilsek fark daha da büyük ve devlete girmek çok daha zor.

    Araba hangi model hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • UsainBolt kullanıcısına yanıt
    şuan 21 yaşımdayım. hesabını anlamadım yılda 30 bin 5 yılda 150 derken kazandığının hepsini mi biriktiriyorsun okuduğum bölümden memnunum, yani büyük işler başaramasamda bu yolda öleyim dediğim bir bölüm. dolayısıyla tutkulu olduğum bölümü seçtim. ama işlerin ters gittiğinde neyle karşılaşacağımı kestiremediğimden böyle sorular doğdu. ayrıca benden 5 yıl önce çalışmaya başlamışsın bu seni baya öne geçiriyor
  • 1 milyona 1 ev mi alınacakmış ? Masrafı neymiş o evinde o parayı bağlıyorsunuz ? Anadoluda iş bul istanbuldakinden 1000 lira az paraya çalış 1 milyona 10 tane daire alırsın. Kafayı kullanın azcık istanbulda ne meraklıymışsınız semt adına göre aynı betona çok para vermeye. Kafaya takılcak birşeymi bilmiyorumda bu devirde yeni mezun ol 5 yılda ancak ve ancak düğün parası denkleştirirsin. Eğer ticaret yada üretim yapmıyorsan ek gelir olarak sen o milyonluk evi emeklilik ikramiyenle dahi alamazsın. Boş hayaller kurmayın.

    Şimdi gelir parası yiyici henüz hayatın "h"sini yaşamamış 18 yaşındayım ama ben bilirim ben başkası değil ben tribinde 3 velet alıntılayıp boşa kapıldığı hayallerle yok efendim işinde ilerlese 30.000tl aylık kazansa 8 yıla bilmem kaç lira kredi çekse diye başlıyacak anlatmaya. Hayat bu arkadaşlar eğer ticaret yapmıyorsanız öyle sadece başkasına maaşlı kulluk ederek milyonluk ev hayalleri boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blgrçoban -- 6 Mart 2016; 12:31:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu gidişle bölümümü 10 senede bitiririm.( O bile garanti değil ) Alacağım parada Allah bilir ne kadar olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi üzgünüm ama çok yanlis düsünüyorsunuz. Bilgisayar mühendisligi okuyup 2000 lira ile baslamak mi dersin hatta biri o kadarla da baslamazsin falan demis yanlis görmediysem.

    Kendinizi spesifik bir alanda gelistirin, o alanda yari zamanli calisin hatta mümkünse, gelismeleri yakindan takip edin. Ciktiginizda bu paranin iki katiyla hayata baslamayi hedefleyin

    Bazi arkadaslar gene "yeni mezun adama 2000 lira bile cok hayal dünyasinda yasamayin xd" falan edebiyatina baslayacak ama gerçekten alan aliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mühendissen büyük ihtimal özelde çalışırsın yüksek mebla kredi düşünme bence yarın ne olacağının garantisi yok özelde
  • cwr kullanıcısına yanıt
    dostum mesela senin dediğin yola bir bakalım. mesela ben geçen sene web üzerine kendimi geliştirmeye karar vermiştim. şimdi bilmem bilir misin , asp.net mvc ile başladık proje yapmaya. herzamanki gibi boş sayfalar. herneyse youtube da 1-2 video buluyoruz izliyoruz az çok bişe öğreniyoruz ve kendi sitemize uyguluyoruz. fakat o videoları izleyerek öyle büyük siteler yapamıyorsun. eğitim alacağımız yer yok. nerden öğrenebilirim bu olayı ben? derslerden mesela. haftada 2 saat aldığım web programlama dersi ile ve üstüne eklediğimiz kendi çabamızla öyle işe girecek kadar çok bilgi edinemiyorsun maalesef. en azından biz yapamadık. okulun teknokentinde işe girelim diyoruz. soru şu : ortalamanız kaç? ya ben fizik ten kaldım veya diferansiyelden kaldım. bununla ne alakası var şimdi yapacağım işin. e ortalama da 2.2 olunca adamlar bir daha aramıyor.
    bunları geçtim fakültemizde ford ve toyota nın ofisleri var. öğrenci çalıştırıyorlar. başvurduğunda asp.net mvc biliyor musun? Sql bilgin var mı diye adam eliyorlar. işe girince en eski teknolojileri kullanıyorlar ve orada öğrendiğin o eski teknoloji ile yalnızca fordda çalışabilirsin. bi yere odaklanma konusunu ben maalesef beceremedim. önerin varsa dinlemeyi çok isterim, teşekkürler




  • Mezun olduktan sonra hakkın olmayan bi paraya istemediğin, mutlu olmadığın bir yerde çalışacaksın. O yüzden boşuna ümitlenme sonra çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorsun. Hele birde hocalarını dinleyip çıkma hocaların anlattıkları tamamen ütopya.
  • Ins hakim/savcilik sinavini kazanirimda amacima ulasirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.