Şimdi Ara

Devlet Bahçeli Erdoğan’ı ‘başkan’ yapacak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mansurhusrev


    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak


    quote:

    Orijinalden alıntı: mansurhusrev


    quote:

    Orijinalden alıntı: iamburak

    quote:

    Orijinalden alıntı: mansurhusrev

    Bahçeli iyi demiş de 4 madde dayatmasından vazgeçmeli. Darbe anayasası tamamen kaldırılmalı , sıfırdan yeni bir anayasa yapılmalı.

    4 madde derken? Umarım anayasanın ilk 4 maddesinden bahsetmiyorsundur.

    Tamamen diyorum tamamen diyince 4 madde de dahil olmuyor mu içine

    Bu ülkeye neden düşmansınız? Bu kadar çok mu nefret ediyorsunuz? Bu ülkenin sigortası o 4 maddedir. O 4 maddeyi kaldırdığın anda ülkenin adını, rejimini, dilini, marşını ve bayrağını değiştirmenin önünü açmış olursunuz. İlk 4 maddeyi kaldırmayı isteyenler bu ülkenin varlığından rahatsız olanlardır.

    Kendi ülkeme neden düşman olayım. Çok büyük iftira söylediğiniz. İlk 4 madde sana göre sigorta olabilir bana göre değil bu kadar basit.

    BİRİNCİ KISIM
    Genel Esaslar

    I. Devletin şekli
    MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

    II. Cumhuriyetin nitelikleri
    MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

    III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
    MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

    IV. Değiştirilemeyecek hükümler
    MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.


    Şimdi; devleti, cumhuriyeti, resmi marş-bayrak gibi unsurları belirleyen ve bunların değiştirilememesini sağlayan son madde olmak üzere bahsi geçen şeyler bunlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli de aslen bu dört madde ile başlıyor ve bunlara dayanıyor.

    Neden bunları ülkenin sigortası olarak görmediğini sorabilir miyim ? Zira cumhuriyete, devlete düşman olmayan birisinin neden bunların değiştirilmesini isteyebileceği aklıma gelmiyor bir türlü de.


    @gohardorgohome Başkanlık sistemine neye göre evet diyorsunuz ? Hızlandıracakmışmış da falan filan. Bir örnek verin allahaşkına da biz de görelim nasıl çalışıyormuş bu başkanlık sistemi. ABD dışında bir ülkedir devlettir gösterin hani nerede ? Ne kadar başkanlıkla yönetilen bataklık varsa çoğu diktatörlük çukuruna düşmüş vaziyette. Senin ülken uygun değil bu sisteme nereye getiriyorsun başkanlığı. Onu geçtim daha ne getirecekleri bile belli değil, birisi çıktı Türk tipi dedi Türk tipinin ne olduğunu bilmiyoruz gelmiş burada ülkenin başına gelebilecek en büyük felaketlerden birisine evet diyebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 6 Mart 2016; 22:06:06 >
  • Bahçelinin ne yaptığı hiç önemli değil zaten son seçimdeki durum belli bu kafa ile devam etsin % 10 barajının altını görmesi durumu mümkün bu şekilde HDP zaten baraj altı artık geriye CHP kalıyor sadece o da pasif devre elemanı gibi zaten ve zaten dolaylı yoldan başkanlık sistemi devreye girmiş oluyor % 80 bandına hükmen dayanmış durumdayken AKP şuanda hiç te zorlamaya gerek yok AKP' de durumun farkında zaten ama MHP' de ihtiyar bahçeli gider yerine Meral hanım gelirse işte o zaman tek parti durumu imkansız yeni olacak olan seçimlerde 3 partili bir meclis durumu doğar ve bu pek akp' nin hoşuna giden bir durum değil bahçelir giderse % 25' i devirme olasılığı çok yüksek MHP' nin Meral AKŞENER' in gelmesi ile.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.