Şimdi Ara

Matematikte öğrenme güçlüklerinin genel nedenleri(anket) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Matematikte öğrenme güçlüklerinin genel nedenleri(anket)


(En Son Oy Tarihi: 11.4.2016)
Giriş
Mesaj
  • Tamamen hicbir ise yaramayan, kendisiyle barisik olmayan ve kaprisli, yaramaz ve dusuk zekali cocuklari kazanmaya calismak yerine daha cok tepki gostererek rezil ederek doverek buyuten ve yetistirmeye calisan ilkokul ogretmeni musvettelerinden dolayi temel eksik kaliyor ve matematik onemini yitiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öğretmenlerin çoğu daha kendi bildiğini açıklayamıyor kaldı ki çocuklara öğretecek . ayrıca atanamayıp dert yanıyorlar , öğretmen olunca da egolarını çocuklardan çıkarıp nankörlük ediyorlar . Tabii çocukların da suçu yok değil ama bi sınıfın sadece yüzde 10'u matematikten başarılıysa (geçer not değil gerçekten ortanın biraz üstü bir seviyeyi kastediyorum ) hoca dönüp bi kendine bakmalı.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saat başı up atılma vol2

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben salağım.ygs denemlerinde 5 neti geçemiyorum.salak olma şıkkınıda ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaokulda ozel ders alana kadar matematik hakkinda bi bok bilmiyordum yemin ederim devlet okulu pismanliktir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik hayatin her alaninda lazim o sikki bi gecin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabikide her alanda matematik lazım şıkta anlaşılmaması diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel nedeni temel eksiği olması bunu gidermek için ise yeterli zaman harcamak ve dikkatli okuyup konsantre olmak gerekiyor yani temel eksiği yerine zaman vermemek verse bile dikkatli okumayıp okuduğunu anlamama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 kişi anketi yapsa yeter yuklenelim pls

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki önemli ancak bir öğretmenin yapmadıklarından çok öğrencinin yapmadıklarından kaynaklı bu sorunlar.

    Bende 2 sene öncesine kadar öğrenciydim. Ortaokulda olsun, lisede olsun düzenli çalışmayan birisiydim ve öss`yi liseden mezun olduktan sonra kazandım. 2 kere dershaneye gittim ve her karşılaştığım öğretmende elinden geleni yaptı. Lakin ben çalışmadım üstüne düşmedim.

    Öss`yi kazandığım sene de günü birlik tekrar ve soru çözümlerimle matematiği öğrendim ve şimdi matematik öğretmenliği için hazırlaıyorum.


    Özet geçecek olursam; öğrenci her şeyi halleder yeter ki istesin.

    Örnek vereyim; Kpss dershanesinde karma bir sınıftayız, edebiyatçısından tut türkçecisine beden eğitimi öğretmenine kadar karışığız. Hayatında hiç matematik çözmemiş bir kişi yaklaşık 6 ayda 30 sorudan 21-22 tane çözebilecek kıvama geldi. Ne ile tabi ki azim ile çalışmakla.




  • Matematik degil ama yaziyim dedim.
    İlkokulda mesela gel kelimesinin zit anlamini gelme olarak ogretmisti hoca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiğim iyi olmamıştı, sadece geçecek kadar not alabiliyordum. 6 ve 7.sınıfta matematik doğru düzgün görmedik desem yalan olmaz. 6.sınıfta matematik dersimize branş öğretmeni değil de, farklı bir öğretmen giriyordu. 7.sınıfta ise öğretmenimizin rahatsız olması sebebiyle hiç ders görmemiştik ama o zamanlar bu durum çok güzel oluyordu zira matematik dersleri hep eğlenceli ve boş geçiyordu. Sonra bunun bana ne kadar olumsuz olacağını düşünmemiştim. 8.sınıfta çok iyi bir öğretmene denk geldim, tahtaya kalkıp soru bile çözer olmuştum, matematik dersi gelse diye bakıyordum. Sınavlardan iyi alıyordum, dersi çok seviyordum. Neyse ortalamam 70 üstü gelip matematiği geçmiştim.

    Lisede ise ön yargılarım v.s ondan dolayı matematiğim hep düştü. Sorumluluğa falan kalmıştım, sonra zaten matematik çok görmedik, öyle yada böyle geçti. Şimdi ise çok şey bilmiyorum. Fakat matematiği en başından öğrenmek istiyorum. Ne kadar bilsem de sıfırdan başlayacağım. Toplama ve çıkarmayla başlayıp devam edeceğim, hayırlısıyla...

    Ancak eğer derste başarılı değilse kendim için diyorum, öğrencinin payı %95 ise öğretmen %5'dir, iş öğrencide bitiyor. Yeter ki öğrenmek iste, her türlü öğrenirsin.





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkokulda matematiği dört işlemden başka bilmeyen öğretmenler olduğu surece böyle devam eder.Kitaptakinin aynısını tahtaya yazmayla matematik öğretilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenden kaynaklı deyip işin içinden siyrilin bakalım.Ben lise 1'de matematik sinavlarindan 10-45 arası alıyordum, ilerleyen zamanda bu böyle olmayacak dedim ve çalışmaya başladım.Üniversite sınavında matematik sorularinin%80-%85'ini yapmıştım.

    Siz kendiniz çaba gostermezseniz kimse size zorla bir şeyler veremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematik başlı başına bir saçmalıktır.
  • Beyler hala anketine yardım etmeyen kaldı mi.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11. sınıfa gidiyorum. İlkokul öğretmenim haricinde adam gibi bi matematik hocam şu zamana kadar olmadı. Ortaokuldaki koskaca konudan 3-5 soru çözer geçerdi. Düngünce anlatmazdı ancak kendim evde hep çalışırdım geometri ile birlikte. Lisedeki hocamda kötü olduğundan gene şanssızdım ama gene kendim çalıştım ve sonuç olarak 11. sınıftayım ve bu yılki hocam gene aynı 3 yıldır ama kendim çalıştığımdan yapabiliyorum. Ygs matematik denemelerinden 40 sorudan 30/35 arası yapıyorum zamanında çalıştığımdan. Bütün suçları hocalara atmayın kendinizinde çalışması lazım.
  • Hanginiz Düzgün Tekrar Yaptı ? İlkokuldan Temelim Rezaletti Hayvan Gibi Köklü Sayı Üslü Sayı Çalışıyorum Hâlâ
    Matematiği Çok Seven Birisi Olarak İlkokulda Bazı Öğretmenlerin Çöp Olduğunu Belirtmem Lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.