Şimdi Ara

Şahin'den AB'ye sert mülteci göndermesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AB dönem başkanının Suriyeli mülteciler için Türkiye'ye yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.


    AB Dönem Başkanı'nın vize anlaşmasıyla ilgili sözleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tepki gösterdi. Göçmen sayısının sıfıra doğru inmesi yönündeki sözleri eleştiren Şahin, mülteciler konusunda Türkiye'nin AB'den gelecek 3 milyar avroya ihtiyacı olmadığını söyledi.
    Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık ilçesinde bağlı Yığınot Köyü'nü ziyaret etti. Şahin buradaki konuşmasıda Avrupa Birliği Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Avrupa’ya geçen göçmenlerin sayısının sıfıra doğru inmesi gerektiği şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.
    'NE YAPTINIZ ALLAH AŞKINA'

    Köy konağında vatandaşlara seslenen Şahin, kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken denizde yaşamını yitiren mültecilerle ilgili Avrupa Birliği'ne seslenerek, nüfus ve para konusunda dünyanın en büyük bloğu olan AB'nin Suriye'de yaşanan drama sessiz kaldığını söyledi.
    "3 MİLYONU BİZE SIĞINMIŞ"

    Gelinin noktada AB'nin sınırlarına kadar gelen göçmenleri istemediğini anlatan Şahin, Suriye'deki savaş nedeniyle 400 bin kişinin öldügünü ve 3 milyon Suriyeli'nin ise Türkiye'ye sığındığını kaydetti. Suriye'de asıl sorumlunun Beşşar Esed olduğunu; ABD, Rusya ve AB'nin ise rejimle işbirliği yaptığını ifade eden Şahin, bu yaşananlara sessiz kalan Avrupa'nın Suriyeli mültecileri istemediğini hatırlattı.
    'YUNANİSTAN'A 100 MİLYAR AVRO PARA AKTARIYORSUNUZ'

    Şahin, AB Dönem Başkanı Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin Türkiye'nin sıfır göçmen göndereceği konusunda taahhütte bulunması halinde 3 milyar avroyu verecekleri şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatarak şunları söyledi:
    ''İnanıyorum ki başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamayı yapacaktır. Ben diyorum ki bizim sizin 3 milyar avronuza ihtiyacımız yok. Biz böyle kaba tehditlere falan da papuç bırakmayız. Dolayısıyla Yunanistan’a AB olarak sürekli para aktarıyorsunuz. Belki 100 milyar Avro'dan fazla para aktarmışlardır. Şimdi Yunanistan’dan da göçmen gelmesin diye para aktarıyorlar. Ama bizimle 'Sıfır göçmen göndereceksiniz' diye pazarlık yapıyorlar. Biz bunları bize karşı yapılmış küçültücü ifadeler olarak değerlendiririz ve bu beyanları kabul etmemiz Türkiye olarak mümkün değildir. BM’den ne kadar para geldi? Hiç. Devede kulaktır."



    http://www.internethaber.com/sahinden-abye-sert-multeci-gondermesi-1572358h.htm



  • lafla peynir gemisi yurumez.
  • Bunlarda ayrı bir alem. Önce anlaşmayı kabul ediyosun sonra da hede hödö ediyorsun. Madem avrupanın mülteci tutumuna karşı tepkilisiniz ne akla mantıkla sundukları anlaşmayı kabul ettiniz. Siz bu konuşmalarla anca safları kandırın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.