Şimdi Ara

HTC şubat ayını rekor kayıpla kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC şubat ayını rekor kayıpla kapattı
    HTC son bir yıldır önemli kayıplar yaşıyor. Firmanın bu kaybının sebeplerinin başında ise amiral gemisi akıllı telefonu One M9'un satışlarındaki başarısızlık yer alıyor. Bu cihaz gerek donanım editörleri, gerekse de hayranlar tarafından bazı eleştirilere maruz kalmıştı. Yine de One M9 öncesinde de firmanın ekonomik olarak çok da iyi durumda olmadığını belirtelim.
     
    Şubat ayında 129 milyon dolarlık gelir elde eden HTC son 10 yılın Şubat aylarına baktığımızda en kötü performansını bu yıl göstermiş. Firmanın daha önceki en düşük gelir rekoru 2007 yılında yani 9 yıl önceydi. Tabi bu rakamlardan daha kötüsü de mevcut.
     
    Açıklamalara göre HTC, Şubat ayında Ocak ayına göre gelirlerinde %35'lik bir düşüş yaşadı. Yıllık bazda baktığımızda ise düşüşün %55 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Yine de önümüzdeki aylarda rafları süsleyecek olan HTC10 ve sanal gerçeklik konusunda dikkatleri üzerine toplayan HTC Vive firmanın umudu olabilirler. Eğer bu iki cihaz yeterince başarılı olurlarsa firmanın mâli durumu önemli ölçüde düzelebilir.
     



  • Adamları Bildim bileli katıp yaşıyorlar ama batmaları kısmet olmadı, bu da başarıdır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazları çok pahalı sürüyorlar piyasaya örneğin HTC 10 tr de 3000 e yakın gelirse kim alır yani iPhone veya Samsung yeni serileri dururken. Girse 2000 den piyasaya yok satar

  • One x sensation zamanları ne severdim htc yi ama şimdi hep geriden geliyorlar hem tasarım hem donanım olarak

  • bu fiyatlar ile normal mal herifler ne sanıyorlar kendilerini
  • beter olsunlar.

  • Beter olsunlar diyen arkadaşa katılıyorum.
    2 sene önce HTC One M7 , İphone 5 ve Samsung S5 arasında kalarak M7 yi tercih etmiştim. Piyasada zor bulunduğu dönemde dünya para vererek aldım. Ama ürün hatalı çıktı sürekli servise gitti, servis tamir ettik parça değişti dedi bu sefer başka problem oluştu telefonda vs vs derken en son birisine yok paraya sattım bir daha da bu markaya töbe ettim.
    Başarısız teknik servis ve kalitesiz işçilik istemiyorsanız bu markadan uzak durun arkadaşlar.

  • M7 efsanesinden sonra ( tasarım olarak, batarya performansı rezaletti ) iyi bir telefon çıkaramadılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta seviye telefonları 2500 den satmaya devam etsinler, daha çok rekor kırarlar. Vestel Venüs tipli telefonları, Amiral Gemisi diye yutturmaya çalışıyorlar.
    HTC'yi, kendi kuyruğundan yemeye başlayan yılana benzetiyorum. Fiyatları yüksek tutarak açıklarını kapatmaya çalıştığını, kullanıcıyı nasıl da hıyar yerine koyduğunu zannediyor ya. Oysa kullanıcı almayınca bundan kullanıcı değil, kendisi zarar görüyor. Kendi kuyruğunu yedikçe başkasına değil, kendine zarar veriyor. Fiyatları düşük tutarsak, fazla kazanamayacağımız için daha çok zarar ederiz diye zannedip, kendilerini Apple ile aynı kefeye koyup, fahiş fiyatlardan satarız diye hayal ediyorlar.
    İyi uykular HTC. Yaw he HeTC...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 7 Mart 2016; 12:48:44 >
  • Apple gibi firmayız mantığından kurtulmadıkları sürece bu böyle devam edecek.

  • Bir efsane daha bitiyor gibi. Umarım eski HTC'yi tekrar görürüz. Rekabet önemlidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Adamları Bildim bileli katıp yaşıyorlar ama batmaları kısmet olmadı, bu da başarıdır .

    O da bir şey mi :D Sony zarar ederken kâr ediyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendilerini bir şey sandılar yakında dükkanı kapatıp giderler , Çinlilerle rekabet etmliler bence sadece fiyat olarak Çini örnek almalılar ucuzlatmalılar yoksa batarlar. Grçi birileri satın alır ,tahminimce Micrrosoft olur Nokia gibi bunu da alırlar.

  • Htc yıllardır bildiğini okuyor.

    750 mb ramler, 1.5 gb ramler
    Kazık kazık fiyatlar
    Tasarımda yıllardır kullanıcıları dinlememeleri
    Rezalet bataryalar
    Başarısız kameralar

  • Kullanıcıyı inatla dinlemeyerek batmaya çalışıyor ama hala batamadı. Bu sene inşallah rekor zararla batışını izleyeceğiz. Çerçeveye telefon yap, hem fiziksel hem sanal tuş koy, iğrenç iğrenç kameralar kullan, bir de çift hoparlörü kaldırırlarsa tam eline sağlık deriz.

  • MWC 2016'da tanıttığı bir kaç telefon vardı; orta ve giriş seviyesi ve hiç biri merak uyandırmadı! Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp satmaya çalışıyor, hem de beğenilmediklerini bile bile.. 2 yıl önce bir nebze hareketlendiklerinde Desire 816 ve Desire Eye'ın baya bir katkısı vardı üstüne de her yerde plastik telefonlar gezinirken One M8 baya bir ses getirmişti. One M10 tam da tüketicilerin yani donanımhaberde böyle olması gerekirdi, böyle olsaydı alırdım diyenlere göre tasarlanmış. Ne yazdıysanız hepsini yapmış HTC.. Bakalım kaç kişi alacak ? Haa şurası kesin; kesinlikle makul bir fiyatla girmeyecek! Ben 3.000 TL diyorum; umarım üstü olmaz..

  • Sirketin buyuk hissedari bildigim kadariyla tayvanin en zengini. Ne para varsa artik, yillardir rekor zararlara ragmen direniyor ve surekli devam aciklamasi yapiyor. Mazosist midir nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: moshe

    Beter olsunlar diyen arkadaşa katılıyorum.
    2 sene önce HTC One M7 , İphone 5 ve Samsung S5 arasında kalarak M7 yi tercih etmiştim. Piyasada zor bulunduğu dönemde dünya para vererek aldım. Ama ürün hatalı çıktı sürekli servise gitti, servis tamir ettik parça değişti dedi bu sefer başka problem oluştu telefonda vs vs derken en son birisine yok paraya sattım bir daha da bu markaya töbe ettim.
    Başarısız teknik servis ve kalitesiz işçilik istemiyorsanız bu markadan uzak durun arkadaşlar.

    Genelleme yapmayalım lütfen
  • Kullaniciyi dinlemiyolar bipmem ne falan diye sacmalayan herkes provakatordur. Adamlar kullanicilarin butun istedikperini yapti m10da ona ragmen m10 basliginda bu ne ya m7 m8 varken alinmaz bu ne bicim tasarim dediler. Bu o bicim tasarimki senin istedigin tasarim ama gelmus hala laf atiyolar. Herhangi bir telefonu yeren bir yorum (vestel haric) tamamen provakatiftir. Ya da rakip firma calisanin mesajidir

  • M 10'a bel bağladılar. Umulur ki, m10 kötü gidişe bir son versin. Ama o kalınlıkla en azından sızan fotolardaki, biraz zor.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.