Şimdi Ara

8000-8500 arası sistem için yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar gaming laptopumu artık ofiste kullanacağımdan dolayı eve bir masaüstü toplamak ihtiyaç oldu. Bu ay içinde bir pc toplayacağım, aklımda olan parçaları seçtim.(Vatandan almayacağım sadece resmi oradan paylaştım) Şimdi kasa, psu ve gpu seçmedim. Kasa ve psu seçmememin sebebi bu konuda bilgisiz olmam, gpu açısından ise önümde şöyle bir sorun var; pascal mimarisini mi beklemeliyim,(idarelik bir kart alarak) yoksa su anda bir kart mı almalıyım.(kart alacaksam aklımda 980ti matrix platinum var bütçem yeterse tabi) Listede değiştirmem gerekenleri ve eksikleri bilgi sahibi arkadaşlardan rica ediyorum(Sisteme OC vs. yapılmayacak). Şimdiden teşekkürler. Ek olarak bilgisayar sadece oyun oynama amaçlı toplanacak olup, parçalar sadece buna yönelik seçilirse sevinirim.
     8000-8500 arası sistem için yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 7 Mart 2016; 12:21:25 >







  • Yok mu yardımcı olabilecek arkadaşlar :)
  • Oc yapılmayacaksa öyle yüksek bir ana karta ve ''k'' serisi bir işlemciye gerek yok.İşlemci i7 6700, ana kart msı b150 gaming m3,ramler 16 gb 2133 mhz kingston diğer parçalar da aynı.
    Dediklerimi bir sitede toplayıp atacağım bir şey.
  • teşekkürler hocam yalnız benim asıl sıkıntım GPU konusu. Bu konuda ne yapmalı? idarelik bir ekran kartı alıp pascalı beklemek daha mantıklı geliyor. Ama emin değilim tabi. Şöyle bir sorunda var idarelik alınacak ekran kartı ne olmalı? Birde ramlerin 2133 mhz ye düsmesi sistemi etkilemez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 7 Mart 2016; 17:03:19 >
  • Buyurun hocam önceki yorumumda bahsettiğim sistem budur.
     8000-8500 arası sistem için yardım lütfen
  • Sistem için teşekkür ederim, ama öncelikle ekran kartı konusunu bekletmeyi düşünüyorum şimdilik. Monitor ise asus swift pg279q modeli çıkmış galiba 278'in üzerine o konuda bilginiz var mıdır? G-sync olması mönitorün cok büyük bir artı diye okudum birçok yerde. idarelik bir ekran kartı ve iyi bir mönitör alarak ekran kartını yaza ertelemek nasıl olur? Şimdi bi ekran kartına 2.500 TL vermek ve 3-4 ay sonra yeni modelinin çıkacak olması biraz rahatsız ediyor açıkcası sizin fikriniz nedir?
  • Dikkat etmen gereken,

    Islemci--->6700

    Anakart--->Gamin Z 170

    Ram--->2666 mhz CL 14-15

    Ekran karti---> Ben olsam 2 adet fury alirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala pascal mimarisini beklemeli miyim konusuna ve g-sync in yararlari nedir konusuna cevap alamadim:)asus yeni swiftte ips panel kullanmis yalniz yeni monitoru satan hicbir site bulamadim ne yapmaliyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bin liralık bütçe ayırıp yoksa beklemeli miyim diye çelişkiye düştüğünüze göre tabii ki beklemelisiniz.
    Yeni çıkacak olan seriler eskilerine göre bayrağı çok ileri taşıyacak. Üstelik DirectX12 desteğinde yine acımasız olacaktır.
    Net bir tarih veremiyorum ama belirli bir süre için daha düşük bir bütçeyle idare edecek bir sistem kurabilir, yeni sistem alacağınız zaman yine nakite dönüştürebilirsiniz.
    G-SYNC özellikli aldığınız monitorün kasası içerisinde ekran kartı ile haberleşmesini sağlayacak donanım var. Bu ekran kartından çıkan görüntünün monitorde bir bütün olarak yırtılma olmadan göz seyrini bozmayacağı anlamına geliyor. Beğeneceğiniz bir özellik olacak.
  • Anladım teşekkürler peki forumda sürekli insanlar pg279q'ların sorunlu olduğundan bahsetmişler açıkçası çekindim okuduktan sonra almaya. Birde ekran kartı dışında sistemi toplamak istiyorum şu anda, idarelik bir ekran kartı ne alınabilir? almayı düşündüğüm anakart OC yapmayacağım sürece gereksiz midir birde?
  • arkadaslar sistemi bu hafta almayı düşünüyorum. Monitör ve idarelik alınacak ekran kartı konusunda yardımcı olabilecek biri var mıdır?
  • i7 6700
    Gigabyte h170 gaming m3
    2X8 Gb kingston ddr4 2133 mhz
    Samsung 850 evo 500 gb
    Corsair air 540
    Corsair CX750M psu
    Asus MG278Q 27" 1ms

    geçici ekran kartı olarak 2. el gtx 970 alabilirsin
  • monitor olarak pg279q almak istiyorum ama baya sıkıntılı diyorlar su anda da tr ye getiren bir firmada yok. Vatanda da kalmamış.
  • İdarelik gtx 750 alınabilir. Satışı da kolay olur. Ayrıca monitör için asus tavsiye etmem zira türkiyedeki garanti servisleri sanki hayrına çalışır gibi iş yapıyor.
  • evet 500 tl civarında 750 ti almayı düsünüyordum hem zarar etmeyeceğim bi ürün fiyatından dolayı. pascal kartlar 4-5 ay sonra gelicek gibi idare eder beni herelde. Mönitör olarak ne önerirsin peki 1440, 144 hz ve g-sync özelliklerine sahip?
  • Hocam konunuzu zor buldum yeniden,Haberdar et seçeneğini kullanarak beni çağırabilirsiniz.
  • Pascal Serisinde Hi HBM mimarisine geçilecek. Hadi diyelim Haziran'da çıktı pascal gpu'lar, ilk çıkan serilerde mutlaka sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu seride sorunsuz modellerin çıkması da 2017 ortalarını bulacaktır. Bu kadar süre sorunsuz olarak kullanmaya değermi? Ayrıca diyelimki yeni seriler sorunsuz hale geldi, bu sefer de işlemciniz yetersiz kalacaktır. Kapitalizmin bir pisliği de bu :) Yeni bir ekran kartı çıkar, sonra işlemci ve anakartlar değişir. Birini değişince hepsini değişmek ihtiyacı duyarsınız :)

    Pentium 133'ler çıktığında "vuuu canavar bunlar süperrr" diye bağrıştığımızı hatırlarım :)

    Günümüz İşlemcileri yeni çıkacak GPU'ları destekleyemeyecek kadar yavaş kalacak gibi görünüyor. Siz yukarıdaki sisteme 980Ti ekleyin, güzelce kullanın. Titan X'e filan gerek yok. Gerek render uygulamalarında gerekse oyunlarda kafa kafaya.Tercih sizin. Aradaki farklar için tıklayın

    Ayrıca yukarıda bir arkadaş yazmış "Neden ille de K serisi işlemci" diye. Ona da katılıyorum :)




    Ram frekansı olayı gelince o da tam bir muamma. Yıllardır neden böyle ateşlediklerini anlayamıyorum tam olarak. Frekans değeri artınca CL değeri de artıyor. CL değeri düşük, Frekansı yüksek ram bulabilsek en iyisi o ancak piyasa aşağı yukarı aynı. CL düşük olanın frekansı yüksek satılıyor. Aslında pek bir fark olmuyor kullanımda. Olsa bile end-user kullanıcı birşey anlamıyor :)

    Edit: OC yapılmayacak yazdığınızı şimdi gördüm. O halde işlemciyi i7-6700K değil de i7-6700 yapın, Anakartı da Z-170 değil H-170 çevirin. İki anakart arasındaki tek fark OC yapılabilmesi.

    Son bir şey daha ekleyeyim, Madem büyük monitör istiyorsunuz, neden ille monitör alıyorsunuz? Beğendiğiniz monitör zaten 4K değil, 2K ve çok pahalı göründü. Onun yerine 4K HDMI 2.0 (4K 60p) monitör de alabilirsiniz. Bütçenizi de epey küçültebilirsiniz. İnsan gözünün 60p idrak edebildiği bir dünyada 144Hz monitör hevesini de anlayabilmiş değilim.


    Parça parça yardımcı olmamı isterseniz özelden yardımcı olabilirim. İyi günler...

    Forumdaki diğer okurlara: Fikirler beni bağlar. Yapıcı şekilde katılmadığınız noktalar varsa söyleyebilirsiniz ancak rencide edecek şekilde konuşanların kalbi itina ile kırılır.


     8000-8500 arası sistem için yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 8 Mart 2016; 21:54:07 >




  • Quarysma öncelikle detayly bir sekilde tüm sorularyma cevap verdigin için çok tesekkür ederim. 1. sorum su olacak OC yapmayacagim dedim ama yapmaly miyim? forumda birçok yerde OC'un sistemin ömrünü kisalttigindan bahsetmisler. 2.'si ise monitor konusu, bir çok baslik altinda 144 hz, 2k ve g-sync monitörlerin görüntülerinin inanilmaz oldugundan ve bir kere alindiginda vazgeçilmeyecek bir sey oldugundan bahsetmisler, bu konuda senin düsüncen nedir?3. 'sü ise parçalar konusunda yardim isteyecegim senden onlaryia yazabilirsen çok sevinirim.Son olarak su anki alacagim skylake islemcinin pascal kartlari kaldirmayacagini belirtmissin ama simdi bi karta 3 bin lira verip 4-5 ay sonra bunun 3-4 kati performansli bi kartin benzer bi fiyata olmasi beni gercekten rahatsiz eder, bu konuda emin olamiyorum.Simdiden tesekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 9 Mart 2016; 17:02:17 >
  • Şu an manzaram bu. Totomu yerinden kaldırmadan herşey elimin altında. İstersem TV izliyorum, istersem oyun oynuyorum. Yerimden kalkmadan, belimi ağrıtmadan, Koltukta keyf çatıyorum. Tek eksiğim 4K TV. Bu kullandığımı bir bozabilirsem 4K TV alıp sistemi tamamlayacağım :) Sistemin benzerini biraz emekte eklemek suretiyle yaklaşık 8.000 - 9.000 TL'ye mâl edebilirsiniz.

    Forumda bir arkadaş daha vardı bu şekilde eğlence sistemi kuran. Parça parça yardım gerekirse söyleyin, yardımcı olmaya çalışayım...

    PC almak için erken veya geç değil. Yukarıda da dediğim gibi Pascal mimarinin oturmasına daha çok var... Tam oturdu derken yeni mimariler geleceği dedikodusu çıkacak, bu sefer de acaba onu mu beklesem diyeceksiniz. 15 yıldır bu böyle devam ediyor. Yeni GPU'ların çıkış tarihi duyurulmuş olsa, 15 gün kalmış olsa o zaman beklemek gerekir. Ama şimdi beklemeye değmez...




    Bu mesaja eklenen görseller:

     8000-8500 arası sistem için yardım lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 9 Mart 2016; 18:51:11 >




  • Anladım. Hali hazırda evde kullandığım LG 4k 55 inch bir tv var o yüzden aslında iyi bir monitör almak istiyorum ama pg279q modelide şu an hiç bi yerde yok. Gtx 980 ti hangi marka almamı önerirsiniz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.