Şimdi Ara

Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (579. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.993
Cevap
182
Favori
763.730
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Qleax Q kullanıcısına yanıt
    Belge yollamamışsınız sizden birşey talep edemezler. Telefon açın ön kayıdı iptal etsinler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakın şimdi eğer anlamıyorsanız birinden yardım alın. Normal de telefon sesi olmadan çalışmaz ancak bazı durumlarda telefon çalışmazken de internet olabiliyor. Demem o ki adsl ışığınız sabit ise modem ayarlarını doğru şekilde yaptığınızdan emin olun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLegendy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Garagulli35

    Ping değerlerim çok arttı neden acaba? 115 çıkıyor

    Bende de aynı şekilde. Son 1 haftadır pingde bir anormallik var...

    Neden olacak. Akk siz nete geçen ölücüler 7/24 indirme yapıyor. Siz her şeyi istiyorsunuz ama sonucu ne olursa düşünmüyorsunuz.

    Hem ayranım dökülmesin hem .......... ...... . Oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskanalz kullanıcısına yanıt
    Valla hocam o biraz sizin oraya bağlı santraldeki iss in alt yapısına bağlı kiminde adsl verebilir desteği vardır diğer sağlayıcının fiber altyapısı vardır ordan size vdsl port açarlar. Bizde superonline dan taahhüt bozup türknete geçtik zira sol de 8mbit net 50 gb kotaya 60 tl ödüyordum ve 1 hafta sonra dolan kota sonrası 3mbitte sürünüyordum hızımı arttırın parası neyse vereyim diyorum o tarifeden de çıkartmıyorlar alt yapınız desteklemiyor diye geçiştirip kapatıyordu adiler aynı apartmanda komşum 16mbitlik paket kullanıyordu. Şuan türknetin vdsl altyapısı destekliyormuş ona geçtim modemde maks 33mbit görüyor santralin bana uzaklığı 487 metreymiş 18 19 mbit leri görüyorum upload da 2mbit te birde kendi alt yapıları olduğu için akn yok limitsiz. Tek şikayetim ilk vdsl geçişide bir süre internetim yoktu hadi o ayarlamaydı ama geçen perşembe kesildi arıza kaydı açıldı hafta sonu girdi 2 iş günü olmadığı için ptesiye kaldı tüm hafta sonu internetsizdim umarım bu kesinti muhabbeti sık yaşanmaz gerçi çok sorun olursa taahhüt yok kapatır giderim. Şimdilik deneme süresindeyiz bakalım. Kendi şahsi düşüncem türknet gibi biraz daha altta kalan iss firmalar da büyümeli ki superonline gibi çakal firmalarla rekabet oluşsun yoksa ttnet sol vodafone müşterileri birbiri arasında top gibi atıp tutuyor.
  • Sabah ile öğle saatleri arasındaki dev fark. Apartmanda aynı kutuyu kullanan sayısı ve kullanım oranlarına göre paylaşmadan dolayı düşüyor diyeceğim ama bulunduğum binada yaş ortalaması yüksek ve genel kullanım ttnet ile superonline arasında dağılıyor. Hız alanlarının da ortalama 16-24mbps olduğundan benim hız düşüşüm çok daha bariz oluyor.

    Saat ;
    0200-0900 arası 80+ mbps
    0900-1000 arası 70+ mbps
    1000-1100 arası 50+ mbps
    1100-2000 arası 6+ mbps
    2000-0200 arası 20+ mbps

    Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 12 Haziran 2017; 9:21:47 >
  • TT ile 5-6 mgbti sürekli koparak kullanıyorum, defalarca arıza kaydı açmama rağmen 16mgbt ten 5 mgbte sabitlemekten başka çare bulamadılar

    Türknet sorgulamasında 32 mgbt çıkıyor bu nasıl oluyor, aynı hat aynı kablo aynı santral

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlık güncellenmeli AKK 250GB yazıp ilgi çekici hale getirilmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tolgabes64 kullanıcısına yanıt
    Dalgalanma olayı bende de var ve sanırım altyapım kötü olduğu için önüne geçme şansım da yok. 8Mbit sabit hıza bağlatırsam sıfır CRC hatası ve günün her saati stabil olarak 8Mbit yani pratikte 7Mbit alabiliyorum. 11Mbit'in üzerine geçmeye başladığımda hattım kalitesiz olduğu için CRC hataları artıyor ve gerçek hızım dalgalanmaya başlıyor. Bu nedenle 16Mbit çıkış alıyorum ama modemde stabilite ayarları ile onu 12.5-13Mbit civarına bağlıyorum.

    Açıkçası eşim ev telefonu kalsın dediği için oradan ev telefonu hizmetini de alıyorum sayıyorum ve TT iptal edildiği için 25TL-30TL cepte zaten. Kalan 30TL ya da 35TL de 12Mbit AKN olmayan internet için kabul edilebilir ve tahammül edilebilir geliyor.
  • massacrer kullanıcısına yanıt
    Hocam bendede dalgalanma oluyor normalde 10 mbit alıyordum diğer İSS lerden ama şu an 12-13 mbit arası alıyorum . Ping te çok dalgalanma oluyor .

    Modemden sabitleme şansım varmı böyle 10 mbite .
  • black_67 kullanıcısına yanıt
    Evinize kadar gelen altyapı 32 mbit destekliyor ama sizin sorununuz bina içi tesisat. Yani sorunu evde araman gerek. Belki modem, belki spliter falan bi yerde bir sorun vardır evde .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARTHUR.

    Evinize kadar gelen altyapı 32 mbit destekliyor ama sizin sorununuz bina içi tesisat. Yani sorunu evde araman gerek. Belki modem, belki spliter falan bi yerde bir sorun vardır evde .

    Bence bir yerde sorun yok altayapı olmadığı halde Türknet bir yerlerinden uyduruyor. Türk telekom bana diyor ki "bana gel 1000 lira ver ben senin hızını 200mbps yapıyım sen yine 50 üstü alamazsın ama sen diyorsun ki türknet 75mbps veriyor" dedi. Anlayacağınız çok iyi reklam uygulanıyor. Kötü hattan internet kullanıp internet yoğun olunca hızınız azalıyor üstüne yalan yanlış hız değeri vereceğini söylüyor. Bir de şu var. Türk telekomun istanbul göbeğinde 8mbps üstünü desteklemeyen altaypıları var. Türknet burası için 16-32-50 vs Allah ne verdiyse uydurmuş.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Benim ASUS DSL N14U modemim var. Modülasyon ve hat stabilite ayarları altından ayarlayabiliyorum. Tüm ayarları devre dışı bıraktığımda 18000kbps hat değeri ve 16381kbps de bağlantı değeri alıyorum ama stabilite sağlayamıyorum. Ben de -4dB hat stabilizasyonu veriyorum. Bu şekilde 15000kbps hat değeri ve 13000kbps civarında bağlantı değeri alıyorum. Arada yine 6-7Mbit oluyor hız ama genel olarak ortalama 1MB/s ile download yapabiliyorum. Modeminizin arayüzündeki DSL ayarları sayfasını bir paylaşırsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Ev daha yeni ilk biz taşındık splitter yok ev içi internet tesisatı elektrik tesisatı gibi duvar içi döşeli ve prizli

    Ben bir türlü çözüm bulamadım ve para verip hizmet alamamak zoruma gidiyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThesadisT

    Telefon tesisi olmadan hat açılmıyor. Göstermelik bir numara veriliyor. Kullanmak zorunda değilsiniz. Tek fatura zaten. Size bir zararı yok. Telefon hattı ile internet hattı aynı kablo üzerinden veriliyor. Dilerseniz splinter yardımı ile hem telefon hem internet kullanabilirsiniz. Dilerseniz de yalnızca internet olarak kullanırsınız.

    Teşekkür ederim.
  • Online işlemlerde fatura ödeme düzelmiş.
  • Bugün hat değerlerine bakarken birşey dikkatimi çekti. Gelen CRC hatalarında 3 bin küsürlü bir değer gördüm. (Aradan 1 saat geçti şuan 4 bin küsürlerde) Gelen veride bir nedenle kayıp oluyor ama nedenini anlayamadım. Kablolama ve modemden kaynaklı olabileceğini söylüyorlar. Kablolamada sorun yok, daha yeni kontrol ettiler. Fakat denemek içinde elimde ikinci bir modem yok. Tarifem 35Mbit. Bu değerleri yorumlayabilecek varmı acaba?

    @massacrer, hocam CRC hatalarından ve kopmalardan kurtulmak için tarifemi düşürmek gerek? Hat değerlerim aşağıda. Yardımcı olabilirmisiniz?

    Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZTurk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLegendy -- 12 Haziran 2017; 13:1:31 >
  • TheLegendy kullanıcısına yanıt
    Hocam bence 1 saat için 1000 CRC hatası çok fazla. Kopma veya dalgalanma yaratması çok olası. İdeal durum CRC hatası olmaması ama gerçek hayatta çok muhtemelen değil bu. Saatte birkaç CRC hatası olsa muhtemelen hiç hissetmezsiniz. CRC hatası almanızın nedeni ya kablolama ya da modem gibi geliyor. Zaten ulaşılabilir hız ile DSL hızı aynı (1 farkı yok sayıyorum). Bu şekilde hattı dibine kadar zorlamış durumdasınız. Stabil olmaması normal geliyor bana.

    Ben şu an splitter kullanımını iptal edip direkt olarak duvardan gelen kabloyu ve CRC hata sayısı bir miktar azaldı. Yarın akşam da başka bir modem ile deyeneceğim ama muhtemelen apartmanın içerisindeki telefon kabloları çok kaliteli değil. Ana problemin oradan çıkacağını düşünüyorum.

    Hat değerini düşürdüğünüz zaman SNR sınırı değeriniz artacağı için daha kaliteli ve stabil bir bağlantınız olacak. Ben modülasyonu ADSL2+ yerine ADSL2 yaparsam ve sabit 8Mbit alırsam 1 gece boşta bile olsa hiç CRC hatası almadığım oldu. Siz de isterseniz modem üzerinden benzer stabilite ayarları ile oynayarak SNR sınırı değerini 12dB üzerine çekmeye çalışın. Bir fark yaratması lazım ama hızınız daha da düşecektir. Benim ayar yaptığım aşağıdaki yazıda 4. madde.

    https://www.asus.com/support/faq/1015709/
  • internet basvurusunda bulunmayı denedim sonuçÜzgünüz!

    Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz, dilerseniz telefonunuzu bırakın, sizi geri arayalım.

    sanal kart veriyorum ondan mıdır?

    Bir de Airties air 5650v2 modem işimi görür mü?nasıldır sorun çıkarır mı? hattım 75mbps destekliyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 12 Haziran 2017; 14:37:3 >
  • Arkadaşlar ucu açık kablo bırakıp gitmek ne demektir nasıl baglayacagım ben bunu ? Yardımcı olurmusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce telefon geldi firmadan, 150 AKK'yi 250'ye çıkarmışlar 3 ay deneme olacak, sorun yaşanmazsa sabit olarak kalacak böyle dediler. Ek ücret yok.
  • 
Sayfa: önceki 577578579580581
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.